Bra damer!

Siden uperfektejenter startet i desember 2011, har det kommet mange gode, norske feminist-blogger/nettsider fram i lyset. Fra før hadde man jo mange internasjonale sider, men det norske feminist-miljøet har vokst. Det er utrolig kult, og dette innlegget vil jeg dedikere til de andre flinke feministene som sprer det gode ord. Vi er alle forskjellige, men vi bidrar på vår måte til at verden blir et bedre (mer opplyst?) sted. Derfor tror jeg en av de viktigste tingene vi kan gjøre er å støtte hverandre og spre ordet. Her er mine favoritt-feminist-blogger: 

Her jobber jeg, og det er jeg utrolig glad for. Dette er en nettside som gjør plass til kvinner i et samfunn som ikke alltid gjør det. Underarbeid vil inspirere og motivere kvinner til å tro på seg selv. Jeg vil gjerne anbefale innlegget "Feminisme på tvers". Enn så lenge har ikke jeg skrevet så mye på underarbeid, men min første artikkel kan du finne her: "Uønskede graviditeter."

FrauLei er et bloggkollektiv bestående av tre feminister. Guro, Mari og Maggie har forskjellig synsvinkel på mange ting, og bruker FrauLei til å reflektere og stille spørsmål rundt saker de bryr seg om. Jeg vil gjerne anbefale innleggene  "FraüLei anbefaler: Feminisme" og "Jeg går hjem alene". 

Den selskapelige blir rett og slett beskrevet som "tidens spørsmål der angår kvinner". De har 596 bidragsytere. Dermed får du en god kilde til nyheter som angår kvinner, og kan holde deg oppdatert om the latest. Ta en titt på "Pen og/eller sint?" og "Voldtatt og henlagt". 

Bloggkollektiv med hele 13 feminister. Bidrar til samfunnsdebatten under temaene kjønn, likestilling og feminisme. Jeg anbefaler innleggene "Lille Pille" og "Give Miley a break!"

De første 20 årene av livet var Luca kvinne. Han er nå 25 år og mann. En personlig og fin blogg med tanker om kjønn, seksualitet, feminisme, kropp, kjærlighet, livet. Jeg anbefaler innlegget "Jeg kommer faen ikke ut av noe skap for deg." Han er altså ikke en "bra dame", men jeg vil ha han med på denne lista alikevel. Det er viktig å representere alle i kampen om likestilling. 

En personlig blogg om å leve i grenseland mellom identitetene norsk og somalier. Noen vil kanskje ikke kalle dette feminisme, men jeg syns det er sterkt å stå fram med ubehagelige opplevelser og tanker rundt identitet når man ikke er en del av majoriteten. Innlegget "Gi finger'n for samfunnets skyld" fikk hvertfall meg til å tenke. 

"Det er så mye stakkarsliggjøring av ofre. Kanskje kan noen ha nytte av andres historier. Kanskje kan noen tenkte at hvis én kan, kan andre. Vi er ikke bare tall og statistikk. Vi vil at folk skal se at vi er mennesker av kjøtt og blod. At vi reagerer forskjellig." Her tror jeg ikke jeg trenger skrive noe mer. 

Jorunn er etbarnsmamma og fersk feminist. Da hun ble mor oppdaget hun hvor forskjellige forventninger det er til mødre og fedre, og innså hvor viktig feminisme var. Dermed blogger hun for å avdekke strukturer i samfunnet og se sammenhenger. Les gjerne "Fy-ordet feminist" og "Jeg jobber fulltid fordi jeg liker det".

Denne lista er på ingen måte komplett, og jeg tar gjerne mot forslag til flere blogger og nettsider jeg kan putte på lista! Hovedsakelig vil jeg finne blogger som kanskje ikke er så store, men som bidrar med positive ting til verden. Føler du at du har en god, på en eller annen måte feministisk og verdig blogg er det bare å promotere seg selv i kommentarfeltet! Jeg blir bare glad. Det de på lista har til felles er nettopp at de representerer forskjellige deler av feminismen, og bidrar til å åpne øynene til alle som går innom.

Lest noen av disse bloggene før? Har du noen gode forslag? 

Elise

5 kommentarer

Emilie - jente på deltid

07.11.2013 kl.15:47

Meg selv! Haha :p

Neida, fra spøk til Haldis. Det er faktisk veldig få av disse bloggene jeg kjenner til fra før. Men har selvsagt vært innom bestutenbart et par ganger, pga at vi jo er i samme situasjon. Bare motsatt. Fin blogg, og en modig mann :)

Solveig

07.11.2013 kl.17:31

Har bare visst om FraüLei fra før, så her har jeg funnet mange nye favoritter. Tusen takk!

Emilie Hesselberg

07.11.2013 kl.19:25

Flott innlegg og viktig!

- Noe jeg klikker på i dag er at det har blitt så 'stygt' å være feminist. Det er ikke lenger like kult som det var på 70-tallet. Og det mener jeg, personlig, at det har minst like god grunn til å være kult og å være noe å være stolt av i 2013.

Min blogg er nok ikke kun feministisk, men har akkurat skrevet et innlegg om hvordan gutter og jenter takler situasjoner annerledes, som jeg håper dere vil se på.

Kjærlighet fra enposemedris.blogg.no

Karen Mathilde

08.11.2013 kl.00:53

Jeg digger Frøken Makeløs. Vært på foredrag med henne. Kvinne med bein i nesa, og det liker vi jo veldig godt da.

Tina

10.11.2013 kl.11:06

En ikke-norsk feministblogg jeg leser mye er Vagenda Mag, tror du ville like den :) Den har et ganske satirisk syn på hvordan kvinner blir fremstilt i media i dag, steike bra blogg.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits