Bamble

Nå er jeg på Sørlandsekspressen på vei til Bamble kommune i Telemark (jepp, jeg har funnet Norges særeste kommunenavn). Jeg har fortsatt ikke kommet over sjokket over at SØRLANDSekspressen går til Telemark (var helt sikker på at Telemark var i midt-Norge), men nå har jeg viktigere ting å tenke på. Grunnen til at jeg sitter akkurat her er nemlig at jeg skal holde foredrag på en konferanse i Bamble (aw) kommune. Den markerer 100-års-jubileet for kvinners stemmerett, og fokuserer på en kvinnerettsforkjemper fra Bamble (^,^) kalt Marie Høeg.

Jeg er som vanlig pissnervøs og også rimelig trøtt, men tror det blir gøy. Jeg får bo på Langesund hotell, får gratis mat og en gratis konferanse. Med mindre de kaster meg ut fordi foredraget er for dårlig.

Ellers ville jeg bare si hei! Jeg lever (enn så lenge). Tredje klasse er sinnsykt mye mer stress enn jeg kunne forestilt meg, vi startet rett på fra første dag og har ikke en eneste time uten nye oppgaver, prøver, innleveringer eller presentasjoner. I tillegg prøver jeg å søke jobb og finne ut hva jeg skal stemme ved valget. Sistnevnte tenkte jeg at jeg skulle hjelpe dere med også. Jeg holder på å sette sammen et presentasjonsinnlegg av hvert parti hvor vi blir kjent med politikken deres fra et uperfekt standpunkt - med fokus på det som gjelder for oss uperfekte jenter. Eller i alle fall for meg. Innleggene kommer i løpet av neste uke. Om du skal stemme ved stortingsvalget eller bare skolevalget, eller ingen av delene, ønsker jeg deg lykke til med å finne ut hva du tror på, hva du vil stå for og ikke minst hva du prioriterer. Det er så mye vanskeligere nå enn det var da jeg var fjorten.

Og hvis du ikke bryr deg om politikk, kan du enten stemme DLF (et parti bestående av politikere med politikerforakt), eller glede deg til det hele er over. Slik som jeg gjør med Skummelt Foredrag i Søt Kommune.

Snakkes!

Anna

7 kommentarer

Tania Ripoll

31.08.2013 kl.17:43

du var helt fantastisk! godt herlig, inspirerende, flott levert foredrag. Takk!!!! du fortjente den stående applausen du - som dagens eneste av mange glitrende gode foredragsholdere - fikk. Nå ble jeg jaggu meg optimistisk for fremtiden!!

Hans Ødegård

01.09.2013 kl.21:59

Eg er heilt einig med Tania. Du fortente verkeleg den ståande applausen du fekk. For oss som har levd ei stund er det slike som deg som gir oss håp for framtida!

DES

02.09.2013 kl.13:32

DLF består ikke av «politikere med politikerforakt», det består av politikere med menneskeforakt. De er selverklærte tilhengere av Ayn Rand, libertarianismens mor, hvis filosofi kan oppsummeres med at de rike er rike og de fattige er fattige fordi de fortjener det. Partiprogrammet deres handler blant annet om nedleggelse av velferdsstaten, privatisering av alle offentlige tjenester annet enn politi, rettsvesen og forsvar, og total deregulering av næringslivet. DLF er altså imot at du skal få behandling for depresjonen eller hørselen din med mindre du eller foreldrene dine har råd til å betale markedspris for leger (rundt en tusenlapp per konsultasjon), sykehusopphold (flere titusener i døgnet) og medisiner (varierer veldig etter hva du tar), og imot at Aila skal få gå på Hartvig Nissen med mindre hun eller foreldrene hennes kan betale markedspris for skoleplassen din (i størrelsesorden hundre tusen i året) eller få bruk for utdannelsen sin (få teateroppsetninger i Norge kan overleve uten kulturstøtte). Er dette virkelig partiet du ønsker å anbefale til dine lesere?

Lena Karoliussen

02.09.2013 kl.13:35

Jeg ville bare si det samme som de to før meg har sagt!! Veldig bra - innhold og levert! Og Kjetil Rollnes tok feil - han hadde ikke forstått det du sa om roller i film - det var ingen grunn for ham å være uenig med deg. Stå på!!

uperfektejenter

02.09.2013 kl.15:36

DES: Det var bare tull! DLF er det latterligste partiet jeg vet om, og jeg tenkte det var ironisk nok at de er politikere med politikerforakt. Jeg anbefaler IKKE DLF under NOEN omstendigheter!! Beklager at jeg ikke var tydelig nok, men det var altså baaaare tull

DES

02.09.2013 kl.16:56

Anna: da puster jeg lettet ut :-) Stå på!

Milard

03.09.2013 kl.21:23

Vær så snill vis litt respekt til Bamblinger ;((

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits