Den ekle sannheten

Jeg skjønner ikke hvor vi får det fra at jenter ikke er ekle. At femininitet er rent og uskyldig, mens maskulinitet er skittent og rått? Om vi først må karakterisere det ene kjønnets naturlige drifter som noe skittent og ekkelt, bør det i alle fall være omvendt.

Når må gutter stikke hånden opp i kjønnsorganet sitt for å vaske vekk blod? Og ikke bare blod. Slim, gørr, presset ut av verdens sterkeste muskel fordi det ikke ble baby denne gangen heller. Baby. Et levende vesen, et dobbelt sett med organer, hud, bein, brusk, lever, nyre, spytt, tårer inni oss. Når vi presser det ut har vi det vondest i verden. De aller fleste vaginaer revner så mye under fødsler at de må sys igjen. Visste du at det er helt normalt å bæsje under fødsel?

Det er derimot ikke normalt å bæsje under mensen. Forstoppelse, kviser, smerte, blod og gørr. Når må gutter forholde seg til dette? Ikke en uke hver måned i førti år, i hvert fall.

Vi jenter plukker ut hår med pinsett, river dem av med voks, skjærer dem ved rota med skarpe barberblader. Vi stikker blyanter på innerkanten av øyevippene og limer fast hår av plast på ytterkanten for å bli vakre. Vi sprøyter plast i leppene, i puppene, skrubber av det ytterste hudlaget i fjeset og propper porene fulle av kjemikalier. Alt det vi gjennomgår for å virke delikate og rene er i virkeligheten eklere enn du kan forestille deg.

Vi lar gutter dra i oss, suge på oss, klemme på oss, klype i oss, ta på oss overalt og vi gjør det med glede. Gutters ekkelhetsalarm ringer straks man nærmer seg rumpeballene. En gutt er en helt om han tør noe så ekkelt som å gå ned på en jente. En penis i munnen, derimot, er bare en deilig avveksling fra alt det andre vi jenter utsetter oss selv for.

Så plis, a. Ikke bli overrasket når jenter raper. Ikke tro at jenter aldri bæsjer. Vi gjør så mye mer enn det. Ta med dere svetten og maurspisingen deres et annet sted.

Anna

P.S. Vil bare klargjøre at jeg ikke mener at jentekroppen er fæl og ekkel. Jeg er utrolig glad for og takknemlig for alt det fantastiske kroppen vår er i stand til. Dette innlegget er ikke ment negativt mot jenter på noen måte, heller tvert imot. Jenter blir ofte sett på som perfekte dukker som aldri gjør noe "skittent" eller "ekkelt", men i virkeligheten er vi mye tøffere enn de fleste gutter - bare fordi vi må.

28 kommentarer

frigid rigid

09.05.2013 kl.13:22

rimjobs er best, ingen protest

Stefan

09.05.2013 kl.13:49

Du må virkelig hate livet : )

Jorgen

09.05.2013 kl.14:24

apply some ice cubes to your butthole, you are clearly butthurt

uperfektejenter

09.05.2013 kl.14:43

Stefan: hæ hva hvorfor

uperfektejenter

09.05.2013 kl.14:43

Jorgen: hvaaa

frigid rigid

09.05.2013 kl.14:49

dette er jo egentlig en ganske fin post da. alle er egentlig bare jævlig ekle, men kanskje det er det som er så vakkert da???????

Ingvild

09.05.2013 kl.15:15

ah, så herlig banebrytende.

Helene Merethe

09.05.2013 kl.16:01

Dette er så langt unna feminisme, selvaksept, modenhet og egenkjærlighet som overhode mulig! Og dette er da ikke "sannheten"! Dette er SYNSING OG MENING! Du er ung, om 16 år vil du kanskje ha lært deg å elske kroppen din og sette pris på dens genialitet og funksjonnivå, DET er feminisme, den dagen du synes du sjøl er deilig, ikke ekkel! Noen gode råd: endre kosthold, innta hvetegress og spirulina med litt chlorella, bær, grønnsaker og frukt og treeeen, så får du det motsatte av forstoppelse under din renselsesperiode. Og under denne renselsesperiode skal du vite at du er selvrensende der nede, og det er urenslig å stikke hånda di inn der denne perioden. ....og du, bli kompis med hu venninna di igjen da, dere er best sammen på denne bloggen SYNES jeg. Ta det ikke ille opp, men dette innlegget kan du altså ikke dra inn under kategorien feminisme, og jeg opplever den som umoden og desperat. Dere som hadde så kloke ord til å være så unge.... :-(

Sara

09.05.2013 kl.16:10

girl i like this!

uperfektejenter

09.05.2013 kl.16:36

Helene Merethe: Dette er ironi, altså. Jeg er utrolig glad i kroppen min og takknemlig for det den gjør. Jeg prøver bare å bryte ned det bildet folk ser ut til å ha av jenter som perfekte dukker som aldri gjør noe "ekkelt", "skittent" osv. I virkeligheten må vi daglig forholde oss til ting som de fleste gutter ville rømt unna. Å opplyse om det ser jeg på som feminisme. Har lagt til et avsnitt nederst nå for å klare opp det. Når det gjelder "hu venninna" mi, så er det hun selv som har valgt å slutte å blogge. Jeg er helt enig i at vi er best sammen, men jeg kan dessverre ikke gjøre noe med det.

Harald

09.05.2013 kl.16:54

Så mange folk i dette kommentarfeltet som ikke tar poenget.

Helene Merethe: Det er ingen her som argumenterer for at jenter ekle, bare at de er ekle (eller uekle) i samme grad som gutter. Framstiller man maskulinitet som grisete, da er også femininitet det. Vil nødig være snerpete, men det kan ha noe for seg å lære en ting og to om retoriske virkemidler før du kommenterer innlegg av denne typen. Om du er usikker på hvilke budskap som blir forsøkt formidlet, spør heller enn å anta det verste.

Helene Merethe

09.05.2013 kl.16:58

Kjære deg det er ikke særlig mye ironi i tittelen, og heller ikke noe som helst sannhet i 50% av hva du skriver, dermed er det ikke ironi men løgn om oss kvinner. Og hvorfor prøve å forklare menn noe de allerede vet fra før? De vet vi raper, fiser og fjerter. Vi vet det om dem og, men flere av oss damer vil jo heller helst ikke høre lydene deres. Når du setter en blogg i sammenheng med feminisme, hvorfor fokusere på bagateller? Er du ute i arbeidslivet? Der blir kvinner psyket ned med hersketeknikker og lønnsforskjeller. Er det varmt og vi kler oss lettkledde, risikerer vi å få skylda dersom vi blir voldtatt. I et samboerskap må vi ofte bruke energi på å hevde oss, og blir gjerne kalt "sjefen" eller "hu med kjevla" bare vi sier meningen våres.... Bare det at vi må dekke oss til med bh for at mannfolka skal slippe å bli tente, (og dessuten får vi blotterbot hvis vi tar den av i en eller annen by) svetten siler, mens mennene strutter fram med mysteriet brystknertene sine som ingen vet funksjonen til, er nedtrykkende som kvinne å vite. Nå, DET er viktige tema innen kategorien feminisme, og det vil du merke etterhvert, at rapene og fjertene dine bare blir en liten fis i forhold til hersketeknikkene, lønnsforskjellene og samfunnets urettferdige kleskodekrav til those who run the world: women! ;-)

Helene Merethe

09.05.2013 kl.17:06

....vel Harald, ok så synes du det vettu, at kvinner og menn er ekle, ikke mitt problem ;-) Når det gjelder feminisme: Jeg vet godt hva feminisme dreier seg om etter 33 år som kvinne, vet du?

uperfektejenter

09.05.2013 kl.17:26

Helene Merethe: Bare les i vei på denne bloggen, så ser du at vi har skrevet masse om feminisme, både små og store saker. Og mer skal det bli. Er helt enig i at dette ikke er en stor sak, men det er likevel en sak. Selvfølgelig vet alle at jenter også promper, men det er allikevel langt mindre akseptert for jenter å være naturlige enn det er for gutter. Lover å skrive flere seriøse feminismeinnlegg i fremtiden :)

Og apropos hersketeknikker - "Kjære deg" og "ok så synes du at kvinner og menn er ekle, ikke mitt problem ;-)" er begge hersketeknikker i min bok. Men jeg ønsker ikke å angripe kvinner for å være dårlige feminister når hovedsaken er at vi prøver, det kalles dobbeltstraff og virker bare mot sin hensikt. Håper du også kan vise støtte i stedet for å bryte ned, når hovedsaken tross alt er at vi skal til samme sted.

Harald

09.05.2013 kl.17:37

Ikke på noe tidspunkt har jeg hevdet at mennesker er ekle. Enten bør du lese hva jeg skrev om igjen, eller så prøver du bevisst å tillegge meg meninger jeg ikke har. Jeg har heller ikke angrepet din forståelse av feminisme, men at du på uvisst grunnlag angriper min, forstår jeg ikke. Å være mann er et minimalt hinder for å forstå hvorfor vi kjemper kvinnekampen.

Du angriper Anna gjennom en stråmann, du roter deg bort i detaljpirk, samtidig som du overser hva hun egentlig prøver å fortelle. Du uttrykker irritasjon over at hun ikke tar opp de delene av kvinneundertrykkelse som akkurat du er opptatt av; ingen har sagt at det du snakker om ikke er viktig, men det er for søren noen menns til tider håpløse forventninger til kvinners hygiene også, og det er ingenting i veien for å ta det opp. Det finnes ikke viktig og uviktig feminisme.

Caroline

09.05.2013 kl.17:42

Helene Merethe: Nå må du nesten komme deg ned fra den høye hesten din, for du har åpenbart ikke lest særlig mye av denne bloggen. Den første kommentaren gir inntrykk av at du har det, men da burde du kanskje også visst at de har tatt opp en rekke viktige temaer innenfor feminisme før? Veldig trist at du skal legge så veldig vekt på hva du selv vet som en 33 år gammel "feminist" når du virkelig er av typen som gir feminister et dårlig rykte i tillegg. Du får bare beklage meg hvis "those who run the world: women! ;-)" bare var en spøk, altså, men hvis du virkelig tror det er hva feminisme grunner på kan jeg anbefale å lære seg definisjonen av ordet først.

(Synes forresten det er fryktelig artig at du drar frem hvor fælt det er med hersketeknikker når du ikke ser ut til å ha problemer med å bruke det selv.)

uperfektejenter

09.05.2013 kl.19:05

Helene Merethe: Forøvrig vil jeg gjerne vite hvilke 50% av det jeg skriver som er helt galt, for selv om jeg overdrev så mente jeg virkelig ikke å skrive noe som ikke stemmer. Alt jeg skrev stemmer enten for meg eller mennesker jeg kjenner.

shnickshnakk

09.05.2013 kl.19:18

utrolig deilig å lese dette! dette er noe alle gutter i videregående alder burde lese, slik at de selv kan reflektere over holdningene og forventningene jenter på deres egen alder konstant utsettes for!

Jenny

09.05.2013 kl.20:41

Bra og tankevekkende innlegg! Ler av Helene Merethe. Enda så mye yngre du er, Anna, så er det du som er den voksne i denne diskusjonen. Det er jo klart at det skal være lov å skrive om de mindre sakene innenfor feminisme også, og ikke bare de mer seriøse problemene.

Inga

10.05.2013 kl.01:12

Flott og morsomt innlegg! Jeg er helt enig. Det er slitsomt og urettferdig at det skal være ulike "regler" for gutter og jenter.

minnenesomvarer

10.05.2013 kl.12:21

jeg elsker dette innlegget, og temaet du skriver om. mange gode poeng :)

Silje

12.05.2013 kl.19:22

Gøts for dette inlegget!

Aurora Furuseth

12.05.2013 kl.20:50

Humoristisk, tankevekkende og godt skrevet innlegg, og bemerkelsesverdig saklig respons på usaklige innlegg i kommentarfeltet. Det får'n si. Kudos!

Helene Merethe

12.05.2013 kl.21:55

Ja dette med hersketeknikker har du jo helt rett i, og det beklager jeg. Var ikke meninga å bruke av dem. Og du må ikke ta det som at jeg ikke støtter deg som "medfeminist", jeg mente absolutt ikke noe annet enn å skrive meningen min. Feminisme dreier seg jo også om å tørre å ha egne meninger, og stå for det. Dere som blogger kan jo forvente tilbakemeldinger, og jeg forventer som leser at dere tåler disse tilbakemeldingene. Med 50 % mener jeg at det ikke stemmer at vi får forstoppelse under mensen alle sammen, at ikke alle stikker hånda si i oppi vagina for å vaske ut blod, at det kommer ut gørr, at vi bruker blyant for å feste falske vipper, oppfattelsen din av hvordan man ser på oralsex stemmer heller ikke for meg, det stemmer i det hele tatt ikke for meg at kvinner og menn er ekle, men jeg forstår poenget du prøver å forklare :-). Å være uenig i det du skrev betyr ikke at jeg ikke liker bloggen din :-) Og det er flott av deg at du står fram slik synes jeg. Og vit at jeg støtter deg i hele resten av innlegget ditt. Det stod bare ikke at du var ironisk.... Jeg kommer ikke til å kommentere på innleggene dine igjen, for som leser som skriver meningene sine er det rett og slett utrivelig å lese at andre får kommentere her at "de ler av Helene Merethe", og at jeg "må komme ned av den høye hesten min". At du lar en mann skrive til meg som kvinne at jeg må komme ned av den høye hesten min bare jeg skriver hva jeg mener, minner ikke særlig mye om feminisme for min del. Heller ikke at man ler av hverandre her dersom man har andre meninger. Lykke til med bloggen og ellers håper jeg du får et fint liv videre :-) Hilsen Helene

uperfektejenter

13.05.2013 kl.09:46

Helene Merethe: Det er jeg helt enig i, og jeg beklager at du fikk så kjipe svar. Jeg valgte å ikke slette dem fordi de tross alt ikke var drøye nok til å sensureres, men jeg skjønner godt at det var sårende. Og jepp, det var ironi. Men forstoppelse er helt vanlig under mensen, sikkert ikke for alle, slik som at ikke alle får vondt i magen og ryggen. De fleste jeg kjenner vasker ut blod med hendene, uansett må en oppi der når man setter inn tampong f eks. Med gørr mente jeg bare at det ikke er rent blod, følger gjerne med utflod og slim og slikens. Vi bruker blyant som eyeliner, og vippelim for å feste falske vipper, selv om mange jenter selvfølgelig ikke bruker sminke. Oralsextingen var ren ironi og fjas. Dette var et ganske tøysete innlegg som ikke var ment seriøst eller faktuelt i det hele tatt. Jeg har bare tatt utgangspunkt i faktiske ting som de aller fleste kvinner gjennomgår. Håper du ikke har blitt for avskrekket av de kjipe svarene du fikk, og håper du ikke synes noen av mine svar var kjipe, for jeg prøver virkelig å være så hyggelig og saklig som mulig. Skjønner godt at du ikke mente å kritisere selve bloggen, og at du bare var uenig i innlegget. Takk for fint svar :)

Lisa Cecilia

13.05.2013 kl.11:54

Vi lever i et samfunn fylt med hygiene-hysteri, så dette er veldig forfriskende lesning! Veldig mange vil fortsette å leve i illusjonen om at kvinner er rene, perfekte, og dydige, men vi er jo mennesker for faen.

Må bare si at jeg er glad for at jeg oppdaget denne bloggen, her er det mange jordnære, morsomme, og fine innlegg som man kan kjenne seg igjen i. Stå på dere! =)

Helene Merethe

13.05.2013 kl.21:50

Neitta jeg ble ikke såret. Er ikke vant med å kommentere og svare på blogger, og trodde ikke man fikk sånne svar av andre enn bloggeren dersom man skrev meninga si :O Jeg har en stor og fabelaktig omgangskrets som både ler med meg og av meg der jeg ler tilbake av dem, så dersom en jeg ikke kjenner får seg litt latter pgr av meg er jo det egentlig bra. Ble bare litt overrasket over reaksjoner på ærlige meninger. Jeg var ungdom på nittitallet, og da var det litt andre tider... Vi fra åtti og nitti er vel litt rett fram. Vi vokste opp uten mobiler, og data var det smått med. Flott at du forstod at jeg ikke mente det som kritikk, og at det absolutt ikke var vondt ment :-) Poenget ditt er jo supert vet du :-) Da jeg var 16 år jobbet jeg i lokalavisa og spratt rundt og tok bilder med den tidas kameraer og intervjuet folk med penn og papir. Jeg brukte media for å få fram meninger, skrev blant annet om bandene i ungdomsmiljøet og lot folk få innblikk i ungdommens verden. At du i 2013 som 17åring benytter muligheten til å blogge er jo helt fantastisk kan du skjønne jeg mener. Du gjør "det samme" som jeg selv en gang gjorde, bare at du når flere, og er tøff nok til å tørre å ta imot tilbakemeldinger direkte. Og det gjør du med stil. Og igjen: ikke tenk på om jeg ble såret, vi er altså heller en gjeng med selvironiske raringer fra nittitallet som nyter det å kunne både være tydelig og kunne skrattle av oss selv, i min omgangsrets :-) ...og litt ydmykhet, og det å ikke forhåndsdømme, skader jo heller ikke ;-) Hilsen trøndertrompeten ºº??○○●◇◆★◆◇●○○??ºº

Helene Merethe

13.05.2013 kl.21:53

Oi haha det ble spørsmålstegn i endinga der: det skull det altså itj vær ;-) Lykke til, klæm fra Trøndelag

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits