Polenmolengolenfolen

Heihei!! Nå er jeg vel hjemme fra Polen. Det var utrolig gøy, men ekstremt slitsomt. Jeg har alltid pleid å dra på ferie med enten mamma eller mormor, som - tro det eller ei - liker å ta det roligere enn en gruppe med fire attenåringer.

Den første dagen dro vi rett på fest i en liten by i Polen kalt Dabrowa Gornicza, noe som kan oppsummeres ganske greit med ett bilde:I løpet av tiden i Sosnowiec og Dabrowa ble jeg kjent med masse kjempehyggelige polakker, briter, australiere og franskmenn. Vi var med Inga på skolen hennes i Polen. Det var så spennende å få se det ekte Polen, helt uten turistifisering, før vi dro videre til Krakow.Og la meg bare si: Jeg er kjempestolt av oss, gutta! Vi fikk oss gjennom hostell i feil by, misting av fly, umulige romfordelinger, en fremmed by uten kart og uforståelige polakker. Jeg vil nå si at jeg er tilnærmet flytende i kroppspråk og gebrokkent engelsk.

Alle fordommene mine om Polen er også helt forduftet. Fargerike bygninger og mennesker, kjærlighet, masse humor og selvironi og en utrolig deilig, avslappet holdning. I tillegg var alt ekstremt billig, noe vi rike nordmenn visste å utnytte ved å spise på luksuriøse restauranter til hvert måltidDet dyreste måltidet vi kjøpte kostet åtti kroner per person. Det. Var. Digg.

Ellers var Krakow helt nydelig, anbefales virkelig. Vi fikk ikke sett så mange attraksjoner, så jeg har definitivt lyst til å ta en tur til. Men om det er en ting jeg virkelig virkelig vil anbefale til alle som skal til Krakow, så er det Crazy Communism Tour. Dette er en guidet tur til Nowa Huta, som er en egen by bygget av Stalin for å vise verden hvor fantastisk kommunismen er. Våre "crazy" guider levde virkelig opp til sitt rykte, og vi fikk en opplevelse jeg aldri vil glemme. Vi ble hentet i ekte kommunistbiler (pimpet opp for anledningen)

og tatt med på en heidundrandes tur til Nowa Hutas hovedgate, caféer og til og med en leilighet innredet i ekte kommunistisk stil. Gratis mat og selvfølgelig vodka var inkludert i prisen. Ikke bare var det skikkelig gøy og helt absurd, jeg lærte også utrolig mye om hvordan kommunismen har påvirket Polen. Så mye at jeg ble nødt til å revurdere mitt venstrevridde standpunkt.

Jeg kom hjem for to dager siden, men har ikke landet helt før nå. Feriehverdagen er tilbake. Jeg har gjenopplivet forholdet med mine fantastiske katter, neste uke skal vi på en hytte på Nesodden, om seks dager fyller jeg atten og jeg har fått mensenkoppene mine. Er sliten, men gira. Avslappet, men spent. Både på mensenkoppene og livet som myndig. Det er dessverre fortsatt en stund til mensen, men jeg gleder meg i alle fall masse til å teste ut koppene og fortelle dere om hvordan det var! Håper at dere alle har en fantastisk ferie, og at de som har søkt vgs kom inn på det de ville!

Hvordan er ferien din så langt?

Hvilken skole kom du inn på?

Håper at noen av dere kom inn på Nissen, da ses vi!Anna

6 kommentarer

acristy

04.07.2013 kl.14:26

Høres kjempegøy ut! ^^

ajax

04.07.2013 kl.16:01

det hørtes helt fantastisk ut!

04.07.2013 kl.16:18

jeg står på venteliste ... kjipt

uperfektejenter

04.07.2013 kl.16:35

Anonym: Til Nissen? Hvilken plass? Lykke til!!!

Ajax

04.07.2013 kl.22:17

Jeg også står desverre på ventelist men gjør ikke då masse skal uansett bytte linje :-)

11.07.2013 kl.11:30

det virker som en slitsom, men fin tur. Misunner dere å reise!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits