Kliss kliss mmSå satt jeg der, i en stor og tom leilighet på Bislett. Typen er i det store utland og undulatene på Hvaler. Sånn plutselig får man behov for å lage liste over fine kjærlighetshistorier.
(spoileralert/ moronalarm)

Og de nominerte er...

Den med spagetti

Lady og Landstrykeren, favoritten av Disney, er en skikkelig koselig historie. Den har alt, et uortodoks møte, forskjellige bakgrunner, et vendepunkt der Lady er sur på Landstrykeren, men også selvfølgelig en lykkelig slutt med julefeiring og hundevalper.

 Image and video hosting by TinyPic

 Den nusselige

Vinneren er Gilbert og Anne. Så for de som ikke har lest bokserien (eller sett tv-serien) om Anne Shirley er den skrevet på starten av 1900-tallet og handler om livet til en foreldreløs jente i Canada. På skolen møter hun sjarmøren Gilbert Blythe som drar henne i håret og kaller henne gulrothode, hvorpå hun slår I stykker tavla hennes i hodet hans. Og dette er begynnelsen på en svært nusselig historie hvor man sitter over boka eller foran skjermen og skriker ?hallo! Kyss da for svarte? eller ?åh han er sååå søt?.


 

Den sære(og litt triste)

I den tyske filmen Kirsebærblomster følger vi Rudi, som nettopp har blitt enkemann. For å hedre sin avdøde kones lidenskap og interesse for Bothonbdans, reiser han til Japan. Det er en nydelig, sær og veldig fin film om å oppdage seg selv gjennom sin kjærlighet til en annen.


 

Den triste (og litt sære)

Med sakser for hender og en relativt banal forståelse av omverdenen er Edward en åpenbar outsider mens Kim er en vakker og populær tenåringsjente. Tim Burtons Edward Saksehånd er en bisarr fortelling og svært bra gråtemateriale. Fin og rar.Den altomfattende, fantastiske og ultimate kjærlighetshistorien

Åh. Jack og Aliena ass. Pillars of the Earth er en roman om livet  rundt byggingen av en katedral I england på 1300-tallet. Fortellingen om Jack og Aliena er bare en liten del av boka, men det var absolutt min favoritthistorie. Jack blir forelsket i adelsjenta, Aliena, første gang han ser henne som en sjenert gutt i lære hos en byggmester. Mer vil jeg ikke si, for helt ærlig vil jeg at alle dere skal lese denne boka! (den er verdt hver eneste en av de 1300 sidene)

Så her er en liten youtubesnutt om turtelduene. Finfin.

Aila

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits