Hva fan, Sverige?

Vi nordmenn liker å se ned på Sverige. Det er det ingen tvil om. De har et latterlig språk, suger på ski, er litt for glade i party og trekker som oftest det korteste strået i vitser. Men på et område må jeg bøye meg i ærefrykt. I Sverige har de...

Kjønnsnøytral barnehage

Kjønnsnøytralt pronomen som FAKTISK BRUKES

Kjønnsnøytrale reklamer rettet mot barn

Utstillingsdokker i naturlige størrelser

Hva i all verden?! Og det er ikke det eneste; Sverige har borgerlig regjering. Jeg forstår virkelig ikke hvordan de har kommet unna med dette. Og hvis de klarte det i Sverige, hva er det som hindrer oss i å oppnå det samme? Vi som er verdens beste på likestilling og attpåtil har rødgrønn regjering (enn så lenge, i hvert fall)?!

Jeg fant ingen svar på disse spørsmålene. Det jeg derimot fant, var et kunstverk som passer perfekt inn på bloggen denne uka. Hvem står bak, spør du? En svenske. Så klart.

Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu (I'm better friends with my cunt now) del 1 av Max Göran.

Gjennom Vaginamonologene, prøver vi å gjenerobre fitta. Og hvilken bedre måte å gjøre det på enn å være marionettemester over sin egen vagina? Det er ikke rart det er så lett å hate kjønnsorganet sitt når man ser ekstreme, retusjerte, plastisk opererte, fullstendig barberte versjoner av det overalt. Det er på tide å elske vaginaene for det de er: Hårete, ekte, sterke, følsomme og ikke minst veldig musikalske.

Del 2 av kunstverket er minst like bra:

Jag känner faktiskt att jag är bättre kompis med min fitta nu (I'm better friends with my cunt now) del 2 av Max Göran.

Det er så fantastisk å se kvinner være så komfortable med kroppen sin. Og trist at jeg synes det er så fantastisk, det bør jo ikke være så sjeldent. I et par minutter ble jeg misunnelig på svenskene. Så husket jeg oljepengene og fjordene våre, og det ble litt lettere å ta til takke med retusjerte reklamer, kjønnsroller fra fødselen av og neglisjering av tvekjønnede. Litt.

Anna

VAGINAMONOLOGENE HAR PREMIERE I MORGEN KLOKKEN 19.00 PÅ CAFETEATRET! Håper å se så mange som mulig av dere der da eller på lørdag :)

8 kommentarer

Emilie - jente på deltid

03.04.2013 kl.13:37

Jeg må innrømme at jeg ikke liker det kjønnsnøytrale pronomenet (husker ikke om det var "hin" eller "hen" eller hva det nå var), for det er ikke det jeg er. Jeg er "hun".

Selv om det står i folkeregisteret at jeg er "han" :P

Marta

03.04.2013 kl.14:42

Det er ganske kult med kjønnsnøytrale pronomen, så lenge det blir brukt på rett måte. Dei fleste definerer seg som eit kjønn etter kvart, og då skal dei bli kalla etter det dei vil. Eller.. eg veit ikkje. I Japan så har dei kjønnsnøytrale pronomen, og det er ganske så kult. Nei, eg veit ikkje heilt kva eg tykkjer om det.

Elles så er svenskene sjukt kule på feminisme, og då "queerfeminisme" som svenskane i Grön Ungdom tala så varmt om (men diverre aldri fekk tid til å forklare.)

uperfektejenter

03.04.2013 kl.14:45

Emilie: Det kjønnsnøytrale pronomenet er ment å brukes for å omtale mennesker som ikke definerer seg som noe kjønn, eller som veksler fritt mellom kjønnene - ikke de som definerer seg som jente eller gutt. Han og hun brukes fortsatt, man legger bare til enda et ord :)

Anna

03.04.2013 kl.16:45

Dette med kjønnsnøytral oppdragelse synes jeg er et veldig interessant tema. Foreslår at dere drøfter det i et innlegg, det hadde vært spennende! :)

Øyvind

03.04.2013 kl.22:44

Kjempeinteressant. Det med barnehagene visste jeg fra før, men tror jeg hadde glemt av dem, så godt å få det frisket opp :p !

Anastasia

04.04.2013 kl.14:41

Hei! Sinnsykt fin blogg. Føler at den er så velskrevet at du tar oss leserne seriøst. Mange blogere bare lager masse innlegg og gidder ikke bruke tid på blogggeni det hele tatt. Det er derfor alltid like fint å se noen som faktisk tar meg som leser serriøst! Jeg la ned min egen blogg fordi jeg fikk så mye mobbe meldinger, men jeg håper at du ikke skal gjøre det samme om du får frekke kommentarer fordi da vinner de frekke. Men jeg har noe annet jeg håper du vil se på! Det er en konk jeg har funnet som er veldig bra!! Premien er energi drikke i et år. Det er utrolig bra for meg om jeg vinner fordi jeg er helt addicted to Moutain Dew - jeg drikker det hele tiden! Hihi. Men kanskje du har mer lykke enn meg?! :-) Tenkte uansett jeg skulle dele den med deg.<3 Ha en god dag!!!

Solveig

10.04.2013 kl.16:24

Syntes dette innlegget var veldig lærerikt, for jeg visste faktisk ikke om noe av det her fra før, og det gjorde meg litt glad å vite at det er noen som har det sånn. Videoene syntes jeg også var utrolig fine! Skulle ønske flere hadde slikt syn på fitten, da hadde det ikke vært så utrolig skummelt lenger.

erik

10.04.2013 kl.19:36

Hvorfor i all verden skal man ha kjønnsnøytralt pronomen?

Uavhengig av hva som foregår i hodene deres - i den virkelige verden har jeg penis og dere vagina. Det vil si at jeg er mann og dere er kvinner. Sånn er det bare. Å skape kunstige begreper for å få virkeligheten til å stemme med en absurd fantasi er intet mindre enn latterlig.

Siden dere hyller det svenske samfunnet, les heller denne for å få litt perspektiv på saker og ting: http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Nordisk-forbrystring-7169960.html#.UWWi7xlVQsE

Utstillingsdukker i naturlige størrelser er derimot helt på sin plass.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits