Mensenfrelseren i retroperspektiv

Da er min første uke med mensenfrelseren omme. Jeg er enormt forvirret.De første tre dagene var helt fantastiske. Koppen funket helt perfekt. Den var riktignok litt større enn en tampong, men gikk inn uten problemer, videt seg ut inne i meg og lakk ikke. Jeg merket ikke at jeg hadde den, og tenkte ikke i det hele tatt over at jeg hadde mensen. Selv da den måtte skiftes (en gang morgen og en gang kveld), gikk det mye bedre enn forventet. Det var faktisk ikke særlig ekkelt. Blodet luktet ingenting, og virket veldig rent. Jeg vasket den kjapt i kaldt vann og satt den inn igjen. Jeg var kort sagt helt frelst. Så sluttet den å funke.

Etter tre dager, begynte koppen plutselig å lekke. Jeg skjønte etter hvert at den hadde sluttet å vide seg ut, den forble brettet inni meg. Jeg gjorde ingenting annerledes, men koppen bare gadd ikke mer. Jeg må si at jeg ble litt skuffet over at den bare holdt i tre dager når den skulle vare i ti år. Jeg tenkte at jeg kanskje gjorde noe feil. Jeg hadde jo lest at det var vanlig å sette den inn feil de første gangene, men jeg hadde jo klart det helt fint de første tre dagene. Likevel bestemte jeg meg for virkelig å prøve. Jeg holdt på i mange minutter hver gang, tok den inn og ut igjen, men det funket fortsatt ikke. Jeg endte bare opp frustrert og irritert, og gikk tilbake til bind og tamponger.

Jeg hadde tenkt at dette innlegget kom til å være en hyllest til denne fantastiske oppfinnelsen, en strålende anbefaling, men nå er jeg neimen ikke sikker. Det skal likevel sies at jeg merket stor forskjell da jeg gikk tilbake til tamponger. Og at jeg aldri har hatt en så behagelig menstruasjon som jeg hadde de tre første dagene. Så jeg skal definitivt fortsette å prøve. Om det samme skjer neste menstruasjon, skal jeg prøve å kjøpe en såkalt "treningskopp". Den er litt stivere, og sitter altså enda bedre med enda mindre sjanser for lekkasje.

Uansett kan jeg si dette: En mensenkopp koster fra 100 til 500 kroner. Om du får den til å fungere, er den det perfekte menstruasjonstilbehøret. Virkelig. Det vil jeg si er verdt et forsøk.

Anna

7 kommentarer

Villvette

18.07.2013 kl.15:40

Jeg har alltid hatt lyst til å prøve de der, for om det funker (og de holder i mer enn tre dager) er det jo billigere enn tamponger/bind + bedre for miljøet, samt mye enklere enn å drive på å bytte tampong/bindt i hytt og pine. Det blir jo ikke eklere enn det allerede er uansett.

Astrid

18.07.2013 kl.15:43

Kjenn etter om den har foldet seg ut på bunnen! Du skal kunne enkelt vri den rundt etter at du har satt den inn, da har den foldet seg ut som den skal. Det krever litt trening, men det blir snart enklere. Lykke til!

°Vinterperle°

18.07.2013 kl.16:42

Det var veldig rart! Kanskje du har kjøpt en kopp som er for stor? Den koppen der hadde forresten en tapp på bunnen som så mye mer behagelig ut enn min! Hvor er den fra?

/Jeg delte forresten det forrige innlegget til feministbloggen FrauLEI og anbefalte dem om å sjekke ut vår venn månekoppen ;)

Mariabb92

18.07.2013 kl.20:41

Har sjukt lyst til å prøve sånn! Kvar har du kjøpt din?

Hmm, er vel ein eller anna garanti på den viss den er ødelagt på nokon måte.. ?

uperfektejenter

18.07.2013 kl.20:46

Mariabb92: Jeg kjøpte min på nettet, men du får også kjøpt dem i helsekostbutikker :)

Karen

20.07.2013 kl.19:18

Jeg kjøpte min fra Ruby cup, og jeg hadde ingen problemer utover det jeg ser for meg er vanlige "tilvennningsfaseproblemer" :) De donerer i tillegg en cup til ei jente i Kenya for hver cup du kjøper:D

c

09.08.2013 kl.18:41

Jeg har og en sånn en, og må bare si at den ene uka jeg har rukket å bruke den var ganske så bra. Nå syns jeg den var litt vond å ta ut da, og styrte en del med hele greia. Redd for at den skulle forsvinne langt inn i systemet var jeg og.... Men når jeg bare ble trygg så var det jo helt fantastisk! Alle de timene uten å føle at man har mensen. Jeg var noen dager på hyttetur med utedo, og da var det godt ikke å måtte gå i shutteltrafikk annenhver time altså.

Min het luna... ett eller annet, og er fra en tysk side. Lykke til, tipper du gleder deg til å ha mensen igjen nå! He he.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits