ALL I WANT FOR CHRISTMAS

Uansett hvor kommersiell og kapitalistisk jula er, så er det en ting jeg elsker å gjøre. Jeg får ikke mye julestemning og er ikke så glad i jul. Men gavelista blir jeg aldri lei. Her er tingene jeg ønsker meg:

1. BEYONCÉ - BEYONCÉ. Fy faen, jeg elsker Beyoncé. Jeg har så sykt lyst på det nye albumet hennes i fysisk form. Noen plater bare MÅ man ha på ordentlig. 

2. LUSH-ting. Alle kroppsproduktene jeg bruker har jeg fra LUSH. Shampoo, ansiktsrens, fuktighetskrem, badebomber, massasjebars og body scrubs. Jeg får aldri nok av LUSH, og selv om det lukter litt sterkt så er det mildt nok for min hud. LUSH er ganske dyrt, men det er mange ting på ønskelista mi. Har en grei samling allerede, men jeg blir aldri lei LUSH!


You Snap The Whip body butter, body butter tin, steamer tabs, 9 to 5 sminkefjerner, cupcake ansiktsmaske (HERREGUD den lukter himmelsk), Chai showergel, avobath badebombe, dirty springwash showergel, the comforter badebombe og stepping stone fotskrubb. Ikke alle disse er i norske LUSH, men moren min er flyvertinne og tar noen ganger med ting fra LUSH USA hjem. <3

3. Bøker om feminisme. Jeg elsker å lese, men har ikke alltid råd/tid til å lese alt. Spesielt føler jeg at jeg aldri kan lese nok om feminisme. Det er alltid en annen vinkling man kan lære fra. Bell Hooks er den jeg aller mest vil lese. Det finnes også feministisk skjønnlitteratur og der vil jeg gjøre et dypdykk. Anbefalinger så vel som faktiske bøker er velkomne! :)

4. Sminke fra MAC. Dette høres kanskje rart ut for noen, men jeg liker å sminke meg. Jeg har ganske sensitiv hud, så jeg prøver å ikke sminke meg for ofte, og å sminke meg med gode produkter. Billige produkter går aller mest utover øynene mine. Derfor liker jeg heller å bruke litt mer penger på få produkter som varer lenge. Jeg varierer ikke sminken min så mye uansett. Please me leppestift, Brush Cleanser (børstene mine er skitne :(), øyenskygge fra Rihannas kolleksjon, cream eyeliner (<3), børstesett (børstene mine er skitne :() og Subverted leppestift. 

5. Gavekort på Spotify Premium, iTunes store, platekompaniet. Jeg liker å betale for musikk og filmer. De som lager kulturen vår trenger betalt for å fortsette med det de gjør. 

6. Ting fra kondomeriet! I år som i fjor ønsker jeg meg ting derfra. Hvorfor? De har mye praktisk. Massasjeoljer, kondomer, ice breaker-spill (kort med kleine spørsmål, alltid gøy på hyttetur), godteri, sex-leketøy, you name it. Det som er fint med Kondomeriet er at de faktisk selger ting i alle prisklasser og sjangre. Tror de fleste på min alder har fått hvertfall EN tullete gave fra Kondomeriet i sitt liv... Forhåpentligvis måtte dere ikke pakke opp foran familien. Grøss og gru. 

7. =Oslo eller Folk er folk. Det er viktig å tenke på andre enn seg selv i jula. Oppfordrer alle til å kjøpe =oslo eller folk er folk, både til seg selv og sine nærmeste. 

Det mest magiske for meg er å lage lista, ikke å få tingene. Jeg har hatt det kjempegøy bare med å vindusshoppe litt på nett og tenke på hvordan jeg skal bruke neste lønning. Ganske deilig å se på ting uten mål og mening, bare for glede. Hva ønsker du deg til jul? 

Elise

ps. I ekte uperfekt ånd glemte jeg at bloggen fylte 2 år på mandag. Hurra for oss! Har feiret hele uka med masse usunn mat. TUSEN TAKK for alle som har fulgt oss gjennom de to årene, jeg er så takknemlig for alle muligheten dere har gitt meg. Denne bloggen er ingenting uten dere, uperfekte jenter og gutter. TAKK! <3

8 kommentarer

Ida Indseth

18.12.2013 kl.23:32

Så fine ønsker! Tror jeg hadde besvimt av flauhet om jeg hadde åpnet en gave fra kondomeriet på julaften, men den jeg fikk til 18 årsdagen med jentene var bare morsom :)

Kristina

19.12.2013 kl.18:54

Synes du ikke det er litt dobbeltmoralsk å si at du ikke liker julen fordi den er blitt så kommersiell og kapitalistisk og så si at det eneste du liker er gavelisten...?

uperfektejenter

19.12.2013 kl.19:24

Kristina: Kristina: Nei, for det har jeg ikke sagt...? At jeg misliker jul og sier jeg liker gavelista betyr ikke at det er det ENESTE jeg liker eller at jeg ikke har lov til å være kritisk. Gavelisten for meg er en tradisjon. Da jeg var liten pleide moren min alltid å spørre etter en ønskeliste. Det går ann å påpeke et faktum uten at det skal være dobbeltmoralsk. Jula starter i oktober for alle butikkene... Og det støtter jeg ikke. Det støtter jeg heller ikke ved å lage en liste som er tradisjon for meg og har vært det hele livet mitt. Jeg syns også at jula blir meningsløs når det er en kristen tradisjon og få av dem som feirer gjør det for den grunn. Ingenting er svart/hvitt og det går ann å være kritisk til noe selv om man deltar i det. Det er også lov å lese et innlegg to ganger før man dømmer noen. God jul :)

Slackface

19.12.2013 kl.20:37

Kristina: Hun gjør det jo klart at det mest magiske er å lage lista, ikke å få tingene. Den kommersialiserte julen handler om gleden av å shoppe, det Elise beskriver er simpelthen gleden over å ønske seg ting.

Dessuten er problemet med kapitalistisk forbruk impulskjøpene og de tingene du ikke trenger. Elise planlegger jo faktisk hvordan hun skal bruke pengene sine.

Og til slutt hvorfor forventes det at alt skal være perfekt? Alle er dobbeltmoralske i blant? Kan hun ikke få lov til å synes det hun synes uten å bli dømt som en hykler? Hvis man ikke ville sagt noe til personen i virkeligheten synes jeg ikke man burde skrive det på nett heller.

Anette

20.12.2013 kl.00:46

Ååh, jeg elsker også Lush! Du kunne ikke laget et innlegg om dine favorittprodukter derfra engang da? :D

uperfektejenter

20.12.2013 kl.07:14

Anette: ååh, jo gjerne! Lush er best :)

Kristina

21.12.2013 kl.00:16

Hehe, må innrømme at jeg ikke leste hele innlegget før jeg kommenterte. Beklager, da misforsto jeg. God jul!

Therealslimshady

24.09.2014 kl.11:11

Er kjempe bra du liker ting fra Beyonce, og generelt Beoynce! Hun er et kjempe bra forbilde, og tipper hadde hun lest bloggen din så hadde hun blitt innspirert !

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits