MOVEMBER 2013

I anledning Movember 2013 har jeg barbert meg under armene og skal se hvor mye hår det blir til 1.desember. Egentlig skal det være skjegg, men det har vært relativt ikke-eksisterende de siste 18 årene av livet mitt. Som en symbolsk og solidarisk handling tok jeg håret under armene istedenfor. Movember 2013 er i mine øyne veldig viktig. 

Som feminist er jeg opptatt av like rettigheter. Menns psykiske helse blir ofte ikke diskutert - mange kjenner seg nok igjen i at menn ikke skal gråte eller vise følelser. Gutter er "pysete" eller "jentete" hvis ikke de er maskuline nok. Dette gjør faktisk at menn ikke drar like ofte til legen som kvinner. Det resulterer i at de ofte er mer alvorlig syke når de først drar. Movember er måneden der uhemmet skjeggvekst skal hjelpe til med pengeinnsamling til ulike saker. For eksempel forskning og bevissthet rundt nettopp menns psykiske helse, samt prostata- og testikkelkreft. Jeg er en såkalt "Mo Sista", og vil med dette blogginnlegget oppfordre alle til å la skjegget vokse i anledning Movember og støtte på den måten de kan. Du kan lese mer på movembers norske hjemmesider

Noen andre som skal delta på #Movember2013? 

Klem Elise

3 kommentarer

Emilie - jente på deltid

01.11.2013 kl.11:39

Jeg dropper det. Det har ingenting med å være usolidarisk å gjøre, men i og med at jeg faktisk har skjeggvekst, så vil det gi meg unødvendig mye oppmerksomhet nå som jeg prøver å bevege meg ute i samfunnet :p

Katarina Burkow

03.11.2013 kl.17:18

Har vel teknisk sett deltatt hele året jeg tihi. :) Du er så sykt tøff Elise! Og btw, sorry hvis jeg skremte både deg og Anna med å legge dere til på google +, men håper dere kan anse meg som en "følger" (på samme måte som store stjerner og kjendiser har følgere).

Allikevel kan jeg berolige dere med at jeg ikke på noe vis hyperventilerer med tanken på at jeg kanskje en dag kommer til å møte dere. Synes selv det er litt rart når folk plutselig behandler deg annerledes bare du kommer i avisen, vinner en pris eller skriver et dikt på nettet.

Uansett, sist men ikke minst må jeg få lov til å si: Be a women for both applause and a cause, og takk for at du er den råeste, feteste og mest stilikoniske feministen jeg vet om i hele Norge. <3 Nå er det klart at Tromsø er en litt mindre by enn Oslo, men jeg håper uansett at jeg en dag møter på deg eller Anna, om det er på en kafe, på teater-scenen eller som lytter til en av deres (tør jeg håpe?) fremtidige foredrag. Du er så sinnsykt fantastisk at jeg har ikke ord. Takk for at du hjalp meg gjennom året som var <3 - Katarina B.

uperfektejenter

03.11.2013 kl.17:51

Katarina Burkow: Tusen takk! <3 Du skal ikke se bort fra at vi møtes en dag.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits