Baby, baby, baby, ooh

Hei, alle sammen! Håper dere har hatt det fint med Aila. De siste åtte dagene har jeg tilbrakt i gjennomsnitt 8,5 timer med en baby hver dag. Jeg er ikke særlig stødig i matte, men tilsammen blir det omtrent mye. Dette har jeg erfart:


Først og fremst: Babyer er mer jobb enn du tror. Du tenker sikkert at du vet hvor slitsomt det er, men det gjør du ikke før du har opplevd det. Jeg sov ti timer hver natt og tre timer i løpet av dagen, og likevel er jeg helt utslitt. Babyer krever konstant fokus, fullstendig oppmerksomhet, kontinuerlig risikovurdering og oversikt over måltider, søvn, bæsjing og andre behov. Det å passe på en baby er å ha total kontroll over en annens liv, en som ikke klarer å passe på seg selv i det hele tatt og attpåtil slettes ikke ønsker å bli passet på. Og jeg opplevde bare en uke. Bare dagtid. Jeg forstår virkelig ikke hvordan alenemødre holder ut.

Det er ingen hemmelighet at jeg før denne uka var rimelig verpesjuk. Jeg hadde fortsatt evnen til å tenke rasjonelt - jeg tok p-pillene mine og visste godt at jeg ikke hadde egnet meg som mor helt enda, men jeg søkte jevnlig på videoer av søte babyer på youtube og dagdrømte om pludring og bleieskift. Det var jo derfor jeg sa ja til denne jobben i utgangspunktet. Og la meg bare si: Verpesjuken er kurert. Jeg kunne ikke drømt om å få barn etter dette. Ikke nå. Ikke på en god stund. Jeg har alltid visst at jeg vil vente til jeg er klar, men nå vet jeg virkelig hva "klar" betyr.Det vil selvfølgelig ikke si at jeg angrer. Jeg er utrolig glad, takknemlig og stolt over meg selv etter denne uka. Føler egentlig at dette er uka jeg ble atten på ordentlig. Denne uka måtte jeg være helt selvstendig, helt voksen. Vurdere alle risikoer. Være praktisk. Gjøre det som er best i det lange løp. Trøste. Dulle. Passe på. Jeg trodde ærlig talt ikke at jeg hadde det i meg, men denne uka har jeg rett og slett følt meg som et voksent menneske. Det, sammen med følelsen av å ha en baby i armene som endelig sover etter en lang og utmattende formiddag, har gjort denne uka mer enn verdt det. Anbefales - om du tør!Anna

--

infoo

Jeg overlevde en uke alene med baby, men det gjorde ikke telefonen min. Kommer derfor til å være ekstremt inaktiv på insta til jeg får ny (den ble bare tre uker gammel så garantien gjaldt heldigvis). Om tre dager drar jeg på feriens siste reise, sannsynligvis uten internett, dessuten trenger jeg virkelig å sovesovesovesove. Kommer til å blogge hver dag frem til da, da. Håper uansett dere har en helt fantastisk sommer!

6 kommentarer

Maja

05.08.2013 kl.20:12

Sunniva er kjendis, shallalalala.... Du er tøff, Anna!

Susanna

05.08.2013 kl.21:49

Det er slitsomt å passe Sunniva, men det er jo fordi hun er så vidunderlig!

uperfektejenter

06.08.2013 kl.00:37

Susanna: Helt enig! Gleder meg så mye til å treffe henne igjen i morgen <3

Anna

07.08.2013 kl.11:43

Har du lov å legge ut bilde av denne ungen? Har du fått tillatelse av forledrene?

uperfektejenter

07.08.2013 kl.11:55

Anna: Ja, det har jeg!

uperfektejenter

07.08.2013 kl.13:18

Anna: Kommentaren rett over deg fra Susanna, det er moren :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits