Skal jeg ta det for deg?

Det skjer mye dritt i verden og blant dyremishandling og statistikk over vold og mishandling er det lett å miste håpet. Ta med mer personlige ting som skolearbeid, sosial status, familieproblemer eller pengeproblemer og så blir det vanskelig å være lykkelig. Tenåringer opplever et stort press om å lykkes, og det vises. Hver femte 16-åring i Oslo er deprimert (kilde). I tillegg er det vinter, jesus fucking christ. Derfor er det fint å se at man kan få hjelp av andre mennesker. Ikke bare hos psykologer og rådgivere, men blant anonyme mennesker på nett som vil hjelpe.

Emotional Baggage Check er en slik side. Dere har sikkert hørt uttrykket "emosjonell baggasje" før. Denne siden kan man enten legge igjen sin emosjonelle baggasje, eller plukke opp noen andres. Det er vanskelig for meg å uttrykke for glad jeg blir. Ikke bare kan man lette på trykket, man kan også hjelpe noen andre til å se lyset på andre siden av tunnelen. Jeg leste en gang en historie om en jente som hadde bestemt seg for å ta sitt eget liv. Hun hadde kjøpt et tau å henge seg med, men på vei hjem møtte hun professoren sin som sa hei og smilte til henne. Levende bevis (bokstavelig talt) på at det ikke skal så mye til.

Selvfølgelig kan man ikke fikse noens problemer over natta. Man kan hjelpe dem en dag eller to. Kanskje er du akkurat det som får noen til å søke hjelp eller ta bedre vare på seg selv. Derfor oppfordrer jeg alle til å gå inn på siden, her, og enten legge fra deg din egen baggasje eller plukke opp noen andres. Det er de små tingene som telles, så gjør en forskjell. Hjelp deg selv, eller hjelp noen andre. Begge deler er utrolig viktig. 
Hva får deg gjennom dagen? 

Elise 

10 kommentarer

LM

06.01.2014 kl.12:08

veldig fint innlegg :)

Hva får meg gjennom dagen, vet ikke helt. Noen ganger når jeg våkner, tenker jeg at jeg gler meg til kvelden og får legge meg igjen. Noen ganger, når jeg er hjemme alene, tenker jeg at det skal bli deilig, være alene.

Jeg må nok si familien min, og vennene mine. Hadde det ikke vært for de, hadde jeg ikke vært her idag.

Endre Korsbånd

06.01.2014 kl.14:29

For en utrolig fin måte å kunne få ut ting på :)

Det som får meg gjennom dagen er ideen om å flytte til USA en dag og leve livet der borte. Kjæresten min hjelper meg også utrolig mye, hadde ikke greid meg uten henne!

Benedikte

06.01.2014 kl.14:44

Skikkelig fint innlegg!

Jeg vet faktisk ikke hva som får meg gjennom dagene. Av og til kan dagene være helt forferdelige, mens andre ganger går de som smurt.

Meg :)

06.01.2014 kl.18:58

Tanken på at jeg skal begynne på folkehøgskole (og komme meg vekk fra min nåværende skole) om et og et halvt år får meg gjennom dagene :)

uperfektejenter

06.01.2014 kl.20:19

Meg :): Så bra!

uperfektejenter

06.01.2014 kl.20:20

Endre Korsbånd: <3

uperfektejenter

06.01.2014 kl.20:20

LM: ja, har noen dager jeg også der jeg bare gleder meg til å sove. Må til det igså! :)

mhm

09.01.2014 kl.22:30

Wow, for en utrolig fin side! Fantastisk å bare sende noen en sang og en oppmuntring, og samtidig kunne rable ned noe som plager en selv, og få oppmuntring eller råd (og en sang)!

Det som får meg gjennom dagene er de gode vennene mine, som får meg til å le og smile, og innstillingen jeg nylig har fått for livet. Jeg har bestemt meg for å bare gjøre det jeg vil, og alt er så mye lettere! Jeg slet lenge med en skrivesperre (jeg driver og skriver en del), men nå går det så mye bedre, og jeg har så mange ideer og får skrevet ting jeg er fornøyd med! I tillegg ser jeg ikke bare frem til ting som skal skje, men jeg gleder meg over det som skjer og gjør så mye som mulig ut av alt fint!!

Hei

11.01.2014 kl.16:59

Veldig flott innlegg, dette her! Det var en super side. Det føltes godt å oppmuntre andre mennesker, og få oppmuntring selv.

Det som får meg gjennom dagen, er å tenke på at jeg skal bytte videregående skole om 5 måneder! Yes, gleder meg ekstremt mye. Er så lei av skolen min og folkene der! Kommer forhåpentligvis inn på den skolen jeg vil til høsten, gleder meg til å få mange nye venner Det trenger jeg.

Raymond Nielsen

07.09.2015 kl.13:12

?

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits