ååååå, leva livet

I dag var jeg så sliten at jeg prøvde å få gratis pizza med helsefrikortet mitt på butikken. Jeg er egentlig overrasket over at det ikke skjedde tidligere.

Den siste uka har jeg levd masse og tenkt lite. Jeg har vært på fester, forestillinger, konserter, jeg har øvelseskjørt, bestilt kofte, vært i Finnmark og sett på litt for mye tv-serier.

Og jeg har hele tiden tenkt på alt jeg kan skrive om på bloggen, men sannheten er at det har vært utrolig deilig å bare oppleve masse uten å måtte dokumentere det etterpå. Blogging gjør deg litt yrkesskadet, og jeg er redd for at jeg har begynt å ta uttrykket "picz or it didn't happen" litt for bokstavelig. Derfor har jeg like så godt bare ikke blogget. Denne bloggen skal være en morsom hobby, ikke en stressende jobb. Kvalitet over kvantitet!!

Men det er en ting jeg har lyst til å fortelle dere om. For av alle tingene jeg har gjort i det siste, er en av dem virkelig revolusjonerende. Jeg har begynt å trene.

Jeg elsker yoga. Men jeg synes ikke noe om at hvite, vestlige kolonialister velger seg ut en liten del av en avansert og åndelig kultur for så å bruke det som underholdning. Derfor trener jeg på Puro Yoga på Frogner i Oslo. De tar den åndelige delen av yoga seriøst, noe som både er godt for den politiske samvittigheten min og for sjela. Hver time er som en gudstjeneste med preken, et vakkert budskap og heftige mengder svette.

Som uperfekt jente har jeg et veldig blandet forhold til trening. Det bør ikke forventes av jenter at de må slite seg ut for å bli "digge". Det skal være lov å slappe av, og man skal ikke trenge å skamme seg for at man iblant ikke orker annet enn å spise sjokolade og se på tv. Men samtidig er trening bra for helsa, både fysisk og psykisk. Sier forskerne i alle fall.

Jeg har ikke blitt så mye lykkeligere av å trene. Men jeg har ikke blitt særlig ulykkelig heller. Og jeg får mer energi, som igjen lar meg gjøre ting jeg har lyst til. Trening gir en mestringsfølelse, så lenge motivasjonen er riktig. Yoga er utrolig bra for kroppen, men det er ikke sånn at man blir tynnere og/eller får finere former av den grunn. Alle bevegelsene er veldig organiske og naturlige for kroppen, og så lenge man gjør øvelsene riktig unngår man skader. Jeg trener ikke for å straffe meg selv. Jeg trener for å belønne meg selv, til tross for at det ikke alltid føles sånn i øyeblikket. Så drar jeg hjem og spiser ferdigpizza og ser på mer Orange is the new Black før jeg sover godt og lenge. At jeg i tillegg får litt synligere muskler er bare en bonus.

Anna

4 kommentarer

Kiera

10.10.2013 kl.16:38

Hvordan er Orange is the new Black?

uperfektejenter

11.10.2013 kl.12:30

Kiera: Helt fantastisk! Anbefales virkelig. Sterk, rørende, morsom og politisk.

Ingvild

11.10.2013 kl.16:27

vi har yoga på skolen. c: elsker det, det er så fredelig.

Åsne

12.10.2013 kl.16:32

Jeg går yogalinje på folkehøyskole! Helt vidunderlig:-)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits