den siste dagen

I dag har jeg fri. Helt fri, for jeg har allerede forhåndsstemt. Jeg stemte på SV, selv om jeg har vinglet mellom SV og Rødt helt frem til jeg sto i avlukket. Til slutt bestemte jeg meg for at det viktigste for meg er å styrke den rødgrønne regjeringen. Det er flott med en venstreradikal stemme på tinget, men om Erna blir statsminister gjør det dessverre ikke så stor forskjell uansett hvor mye Bjørnar Moxnes kjefter. Jeg har tidligere nevnt at jeg også var interessert i MDG, og det er jeg fortsatt, men de har en for underutviklet politikk til å få min stemme denne gangen. Forhåpentligvis vil deres oppsving dette valget gjøre at de jobber enda hardere med å utvikle en helhetlig og omfattende politikk til neste valg.

Ved sametingsvalget hadde jeg tenkt å stemme Finnmarkslista, men dessverre er det sånn at man ikke automatisk blir innskrevet i samemanntallet (selv om faren min står der). Jeg hadde gledet meg masse, men får altså ikke utøvet min borgerrett som same før om fire år...Det har vært en ekstremt forvirrende valgkampperiode for meg, med stadig nye sjokk. Selv om jeg før valgkampen var gruelig lei av politikk, har det ikke tatt mer enn et par dustete utsagn fra FrP-politikere før jeg ble engasjert igjen. Jeg er redd for en blåblå regjering. Se på hva som har skjedd i Danmark. I Sverige. Jeg kan bare håpe at vi nordmenn vet bedre, men etter å ha sett de siste meningsmålene og sett hva som har blitt skrevet i debattinnlegg og på facebook de siste ukene, er jeg neimen ikke sikker. Internasjonale medier skjønner ikke hvorfor nordmenn ønsker seg en mer konservativ regjering når vi allerede er det beste landet å bo i i verden. De skjønner ikke hvordan FrP kan være landets tredje største parti når et tidligere medlem derfra begikk massemord på uskyldige ungdommer for to år siden. Jeg synes det er så trist at så mange nordmenn ikke klarer å se på landet vårt i et litt annet perspektiv enn "spriten min er for dyr og jeg synes at pakistanerne i nabohuset er irriterende".

Noe annet jeg synes er trist, er livet mitt. Det er en helt annen historie, men det er derfor jeg ikke har fått meg til å skrive noe om valget før på den siste valgdagen. Altså har jeg ganske lite jeg skulle ha sagt, men jeg kan i hvert fall si at om du er stemmebrettiget og ikke har stemt: GJØR DET NÅ. STEM HELLER BLANKT ENN Å BLI I SOFAEN. VÆR SÅ SNILL. LØP. GÅ. NÅ.

Anna

Som dere kanskje vet skulle jeg egentlig skrive et innlegg med ungdomspolitikere fra hvert parti. Jeg fikk dessverre ikke representanter fra hvert parti (til gjengjeld fikk jeg tre fra Venstre!). Men tusen takk til alle som svarte på spørsmålene mine, og håper dere hadde et godt valg uansett!

<3

8 kommentarer

Sol Magdalena

09.09.2013 kl.17:45

Årh, herregud, du skriver så mye bra!

Øyvind

09.09.2013 kl.21:29

De skjønner ikke hvordan FrP kan være landets tredje største parti når et tidligere medlem derfra begikk massemord på uskyldige ungdommer for to år siden.

Akkurat denne var vel ganske usaklig? Hadde du sagt det samme om Rødt eller SV om det var et tidligere Rødt-medlem som drepte 69 ungdommer på en Høyre- eller FPU-leir? Jeg har ikke mye til overs for FrP, men de er så vidt jeg vet ikke ett av partiene som unnskylder eller støtter opp om terrorisme.

uperfektejenter

10.09.2013 kl.07:37

Øyvind: Jeg siterte en sveitsisk avis.

dude

10.09.2013 kl.09:29

Vel, Øyvind, du kan godt si at det er usaklig når det er en enkeltsak. Partiet kan ikke ta ansvar for hver eneste handling fra hvert eneste medlem i hele partiet. Problemet er når det danner seg et mønster.

At en Ap-ordfører har hatt en seksuell relasjon med en mindreårig jente kan partiet nødvendigvis ikke ta ansvar for. Hvis det derimot hadde vært slik at Ap-ordførere til stadighet tuklet med småjenter, så ville det vært naturlig å se på det som et Ap-problem. Og helt tilsvarende, hvis høyreekstreme til stadighet driver med vold og terror, så blir det naturlig å se på det som et høyresideproblem.

I det moderne norge(altså etter 1945) har høyreekstremister bombet blitz (to ganger), nor-moské, og et 1. maitog. Sagene skoles 17. maitog har også mottatt trusler om angrep, grunnet skolens høye andel innvandrerelever. I tillegg har vi drapet på benjamin hermansen, og NDL-aktivisten som ble pågrepet i fjor med skuddsikker vest og gassvåpen etter å ha sagt at han skulle bombe stortinget.

Utenom den høyreekstreme terrorismen har det vært et drapsforsøk på forleggeren william nygaard, utført av islamister, og drapet av en algerisk kelner i lillehammer, utført av israelsk etteretningstjeneste.

Her er en liste over venstreekstrem terror i norge siden 1945:

(Lista er tom.)

Dude #2

10.09.2013 kl.15:51

Du kan da i det minste stemme. Vi under 18 må bare se på at landet går blått, uten å kunne gjøre noe med det. Det nærmeste vi kommer er skolevalg, som egentlig ikke har noe å si.

uperfektejenter

10.09.2013 kl.15:55

Dude #2: Skjønner det veldig godt! Husk at det ikke er så lenge igjen å vente, vi vender sterkt tilbake neste valg :)

Dina

13.09.2013 kl.01:29

ÅHERREGUD

Jeg er SU'er,

jeg er same,

og jeg har også luhkka.

Woah, soulmate.

uperfektejenter

13.09.2013 kl.07:58

Dina: høy femmmm

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits