Muscle up, bro

I dag kom jeg over en t-skjorte fra Funkybod. Den skal gi illusjonen av større muskler, og ser sånn ut:

Dette er beviset på at kroppspresset i dag er altfor, altfor stort. I mine øyne er det ute av kontroll. Dette er samme greia som pushup-BH, sminke, extensions, shape-up, etc. Det er et ideal skapt av en industri som tjener dritmye penger på våre usikkerheter. Jeg kjenner kjempemange gutter som trener dag inn og dag ut, sånn at de skal ha drømmekroppen. Ikke bare for sin egen del, men for jentene/guttene de vil imponere.

Med dette sier jeg ikke at det ikke skal være lov. Jeg bestemmer ikke over noen andres kropp, men jeg syns det er leit. Det er leit at jenter føler de er penere med pushup-BH, og gutter blir presset til å ha på seg t-skjorter med innebygde muskler. Har vi virkelig ikke kommet lenger enn av utseende bestemmer om noen er verdt vår tid? 

Jeg håper virkelig dette gir et wakeup call til dem som sier presset på utseende ikke er så stort. Vi jenter har måttet leve med det ganske lenge, men nå ser dere. Guttene blir også presset inn i stadig krympende idealer for hva som er attraktivt. Så vil jeg også at alle skal vite at disse tingene betyr null og nada når du møter de riktige menneskene. Det er virkelig ikke verdt å bruke tiden din på noen som forventer at du skal se "bra" ut i deres øyne, til enhver tid. Hva du har i topplokket kommer alltid til å telle mest. Husk også at det er ingen som ser ut som idealet uten veldig mye photoshop og sminke/pushup/fake muskler. Jeg personlig kjenner mange mennesker som er utrolig pene og som får oppmerksomheten min uten å bry seg om disse tingene.

Så jeg kommer til å si det så mange ganger det trengs; utseende er ikke det viktigste i livet. Uansett hva du ser på reklamene, hva som står i avisene, det er ikke sant. Det er en grunn til at 50 000 jenter har eller har hatt en spiseforestyrrelse i Norge. Det er fordi det skjønnhetspresset vi står ovenfor er umenneskelig. Det er dødelig og urealistisk. Det betyr ikke at du må brenne alle push-up BH-ene dine eller slutte å sminke deg, bare ta dette til ettertanke. Livet er dyrebart, og ingen burde føle seg dårlig fordi de ikke er pene nok for industrien som tjener penger på dem. Alle har en unik verdi, og den baseres IKKE på hvor mange skjønnhetsprodukter de har. 

Hva syns du om disse t-skjortene? 

Elise

6 kommentarer

Sunniva Kari Fjugstad

28.10.2013 kl.11:40

Tusen takk for kommentar! :-) Ha en super uke!

Leif Petter Gullvesen

28.10.2013 kl.12:08

Gjer skjorta noko med dobbelthaka mi?

Pastel Candy

28.10.2013 kl.13:23

Jeg syns det er rett og slett for ille hvordan er idag, det er alt for mye press som du skriver om her. Jeg har selv skrivd litt om dette selv, spesielt med tanke på at jeg skjenner presset veldig på meg selv og det trykker selvtillitten min ned på null..

Jeg syns ikke noe om disse T-skjortene, syns alle skal være seg selv. Dessuten viss man er ute etter kjæreste eller noe sånt er ikke dette den beste måten å gjøre det på. Det beste er å være seg selv og se ut som seg selv, det er alltid noen som vil elske deg og ditt utseende. Og man vil vel helst at noen skal elske deg for den du er og ikke for å være en annen? :)

Øyvind

28.10.2013 kl.14:31

Pushup-BH var det første jeg tenkte på... noe jeg og syns er en utrolig rar oppfinnelse. Tror og håper at disse tskjortene ikke selger, bortsett fra som en kuriositet, kanskje.

Ida Kristiansen

30.10.2013 kl.19:10

Uff og æsj! :o

den til venstre ser jo fake ut også..

c

04.11.2013 kl.00:39

Syns i all hovedsak ikke noe om skjortene. Hadde blitt skuffa hadde jeg endt i seng med en type når skjorta kom av, det skal jeg ærlig si. Men så vet jeg selv hvor mye noe så overfladisk som en topp, sminke, nyfiksa bryn osvosv kan gjøre for selvtilliten. Det har redda MANGE kvelder som ellers fort kunne ha blitt tilbringt på badegulvet. Så om han lat skjorta være på så skal jeg holde min munn...

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits