Ung jente, voksen mann

Den siste boka jeg leste heter Ung jente, voksen mann. Den er fin. Dette er grunnene:Ung jente, voksen mann handler om en svært ung jente og en svært voksen mann. De møtes, utvikler et forhold. Et fysisk forhold. Et kjærlighetsforhold. For meg var dette et grunnleggende ekkelt utgangspunkt, men jeg ble positivt overrasket. For forholdet er beskrevet så enkelt, helt uten unødvendige dikkedarier. Blottet for dramatikk og overdådige beskrivelser. Vi møter to mennesker som møter hverandre. Nøkternt og enkelt, med rikelig av rom mellom linjene. Jeg merker når jeg leser at jeg forstår dem begge. At jeg kan kjenne meg igjen i jenta så vel som mannen. At det ikke er så enkelt som at den ene er offeret og den andre overgriperen. For det er kjærlighet og ikke minst en viss maktbalanse i dette forholdet som gjør det utrolig interessant. Historien går naturlig fremover med elegante formuleringer. Det er spennende, oppslukende, ærlig og vakkert. Historien er sterk, men enkel. Uvanlig, men relaterbar.

Jeg tror at mange av dere lesere vil like denne boken. Jeg merket i alle fall at jeg kjente meg igjen i den unge jenta, jeg husket meg selv som fjorten, femten, seksten, kjente igjen hvordan hun vokser opp og innser nye ting, glemmer andre ting. Hva hun søker etter, hvordan hun tenker. Og det er ikke rart at den unge jenta er så troverdig når man leser om forfatteren.Akkurat dét er herlig inspirerende. Forfatteren er bare et år eldre enn meg, og attpåtil tidligere RUer. Hun kommer fra et altfor lite sted på Østlandet og lengter etter Bergen (hvor handlingen i boka også foregår). Akkurat som meg. Alt dette gjør at jeg sitter igjen med en følelse av at det kunne vært meg som skrev denne boken. Jeg sier ikke at det ville blitt like bra, det ville forsåvidt ikke blitt det samme i det hele tatt, men bare det faktum at en 19-åring fra Aurskog-Høland har gitt ut en fantastisk bok gjør at jeg også føler meg mindre håpløs. Samtidig er det enormt imponerende. Jeg blir stolt av generasjonen min!

Kort sagt: Les denne boka. Du vil ikke angre.

Anna

4 kommentarer

05.08.2013 kl.11:46

Denne vil jeg lese! Så utrolig inspirerende at en 19-åring har gitt ut en bok. Det gir jo litt håp til oss andre også. Haha

Benedicte

05.08.2013 kl.11:51

Så interessant, takk for anbefalingen :) Jeg blir også imponert når unge mennesker skriver bok, jeg også får lyst til å gjennomføre drømmen om å gjøre det da, og se bort fra alle "men,men,men"..

Janita

06.08.2013 kl.18:48

åh, den skal jeg så absolutt legge i ønskelisten min! :D

Christina

24.10.2013 kl.20:41

Skulle virkelig ønske jeg kunne lese boken :) Jeg er i familie med hun og drømmer om å bli forfatter selv og hun er en veldig stor inspirasjon for meg :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits