Å lære et språk (typ tysk)

Å lære et språk kan være vanskelig, spesielt hvis det er et språk du ikke omgir deg med i hverdagen. De fleste valgte et tredjespråk å lære i starten av åttendeklasse, jeg valgte tysk. Det var egentlig ikke mitt valg, jeg tok det språket foreldrene mine kunne litt av så jeg kunne få hjelp av dem. I andreklasse hoppet jeg av tysktimene for å gjøre det på egenhånd og ta privatisteksamen. Dette har fordeler og ulemper. Ulempene går blant annet ut på at ingen gir meg lekser og står over meg for å fortelle meg hva jeg gjør feil.

 Fordelen er at jeg har funnet ut at jeg virkelig liker det språket jeg før prøvde å unngå fordi jeg forbandt det med grammatikkoppgaver og dølle lytteoppgaver. Jeg også har funnet ut at det finnes gøyale og fete måter å lære et språk(!)

Her er uansett mine tips til deg som skal bli bedre i et språk og ha det litt gøy samtidig (trenger faktisk ikke å være tysk, antar at metoden fungerer på de fleste språk):

Skift facebook til tysk. Dette er det letteste trikset. Snart vet du hva både "poke" og "hva tenker du på?" er.

Se filmer på tysk. Dette kan gjøres med eller uten undertekster. Jeg liker å se filmer med tysk undertekst eller disneyfilmer uten tekst i det hele tatt. Også liker jeg noen ganger å ha en notatbok foran meg og skrive ned fraser jeg liker eller ord jeg vil huske.

Lær deg tyske sanger Eller disneysanger, egentlig. Det fins så mangt både på youtube, spotify og iTunes, og tekstene er det bare å google. Hvis jeg vil lære meg en sang pleier jeg ofte å printe ut teksten og oversette den (google translate er tillatt). 
Post-it lapper. Dette er et generelt tips uansett. Post-it lappen var en genial oppfinnelse. Jeg har hengt gloser og kanskje en verbbøying eller to på veggen.

Les en bok(!) Dette virket hardcore for meg, men da jeg var i Berlin kjøpte jeg "Harry Potter und der Stein der Weisen" både på lydbok og i pocketbok, og jeg er i gang og greier faktisk å følge med. (Mestringsfølelsen er til å ta og føle på)

Aila (koz og klemz)

 

2 kommentarer

Øyvind

21.08.2013 kl.21:29

Inspirerende! Nå fikk jeg og lyst å kjøpe tysk bok og lese tyske nyheter :) !

Karen

26.08.2013 kl.16:56

Duolingo er en kjempefin nettside(og app!) for å lære språk!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits