HAUL: Skolestart

Haul er et fenomen hvor bloggere deler det de har kjøpt i løpet av en dag med vill shopping. Det er kanskje ikke så rart at dette kun har skjedd én gang tidligere her på uperfekte jenter, for et og et halvt år siden.

Men nå nærmer det seg skolestart. Jeg skal begynne i tredje klasse på videregående, altså har jeg gått på skole i 12 år, altså burde jeg vite litt om dette. 12 ganger har jeg feilet, men mot slutten av året i fjor fant jeg et system som funket ganske godt. Tror jeg. Dette er de to viktigste tingene jeg har lært når det gjelder å overleve et skoleår:

1. Det ække utstyret, det er deg

Sorry, men uansett hvor fancy notatbøker, penner, postpermer eller sekker du har, kommer du ingen vei om du ikke jobber. Det er veldig lett å skylde på at du ville klart det om du bare hadde hatt et litt mer praktisk pennal, men sannheten er at du trenger svært lite for å følge med i timen: Bare konsentrasjon og motivasjon. Det er selvfølgelig enklere sagt enn gjort, men husk bare at den eneste som kan få deg gjennom dette skoleåret uten å stryke er deg sjæl. Et eksempel: I fjor fikk jeg firer i geografi. Jeg var ikke særlig motivert, og brukte timene på å drodle i boka mi. Så kom jeg opp i geografi på eksamen. Jeg ville jo ikke stryke, så jeg jobbet i omtrent tre timer sammenlagt. Leste litt i boka, satte sammen en presentasjon. Så fikk jeg sekser. Om jeg bare hadde fulgt med litt tidligere, kunne jeg fint fått sekser i standpunkt også. Jeg gadd bare ikke. Nå er dette kanskje veldig åpenbart, men jeg erfarer det på nytt og på nytt: Det er ikke så ille å bare gjøre det. Og du får mye igjen for det.

p.s. nå virket jeg kanskje veldig streng, og det var ikke meningen. iblant klarer man bare ikke å fokusere på skolen, og det er helt greit og dessuten helt normalt. jeg prøver bare å si at om du først sliter, har det lite å si hvilket studeringssystem du bruker (altså alt jeg skriver under her)

2. Det enkle er ofte det beste

Jeg har prøvd så mye. Forskjellige skrivebøker i hvert fag, hver torsdag er puggedag, en skrivebok med forskjellige inndelinger til de forskjellige fagene, les i skolebøkene dine en halvtime hver dag etter middag, sekk, veske, bruk pc i hver time, ikke bruk pc i det hele tatt, ta med deg bøker hjem hver dag, la bøkene ligge og støve ned i skapet hele året, du trenger dem ikke uansett OG SÅ VIDERE OG VIDERE OG VIDERE. Slike systemer varer aldri lenger enn maks et par uker. Jeg ender alltid opp med ødelagte bøker, papir overalt og kaos i hodet.

Derfor var det altså dette jeg kjøpte i dag, til en total på 73 kroner (pga tilbud osv, av en eller annen grunn er det salg på alt skolemateriell rett før skolestart???? så praktisk)EMO spiralhefte, A4, linjert. Jeg bruker bare en skrivebok til alle fagene, uten inndelinger eller noe sånt. For det første fordi jeg liker at alt er kronologisk heller enn inndelt i fag, så det føles mer som en dagbok. For det andre fordi jeg ikke orker å bære rundt på masse bøker, eller kjøpe ny bok når en av inndelingene er fulle selv om de andre ikke er det(!!! argh), for det tredje fordi hovedfokuset mitt når jeg noterer er å ordne opp i tankene mine der og da, ikke for å kunne lese notatene senere. Til det har jeg denne:

Kinabok. Ikke aner jeg hvor den har fått navnet sitt fra, men dette er en fin og søt liten notatbok. Den skal bli det jeg kaller en puggebok, inspirert av steinerskolens silkebøker. Om jeg har forstått det riktig, er en silkebok altså en bok som må leveres inn, hvor man har skrevet en oversikt over det man har lært på en dekorativ og lett forståelig måte. Før prøver etc, har jeg tenkt å bruke denne boka til å skrive stikkord/høydepunkter fra notatene mine, for å gjøre det lettere å pugge.

Postperm. Denne kjøpte jeg egentlig bare fordi jeg går på dramalinja og dermed får utdelt en del manus. Denne permen beskytter manusene, men man trenger ikke å ta arkene ut av permen for å lese dem. For å unngå ødelagte/sktine manus og dessuten anmerkninger fra læreren. Praktisk og obligatorisk.

EBqF7C on Make A Gif, Animated Gifs

Pennepennal. Jeg bruker jo ikke noe annet utstyr enn penn på skolen, så jeg pleier å bare ha penner løst i sekken/veska. Det fører derimot til at jeg veldig ofte mister pennene mine, og ender opp med å bruke drittgreier fra diverse hoteller, eller mitt eget blod. Dette pennalet inneholder fire ting: Vanlig penn, tynn penn, blyant og sånn gul tusj man kan merke tekst med. Pennene bruker jeg i de aller fleste fag, blyant trenger jeg for å skrive notater i manus og merketusjen er også praktisk å ha når man jobber med manus. Tingen er stor nok til at jeg ikke tror den forsvinner så lett, og dessuten KAN MAN BRETTE DEN SLIK AT DEN STÅR AV SEG SELV HVOR KULT ER IKKE DET
Også trenger man seff noe å ha alt dette i. Jeg har lagt min elsk på firkantete lærvesker. Tror det er en blanding av at jeg blir sykt tilfredsstilt av tetrislignende systemer, og at jeg fortsatt prøver å bli hipster. I fjor hadde jeg en kjempefin veske jeg fant hjemme hos meg (faren min sin gamle), men den har blitt ødelagt. Derfor ble jeg sikt stoka da jeg fant en nesten helt lik en i Polen:
Den har plass til skrivebok og et par skolebøker, matpakke og litt til. Og den kostet bare 600 kroner (riktignok i Polen). Diiiiiiiggggggg
Og forresten, ja, jeg er fortsatt egentlig imot skinn og pels. Jeg fikk dårlig samvittighet da jeg kjøpte den. Jeg har ikke noe å si til mitt forsvar, annet enn at jeg har vært vegetarianer hele livet og dette er det første skinn/kjøtt/pelsproduktet jeg har kjøpt i mitt liv.
Helt til slutt så trengte jeg en vanlig postperm også. I fjor la jeg bare alle arkene vi fikk utdelt inn i notatboka mi. Det anbefales ikke. Ble litt sånn her
Uansett så ønsker jeg dere alle lykke til! Ikke krev for mye av deg selv og ta pauser om du trenger det. Men husk også at det ikke er så mye som skal til for å få greie karakterer. Det er lurere å jobbe jevnlig gjennom hele året, enn å stresse masse rett før eksamen.
Hvilken klasse begynner du i? Gleder du deg? Hvilken strategi har du planlagt?
Anna

9 kommentarer

16.08.2013 kl.15:07

Begynner også i tredjeklasse og jeg har gitt meg selv facebookforbud i skoletia. Kjører også på med slagordet "bare gjør, ikke tenk at du skal gjøre" for det er jo mye lettere bare man kommer i gang :) lykke til med skolestart du også!

Leelawadee

17.08.2013 kl.00:05

Begynner i førsteklasse. Skal forsøke å overleve, og der stopper min strategi.

tone

17.08.2013 kl.23:10

omg hahahhahaah

"(...) eller mitt eget blod."

jaja anna

jenny

18.08.2013 kl.19:29

begynner i første...

19.08.2013 kl.00:02

begynner første vgs og gruer meg skikkelig :( kom inn på en dårlig skole der alle jentene er oransje med platina-blondt hår :(((( jeg må gå der fordi eksamen gikk helt forferdelig og ødelagde hele snittet mitt :'(

uperfektejenter

19.08.2013 kl.08:27

Anonym: uff, håper du klarer å finne deg til rette der eller bytte skole om det ikke går bra. masse lykke til og husk at oransje jenter med platinablondt hår også kan være kjempehyggelige!

Matilde

25.08.2013 kl.13:32

Visste ikke at du var vegetarianer, ble du oppvokst som det av foreldrene dine? :)

uperfektejenter

25.08.2013 kl.22:29

Matilde: Ja, foreldrene mine er vegetarianere så jeg har aldri spist kjøtt :)

Benedicte

26.08.2013 kl.23:12

Et annet tips er å jobbe såpass bra man-fre sånn at du med god samvittighet kan ta HELT fri i helgen.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits