Takk for meg!

På Kapittelfestivalen i Stavanger leste jeg opp denne teksten:

"Du er så bra, Anna. Det er så trist at du ikke ser det selv."
Trist? Ja.
Rart? Nei.

Jeg ser meg selv hele tiden.
Jeg ser meg når jeg står opp, med håret til alle kanter og med hovne øyne.
Jeg ser meg når jeg gråter og klorer meg i ansiktet.
Jeg var der da jeg satte fyr på mensenkoppen min i et forsøk på å koke den, og jeg var der også i det øyeblikket jeg fant ut at det var en god idé å sitte i stua og høre på musikk mens nevnte mensenkopp kokte.
Jeg ser meg selv i speilet etter dager hvor det eneste jeg har klart å gjøre er å stå opp, spise litt og legge meg igjen.
Jeg ser tallet på hvor mange timer jeg bruker på internett daglig.
Jeg var inne i hodet mitt da det bestemte seg for å prøve å drepe meg.
Jeg ser min opplåste mensenmage, kvisene mine, håret mitt på steder hvor det absolutt ikke bør være hår.
Jeg merker det hver gang jeg promper.
Jeg var der da jeg tisset på meg i niende klasse.

Det er ingen andre som ser disse tingene. Så selvfølgelig tror de at jeg er bedre enn jeg vet at jeg er.
Men i det siste har jeg skjønt at jeg heller ikke ser de andre hele tiden. Når vi møter opp på skolen ferdigsminket, vet jeg hvor mye jeg har jobbet for å se ut som jeg gjør. Det er fryktelig lett å anta at alle de andre jentene i klassen min bare våkner sånn. Det er jo det de gjør på film, og i reklamene, i bladene, på tv.

Så selvfølgelig ser vi ikke selv hvor bra vi er. Selvfølgelig har 50 000 norske kvinner spiseforstyrrelser. Selvfølgelig mener halvparten av jenter på videregående at de er for tjukke. Alle rundt oss er perfekte. Vi har ingen å relatere oss til, og da er veien så altfor kort til å føle seg unormal og dårligere enn alle andre.

Derfor lagde jeg denne bloggen. Dette er en loggføring av min uperfekthet, en utstilling bestående av det alle vanligvis holder for seg selv. Målet er å la deg skjønne at du er normal. At du er bra nok. Du er bra nok selv om du har kviser. Du er bra nok selv om du hater deg selv. Du er bra nok selv om du ikke kan gå ned i spagaten eller telle ribbeina dine gjennom huden. Du er bra nok selv om du ikke har dreisen på å klippe kjønnshår. Det er ingen som har det. Vestlige kvinner har historisk lav selvtillit. Inntil retusjert reklame, utelukkende modellpene hollywoodstjerner, kroppstabuer og uærlighet opphører å eksistere, skal jeg fortsette. Så vet dere i alle fall at det i det minste finnes en annen uperfekt jente.

Den oppsummerer ganske greit hva jeg ønsker med denne bloggen. Men i det siste føler jeg ikke at jeg har oppnådd dette i det hele tatt. Innleggene har vært sjeldne, tamme og meningsløse. Jeg går i tredje klasse på videregående, jeg går på piller som fjerner all fantasien min og tankene mine (heldigvis, noen ganger, men det hjelper ikke akkurat på kreativiteten). Jeg prøver å finne meg sjæl og har mer enn nok med å få meg gjennom hverdagen. I to år har jeg skrevet på denne bloggen og elsket det. Noen ganger har jeg måttet ta pauser, men jeg har alltid vært motivert til å komme tilbake. Men nå føler jeg meg litt lost. Jeg føler meg presset av konseptet, jeg er redd for å ikke være uperfekt nok. Jeg trenger å være meg selv litt. Trenger å ikke måtte ta hensyn til politisk korrekthet hele tiden. I tillegg har jeg mistet utrolig mange lesere den siste tiden og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med det. Jeg orker ikke å finne det ut heller. Ikke nå.

Jeg har ikke tenkt å legge ned bloggen. Den kommer fortsatt til å være her, og forhåpentligvis kan jeg enten komme tilbake senere, eller få noen andre flinke folk til å ta over. Jeg trenger i alle fall litt fri. Uansett vil jeg si tusen, tusen takk til alle dere uperfekte jenter som inspirerer meg til å fortsette å blogge, fortsette å være meg sjæl og fortsette å si fra når noe er urettferdig. Håper dere fortsatt kan bli inspirert av de gamle innleggene på denne bloggen.Takk for meg!

Anna

Jeg kommer fortsatt til å sjekke uperfektejenter@gmail.com jevnlig. Dere kan følge meg på instagram og twitter, jeg er @besynderlig. Har fortsatt noen spørsmålsvideoer igjen, så kan hende jeg laster opp dem etterhvert :)

<3333

22 kommentarer

Jente 18

17.10.2013 kl.15:46

neeeeeeei :((((( trist trist trist trist

kommer til å savne deg!

likevel er det kjempebra at du tar deg selv på alvor! fortsett med det.

lykke til, og takk for alle blogginnlegg <3

Ida

17.10.2013 kl.16:03

Ha det fint da, Anna! Takk, det er godt med folk som deg i verden

Mathilde

17.10.2013 kl.16:22

Denne bloggen har inspirert meg veldig, så takk for det så lenge det varte :)

Benedicte

17.10.2013 kl.16:33

veldig forståelig, selv om det er veldig trist. Du skal vite at du har vært en av de personene som har inspirert meg mest i det siste, for akkurat nå når man er deprimert (iallefall nevnte du at du var det tidligere) blir man jo nettopp enda mer kritisk til seg selv og det man gjør. Det er ikke bare fordi du ser deg selv hele tiden, men fordi du ser deg selv med briller som er forvrengte pga depresjonen. Sånn liker jeg å tenke på det med meg selv, iallefall.

Jeg kjenner meg igjen i fryktelig mye av det du skriver i dette innlegget, det å faktisk sitte sinnsykt mange timer på nettet, ikke orke å gjøre annet enn å ligge i sengen store deler av dagen, osv. Bare det at du tørr å skrive det, under fullt navn og bilde, på egen blogg, sier mye om deg, tenker jeg.

Takk for innsatsen du har gjort, og takk for at du tar vare på deg selv nå med å ikke tenke på å skulle prestere på bloggen. Vet du hva du symboliserer med det? Akkurat det du har prøvd å formulere i dette innlegget. At du også har dine begrensninger, slik som alle oss andre. Enten det gjelder sminke,shopping, venntid - eller i dette tilfellet - prestasjon ifht skriving. Ta den tiden det trenger, enten det er en uke eller ett år elelr flere. Lykke til med alt :)

Takk for alt

17.10.2013 kl.17:10

Dette er veldig veldig trist å høre, men jeg skjønner det likevel. Som Benedicte sier så kjenner jeg meg igjen i så utrolig mye av det du skriver. Jeg vil at du skal vite hvor mye du har hjulpet meg, og andre, med denne bloggen. Jeg blir inspirert av å lese bloggen. Jeg får mot til å si hva jeg mener høyt til andre, og spre det du (og Elise da hun var her) skriver. Jeg har blitt så utrolig mye flinkere til å drite i hva andre mener.

Denne bloggen er en av grunnene til at jeg lever idag. Via denne bloggen innså jeg at man faktisk kan slite uten å være flau, og at det ikke er noen skam i å be om hjelp. Jeg har lært så mye, fått svar på det jeg spør om, ledd og grått av denne bloggen.Det kommer til å bli veldig uvant å ikke sjekke Uperfektejenter daglig.

Ta den tiden du trenger. For min del trenger du ikke å blogge fast, men bare stikke innom innimellom. Skrive et innlegg når du føler for det, bli borte en stund, og kanskje komme tilbake igjen. Jeg har all forståelse om du er litt ferdig med bloggen, men vi vil vente på deg hvis du ombestemmer deg:)

Forresten, mensenkoppen er en gave fra Gud. Jeg bestilte den etter jeg leste det første innlegge ditt. Hadde litt problemer med å få den ut i begynnelsen, men nå er jeg helt frelst, og den fungerer perfekt. Anbefaler deg å kjøpe en ny og gi den en ny sjanse:)

Hvis dette er siste gang vi hører fra deg, så håper jeg alt ordner seg for deg. Jeg håper du blir lykkelig (hva en lykke er), og at livet blir som du ønsker.

-Fast leser i to år

Matmah

17.10.2013 kl.18:00

Jeg synes dette er veldi trist. Jeg har fulgt denne bloggen i snart to år. De to årene har vært med på å forme meg som jeg er i dag, så mye har skjedd og forandret seg på de to årene, og alltid har dere vært der og hjulpet meg. Du, og Elise for den saks skyld, har hjulpet meg med å finne mitt ståsted her i verden. Dere har hjulpet meg til å vite at jeg er god nok, og dere har banket litt vett inn i det forvirrede hodet mitt. Dere fortjener en premie. Tusen takk.

Blomstermonster

17.10.2013 kl.18:35

<3

Øyvind

17.10.2013 kl.19:05

Bra du prioriterer deg selv! Du har gitt meg og mange andre også utrolig mye med bloggen din, og det er jeg kjempetakknemlig for. Husk, bloggen går ikke noe sted ;)!

Blogglusa

17.10.2013 kl.19:07

Jeg kommer til å savne deg fryktelig, men respekterer ditt valg. Lykke til, Anna <3

Just me

17.10.2013 kl.20:14

Det første jeg teenkte var NEI! Jeg elsker denne bloggen, og jeg har blitt veldig inspirert av den. Men det er så klart ditt valg og jeg forstår deg godt. Du er tross alt mye, mye, MYE viktigere enn bloggen din. Jeg ønsker deg alt godt videre i livet <3

jente, 18

17.10.2013 kl.20:50

Du har bidratt til å gjøre meg til en mer bevist og bedre feminist. et bedre menneske.

Tusen takk, Anna (og Elise).

MakeNoSense(Nini)

17.10.2013 kl.22:27

Uff, dumt, men skjønner situasjonen din.

Denne bloggen er og har vært en fantastisk inspirasjon til så mye for meg og jeg har fulgt med siden dag en! Både Elise og du, og de andre gjestebloggerne har skrevet masse bra, spennende, koslig og inspirerende.

Håper du vil blogge igjen en dag. Digger måten du skriver dine blogginnlegg, Anna :)

Karl

17.10.2013 kl.22:45

Lykke til videre. Håper å se mer fra deg en dag.

- Karl

Linnea

18.10.2013 kl.00:10

jeg kommer til å savne å lese denne bloggen. Lykke til med alt det andre fantastiske du skal gjøre :)

Silje

18.10.2013 kl.08:38

Lykke til videre. Håper å se mer fra deg en dag.

- Silje

Pia

18.10.2013 kl.15:05

Jeg ønsker deg alt godt i årene framover. Husk at du har mye godt å bidra med, og at du inspirerer jenter til å godta sitt uperfekte jeg. Klem!

Vilde

18.10.2013 kl.15:11

Vil bare si at det har vært helt supert å ha en uperfekt blogg å klikke seg inn på, og vite at det faktisk finnes flere av oss som ikke nødvendigvis gjenkjenner oss igjen i samfunnets ideal. Det er alltid godt å gjøre endringer om man er utilfreds over lenger tid, så en pause med blogging vil nok være bra. Du vil uansett bli varmt tatt imot om du velger å komme tilbake :)

Eirin

18.10.2013 kl.16:29

Bloggen din har vært dritbra og du er en skikkelig tøffing, jeg er så enig med det du står for og jeg digger det! Lykke til videre, kommer til å savne denne bloggen.

Andrea

18.10.2013 kl.17:16

takk for bloggen anna, den er så fin, og du er utrolig flink! virkelig en ekte person å se opp til i stedet for modellene på reklameplakatene:) tusen takk for alt, håper du fortsetter å skrive blogginnlegg og får inspirasjon til å fortsette, du er så bra!

Josefine

19.10.2013 kl.19:46

Du er best, Anna! Tusen, tusen takk for at du og Elise startet denne bloggen, den har hjulpet meg og mange andre mennesker helt utrolig mye. Jeg ønsker deg alt godt, og håper jeg møter på deg en dag så jeg kan fortelle deg personlig hvor fantastisk du er!

Henny Fredrikke

20.10.2013 kl.14:31

Du er flott og har inspirert meg masse Anna! Kommer til å savne deg på bloggen, men beundrer at du klarer å sette deg selv først!

ujnl

20.10.2013 kl.18:09

<3333

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits