Virkelighetssjekk

Hei dere!

I går fikk jeg denne kommentaren:

Hei Elise. Jeg synes tanken bak denne bloggen er utrolig fin, og jeg har fulgt med på den lenge. Den har pleid å hjelpe meg når jeg har vært litt ute av meg og har trengt en oppmuntring. Men jeg synes den har blitt noe annet enn det den først var, og jeg er ikke sikker på om jeg liker det. Det virker nesten som om det handler mindre om uperfekte jenter og mer om at du er fornøyd med deg selv, feminisme, og hat til alle som ikke vil kalle seg feminister. Don't get me wrong, jeg synes det er utrolig fint at du er fornøyd med deg selv og livet ditt. Men når jeg bare får høre om de gode sidene dine, klarer jeg ikke lenger å relatere like mye. Noen ganger føles det som om jeg sitter og leser en rosa-/politisk blogg! Jeg mener ikke å kritisere det du gjør, Elise, for det er veldig bra, og det er utrolig viktig at vi har engasjerte mennesker som deg i samfunnet vårt. Dette er mer ment som et ønske eller en oppfordring eller hva du vil kalle det, til å kanskje skrive noen innlegg om sider ved ditt liv som ikke er så perfekte, også? Jeg begynner visst å få inntrykk av at du faktisk har klart å bli en perfekt jente:)

 Aller først må jeg bare si tusen takk. Det er få som liker å kritisere eller å ta seg tid til det. Dette var en ærlig og hyggelig kommentar som jeg genuint setter pris på. Ingen liker kritikk, men det er ofte nødvendig. Dette innlegget er både en kommentar til kommentaren, og en refleksjon rundt blogging og identitet. Derfor vil jeg ikke at personen som skrev kommentaren over skal føle seg truffet. Dette innlegget inneholder både svar på kommentaren og ting jeg har tenkt på lenge selv.  

Jeg kan ikke late som om jeg ikke ble lei meg. Hvorfor? Fordi jeg elsker denne bloggen. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre annerledes, eller om dette er noe mange har tenkt. Jeg forstår ikke. Siden jeg kom tilbake har jeg blogget om depresjoner, angstanfall, kroppsbilde, gode egenskaper og dårlige egenskaper og (som vanlig) feminisme. Såvidt jeg husker blogget jeg om dette før også. Er jeg en perfekt jente fordi jeg fokuserer på det positive? Livet mitt er ikke perfekt, og jeg trodde ikke jeg ga det inntrykket. Fokuset mitt er nok litt annerledes. Jeg deler så mye jeg kan, men alle ting kan ikke skrives på nett. Mine tanker og følelser omhandler ikke alltid bare meg. Jeg kan ikke ofre andres privatliv for at jeg selv skal framstå som ærlig og åpen. Kanskje er det en mangel på morsomme hverdagsinnlegg? Jeg er nå ikke spesielt interessant eller morsom. Det dere ser på bloggen er ikke annerledes enn det jeg gir til dem rundt meg i virkeligheten: jeg er stressa og har mye å gjøre, men stort sett så smiler jeg til de rundt meg. Fordi det er sånn jeg vil håndtere ting. Det gjør livet mitt enklere. Jeg vil ikke sette bloggen foran min egen psykiske helse.

Derfor er det viktig å sette grenser. Jeg opplever også forventningspress. Uansett hvor mye dette er et fristed for jenter av alle mulige kaliber, så opplever jeg at noen tror jeg hater rosabloggere og vil være stikk motsatt. Nei, jeg vil bare være ærlig. Den ærligheten oppfattes forskjellig. Hvis ikke jeg passer inn i de rammene jeg har gjort før, så oppleves jeg som "perfekt" eller unyansert. På denne tiden i fjor hadde jeg kjærlighetssorg. Akkurat nå er jeg kjempeforelsket. Personen jeg var for et år siden og personen jeg er nå er ikke sammenlignbar. Man forandrer seg hele tiden og dette preger selvfølgelig bloggen. 

 

Det er vinter, jeg er stressa og jeg er sliten. Verken jeg eller Anna har noensinne satt bloggen over egen helse; dette er noe vi har gjort på overskudd og fri vilje. Jeg kan ikke tvinge noen til å lese bloggen, men jeg vil gjerne at alle skal føle seg velkommen. Denne bloggen er ikke min, den er vår. Den skal være et felleskap der man kan takle kjipe følelser og være sammen om gleder. Jeg er lei meg hvis den ikke er det lenger. Derfor håper jeg at jeg kan få litt respons på dette innlegget og se hva dere andre mener. Inkludering er viktig for meg, og hvis det er noe jeg kan gjøre bedre, så for all del, hit me. Denne bloggen er ingenting uten uperfekte jenter i flertall. 

 

Elise

10 kommentarer

T

28.11.2013 kl.22:39

Jeg liker bloggen godt sånn som den er nå. For min del liker jeg både når du skriver om hverdagslige ting og litt mer informasjonsrike ting man kanskje ikke tørr å spørre foreldrene sine om.... Men, skal jeg være helt ærlig, savner jeg Anna. Det handler ikke om at du ikke blogger bra, det handler om at dere var en perfekt bloggekombinasjon :) Men dette er vel ikke så greit P gjøre noe med... Jaja, stå på og blogg om det du vil. Jeg leser alltid alt uansett!

uperfektejenter

28.11.2013 kl.22:44

T: <3

Leserinne

28.11.2013 kl.23:20

Det var virkelig ikke meningen at du skulle bli lei deg! Jeg angrer egentlig litt på den kommentaren nå, fordi jeg innser at dette bare handler om meg, og hvordan jeg føler meg om meg selv, men ikke om noe du trenger å gjøre bedre. Jeg tror jeg kritiserte deg fordi du genuint virker som en bedre person enn meg, men du kan jo ikke gjøre noe med at du faktisk er det. Det var vel den gamle "trekk andre ned for å dytte deg selv opp"-greia som gjorde meg til bitch akkurat da. Sorry! Du er dritbra, og bloggen din skal du få lov til å bestemme over selv! :))

uperfektejenter

28.11.2013 kl.23:31

Leserinne: Det går fint, du ga meg en tankevekker og det trenger man i blant. Men takk for at du sier det, det er hyggelig uansett :)

jææ

02.12.2013 kl.10:01

http://kristinspitznogle.blogg.no/1385592719_radikalfeminismen_kjr.html#comment

uperfektejenter

02.12.2013 kl.10:28

jææ: Hvorfor linker du til dette? Det gir meg veldig lite å ta tak i når du ikke sier noenting.

Henny Fredrikke

05.12.2013 kl.13:32

Vil bare si at jeg liker bloggen utrolig godt!

Det er flott at du byr så mye på deg selv og kan vise både fine og kjipe sider ved livet!

Nina

06.12.2013 kl.22:28

Liker bloggen din veldig godt! Kjekt å lese ein blogg om eit "ordentleg" liv og ikkje eit "plastisk" eit, viss du skjønn:) Synes det er kjekt å lese feminisme innlegga dine!!

uperfektejenter

06.12.2013 kl.22:31

Nina: tusen takk! Hyggelig å høre :)

kattis

12.12.2013 kl.00:22

jeg liker bloggen veldig godt synes den er et fint sted å puste ut og se at ikke alle andre en meg er perfekte om du forstår. jeg savner kansje noen flere gjeste innlegg men det er jo ikke din jobb å dele andres historia da :)

liker at du både blogger om hverdagen din og om ulike temaer og om kropps idealer

u goo girl<3

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits