PREVENSJON FOR EN FREMTID (sponset video)

Det er viktig å huske at feminisme ikke bare handler om egen individuell rett til å være den man vil. I vesten har vi en vei å gå til likestilling, men vi har mange privilegier som andre ikke har. Blant annet har Norge i dag et velfungerende system der de fleste jenter kan få prevensjon.

Prevensjon er viktig for at jenter skal få bestemme over sitt eget liv. 200 millioner kvinner og jenter i U-land som ikke vil bli gravide mangler prevensjon. FNs befolkningsfund har funnet ut at 30% av kvinnene som dør i forbindelse med fødsel, kunne sluppet dette hvis de hadde fått tilgang på prevensjon. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg lever i Norge der prevensjon er så utbredt og det er mulig å få litt informasjon om sex. 

I Malawi føder hver kvinne gjennomsnittlig 6 barn hver, i følge NORAD. Banja La Mtsogolo er en frivillig organisasjon som jobber med å hjelpe kvinner i vanskelige situasjoner. De hjelper dem å planlegge familielivet, de gir dem prevensjon og veiledning. Den norske ambasaden har siden 2001 støttet BLM med 50 millioner årlig. BLM blir presentert i denne videoen:

 

Hvorfor skriver jeg om dette? Fordi det er viktig å se flere sider av saken. Feminisme handler ikke bare om å kjempe for sine egne rettigheter, men for andre mennesker i en kjip situasjon. Vi må være takknemlige for det vi har, og ta kampen for en bedre verden ikke bare her hjemme. Jeg er så glad for at Norge kan bidra til prevensjon for en fremtid. Jenter utgjør to tredjedeler av verdens 860 millioner analfabeter. 75 millioner jenter får ikke gå på skole. Jenter er viktige resurser, men uten prevensjon kan livet deres stoppe opp for å ta seg av en familie. Alle fortjener å leve sitt eget liv før de skal ta vare på noen andre. Så tenk litt på det i dag. Feminisme er for alle. Vi må stå sammen for å få i stand en bedre verden. 

Sponset av NORAD 

 

Elise

3 kommentarer

Leif Petter Gullvesen

10.12.2013 kl.18:28

Skuffet over at du er blitt en del av rosabloggernes sponsetyranni... Neida, viktig med prevensjon og bistand!

uperfektejenter

10.12.2013 kl.18:50

Leif Petter Gullvesen: Hahaha, din dritt! Bistand i mitt hjerte

Endre Korsbånd

11.12.2013 kl.10:31

Bedre med litt gummi på pikken enn barn i hagen

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits