Lillelørdag: Hvor er buksa mi?

Etter visse formondninger fra mora, har jeg superrydda rommet mitt. Altså, tatt ut alt, sortert, støvsugd og lagt mesteparten av tingene tilbake på et nyere og bedre egnet sted...enn så lenge. Endelig skulle jeg finne den olabuksa jeg ikke har sett på en stund.

 

Men nå er det riktig altså. Det kan være godt å kaste eller legge vekk på loftet noen deler av deg. Det er fint å finne igjen ting du hadde glemt at du ikke visste hvor er. Som for eksempen ute og innetermometeret mitt som nå er åpna og har fått et batteri, eller barnehagebilder av meg selv. Eller fjernkontrollen til datamaskinen min. Eller en øyelapp.

  


Jeg innså etter kort stund at jeg måtte kaste en del. Jeg har så mye dritt, men siden søppelsekker og hævver av papir ikke er så koselig, har jeg ingen illustrasjonsbilder.

Det å rydde gjennom rommet mitt, finne tegninger fra flere år tilbake, karakterkort fra 8. klasse, 124843 Nemiblader, bursdagskort, dukkemøbler i en eske dekket med støv og mange andre ting som jeg ikke bruker mer ga en nostalgisk følelse. Jeg lurer på hva av tingene mine jeg kommer til å rødme av og kaste vekk om noen år. Jeg lurer på når jeg pakker ut av dette lille rommet for godt. Jeg lurer på hvilke sider av meg jeg kommer til å beholde til jeg er ordentlig voksen og har familie og (forhåpenttligvis) jobb. Og hva som bare var meg-da-jeg-var-atten. 

Jeg lurer på hva eller hvem jeg kommer til å rote bort. 

Uansett har jeg orden nå, for en liten stund. Sånn skal jeg prøve å holde det (famous last words, ja jeg vet). Jeg tok noen dokumentasjonsbilder, litt for å skryte og litt for å minne meg selv på hvor fint jeg kan ha det rundt meg og hvor digg det er. 


  

 

  

Så her sitter jeg i rensligheten min og føler meg ganske bra. Jeg vil lese bøkene og tegneseriene mine, se filmene mine og gjøre skolearbeid nå som det ligger sortert i bunker i hyller og skap. Men olabuksa mi er og blir borte...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits