Tæt-tiss

På lørdag tok jeg min første tatovering, eller tættiz som kidsa kaller det nå for tida. Dette innlegget er todelt - første del handler om det praktiske rundt tatovering for de som er interessert i å kanskje ta en selv. Andre del handler om hvorfor jeg tok akkurat den tatoveringen jeg tok. Forhåpentligvis kan jeg bare henvise folk til dette innlegget når jeg får spørsmål for femtusende gang.
How to tættis

1. Bestem deg og vent.

Dette steget er ganske selvforklarende - finn ut hvilken tatovering du vil ha og hvor du vil ha den. Finn inspirasjon på nettet eller stikk innom en tatoveringssjappe. Så venter du. En tatovering er livsvarig, og for å unngå å gjøre noe du kommer til å angre på er det lurt å vente. Er du under atten, bør du uansett vente til du fyller atten. Både fordi man forandrer seg veldig mye og veldig fort i tenårene, men ikke minst fordi tatovører som tatoverer på mindreårige ofte er useriøse. Da kan du lett ende opp med en dårlig tatovering, eller enda verre, infeksjon.

Jeg bestemte meg for å ta denne tatoveringen da jeg var seksten. Et halvt år før jeg fylte atten, begynte jeg å tegne tatoveringen på håndleddet mitt med penn, for å venne meg til følelsen.

Jeg er virkelig glad for at jeg gjorde det, og da jeg noen dager hadde glemt å tegne den på, merket jeg at jeg følte meg naken. Etter at jeg hadde elsket den i et halvt år, og ønsket meg den i to år, følte jeg at jeg var klar for å ta det neste steget.

2. Bestill time!

Her må det mye research til. Det kan hende at jeg er litt vel engstelig, men det var veldig viktig for meg at tatoveringen a) ble bra og b) ikke førte til infeksjoner eller sykdommer. Derfor googlet jeg rundt i flere dager, fant fora, spurte rundt hos folk som hadde tatovert seg. Til slutt fant jeg ut at Lucky Seven var stedet for meg. De hadde fått desidert best omtale og virket veldig seriøse og flinke. Tatoveringen jeg skulle ta var jo veldig enkel og grei, så derfor brydde jeg meg ikke så mye om hvilken tatovør jeg skulle velge og hvilken stil Lucky Seven har. Men hvis du vil ha en litt mer avansert tatovering, bør du også sjekke ut hvilke tatovører som har den kunstneriske stilen du tenker deg.

Jeg valgte å gjøre det hos en lærling

3. FÅ TÆTTTTTTTTTIIIIIZZZZZZZ

Okei. Jeg vet hva du tenker. Gjør det vondt? Ta en saks eller kniv. Skrap sakte av deg huden. Sånn føles det. Jeg syntes ikke det var veldig ille, men jeg har også ganske høy smerteterskel. Det var en og en halv time med konstant skraping og resultatet ble et åpent sår. Jeg hadde ikke satt meg så veldig inn i hvordan tatoveringer fungerer på forhånd, så jeg ble ganske overrasket da jeg så blodet. Men det er altså ikke farlig, og føles ikke verre enn et alminnelig skrubbsår. Bare at det varer litt lenger.

4. Etterarbeidet

En helt ny tatovering er som sagt et åpent sår, og må behandles deretter. Vaskes to-tre ganger daglig og smøres med salve tre ganger daglig i to uker. Sånn ser tattisen min ut nå:

Og det gjør fortsatt vondt, det føles som et skrubbsår på vei til å gro. Ømt og sviende. Må også holde det unna sola, så jeg har kjøpt et billig, lett skjerf som jeg bruker som en slags bandasje for å beskytte tatoveringen mot sola og også for å unngå at ting kommer borti den.Etterhvert vil det komme en skorpe som for all del IKKE må pelles av! Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg skal klare å ikke klore den opp, men skal motivere meg med at etter disse to ukene trenger jeg ikke å gjøre en dritt med tatoveringen resten av livet mitt.

Hva betyyyyyyyr det a?

Dette tegnet er skrevet på sanskrit, og uttales aum / ohm. Det regnes som "urlyden" i diverse østlige religioner og livssyn. Jeg møtte det for første gang gjennom Siddha Yoga. Siddha Yoga er den åndelige delen av den fysiske treningsformen Yoga. Foreldrene mine praktiserer det, og selv om jeg ikke regner meg selv som troende, betyr likevel dette tegnet noe spesielt for meg. Det handler ikke om Gud, auraer, chakraer eller noe sånt. Det handler om trygghet. Følelsen av å sitte på fanget til moren min mens hun synger ord jeg ikke forstår. Følelsen av fred og stillhet da jeg krabbet rundt blant alle de voksne som satt og mediterte.

Jeg er en person som stuper ut i ting. Som skamløst hopper inn i følelser, opplevelser, prosjekter, mennesker, forhold, besettelser, planer, drømmer. Denne tatoveringen har jeg for å minne meg på å tenke over livet mitt noen ganger. Ta et steg tilbake, puste. Huske at det jeg opplever nå ikke er permanent, at min nåværende situasjon ikke er den eneste jeg kommer til å oppleve. Rett og slett få litt perspektiv på ting og huske tilbake til freden og tryggheten jeg følte som barn. Det er noe jeg trenger ofte, og noe jeg tror jeg kommer til å trenge resten av livet.Anna

10 kommentarer

ajax

15.07.2013 kl.13:06

Elsker den tatoveringen!

den er så fin og den har en btydning!

totaly loving it!

sailaway

15.07.2013 kl.14:19

så fin betydning :)

Kami

15.07.2013 kl.18:02

Jeg vil også ha tatovering, jeg vet hva jeg vil ha og hvor. jeg har bare ikke penger til det.... ^^''

Ebbis

16.07.2013 kl.22:18

liker betydingen av tættisen din, og genseren du hadde på det ene billdet var forresten skikkelig fin! ;)

aina

16.07.2013 kl.22:52

kjempefin tattovering anna!! jeg skal også tattovere meg, hehe, når jeg får råd. hva kosta den?

16.07.2013 kl.23:01

Du skal helst også dekke til latoveringen med aliminumsfolie festet med teip de tre første dagene for å ungå infeksjon :)

uperfektejenter

16.07.2013 kl.23:42

aina: Den kostet 800 kr, men jeg gjorde det hos en lærling så jeg fikk halv pris. Vanlig pris på tatovering er 1000 kr per time det tar. (For meg tok det litt over en og en halv time = 1600 kr, med halv pris = 800 kr)

uperfektejenter

16.07.2013 kl.23:42

Anonym: dæven det fikk jeg ikke beskjed om!!!

Vilde

18.07.2013 kl.00:04

Forklaringen på hvorfor du valge tatoveringen var fin og ærlig. Syns du kledde den godt! Det er godt å gjennomføre noe man lenge har planlagt, og i spenning ventet på :)

Fam M Ylinen

21.07.2013 kl.19:11

trenger ikke å dekke den med alluminumsfolie de förste dagene :D Tattoveringen dekkes etter at den er tatt hovedsaklig for å ikke få bakterier på seg mens den er helt fersk. Nye tattoveringer trenger mye luft for å gro pent :) Og det er ikke nödvendig med så mye krem, i utgangspunktet smörer du for å passe på så huden rundt ikke blir öm og sår :) Men alle tilegner seg egne rutiner etter ett par tattoveringer :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits