"Jævla feminist"

Hei. Jeg heter Elise og jeg er feminist. Noe jeg hører veldig ofte er "Nei, jeg er ikke feminist, jeg er for likestilling" eller "Jeg er for likestilling, men jeg er ikke feminist fordi de er så ekstreme". Det skjer også at noen angriper meg fordi jeg er feminist, eller tar avstand til meg pga. det. Jeg er jo tydeligvis bare feminist fordi jeg ikke er pen nok for samfunnet, og fordi jeg hater menn. Debatten som raser for tiden viser at jeg er overhodet ikke alene - kvinner i offentligheten får mye hets og sjikane. Spesielt får de mye seksuell sjikane. 

 

Nå er jeg møkklei. Jeg lar meg ikke skremme til taushet, men det er slitsomt å kjempe en kamp hver gang jeg åpner kjeften. Feminisme trengs. Det er ikke en subjektiv mening, det er fakta. Norge har kommet lengre enn mange andre land og jeg er takknemlig for at jeg bor her. Det betyr ikke at vi er likestilt. Det er langt fra sannheten. 

Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv. Det er en grunn til at det fortsatt finnes mennesker som skylder voldtekt på hva jenta har på seg eller har drukket, ikke på de villdyrene som forgrep seg på dem. Det er en grunn til at kvinner gjør 50% av arbeidet, men ikke eier mer enn 1% av all eiendom. Lovene i Norge sier at vi er likestilt - men vi er ikke det. Det "skal" være like enkelt for kvinner å gjøre ting som for menn, men det stemmer ikke. Se på seksuell frihet og hvordan vi ser forskjellig på kvinner og menns seksualitet. Her er et veldig godt eksempel:

Prøv å skrive ned ord som beskriver menn og kvinner som har sex. Så kategoriserer du disse ordene - positive seksuelle beskrivelser, og negative seksuelle beskrivelser. Så deler du disse ordene inn etter kjønn. Du vil se at en mann som har mye sex blir omtalt positivt - "player", skjørtejeger, pikenes jens, Casanova, Don Juan, det er så mange ord. Så vil du se at på listen over negative seksuelle beskrivelser, så dominerer kvinner - hore, løs, billig, nymfoman, sexavhengig, oppmerksomhetssyk, etc. Denne forskjellen på hvordan vi ser menn og kvinners seksualitet er strukturert og eldgammel. 

Det er også gjort forskning på at menn er mer sikre på å snakke i store forsamlinger. Hvis kvinner snakker like mye som menn i en diskusjon, oppfatter mennene at kvinnene snakker i overkant mye og dominerer samtalen. 

Sett dette i sammenheng med sjikanen og trakkaseringen kvinner som er med i offentlig debatt opplever. Er det rart at kvinner kvier seg for å delta i debatt? I en video leste svenske kvinner i media hva slags trusler de fikk på nett, og tror du ikke kommentarfeltet under videoen ble nedlesset med enda mer hat og sjikane. Du kan se videoen her. 

 

Å være feminist betyr på ingen måte at kvinner skal dominere verden (og jeg har kommet med flere eksempler på at vi uansett er langt unna kvinnedominans). Hver gang noen sier at de ikke er feminist fordi feminister er for ekstreme, så skaper de en ekstra fordom mot meg og mine medfeminister. La meg spørre om en ting - dere som ikke er feminister. Siden dere ikke er feminister, vet dere bedre enn meg hvordan jeg er? Vet dere bedre enn meg hvordan vennene mine, feministene, oppfører seg og hva de vil ha, politisk? Nei, dere gjør ikke det. Jeg vet at vi kjemper for kvinnefrigjøring og likestilling. Ikke for at menn skal utryddes fra denne planeten. 

Det er vanskelig å være feminist nettopp fordi alle rundt deg lager fordommer om hvem du er og hva slags politikk du fører. Uavhengig av at feminisme er et stort begrep, så handler det om frihet fra kjønnet dit og like muligheter uansett hvem du er. Jeg er ikke først og fremst feminist, jeg er et menneske. Jeg diskuterer gjerne feminisme med sivilliserte mennesker, og man skal få velge hva man vil være. Men hvordan kan man være mot feminisme? Feminisme vil ha likhet. Har hørt klager på at navnet feminisme ikke inkluderer menn, men plis a. "Nordmann", "spellemann", "lærer", "forfatter", "doktor". Det er så mange ord som er sentrert rundt menn eller som blir oppfattet som menn med mindre man spesifiserer at dette er kvinner vi snakker om. La oss ha dette ene ordet. 

 

Så tenk deg om neste gang du sier at du ikke er feminist, eller påstår at feminister er så jævla ekstreme. De fleste vet ganske lite om feminisme eller ideologien bak. Kvinner snakker mindre enn menn (generelt sett), på grunn av alt hatet man får slengt i trynet. Før noen sier at jeg har valgt å blogge, ja, det har jeg, og det er et valg jeg står for. Jeg takler hatet, men hvorfor skal jeg måtte det? Er det viktigere å påpeke at jeg velger å skrive om ting jeg interesserer meg for på nett og derfor "legger opp til det", enn å se på hvor galt disse skadelige og trakkaserende kommentarer som det nyhetsdamene over får er? Jeg tror ikke det.

Så ja, jeg er en jævla feminist. Men det betyr ikke det du tror det gjør. 

Elise

 

PS. KJÆRE KOMMENTATORER. Det er hyggelig å se at innlegget får så mye oppmerksomhet, men jeg ser at samme spørsmål går igjen og igjen hos kritikerne. JEG HAR ALLEREDE SVART PÅ DET DERE SPØR OM, hvis dere leser lenger opp i kommentarfeltet så finner dere det. Jeg har ikke tid eller energi til å svare på samme spørsmål ti ganger, beklager. 

187 kommentarer

Marie

11.02.2013 kl.13:10

Utrolig bra skrevet, Elise! Jeg er så enig med deg. Du er virkelig et forbilde for mange, også for meg.

Zadi

11.02.2013 kl.13:16

Fantastisk skrevet! Er en såkalt jævla feminist selv, men er kanskje ikke så åpen som det jeg burde ha vært, nettopp pga. de grunnene du skrev opp her!

UVAAS

11.02.2013 kl.13:58

Utrolig rått, fantastisk, herlig og sant skrevet! Jeg er selv feminist, stolt over det óg, og opplever mye av det samme som deg. Jeg har opplevd mye hets fra andre fordi jeg er feminist. Mange tror det er fordi jeg vil drepe alle menn, og at jeg hater dem. Men jeg gjør jo ikke det, sånn egentlig. Men jeg opplever stadig å bli undertrykt av menn. Ved at mange ikke godkjenner at jeg er lesbisk, og ikke vil ha sex med menn, ved at jeg ikke er interessert i dem, ved at jeg ikke er enig i dems meninger om forskjellige ting, og at jeg ikke bøyer meg for dem. Det trengs enda feminister!

Kan jeg få kopiere dette innlegget? Skal selvfølgelig linke hit! Var bare så utrolig bra skrevet, og det fortjener mer oppmerksomhet!

acristy

11.02.2013 kl.15:09

Så flott skrevet! Beundrer deg! C:

Miriam

11.02.2013 kl.15:35

Jeg er en jævla feminist. Og jeg er så jævla stolt over det.

Fantastisk.

Mann1

11.02.2013 kl.15:51

Mannen er jo tross alt det sterkeste kjønnet, skjønner ikke hva det er du maser sånn om.

Meg

11.02.2013 kl.15:56

Du er en ekstrem inspirasjonskilde! Selv er jeg også feminist, men hørte et argument mot dette jeg ærlig talt ikke helt vet hva jeg skal si til, selv om jeg synes det er idioti.

''Jeg er ikke feminist fordi det ikke respekterer andre reigioner''

Whut? Hjelp meg litt her

uperfektejenter

11.02.2013 kl.16:10

Meg: Feminisme og religion har ikke så mye med hverandre å gjøre. Feminisme handler om respekt, så hvis noen påstår at de kan diskriminere noen basert på hvem de er og støtte seg på gud, så nei, da respekterer jeg ikke religion. :)

uperfektejenter

11.02.2013 kl.16:11

UVAAS: Hei! Tusen takk for feedbacken, og det er veldig hyggelig at du vil bruke innlegget vårt. Du kan dessverre ikke kopiere innlegget i sin helhet, men du kan gjerne linke til det eller sitere det. Håper det er en grei løsning :)

11.02.2013 kl.19:16

Utrolig bra skrevet, endelig noen som sier noe fornuftig og har ordentlige argumenter! *lykke* synes det er kjempebra og inspirerende det du skriver her, fint å se noen som står for det de mener!

vesle

11.02.2013 kl.19:37

''Jeg er ikke feminist fordi det ikke respekterer andre religioner'' er det dummeste argumentet jeg har hørt. et av argumentene mine mot religion er at det ikke respekterer kvinner.

det er en større andel kvinner i verden enn kristne. for meg er kvinnekamp en viktigere kamp en religionkamp, hva nå enn det er. og hvis feminisme ikke "respekterer" religioner så er det en dustete religion.

Naker

11.02.2013 kl.19:55

hei

hope it's ok to write in engelsk - You talk a lot about some kind of "kamp". It's true that I'm not very familiar with the principles used by the feminist movement (or you personally). But the idea of quotas, the fact that I am for likestilling but not for "the feminist" and you seem not to like it - these things seems a bit scary to me personally. Cheers for svaret :)

***

11.02.2013 kl.20:15

Så veldig bra innlegg - fullstendig enig med deg i at begrepet "feminist" er svært misforstått :D

Også vil jeg bare si at jeg påstår at ordene doktor, nordmann, spellemann, lærer og forfatter er relativt kjønnsnøytrale? Har aldri i mitt liv hørt noen si "forfatterinne" eller "doktorinne" (fjernet fra ordlista i forrige århundre, liksom). Og nordmann = ser virkelig ingen problemer med at kvinner også kan kalle seg for nordmenn..? Det er bare det nasjonaliteten for mennesker fra Norge kalles....................................................

Moi

11.02.2013 kl.20:30

Hei! Jeg forstår ikke helt hvorfor det er galt å heller ville si "jeg er for likestilling" enn at jeg er feminist. Selv er jeg jo absolutt for kvinners rettigheter, men jeg synes nesten ordet "feminist" gjør det litt mindre likestilt. Om du skjønner? Jeg er jo like mye for menns rettigheter som jeg er for kvinners, selv om det jo i dagens samfunn er kvinnenes rettigheter som krever mest oppmerksomhet. Kunne du forklart litt nærmere hvorfor det er galt å foretrekke "pro likestilling" fremfor feminist?

(superbra innlegg og fantastisk blogg forresten <3 )

Thea

11.02.2013 kl.20:44

Utrolig bra skrevet :)

uperfektejenter

11.02.2013 kl.20:45

***: Hei! Ofte når man snakker om kvinner, så sier man "kvinnelig forfatter" eller "kvinnelig doktor". De fleste har vel hørt denne gåten - "En mann og hans sønn er på biltur. Bilen kræsjer, faren dør umiddelbart og sønnen blir lagt inn på sykehus og må operere. Doktoren som skal opere bryter ut: "Det er sønnen min!" Hvordan er dette mulig?" Svaret er at doktoren er moren hans, men de fleste gjetter på at foreldrene begge var menn, at sønnen var adoptert, osv. Selv om man ikke tenker på ord som tilhørende til et kjønn, så har de (i samfunnet) en sterk tilknytning til kjønn. Men mer enn noe annet var dette et eksempel på at ord er som de er, og at feminisme ikke burde være noe mindre gyldig fordi det fremhever feminin. :)

uperfektejenter

11.02.2013 kl.20:57

Moi: Hei! Takk for fint spørsmål og tilbakemelding :) Det er ikke sånn at du ikke er for likestilling hvis du er feminist, du kan (og burde) være begge deler. Jeg er like for menns rettigheter jeg også, men grunnen til at jeg kaller meg feminist er at det er viktig å forstå strukturer i samfunnet og hvor de kommer fra. Strukturer som er laget for at menn skal ha en bedre stilling i samfunnet skader både kvinner og menn, og det er jeg fullstendig klar over (f.eks. syns mange det er ekkelt at jenter ikke barberer seg, mens gutter som barberer seg er for "jentete"). Poenget er vel at disse strukturene er laget for å skade kvinner, og derfor er kvinner i fokus. Det betyr ikke at vi glemmer menn - hvis vi utrydder disse strukturene som skader kvinner, så vil de ikke kunne skade menn lenger heller. Menn blir ofte angrepet for å være "feminine", "jentete" eller "svake" - alt i samme setning. Hvorfor blir det oppfattet som negativt å være jente? Hvorfor er kvinnelig og svak synonymt? Svarene ligger i hvordan samfunnet ser på kjønn, og det er triste saker.
Det er heller ikke sånn at når vi er "likestilt" (=har like rettighter) at kvinner og menn står på samme sted i samfunnet. Skal man tro den norske lov har vi allerede likestilling, og det ser man jo blant annet på voldtektsstatistikken at vi ikke har. "Likestilling" er rett og slett ikke nok. Vil du ha en forandring i samfunnet er det viktig å lese litt mer og komme seg litt videre derfra, og det er derfor man har feminisme. Håper dette svarte på spørsmålet ditt :)

uperfektejenter

11.02.2013 kl.20:59

Moi: + Ordet feminisme har en lang historie, og du er ikke mindre likestilt bare fordi det er et ord med "feminin" i sentrum. Menn kan jo også være feminine, tross alt. Der ser du allerede en av disse strukturene jeg snakker om - du vil ikke kalle deg feminist fordi det ikke føles likestilt, fordi bare kvinner er feminine. Og det er feil. Menn er en like stor del av denne bevegelsen som kvinner.

Wotan

11.02.2013 kl.21:07

God artikkel. Kan komme med mitt synspunkt på saken som mann. Noen ganger tenker jeg at jeg blir utpekt som mannesvinet som har bidratt til å undertrykke kvinner, minoriteter og andre grupper i undertall. Jeg verken kan eller vil uttale meg om hva kvinner skal og ikke skal gjøre, det får hvert enkelt individ bestemme selv. Det jeg vil uttale meg om er at jeg på mange felt i livet ikke er lik kvinner; enten det skyldes biologi til hvordan jeg gjennom naturen er blitt "programmert". Lik lønn for likt arbeid o.l. Er for meg, noe som er selvsagt. Jeg blir irritert og frustrert over de nyhetene som forteller om voldtekter og undertrykking, men kan ikke gjøre annet enn å registrere at kvinner noen ganger drar meg over samme kam og at mannfolk er noen svin. Det å koble menn mot ting som krig, vold og undertrykking hele tiden, gjør at menn som meg føler oss hatet og kan gjøre avstanden mellom kjønnene større. Stor takk for en fin artikkel ;-) ps: hva er det mannlige alternativet til feminist?

uperfektejenter

11.02.2013 kl.21:27

Wotan: Hei! Det ser litt ut som at du er sarkastisk her, men jeg svarer deg alikevel. Jeg skjønner at det frustrerende å få skylda for alt det gale andre menn gjør, men statistikken har talt. 95% av overgripere er menn, 99% av de som blir voldtatt er kvinner (det er nok noe mørketall, men dette taler uansett sterkt for tendensene). Kvinner går stort sett rundt med frykten for at menn de møter kan være voldtektsmenn. En av 60 er voldektsmenn i USA. En av fire jenter i Norge blir voldtatt. Det betyr at 5 jenter på trinnet mitt vil bli en del av statistikken. Hvor enn kjipt det er for deg at kvinner kanskje ser deg gå samme vei som dem hjem og velger å gå over veien fordi de ikke vet hva du vil, så kan jeg forsikre deg om at det er enda verre å sitte med frykten om å bli en del av statistikken. Du har ingen anelse. Om du virkelig er så likestilt i hodet som du sier, så hadde du forstått og respektert at kvinner faktisk ikke vil overlate sin egen sikkerhet til tilfeldigheter. Det trengs ikke et mannlig alternativ til feminist heller, det er et ord for begge kjønn. :)

Shubshub

11.02.2013 kl.21:27

Hei. Jeg er ikke bare "for likestilling" men mener, som deg, at selv i Norge i dag har en lang vei å gå. Jeg kan i tillegg bli lett provosert av for eksempel at det er dårlige forbilder for jenter i barnefilmer eller andre saker som generelt feminister bryr seg om. Allikevel føles det ikke helt komfortabelt når folk sier at jeg er feminist. Det kan være fler grunner til dette

1. Når man blir kategorisert på den måten blir plutselig meningene dine mindre verdt på en måte. "Selvfølgelig mener du det, for du er feminist"

2. Jeg føler ikke at jeg trenger å bli satt i en kategori basert på noen andre meninger jeg har. Det eneste jeg kaller meg er ateist, jeg tenger ikke noe "ist" på noen andre meninger eller ståsteder jeg har.

3. Også er det de bildene du også snakker om. Når man sier feminist får man også negative bilder i hodet. (mannehatere som tolker alt i samfunnet som skjult mannsjåvinisme osv)

Jeg syns hvem som helst, gutter og jenter, kan få definere seg som feminist. Men jeg skulle ønske man kunne slippe og om dere skjønner? Det er ikke en kamp mellom kvinner og menn, men en kamp for likestilling som begge kjønn kan være med på.

uperfektejenter

11.02.2013 kl.21:34

Shubshub: Hei! Jeg skulle også ønske man kunne slippe å definere seg som feminist, men som du sier er ikke kampen ferdig enda, og da er det nødvendig med slike merkelapper. Syns jeg. Feminisme er heller ikke en kamp mellom kvinner og menn, det finnes mange mannlige feminister og hvis du leser på noen av svarene jeg har skrevet til andre kommentarer vil du se at feminisme er for alle. :)

Wotan

11.02.2013 kl.21:38

Ingen sarkasme her, men jeg er genuint interessert at kvinner skal vite at jeg er en grei fyr. Det å bli sett på som en potensielt voldtektsmann er ikke akkurat en koselig ting. Jeg ble oppdratt av min mor og respekterer og setter kvinner høyt. Men noen glemmer at ikke alt kan likestilles og biologi spiller faktisk inn i hvordan vi fungerer i dagliglivet. For å sitere modern: man må la mannfolk være mannfolk og la de gjøre dumme ting uten å hele tiden blande seg inn. Kan hende det er mekanismer i meg som automatisk diskriminerer enten det er arv eller miljø. Men jeg prøver å gjøre meg selv bevisst mine egne fordommer og gjøre noe med det.

uperfektejenter

11.02.2013 kl.21:42

Wotan: Det er bra! Men hvis man unnskylder seg med at "gutter er gutter" så kan man komme unna med ganske mye, kan man ikke? Og det syns ikke jeg er rettferdig, jeg syns det er bullshit. Anbefaler deg å lese denne artikkelen, jeg tror du vil få stort utbytte av den: http://kateharding.net/2009/10/08/guest-blogger-starling-schrodinger%E2%80%99s-rapist-or-a-guy%E2%80%99s-guide-to-approaching-strange-women-without-being-maced/ Og jeg syns det er fint at du er aktiv i debatten, og gjør deg hørt på en høflig måte. Takk :)

Wotan

11.02.2013 kl.22:16

Hehe takk :-). Det er så klart at man ikke bestandig kan unnskylde med at gutter er gutter. Men forskning har vist at gutter utfolder seg mer gjennom fysisk lek hvor det kan gå røft for seg. Jenter utfolder seg gjennom lek hvor sosial intelligens utvikles i større grad. Vi menn har en annen "coctail" av hormoner og innlærte handlingsmønstre som kan føre til idiotisk oppførsel. Jeg blir litt grinete av at noen sukker av at jeg har mine stunder hvor jeg vil være en av gutta som gjør "idiotiske" ting. Har vokst opp med en mor og en søster som var og er forbilder, mor som enslig forsørger, selvlært altmuligperson og sykepleier. Søster som idrettsutøver, norgesmester i boksing og forbilde. De har både maskuline og feminine verdier som jeg setter pris på; og jeg er enig i at ting som ses på som feminine, kan bli sett ned på i sammenligning med de maskuline. En annen ting jeg finner irriterende er det at kvinner jobber dobbelt; det vil si at de må ta ansvar i hjemmet. Her er det et delt ansvar, latsabben(oftest mannen) bør engasjere seg mer i det daglige livet mens ektefellen/samboer etc.(oftest kvinnen) bør tørre å legge mer ansvar i hendene til motparten. Enklere sagt enn gjort:-)

Ingrid with hat

12.02.2013 kl.10:28

Det er veldig slitsomt når andre definerer deg. Særlig politisk og religiøst. Opplever ofte å bli definert fordi jeg er kristen. Da konfronterer folk deg med meninger du ikke har bare fordi noen andre kristne kanskje kan ha de meningene. Hvis du prøver å si til en blå politiker at du ikke liker FrPs partiprogram blir du automatisk venstresosialist.

Line

12.02.2013 kl.14:58

Helt enig i mye av det du skriver. Blir utrolig provosert når jenter sier "men jeg er ikke feminist assa..". Åja, ikke? Så du mener ikke kvinner skal ha like muligheter som menn? Mener ikke at kvinner skal få betalt like mye for samme arbeid? Alle kvinner burde være feminister og stolte av det. Det er rett og slett uvitenhet og misoppfatning av begrepet og innholdet :)

Jalapeno

12.02.2013 kl.16:13

"Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv. "

Men det var jo ikke bare en smule generaliserende sagt. Og nei, blant innpåslitende menn er nok grunnen heller at de forstår det er null sjangse der i gården.

Jørgen Aks din aller beste klassekamerat på ungdomskolen :D

12.02.2013 kl.16:14

Veldig bra Elise stå på! Du er virkelig en smart jente :) Og jeg må nok si, jeg er mest glad i jenter jeg også :D

Ikke savn meg for mye

Jørgen, Bruno

HC

12.02.2013 kl.16:23

Det er en grunn til at kvinner ikke får betalt like mye som menn for samme jobb. Særlig det at kvinner velger barn og familie over karrieren er en av grunnene til at de ikke opparbeider seg nok ansiennitet til å få samme lønnen som menn.

Heidi Skjold

12.02.2013 kl.16:23

Stå på, Elise! Du er tøff som står får det du mener, og det skal du virkelig ha mye skryt for! Mye av det du sier er jeg enig i :)

Rolin

12.02.2013 kl.16:33

Dette er min favoritt topp 1 blogg akkurat nå. Er utrolig lei av unnskyldningen både kvinner og menn kommer med om menn gjør noe fælt. "De er bare menn".

Magne D. Antonsen

12.02.2013 kl.16:41

Hei Elise!

Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

Hilsen Magne i VG

Leif

12.02.2013 kl.16:50

Som vanlig ødelegger de nittini prosentene "falske" feminister for ryktet til de en prosentene "ekte" feminister som tror at feminisme handler om likestilling.

Trist, igrunnen.

Hadde vært enklere å sett forskjellen om feminister hadde jobbet for faktisk likestilling mellom kjønnene og ikke bare "likestilling" (forskjellsbehandling) som går i kvinner sin favør, men men.

Det er nok ikke så veldig interessant for kvinner, feminister eller ei.

Vegard

12.02.2013 kl.16:59

Hei, jeg limer inn to innlegg jeg skrev i farta i kommentatorfeltet til Aftenposten på Facebook:

Snedig hvordan det virker som om feminisme kun er én bestemt retning, og at hun er den som bestemmer hva denne retningen går i. Feminisme er et bredt spekter av tanker, og ja, mye av det er ekstremt. Ikke kom her og fortell meg at f.eks. Dworkin ikke er ekstrem, ei heller at hun ikke er feminist. No True Scotsman hele artikkelen i gjennom. Ironisk nok klager hun på fordommer mot feminisme (les: hennes spesifikke sort feminisme) før hun i neste linje retorisk spør hvordan man kan la være å omtale seg som feminist, da implikasjonen er at man er i mot likhet. "Lærer" og "forfatter" ord som oppfattes som menn? Jaha.

*

Å utnevne seg til talsmann (talsperson? er 'talskvinne' lov?) for feminisme er som å utnevne seg selv til talsmann for kristendom eller islam; utover en viss enighet om basisbegreper er det enormt store forskjeller mellom de ulike fraksjonene innad i idéretningen. Man er ikke mindre kristen om man jobber deltid på søndager, man er heller ikke mindre feminist dersom man, som Andrea Dworkin, mener at "Intercourse is the pure, sterile, formal expression of men's contempt for women". Artikkelforfatteren har ikke noe større definisjonsmakt enn stråmennene hun kritiserer.

Koppa Dasao

12.02.2013 kl.17:03

Nei, det er ikke likestilling i Norge, og det kan man takke dere feminister for. Deres kamp for likestilling har gått fra å være en kamp for like rettigheter til å være en kamp for mannsundertrykkelse!

John

12.02.2013 kl.17:29

"Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv."

Så du mener at man ikke skal flørte med jenter? Eller at man skal flørte med jenter selv om de er opptatt? Eller hva mener du?

At du hater menn skinner ganske tydelig igjennom. Men du vokser det nok av deg. når du blir eldre og visere.

Mannen

12.02.2013 kl.17:33

Det kan nok være noe i at begge kjønn opplever det andre kjønnets negative sider på sin måte, og det resulterer følgelig i feminisme. Likestilling er nok noe de fleste er for når det gjelder viktige forhold. Som mann opplever jeg fortsatt å måtte oppvarte kvinner og ta hensyn på en helt annen måte enn mellom menn. Det er ikke akseptert at jeg behandler venninner som en "kompis". Jeg opplever også at venninner behandler meg som "en som er på jakt" til tross for at jeg ikke er det. Og jeg har som sikkert de fleste menn opplevd jenter som virkelig drar nytte av "vennskap" der de vet de kan spille på sex. Venninner som seg i mellom skryter om sine bragder er heller ikke ukjent. Poenget er altså ikke at kvinner er annerledes. Vi er like, men ulike for hverandre. Og vil nok bli det for evig. Kjemp for likestilling og hva som er rett og galt, men menn vil fortsatt være menn og kvinner vil være kvinner. Og hold mennesker av begge kjønn (voldtektsmenn og kvinner etc) ute av den generelle debatten.

Jakob

12.02.2013 kl.17:40

Skal ikke ta for meg innlegget i sin helhet her, men sitter med en følelse av at du er en av de eneste i Norge som umiddelbart kobler ordene "forfatter" og "lærer" med mann.

Leif P

12.02.2013 kl.17:44

"Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv."

Er dette noe annet enn negativ stereotypisering? Om en mann sa noe slikt om kvinner ville han blitt kalt en kvinnehater. Hvilke negative stereotypiseringer kan menn komme med om kvinner tilsvarende?

"Det er en grunn til at det fortsatt finnes mennesker som skylder voldtekt på hva jenta har på seg eller har drukket, ikke på de villdyrene som forgrep seg på dem."

Det vil alltid finnes mennesker som gjør alt. Om du ikke er fornøyd før det ikke finnes en eneste person i hele landet som tenker slik, så er du totalitær.

"Så vil du se at på listen over negative seksuelle beskrivelser, så dominerer kvinner"

Jeg beskriver ikke kvinner som horer, selv om jeg er mann.

"Sett dette i sammenheng med sjikanen og trakkaseringen kvinner som er med i offentlig debatt opplever. "

Du har ikke påvist at kvinner sjikaneres mer enn menn.

I virkelighetens verden blir menn utsatt for dobbelt så mye vold som kvinner, dør tidligere over hele verden, og tar selvmord langt oftere. Det sier du ingenting om.

Ut i fra dette er det vanskelig å ta dette helt seriøst.

K

12.02.2013 kl.18:01

Hei,

Bra du engasjerer deg.

Synes ett argument er litt rart. Stempel og ord som "player" og "billig" osv er uttrykk som primært er brukt av jenter når de snakker om andre jenter og når jenter snakker om andre gutter. Er på en måte dere jenter selv som setter en del av standarden.

Hvis du hører en tilfeldig samtale mellom noen gutter så er samtalen mer preget av faktautveksling og interesser, mens samtale mellom kun jenter vil for det meste handle om andre mennesker. Dere står på den måten for godt over halvparten av meningsyttringene om andre mennesker, der ord som "player", "hore", "løs" osv blir brukt og skaper de holdningene vi har.

Det er derfor viktig å huske at den andelen av befolkningen som er kvinner påvirker holdningene som finnes minst like mye som menn. Etter min mening blir det derfor feil å ta ut all aggresjon på kun menn.

Kan tenke meg å høre ditt synspunkt på dette, håper du skjønner hva jeg mener.

Og ja, jeg mener selvfølgelig det skal være like rettigheter og muligheter for alle uavhengig av kjønn, men hver enkelt får jo velge selv hva man vil med livet sitt..

anne

12.02.2013 kl.18:06

Jeg er kvinne og synes kvotering er en skam. Vi passer til forskjellige ting i livet.

Jeg er idag sjef etter 15 år hard jobbing mine mannlige kolleger etter 10 år. Men jeg jobber haredere og gir bedre resultater enn mine mannlige kolleger.

Hvorfor skal ikke kvinner i militæret for eksempel. Jo på grunn av dere feminister som sykliggjør kvinner. Hvorfor ender alltid damene opp med ungene etter skilsmisse?

Håpløst

12.02.2013 kl.18:34

Å være feminist er å mene at kvinnen skal dominere være over mannen!

Si heller at du er for likestilling!

Videre påpeker du at ordet mann blir brukt for mye, og derfor kan du bruke ordet feminist. Ordet mann stammer fra ordet menneske! Lettere å skjønne det hvis du ser på engelsk, mankind ----> man. Googler du det der for du deg en oppvekker! Synes derfor det er en helt latterlig debatt fordi det er nåtidens oppfatning at å bruke ordet mann er mannsjåvinistisk! Det var aldri ment som det, men heller menneske som er betydningen.

Og du påstår også at du føler kvinner eller jenter ikke blir tatt alvorlig er fordi at kvinner og jenter i veldig mange sammenhenger tier istedet for å ytre seg. Det er de dominante som overkjører og de underdanige som blir overkjørt, og jeg har selv vært vitne til dominante kvinner som herser med menn. Men, det er vesentlig flere kvinner som er underdanige enn dominante og derfor sitter du igjen med nettopp det inntrykket at de mange kvinner ikke blir tatt alvorlig.

BEGGE KJØNN SKAL HA LIKE RETTIGHETER, OG LIKE MULIGHETER! OG HELLER INGEN ULEMPER ELLER VANSKELIGHETER SOM FØLGE AV HVILKET KJØNN DU ER.

Jeg kunne forsatt debatten i det uendelige. Poenget er at du peker på personlige egenskaper og setter det på kvinnen eller mannen, og det blir helt feil. Du er en feminist, en virkelig feminist, og det gjør meg kvalm fordi en mann kan ikke mene det samme motsatt vei.

Og forresten, det finnes mange jenter som kaster seg over menn (personlig erfaring) uavhengig om du har sagt fra eller ikke om kjæreste så å påstå at menn er verre synes jeg er absolutt helt forkastelig!

Til slutt, brett opp ermene og ta i ett tak hvis du virkelig vil fram, ikke skyld på kjønnet ditt (den er faktiskt ment mot begge kjønn).

Oda

12.02.2013 kl.18:50

Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv.

Det er ikke meningen at dere skal slutte å flørte med damer, men når dama prøver å gå og viser tydelig at hun ikke vil ha noe med mannen å gjøre. Så fortsetter de fleste menn, de tar på en måte ikke nei for et svar. Og man ser tydelig på kroppsspråket til folk om de vil ha noe med deg å gjøre. Det er ihvert fall sånn jeg tolket det hun har skrevet der. For mannen gir seg ikke før hun sier hun har kjæreste, og jeg har hørt mye om at damer lyver så mye om at hun har kjæreste når hun ikke har det. Spør deg selv er det rart? hvis du ikke gir deg så kommer man selvfølgelig opp med en løgn for å bli kvitt deg. Når man er ute så skal man kunne kose seg og blir ikke så veldig koselig hvis man har en fyr man ikke er interessert i hengende etter seg. Derfor lyver man om det og det er nok det jeg tror hun mener med at dere ikke slutter å flørte.

Jeg er ikke imot menn på noen som helst måte, dette er bare min forklaring på det. Og hadde dere hatt en jente dere ikke var interessert i som fløy etter dere og hang etter dere hele tiden så ville dere nok lyvi om det dere og.

jeg syns det er litt trist at kvinner ikke kan si noen ting uten at menn skal kalle oss frekke ting, jeg sier ikke at det er alle. Men det er mange som slenger dritt og ler av andres kommentarer når de slenger dritt mot kvinnen. Og jeg syns det er trist at det er så mye uenighet i mellom oss. Så klart dere er sterkere enn oss, men er vi mindre verdt på grunn av at vi er svakere enn dere?

til john

12.02.2013 kl.18:52

""Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv."

Så du mener at man ikke skal flørte med jenter? Eller at man skal flørte med jenter selv om de er opptatt? Eller hva mener du?

At du hater menn skinner ganske tydelig igjennom. Men du vokser det nok av deg. når du blir eldre og visere."

Det som er morsomt med ignorante mennesker som deg,er at de innrømmer det selv.

Du skriver helt klart her at du ikke forstår hva hun mente med det,og likevel skinner deg gjennom at hun hater menn. For en tulling du er!

Oda

12.02.2013 kl.19:06

Jeg mener ikke at man ikke skal flørte med jenter jeg mener bare det at hvis man viser tydelig at man ikke har no interesse for deg så bare gå. For ekke no vits å prøve hvis du ikke har en sjangse uansett. Jeg mener ikke at dette gjelder for bare menn men det fins nok kvinner som ikke gir seg også. For på kroppsspråket ser man ganske godt om man vil ha noe med deg å gjøre. Så hvis du merker at han/hun ikke vil ha noe med deg å gjøre så bare gå, kanskje du kan prøve deg på en annen en.

Beklager at du tror det men jeg hater ikke menn, bare fordi jeg sier min mening og sier imot det menn gjør så betyr det ikke at jeg hater dem. Jeg har kjæreste som er mann og hadde jeg hata menn hadde jeg aldri i verden vært sammen med en.

Bernt

12.02.2013 kl.19:07

De fleste som hetser jenter for å sex med mange er vel andre jenter. Gutter knuller dem gjerne og takker for det. Skjønt er man interessert i å få seg ektemann eller samboer, vil ikke guttene ha de jentene som alle kan få. Mens jentene som regel står i kø for de mest populære guttene som har hatt flest damer. Så akkurat der er nok jentene selv de som driver frem det du kaller "gammel sexstruktur".

Henriette K.

12.02.2013 kl.19:10

Fantastisk skrevet, Elise! Du er supertøff <3

Sindre Brække

12.02.2013 kl.19:15

Det er enkelte problematiske sider ved argumentasjonen din, feminisme handler ikke så rent om at kvinner og menn skal bli likestilt, i den forstand at kvinner har like muligheter til menn eller at det i alle sammenhenger er delt likt(eller at det på en måte er et humanistisk perspektiv(at feminisme vil fremme menn også)). Det handler mer om at kvinner skal få sin egen identitet eller et eget kjønn, eller noe annet fra mannen, som ifølge enkelte er kvinnens eneste identitet.

Og det er svært problematisk at du skisserer feminisme som en slags holdning, og bare dette, det er en politisk ideologi, og det er ikke så enkelt at de er for likhet. Alle former for overbevisninger kan benytte seg av slike ord, så det er ikke nok, eller et godt nok kriterium for å simpelthen definere det slik.

Samtidig kan man stille spørsmål om hvilke kvinner som er verdige for "å kjempe kvinnens sak", som du har ettertrykkelig har gitt mening for, er simpelthen at man mottar sjikane på nett. Nå er jeg ikke en svensk og kvinnelig mediepersonlighet, men det å stille seg(frivillig) i rampelyset kan medføre uheldige konsekvenser, men sier for all del ikke at man derfor bør unngå det. Og poenget er dette, hvor mange trusler har blitt realisert og hvor mange av disse er evt. seriøse?

Og i tillegg, det er ikke nødvendig å spore opp slik informasjon, og visstnok er dette ikke i orden, men jeg tør å påstå at enhver som stiller seg i rampelyset vil motta nok av negativ omtale, dette uavhengig om man er mann eller kvinne, og det å bruke dette som en kvinnesak finner jeg noe merkelig, da jeg ikke ser hvordan det skal hjelpe at man bare kan bruke sjikane, så fremt de er korrekt kjønn. Men det skal legges til at jeg ikke aner noe om hvordan det er å være i rampelyset, men jeg klarer ikke se at bare er tungt for kvinner.

Annen ting, det virker veldig villedende at man enten er for feminisme og dermed likestilling, enn at man er imot feminisme og følgelig mannsjåvinist(eller noe i den dur(ikke for likestilling))(når du er inne på begreper som utelukkende brukes om menn i positive trekk og de ekvivalente begrepene brukes negativt om kvinner, så finnes det vil ikke et begrep som er ekvivalent for mannsjåvinisme?))) . Da de nødvendigvis ikke er definisjoner av hverandre(feminisme=likestilling, og likestilling=feminisme).

Nå, mine tanker om feminisme stammer hovedsaklig fra Simone de Beauvoir, og vet ikke hvor korrekte de er, men jeg tror ikke dine argumenter eller synspunkt i og for seg representerer feminisme godt nok. Når det er sagt, så vet jeg ikke om jeg klarer å oppfylle dine kriterier for å være et sivilisert menneske.

Anders

12.02.2013 kl.19:19

Nå syns jeg du grer alle under en kam her! Det er jo et faktum at jenter velger såkalte "drisekker" i forhold, og om du vil bli statsminister er du likestilt med meg. Problemet er at jenter ikke ønsker eller tør å velge et mansdominert yrke. Det er synd, men ikke legg all skylden på menn generelt! Det er bare smålig og usaklig!

Jan Henrik

12.02.2013 kl.19:25

Snakk om å leve i sin egen lille bobble.

Dette blir for dumt

12.02.2013 kl.19:27

Feminisme, ut i fra det du skriver, er negativ generalisering og total mangel på empiri for å støtte opp om flere av dine påstander. At du videre ignorerer å trekke inn de negative aspekter overfor menn, trolig fordi det ville sementert argumentasjonen din, så er det helt umulig å ta utgangspunkt i det du rabler om.

Ett eksempel er hele skolesystemet, hvor det ikke bare har vært sagt, lenge, at gutter er taperne der, men nå også bevist av en svensk forsker. Jenter kommer adskillig bedre ut enn gutter, fordi systemet passer jenter adskillig bedre. Jeg kan ikke huske å ha sett en selverklært feminist noen gang nevne temaet.

At menn dør tidligere, jobber mer, m.v. pleier også å være ting man helt og holdent ignorerer. Men likefullt mener du å påstå at kvinner er så mye verre stilt enn menn. Bare fordi.

Rent personlig ser jeg det slik at kvinner og menn har fått mer eller mindre like vilkår på de viktigste områder, hvor forskjeller vises som følge av annerledes prioriteringer. At kvinner blir holdt igjen er ikke sant, men at verden vil bli kvinnedominert, er mer eller mindre helt utenkelig.

Bahahahahaha

12.02.2013 kl.19:34

Tok et lite utsnitt fra den andre artikkelen din:

http://uperfektejenter.blogg.no/1359203984_kvinner_som_hater_men.html

-------------

1. Du skal ikke ha menn i livet ditt. Ordentlige feminister hater menn. Vi trenger dem ikke, og en vakker dag skal de ikke lenger være her på denne planeten (annet enn som slaver).

2. Du skal ikke misbruke f-ordet. Feminisme er for dem som virkelig vil ofre alt for et samfunn dominert av kvinner. Er du ikke en av dem, kan du like godt bare kapitulere nå. Vi finner deg til slutt (og da skulle du ønske du hadde brent bh-en din for lenge siden).

3. Du skal holde kvinnedagen hellig. Alle dager er kvinners dag. La alle menn vite at de har ingenting å stille opp med, de er bare dumme, muskuløse og verdiløse objekter. Vi har ingen nytte for dem - annet enn å gjøre narr av dem og hate dem og kritisere dem uansett hva de gjør.

4.Du skal hedre feminisme og moder jord (vær alltid en synlig feminist). Pupper skal slenge og henge, hår skal vises, og du skal aldri gå i noe som resten av det mannsjåvinistiske samfunnet syns er pent. Lag klærne dine selv om du må, du skal ikke likne på det kapitalistiske samfunnet vi lever i på noen som helst måte. Gå gjerne naken og slå alle menn som stirrer.

5. Du skal ikke slå i hjel (med mindre du ser en mann eller noen som snakker vondt om feminisme). Ingen midler er forbudt i kampen mot menn. Menn skal en vakker dag utslettes fra denne planeten og du skal gjøre det du må. Ellers kommer vi for å ta deg.

---------------

Samtidig skriver du i denne artikkelen:

----------------

Å være feminist betyr på ingen måte at kvinner skal dominere verden (og jeg har kommet med flere eksempler på at vi uansett er langt unna kvinnedominans). Hver gang noen sier at de ikke er feminist fordi feminister er for ekstreme, så skaper de en ekstra fordom mot meg og mine medfeminister. La meg spørre om en ting - dere som ikke er feminister. Siden dere ikke er feminister, vet dere bedre enn meg hvordan jeg er? Vet dere bedre enn meg hvordan vennene mine, feministene, oppfører seg og hva de vil ha, politisk? Nei, dere gjør ikke det. Jeg vet at vi kjemper for kvinnefrigjøring og likestilling. Ikke for at menn skal utryddes fra denne planeten.

-----------------

Folk leser deg ut fra dine meninger. Dine meninger virker å være meget ekstreme og alt du skriver er basert på dine egne subjektive meninger. Du skaper fint disse fordommene du snakker om selv.

henke

12.02.2013 kl.19:37

Enig med Bernt. Ingen er værre til å mobbe og slenge dritt enn jenter (til hverandre).

Jonas

12.02.2013 kl.19:39

Hvorfor ikke nøye seg med humanist?

uperfektejenter

12.02.2013 kl.19:41

Bahahahahaha: Hei! Jeg tror kanskje du må lære deg å lese litt grundigere. Innlegget du siterer fra først er et KÅSERI. Noen av kjennetegnene på et kåseri er sarkasme, humor og overdrivelser. Det står HELT ØVERST OG FØRST i innlegget at det er et kåseri, så hvordan du har gått glipp av det er vanskelig for meg å skjønne. Lykke til videre i livet da

Sindre Brække

12.02.2013 kl.19:49

Uperfektejenter skrev(12.02.13, kl. 1941):

"Bahahahahaha: Hei! Jeg tror kanskje du må lære deg å lese litt grundigere. Innlegget du siterer fra først er et KÅSERI. Noen av kjennetegnene på et kåseri er sarkasme, humor og overdrivelser. Det står HELT ØVERST OG FØRST i innlegget at det er et kåseri, så hvordan du har gått glipp av det er vanskelig for meg å skjønne. Lykke til videre i livet da"

Det er jo i grunn litt ironisk at du i et innlegg for å kjempe om mer nyansering og bedre debatter, svarer slik. Er dette virkelig god debattskikk?

Et kåseri gir heller ikke mulighet til å skrive hva som helst, det er ikke en vits eller stand-up materiale, det skal være en seriøs undertone også. Om det hadde vært skrevet omvendt, slik at kvinnens rolle i kåseriet, hadde blitt byttet ut mannen, hadde du virkelig reagert: "Det var jammen, et godt kåseri."?

For øvrig hadde sjikanen vært grei(som i saken med de kvinnelige svenske mediapersonlighetene) hvis man hele tiden presiserte at det var et eller flere kåseri?

Vegard

12.02.2013 kl.19:52

Planer om å svare på noe av den mer sakelige kritikken?

Bahahahahaha

12.02.2013 kl.19:54

uperfektejenter: Ironi, humor og satire er virkemidler som kjennetegner kåseriet. Kåsøren kan virke naiv bak ironien, men den er aldri ondsinnet. Derfor vil man ikke finne virkemidler som sarkasme, spydigheter og svart humor i et kåseri.

Men, nok om at du tar feil.

Jeg har gått gjennom både kommentarfeltet på aftenposten, og denne siden nå, og stort sett alle poengene dine har blitt snudd på hodet med konstruktive og saklige tilbakemeldinger. Hvorfor svarer du ikke på disse kommentarene, men kun på kommentarer der du føler det er enklere å komme med spydigheter?

uperfektejenter

12.02.2013 kl.20:02

SINDRE, VEGARD OG BAHAHA- les nederst på innlegget. Jeg har svart på spørsmålene jeg har fått, både på aftenposten og blogg.no. Jeg gidder ikke bruke flere timer på å svare på spørsmål fordi noen ikke gidder lese der jeg allerede har svart, SPESIELT IKKE om de er spydige eller frekke (snakker ikke om alle, men om noen). Jeg har et liv og jeg har mye å gjøre, og når noen skriver kommentarer som ikke er spesielt høflige, så svarer jeg med samme mynt. Jeg har ingen plikt til å være hyggelig mot trolls på nettet som ikke gidder lese noe særlig nøye eller være hyggelige mot meg. Jeg kan godt forsvare meg, og leser dere øverst i kommentarfeltet har jeg svart til de første kommentarene fordi de argumenterer på en sivillisert måte, og fordi pågangen ikke var like stor. Dette er det siste jeg svarer på her, ha en flott uke.

Ester

12.02.2013 kl.20:05

Bra innlegg, og jeg er absolutt helt enig :)

Fakta?

12.02.2013 kl.20:23

"En av fire jenter i Norge blir voldtatt. Det betyr at 5 jenter på trinnet mitt vil bli en del av statistikken." - Du sier her at 25% av alle kvinner i Norge blir voldtatt en eller anna gang ila livet. Dette vil jeg gjerne se dokumentert!!

Ifl wikipedia var det i 2010 938 anmeldte voltekter og 1075 i 2011.

En annen kilde (http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/08/02/flere-anmeldte-voldtekter-i-oslo-i-2012) sier 1.221 anmeldte voltekter i 2011 .

"Voldtektutvalget, som er oppnevnt av regjeringen, legger til grunn at det begås mellom åtte tusen og seksten tusen voldtekter i Norge årlig" (hvordan de kan regne ut dette vet ikke jeg - http://no.wikipedia.org/wiki/Voldtekt#Statistikk_1999_-_2011 ).

Bruker vi 16.000 voldtekter i året (og regner at ingen av disse er voldtekt av menn) og at det bor 2.514.012 kvinner i Norge (pr 1.10.2012 http://www.ssb.no/befolkning/ ) så får vi at det blir voldtatt 0,636 % kvinner i året.

sjåvinist

12.02.2013 kl.20:26

tøs

Fakta?

12.02.2013 kl.20:27

Blir kommentarene slettet?

Sindre Brække

12.02.2013 kl.20:34

uperfektejenter

12.02.2013 kl.20:02:

"SINDRE, VEGARD OG BAHAHA- les nederst på innlegget. Jeg har svart på spørsmålene jeg har fått, både på aftenposten og blogg.no. Jeg gidder ikke bruke flere timer på å svare på spørsmål fordi noen ikke gidder lese der jeg allerede har svart, SPESIELT IKKE om de er spydige eller frekke (snakker ikke om alle, men om noen). Jeg har et liv og jeg har mye å gjøre, og når noen skriver kommentarer som ikke er spesielt høflige, så svarer jeg med samme mynt. Jeg har ingen plikt til å være hyggelig mot trolls på nettet som ikke gidder lese noe særlig nøye eller være hyggelige mot meg. Jeg kan godt forsvare meg, og leser dere øverst i kommentarfeltet har jeg svart til de første kommentarene fordi de argumenterer på en sivillisert måte, og fordi pågangen ikke var like stor. Dette er det siste jeg svarer på her, ha en flott uke."

Beklager hvis du føler at du får unødvendige og dårlige kommentarer, men disse spørsmålene som blir reist, aner jeg ikke hvordan du kan føle som spydige og frekke, må ærlig innrømme at terskelen din er for lav, og du bør forsøke å skaffe deg en tykkere hud, hvis dette er under standarden din. Greit nok at det ikke er lett å svare på så mange spørsmål, men du virker i det minste like spydig og frekk når du svarer slik du gjør, og i det hele tatt ødelegger du debatten du forsøker å starte. Hvis du ikke vil ha debatt, fordi du skal "leve livet", så forstår jeg ikke hvorfor du poster ett innlegg med mulighet for å legge inn kommentarer på, i utgangspunktet.

Fakta?

12.02.2013 kl.20:34

Skrev et lengre innlegg, men ble slettet eller ikke postet, orker ikke skrive like langt igjen med henvisninger. Uansett stiller jeg meg MEGET KRITISK til utsagnet om at 1 av 4 (25%) av alle kvinner i Norge blir voldtatt. Kan du dokumentere dette evt komme med kilde?

Kommer frem til at det blir voldtatt 0,636% kvinner i året om man benytter seg av worst case tallet som er å oppdrive for voldtekt i Norge og antar at alle disse er kvinner (16.000). I 2011 ble det anmeldt 1075, andre ekspert panel "gjetter" på at bare 1 av 4 voldtekter blir anmeldt, altså noe som vil si noe over 4300 voldtekter i året...

GlennM

12.02.2013 kl.20:38

HAHHAHAH ja, Hun sletter innleggene som hun ikke liker eller som faktisk setter henne i ett KONKRET dårlig lys... :/ bare det i seg selv burde fortelle litt om ditt politiske ståsted.. .:S

Archimedes

12.02.2013 kl.20:43

Her er det eneste jeg gidder å si til deg:

Jeg går ut fra at du er tilhenger av verneplikt for kvinner?

Hvis ikke er meningene dine falske og irrelevante.

GlennM

12.02.2013 kl.20:43

Helt enig med Vegard og .. bahahhahahah, du er altfor trangsynt til og kunne argumentere på en saklig måte, og derfor begynner du og skrive med store bokstaver og skulle skrive som om andre er idioter.. Mye av det du skriver er helt rett, men mye av det er kvinnene eller samfunnet her i Norge sin feil, Det er ikke vi menn som kaller dere løs, horer osv :) det er dritt som dere jenter lager dere i mellom, mens vi menn bare ler av dere og lurer på hva faen dere lager alt oppstyret for!? og vi respekterer LANGT ifra menn mer en kvinner, det er en tanke som du har lagt til deg :) vi respekterer oss selv, og vi ser at løpet er kjørt når vi får beskjed at de har type! og ditt sexliv må faen være helt på kjøret, for ber du meg beskrive kvinner og menn som har sex så ville jeg begynt med ord som samhold, kjærlighet og følelser... og ikke det som du skriver.. Og du har helt rett at menn snakker mer i store forsamlinger :) MEN hva FAEN vet du om hvorfor?!? :S vi ser ikke på jenter som dominante eller plagsom om de snakker mye, det er bare beklageligvis slik i denne værden at jenter er blitt MYE MYE mer usikre på seg selv enn menn, pga den dritten som dere jenter gir HVERANDRE.. sminke blogger, baksnakking og utestengelse siden de var liten, og denne utviklingen har kommet som ett resultat av media de siste 50 årene! virkelig trist at noen mennesker får oppmerksomhet med og sitte og skrive slikt dritt som dette her, og mest trist av alt, at mange er så usikre på seg selv at de lar seg påvirke av det.. og vet du hvorfor? fordi de har lest at det er slik ting fungerer på en eller annen misserable piece of shitt sin "blogg" som sitter og skryter over "sine politiske meninger"... såvidt jeg ser, er det INGEN politisk mening i dette inlegget, bare en haug med klaging, syting over alle og alt som er slik DU ikke vil det skal være, så vær så snill, gjør verden til ett bedre sted og slutt og skriv blogg.. :) du lager oppstyr rundt ting som er uvesentlig i den verden vi lever i! :) begynn og tren og finn deg noen orgentlige hobbyer skal du se at livet smiler litt lysere ;D

Søppelmannen

12.02.2013 kl.20:46

Jeg er 100% for likestilling og jeg mener vi er ganske nær det vi har lik lønn for likt arbeid like utdanningsmuligheter og like rettigheter til og kjøpe eiendom.

Faktisk har kvinner flere urettferdige rettigheter som f.eks fritak fra millitæret jeg vil ikke ha et jævla miiltær i det heile,men ska vi ha statstrente mordere ser jeg ingen grunn til at kvinner ikke kan være en del av det.

Kvinnner blir kvotert inn i yrker bare fordi de er kvinner ....og ikke yrker med lav status hvorfor blir ikke flere kvinner kvotert inn i rørleggeryrket e.l ?

Kvinner og barn først er en LOV som ennå gjelder til sjøs barn først den er grei,men og ha 3 rang på f.eks estonia kan ikke ha vært kult personlig hadde jeg gjort som george.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GuP9YClyPRY#t=83s

Hvis du virkelig er en sånn feminist som du beskriver deg som så er vel dette ting som bør gjøres noe med ?

Kan jeg få et svar fra en feminist om dette ?

Når det kommer til hetsen mange i det offentlige lys opplever så er ikke de begrenset til og være kvinner og menn er ikke de eneste med kvalme meldinger svar og svada Sandra Borch er aktuell pga av hets og hu har blitt hetsa,men jeg tror alle som hadde lira av seg det idiotiet som hu gjorde hadde blitt latterliggjort.

Hennes fysiske utfordringer gir de som ikke klarer og debattere ammunisjon alle med fysiske eller psykiske skavanker har dessverre det problemet ikke bare kvinner.

Mye av den tidelige feministiske idelogien er faktisk ganske mannshatende og ekstrem.

Jeg vil også nevne noe om de positive og negative seksuelle beskrivelsene menn bruker de positive om seg selv eller kamerater kvinner bruker de negative om andre kvinner inkludert sine venner så der må kvinner gå litt i seg selv.

Ikke noen av de jeg kjenner kaller kvinner horer e.l pga av deres påståtte seksualliv ikke noen jeg vet om heller .... utenom på rap\hiphop viddeoer,men den mannskulturen der er ganske fjernt fra den norske manns kultur.

Neil

12.02.2013 kl.20:49

Det er et sunnhetstegn at gutter og menn omsider våger å ta til motmæle. Nå ser det ut som om panikken råder i de militante feministers leir, og spesielt i diverse redaksjoner hvor ideologien har bitt seg fast. Offerrollen, overdrevet mas om "trusler" og sexkortet er det man tyr til når feministiske ekstremister er tom for argumenter - pluss sletting av kritiske innlegg som dette. Feminisme er et negativt begrep - akkurat som andre ismer.

GlennM

12.02.2013 kl.20:51

Så herlig neil! glimrende inlegg kortfattet og direkte!:D

muskelmann!

12.02.2013 kl.21:29

Når jeg kommer hjem skal jeg legge meg på rygg foran kona mi og si "bare ta meg" og be henne lugge meg hardt mens jeg visker at hun er en stor "player" og at hun får meg til å føle meg som en skikkelig tøs. Kan tenke meg hun blir glad.

uperfektejenter

12.02.2013 kl.21:41

Fakta?: Hei! Jeg og Elise forbeholder oss retten til å slette kommentarer, fordi vi ønsker at denne bloggen skal være et godt og sunt miljø for unge jenter. Derfor fjerner vi usaklige, sjikanerende og hatefulle kommentarer. Det betyr ikke at vi sletter alle som er uenige med oss (om du leser gjennom kommentarene over her vil du finne en del motstandere av feminisme f eks). Vi fjerner kun rene personangrep og/eller usaklige, kjipe kommentarer.
-Anna

Emilie - jente på deltid

12.02.2013 kl.21:49

Hei og hopp. Jeg leste innlegget ditt med stor interesse, og er stort sett enig i det du skriver. Jeg ser på meg selv som feminist, men i det legger jeg nok mer "likestilling". Ikke at menn og kvinner på sikt skal bli så forbanna like, for jeg tror på forskjellene. Men jeg ønsker like muligheter, og at de tradisjonelle "kvinnelige" verdiene ikke blir diskriminert, jf. at menn som adopterer disse blir sett ned på som en pyse og automatisk får homostempel, mens kvinner som adopterer tradisjonelle "mannlige" verdier blir sett på som tøffe og selvstendige. Men dette ser jeg du allerede har dekket i kommentarfeltet.

Min situasjon er litt annerledes. Jeg ser som jeg allerede har nevnt på meg selv som en feminist. Men jeg er født med tissen på utsiden. Likevel ser jeg på meg selv som en kvinne, og det er det bloggen min handler om, det å være kvinne mens samfunnet ser på deg som en mann. Men nok reklame.

Det jeg ville si var at jeg dessverre kjenner meg igjen i mye av det du sier. Jeg har allerede gjort meg en liten forfatterkarriere under mitt egentlige (manns)navn. Jeg tviler på at noen av de som leser dette kommentarfeltet vet hvem jeg er, for jeg er ikke spesielt kjent. Men akkurat nå er jeg bare "forfatteren" når media omtaler meg, en gang hvert tredje skuddår. Men om jeg skulle stå frem, så ville jeg blitt "den transkjønnede forfatteren". Som om mannlig forfatter er utgangspunktet og alt annet er avvik. Hvorfor?

Jeg har også en stor interesse for tegneseriemediet (jeg liker all litteratur), og følger ivrig med på gjestelistene til de to tegneseriefestivalene vi har her i landet for å se årets gjester. Den største av dem, Raptus i Bergen, oppdaget plutselig at de fleste av tegnerne de hadde spurt om ville komme til høstens festival som faktisk svarte var kvinner. Så hva gjør de? Jo, de gjør et stort nummer ut av at de har fokus på kvinnelige serieskapere i år. Hva med de 15 årene festivalen har eksistert tidligere? Fokuserte de på mannlige serieskapere da? Vil de noen gang annonsere at de i år har fokus på mannlige serieskapere?

Jeg blir provosert av at alle andre ser det som positivt at Raptus vinkler det sånn. Men jeg ser ikke en liste med kvinnelige tegneserieskapere når jeg besøker raptus.no. Jeg ser en liste med serieskapere.

Skulle ønske vi en dag ble vurdert etter det som satt mellom ørene, og ikke det som satt mellom bena...

Heidi

12.02.2013 kl.21:56

Jeg håper du også mener at det skal gå i begge rettninger, det med likestilling. Hvem er det som får hus og barn når man skiller seg? - Jo, kvinner! Hvem er det som slipper å gå i militæret? Jo, kvinner. DET finnes så mange situasjoner det KVINNENE har en STOR fordel. Så jeg må si meg dritt lei av kvinner som klager og klager. Jeg er for likestilling, men da skal det søren meg gå begge veier!

cecilie

12.02.2013 kl.22:12

Det er godt du har dine meninger og står for de. Men om du ønsker å oppnå at andre ikke skal se på ordet "feminist" som noe ekstremt, så burde du nok formulere teksten på en litt annen måte.

Doktor og lærer osv. er kjønnsnøytrale ord og vil bli stemplet som mann eller kvinne ut ifra personen som får høre ordene. Jeg vil egentlig ikke ta alle kvinner og menn under en kam, for vi er alle forskjellige og har forskjellige holdninger til likestilling. Flere kvinner arbeider, er kanskje mor, steller til i hjemmet og må i tillegg ta vare på seg selv, i større grad har menn også de samme rollene. De arbeider, er kanskje far, hjelper til i hjemmet og tar vare på seg selv. Kvinner tjener det samme som menn i samme stilling osv. Selv mener jeg at rollene har utjevnet seg, men det er forskjellig fra hjem til hjem, og fra sted til sted.

Dette er en sak der det er mange forskjellige synspunkter, så det er vanskelig å skulle diskutere seg til hva som er riktig eller galt om likestillingen vi har i samfunnet.

Anonym

12.02.2013 kl.22:16

Veldig fint at du står for noe, men du må huske en ting. Selvfølgelig skal menn og kvinner ha de samme rettighetene, men husk at vi er forskjellige. Jeg vet ikke hva du tenke om f.eks. at kvinner ikke har verneplikt? Neste gang du tenker på det, så husk det at hvis Norge en gang skulle havne i krig, så må noen passe på barna.

Pernille Høg

12.02.2013 kl.22:23

Hei Elise!

Jeg er selv feminist, i et skikkelig manneyrke. Jeg syns du har et par skikkelig gode poenger, men i motsetning til mange andre her, så mener jeg du skriver dårlig. Jeg tror flere vil lytte til deg om du banner litt mindre og skriver litt ryddigere.

Ta dette som en vennlig veiledning fra en feminist til en annen. Jeg har nok gått noe av de samme stiene som deg.

Pernille

erik

12.02.2013 kl.22:26

Begrepsmessig er feminisme sammensatt av ?feminin? og endingen ?-isme?. Førstnevnte omtaler selvsagt det spesifikt kvinnelige, sistnevnte omtaler en ideologisk retning (jamfør sosialisme, katolisisme, muhammedanisme, kapitalisme, positivisme, romantisisme osv).

Altså er feminisme et ord som betegner kvinnelige verdier, holdninger og ideer. Det er ikke kjønnsnøytralt, men kjønnspartisk, til fordel for kvinnen.

Innholdsmessig har ordet som nevnt blitt tatt til inntekt for mye, men all den tid strengt tatt mannsfiendtlige holdninger som for eksempel de som reflekteres i Valerie Soalanas ?S.C.U.M. manifesto? tydelig faller inn under betegnelsen feministiske skrifter, da de representerer et kvinnelig perspektiv, blir det naturligvis helt feil å fastslå at feminisme innholdsmessig er identisk med likestilling.

Å påstå at alle feminister kjemper for likhet mellom kjønnene forutsetter at slik likhet kun kan oppnås gjennom stadig større fokus på kvinners interesser og ideer. Det er en forutsetning som i sin natur er likestillingsfiendtlig. Reell likestilling oppnås først når man evner å se begge kjønns styrker og utfordringer.

Det blir like meningsløst som å påstå at alle som kaller seg muslimer kjemper for fred mellom religioner. Noen gjør det, andre kjemper for religiøs dominans. Muhammedanisme blir uansett ikke synonymt med religiøs harmoni.

Feminisme er kamp for kvinners interesser. Punktum.

Kent

12.02.2013 kl.22:36

Det er gjort en grundig studie av trakassering av politikkere i Sverige. Den konlkuderte klart med at menn blir utsatt for akkurat like mye hets som kvinner blir. Både forekomsten av traksassering og hvor ofte de anmeldte var lik:

http://genusdebatten.se/2012/12/10/fundera-pa-varfor-gor-man-pa-detta-viset/

Så akkurat like mye mannshat som kvinnehat. Jeg venter i spenning på en innrømmelse av at dere har startet enn debatt på helt feil premisser og at det ikke er noen forskjell i hvor mye menn og kvinner trakkaseres for offentlige meninger.

Helge

12.02.2013 kl.22:41

Vi har likestilling - men kvinnene nytter ikke mulighetene. Og de misfortår. "Likelønn" betyr at alle som gjør samme jobb, skal ha samme lønn. Greit nok. Men noen tror at "alle med 3-årig utdannelse skal ha samme lønn". Og det er feil. Noen yrker er mer etterspurt enn andre - så de er bedre betalt. Hvis kvinnene vil ha godt betalt, kan de velge seg godt betalte yrker. Unge jenter har gode nok karakterer til å komme inn hvor som helst. Men det gjør de ikke. De blir sosionomer og sykepleiere, og deretter sure for at det er dårligere betalt enn f.eks. ingeniører. Men dette er veldig forskjellige jobber. Så naturligvis er lønna ulik! Det mangler fler ingeniører enn sykepleiere, da er effekten på lønna opplagt. Og den har ingenting med kjønn å gjøre. Lønnskamp er en mulighet, men hva skjer? Hører vi "mer penger, ellers blir det streik?" Nei. Vi hører "mer penger, for dette er et kvinneyrke". Men det er ikke noe argument. Et yrke blir ikke mer verdt bare fordi det kvinnedominert. Det blir mer verdt hvis det mangler folk - eller hvis utøverne organiserer seg og sørger for at det mangler folk inntil pengene er der. Et yrke kan også bli mye verdt ved direkte verdiskapning. F.eks. oljebransjen, som mange kvinner også velger bort.

Den som vil ha penger, må jobbe der pengene er. Det nytter ikke å skulle jobbe med sitt favoritt-tema, og tro at pengene skal komme av seg selv.

Kent

12.02.2013 kl.22:48

De som er for likestilling, men kritiske til rabiate feminister burde heller ta en titt på den svenske Jämstäldismen som vokser frem som et alternativ til feminismen:

http://www.pellebilling.se/wp-content/uploads/Manifest_Pelle_Billing.pdf

De reelle tallene for voldtekt av menn er enormt mye høyere enn mann tror fordi feministiske forskere har definert voldtekt slik at en mann som blir tvunget til et vaginalt samleie med en kvinne ikke er blitt voldtatt. Det blir han ifølge statistikken kun hvis han blir penetrert. Men, selv om de ikke er definert som voldtatte så er de registrert i statistikken som forced to envelop. Regner man med hvor mange disse er begynner anntallet voldtatte menn å nærme seg antallet voldtatte kvinner:

http://goodmenproject.com/ethics-values/gender-and-sexual-violence-manufacturing-victimhood-marginalizing-victims/

Vi får stadig høre om voldtekt av kvinner i den tredje verden og spesielt Sør Afrika men realiteten er at menn voldtas omtrent like ofte i disse landene som kvinner gjør og hyppig voldtas av kvinner og den fremste predikatoren for at en voksen Sør Afrikansk man voldtar en kvinne er at han selv ble voldtatt av en en kvinne som ung:

http://www.genderratic.com/p/1392/its-shit-like-this-feminists/

http://www.genderratic.com/p/1311/if-it-happened-to-men/

Det påstås også hele tiden at falske voldtektsannklager er et marginalt, nærmest ikke eksisterende problem. Men, vitenskapelige studier viser noe helt annet. I Danmark viser en gjennomgang av alle danske voldtektssaker i en toårsperiode at 7,3% av sakene med sikkerhet er falske annklager. Det betyr ikke at det ikke er flere falske annmeldelser, det betyr bare at det ikke lar seg bevise med sikkerhet:

http://www.dkr.dk/sites/default/files/Voldtaegt-del-II-falsk.pdf

Internasjonal forskning viser gjennomgående svært høye tall for falske annklager:

http://en.wikipedia.org/wiki/False_accusation_of_rape

Kvinner som jobber like mye som menn kommer RASKERE til toppen enn menn:

http://genusnytt.wordpress.com/2012/10/31/forskare-kvinnor-blir-snabbare-toppchefer-an-man/

Lønnsdiskriminering forekommer heller ikke:

http://www.cbsnews.com/8301-505125_162-28246928/the-gender-pay-gap-is-a-complete-myth/

Kent

12.02.2013 kl.22:49

http://elusivewapiti.blogspot.no/2012/06/some-facts-about-domestic-violence.html

http://dalrock.wordpress.com/2011/12/17/blowing-the-whistle-on-the-domestic-violence-research-paradigm/

http://mannskampen.vgb.no/2010/08/10/voldelige-m%C3%B8dre-slipper-unna/

http://www.avoiceformen.com/mens-rights/domestic-violence-industry/refuting-40-years-of-lies-about-violence/

Såvel internasjonal som norsk forskning viser at kvinner slår litt oftere enn menn, de fleste parforhold der det er vold er parfhorhold der begge slår og begge veksler mellom å slå først. En større del av menns vold enn kvinners vold er selvforsvar mot partneren. Lesbiske parforhold har i mange studier litt høyere grad av vold enn heterofile parfhorhold. Det siste er ironisk med tanke på hvor mange feminister som har tatt til orde for at kvinner burde inngå lesbiske parfhorhold for å unslippe voldelige menn. En rekke av kvinnene intervjuet i den svenske dokumentaren kjønnskrigen tok for eksempel til orde for dette og blant de mest sentrale feministiske teoretikkerne var/er det mange som tar til orde for det samme. Du finner masse av det på pensum i kjønns"forskningsstudier". Norsk og internasjonal forskning viser også at de aller, aller fleste barn slås av mor ikke av far.

På tross av dette er alt fokus i debatter om vold rettet mot menns vold mot kvinner. Fremstillingen går altid på at det er menns vold alene som er problemet. Det samme gjelder vold mot barn. Det er bare snakk om menns vold mot barn og å beskytte menn mot far. Dette innebærer en ufattelig grov diskrimering av fedre.

Faktum er at vi har vist om dette siden 70 tallet. Feministiske forskere har tiet dette ned og bevist hauset opp menns vold mot kvinner og skapt et bilde av at vold i relasjoner bare handler om menns undertrykkelse av kvinner gjennom vold. På tross av hundrevis av studier gjennom mange tiår har de altså gjentatt og gjentatt at det er en grov undertrykkelse av kvinner at menn slår, men fornektet at kvinner slår oftere og ikke sett noen undertrykkelse i det. Disse forskerne bærer et stort ansvar. De har ikke jobbet for likestilling, men for undertrykking av menn og kvinenrs overordnede stilling.

Kent

12.02.2013 kl.22:57

Her er en studie som viser at kvinner bestemmer nesten alt i parforholdet. Kvinner dominerer altså menn fullstendig i privatlivet og ikke omvendt som feminister påstår:

http://www.scotsman.com/news/women-decide-to-rule-the-roost-1-1503380

Studier fra en rekke land viser at menn mottar ca. 50% høyere straff enn kvinner for nøyaktig samme forbrytelse. Diskrimineringen man utsettes for i rettsystemet ved å være mann er mye større enn diskrimineringen ved å være farget. Mannsdiskrimineringen er altså langt verre enn rasismen:

http://feck-blog.blogspot.no/2009/09/judical-bias-better-be-woman.html

Percentage of high school students who experienced dating violence and who were ever physically forced to have sexual intercourse

Male 11% raped 4.5%

Female 8.8% raped 11.3%

http://feck-blog.blogspot.no/2012/06/sexual-misconduct-in-schools.html

Men account for more than two-fifths (41%) of adult victims of human trafficking in England and Wales helped by the Salvation Army, contrary to the public perception that the crime almost exclusively affects women.

http://feck-blog.blogspot.no/2012/04/trafficking-victims-in-uk.html

Mere forskning som viser at lønnsdiskriminering av kvinner ikke forekommer:

http://www.warrenfarrell.net/Summary/

balder

12.02.2013 kl.22:59

faens feministtispejævel

Atle

12.02.2013 kl.22:59

Hei Elise.

Jeg synes du kommer med mange viktige synspunkter, og jeg respekterer deg for å ha såpass klare meninger. Det betyr ikke at jeg er enig i alle argumentene dine, tidvis føler nok jeg meg like støtt av det du skriver som du nok føler deg av det menn sier. Hvis man vil ha et "øye for øye - tann for tann"- ideal rundt kjønn får det så være, men det kan jeg ikke stille meg bak selv. Og jeg tror du ville fått mer respekt ved å ikke velge å generalisere like mye som du gjør i teksten. Jeg forstår at du ønsker å bruke språklige virkemidler, sette ting på spissen og at du ikke mener alt bokstavelig (du virker for reflektert til at jeg kan tro det), men nettopp med å sette ting på spissen på den måten er jeg redd for at du heller støtter opp under fordommer folk har mot feminisme, heller enn det motsatte.

Men er forøvrig enig med deg, vi trenger feminisme fordi det fortsatt er en skjevhet mellom kjønn, og selv om du delvis provoserer så liker jeg det, blir en god debatt :-)

Men det jeg egentlig lurte på: Du skriver i en kommentar at "1 av 4 norske jenter blir voldtatt", altså 25 %, som grovt sett vil si at du hevder at 625 000 norske kvinner er blitt voldtatt. Hvor har du disse tallene fra?

Med vennlig hilsen,

Atle

John Asbjørnsen

12.02.2013 kl.23:07

Lesber og homoer er druene vi aldri ønsket å utvikle vin av.

gutt

12.02.2013 kl.23:10

Du er ikke feminist. Det du forsøker med dette innlegget er å tillegge kvinner en slags patetisk offerrolle. Flere av sakene du tar opp har jo virkelig ingenting med likestilling å gjøre (seksuell frihet? spar meg). Det her var syltynne greier.

12.02.2013 kl.23:11

Veldig bra!!! Stå på. :)

Thomas

12.02.2013 kl.23:24

Studier viser at kvinnelige lærere gir gutter dårligere karakterer og

jenter bedre karakterer enn uavhengige som ikke kjenner til kjønnet til den de

retter prøven til:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2102759/Why-boys-failing-grade-classroom-Lack-male-teachers-reason-according-new-study.html

Jeg har også sett flere studier som viser at mens jenter får bedre karakterer av

lærerne sine så gjør gutter det nesten like bra på avgangseksamener hvor andre enn

lærerne retter prøvene. Problemet er at for inntak til høyere utdanning er det som

regel lærernes karakterer som teller mest, eller alt. Pelle billing har en rekke

studier på sin blogg som viser dette i Sverige om dere vil ha dokumentasjon.

Denne undersøkelsen dokumenterer hvordan svært unge gutter og jenter internaliserer

samfunnets nedlatende syn på gutter og opphøyde syn på jenter og hvordan det

påvirker karakterer:

http://www.bbc.co.uk/news/education-11151143

Som denne undersøkelsen viser så vil den leseopplæringen man brukte før 1970 tallet

lede til at jentene leser litt bedre enn før og guttene leser mye bedre enn før,

faktisk bedre enn jentene. Gutters dårlige leseresultater er derfor et resultat av

en pedagogikk som diskriminerer dem:

http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200405/cmselect/cmeduski/121/5020702.htm

Denne studien viser at det er innføring av feministisk pedagogikk som i stor grad er annsvarlig for gutters dårlige resultater i skolen:

http://www.lifesitenews.com/news/eliminating-feminist-teacher-bias-erases-boys-falling-grades-study-finds

Denne siden har et tonn med forskningsmessige bevis på at kvinner ikke diskrimineres i arbeidslivet:

http://c4mb.wordpress.com/

Vær glad du...

12.02.2013 kl.23:25

http://jpg.artige.no/store/48/48307.jpg

Thoughts?

Bra

12.02.2013 kl.23:31

Kommenterte på feil innlegg, så her kommer det igjen:

Du skriver:

- "lærer", "forfatter", "doktor". Det er så mange ord som er sentrert rundt menn eller som blir oppfattet som menn med mindre man spesifiserer at dette er kvinner vi snakker om. La oss ha dette ene ordet. -

Lærer, doktor og forfatter er absolutt ikke ord som forbindes med det mannlige kjønn. Dette er kjønnsnøytrale ord.

- Lærer er en betegnelse på en person som har faglig og pedagogisk utdannelse for å undervise barn, unge og voksne i en skole eller en annen utdannelsesinstitusjon.

- Doktor (forkortelse dr.) er en akademisk tittel som vanligvis brukes av personer som har tatt en akademisk grad betegnet som doktorgrad ved et universitet eller en høyskole (eksempelvis graden doctor medicinae).

- En forfatter er en person som skriver en tekst. «Forfatter» er ingen beskyttet yrkestittel og alle som skriver, kan i prinsippet kalle seg forfattere. I dagligtale blir imidlertid uttrykket mest brukt om dem som skriver litterære tekster og får dem publisert. I slik bruk blir forfatter en person som har skriving som profesjon

Dette er betegnelsen på ordene, og slik folk ser dem.

Spelleman og nordmann er noe helt annet.

Kun det jeg ville kommentere, syns det var en rar formulering.

Per Fetle

12.02.2013 kl.23:32

Det virker som om mange av kommentarene her er aggressive fordi folk VIL være aggressive. Dette er saker som ikke ofte blir tatt opp blant dagens ungdom, og spesielt ikke fra en feminists syn. Personlig syntes jeg dette ble et forum for hvordan en god del gutter ikke klarer å ta til seg kritikk fra en persons syn. Et bevis på at folk ikke har nok innsikt til å ikke bare lese det som står, men tenke over det fra et nøytralt ståsted. Kent, du sier at det er like mye mannshat som kvinnehat. I Sverige. Det er kanskje sant, i Sverige. Kanskje i Norge også, men tingen er at dette varierer veldig. Jeg er selv boende i Oslo, og opplever klart en stor forskjell mellom kvinnehat og mannehat. Jeg opplever at kvinner blir "lettere" å hate, fordi de er "svakere enn oss". Dette er feil på flere måter, og det er dette som har bygget opp feminister sin grunnmur.

For å direkte sitere Neil sitt innlegg: "Feminisme er et negativt begrep, akkurat som andre ismer". Dette er igjen fordi feminister turte å stå opp for dem selv. Dette er diskriminering på grunn av kjønn, men det har tydeligvis bare stoppet etter at det bare begynte å gå en vei. Og når noen sier noe i mot, blir det like godt mottatt fra den dominerende folkegruppen som Pride-paraden i Riga ble mottatt i 2004. Det syne jeg er uhørt.

GlennM: du ser ut til å ha mistet et fryktelig viktig poeng med denne bloggen. Det du skriver om at jenter legger opp eget hat grunnet media de siste 50 årene, er de som driver denne bloggen helt enige om! de laget denne bloggen som et motsvar til disse "rosabloggerne" (unnskyld for generaliserende uttrykk) og laget derfor en blogg basert på "uperfekthet" og feminisme. Sånn jeg ser det er den største grunnen til at de sier ting som ikke tyder med deres grunnmanifest at sånne som deg skal komme å slenge driit! hvorfor det? Nei, hvorfor ikke? Det virker som om mye av deres argumenter bygges på at jenter har ALL skylda or deres nåværende bilde som har dannet seg opp gjennom tidene, men vet du hva? det er feil. Menn har alltid vært det lille ekstra som har vært der for det kvinnelige presset opp gjennom tidene.

*kvinnen har på seg sminke og har pyntet seg*

mannen sier "å, så vakker du er"

Versa:

*kvinnen har IKKE på seg sminke og har pyntet seg*

mannen sier: "få se til å stelle deg, du kommer til å skjemme MEG ut"

dette er hovedsaklig ganske lenge siden, men det har alltid vært der.

hvis man da går tilbake til Neils utsagn om at feminisme er negativt, så tenker jeg at man heller kan ta det utsagnet til beretning og prøve å endre det! faktum er at grunnen til at det virker som om mange feminister er veldig ekstreme, er fordi det er de det blir lagt merke til. Mesteparten av feminister er ikke ekstreme, og er ofte veldig hyggelige, faktisk (etter min erfaring). Jeg synes at feminisme burde bli anerkjent som noe positivt, fordi det er i bunn og grunn en fin tanke. OG HUSK! jeg sier ikke at alle ting ved feminisme er positive. Det finnes sikkert en god del eksempler på det motsatte, men det er igjen, ofte hos de ekstreme ved dette synet. Prøve å se for deg feminisme med et åpent sinn, og fra et objektivt syn, se det positive og ikke bare tenk så prinsipielt som at jeg er gutt, jeg har ingen feil her, GlennM

Astrid

12.02.2013 kl.23:39

At feminisme trengs er en subjektiv mening. Det er en mening og ikke et faktum. Jeg personlig er fult ut enig, det er fortsatt en mening. Det kan kanskje blende med sterk retorikk men det er bunnløst og skader bare din troverdighet.

Dessuten: At menn slutter å flørte med kvinner når de sier de har kjæreste er vel ikke fordi man respekterer mannen mer enn kvinnen? Det er kanskje fordi man skjønner at her har man ikke sjans uansett? Okei man kan hinte til at man ikke er interessert, men det er få ting som sier dette så tydelig som "jeg har kjæreste". Tipper de fleste kvinner med sosial intelligens ikke sier rett ut "jeg er ikke interessert" (med mindre mannen er svært pågående), og om de så gjør det håper jeg de fleste menn klarer å ta et nei for et nei. Det hele ble bare litt for virkelighetsfjernt.

Og at 99% av voldtektsoffere er kvinner, hvor har du de tallene fra? Gjelder dette anmeldelser eller anonyme spørreundersøkelser feks? Og man skjønner vel at menn som voldtas setter en høyere terskel for hva som faktisk var voldtekt, siden det vil på grunn av mannsdiskriminering være ekstra stigmatiserende å ha blitt voldtatt?

Anna

12.02.2013 kl.23:47

Menn og kvinner ER forskjellige, spesielt når det kommer til sesksualitet. Det er en grunn til at det er en dobbel standard ift sexpartnere. Dette har du valgt å ikke utdype overhodet, hvilket gjør at jeg ikke tar bloggen seriøst. Internasjonale blogger har ofte mer om dette, og her kan du lese et par logiske innlegg om hvorfor ting er som de er: (www.therulesrevisited.com)

"This is how it works: a lot of guys are looking for someone to have a serious relationship with, but most of us have also dated girls that have ultimately turned out to be less than what we were looking for. After weeks or months of effort, the relationship ends and although both parties may walk away having learned a few lessons, the time is largely wasted. It takes dozens of these attempts to meet someone that sparks a deep and genuine interest. Given those odds, and the amount of investment required to decide if any given female could be a girlfriend, fiancé or spouse, you can imagine the cynicism most men have going into a first date (I am continually surprised that I am not more cynical). If you couple this consideration with the intense pleasure of sexual intercourse, there is essentially zero chance that a man will refuse sex on a first date if he has the chance: sure, she could be ?the one,? but statistically speaking, she probably won?t be, and it definitely isn?t worth turning down easy sex to find out.

Now, with that backdrop, when it comes to a potential spouse, guys don?t like the idea of a sexual relationship being ?easy? any more than girls. We want to know that our date, or girlfriend, or spouse is a woman who is unobtainable to most if not all of the other men in her league. We don?t want to work for it per se, but we do want the kind of girl that guys of our caliber need to work for. We know that the best things in life never come easily, so if a girl let us fuck on the first date it shatters the perception that she is someone unobtainable to other men.

I completely understand and agree with the notion that women want sexual pleasure just as much as men, and I am aware that ?giving it up? on the first date is not always giving it up so much as it is ?getting it.? If that is your goal, then of course this is a different matter altogether and you are free to do that. But understand that it will not make you desirable to men. Men can do it and maintain (or sometimes increase) their attractiveness; women cannot. I acknowledge that this is holding women and men to a different standard, but in this case it is appropriate because men and women are different in this respect."

Georg

12.02.2013 kl.23:48

Hei! Du skriver her et innlegg der du faktisk selv innrømmer det alle sier. Ja, du er feminist så og si utelukkende fordi du 'vil', og selvsagt fordi du ikke er nevneverdig attraktiv. Dette kan du gjøre noe med; klipp og farg håret.

Jeg holder på å sovne, så jeg lover; i morgen kommer en ny og mere utfyllende kommentar.

Sov godt.

Anna

12.02.2013 kl.23:48

Fortsettelse:

"Men are built to be sexually promiscuous ? or at least, we are built so that we can be sexually promiscuous. There is little risk for a man when it comes to sex: he doesn?t need to worry about pregnancy. Even if he is not using a condom, he can control when (and if not when, where) he ejaculates. As a last resort, he is able to walk away from the woman and leave her to deal with the pregnancy. This is a repulsive thing to do and no one denies this ? probably not even the men who do it. But it can be done and it is done. Sexually transmitted diseases and infections have a significantly higher male-to-female transmission rate than they do from females to males, and the effects are worse for women than they are for men. There is also the factor of physical strength: if a woman goes to bed with a man she thinks she likes, she is far less able to then change her mind, for fear of rape. A man, on the other hand, has no such problems: sex for him is very low-risk. The result of this fact is that, historically, men have taken the offense in all matters sexual; we are the pursuers. Because we are more sexually liberated by nature, we seek sexual relationships more frequently. Historically the active role in relationships has fallen on our shoulders, while women have assumed the passive role. This is the case elsewhere in nature as well, for the same reasons.

It is only because Western culture in recent history has emphasized the equality of the sexes that some women see this dynamic in a negative light, and get upset about a double standard. The notion that a man should protect his wife and children, or that he should not abandon a woman he impregnates, or even that he should leave the toilet seat down when females are in the house; these notions are all rooted just as deeply in sexual differences, but because they don't place a burden on females, no objections are raised. Don?t get me wrong, if I were a woman I would be a little pissed off that sex was less socially acceptable for me than it is for a man. But there are balances to this phenomenon: women have far more opportunities to have sex than men, and thereby are able to have sex with higher quality partners. You won?t find many girls that have had sexual partners uglier than themselves, but you?ll find an endless list of guys that have ? in fact, there is a contingent of men that usually only have sex with girls less attractive than themselves. This is a product of the same phenomenon: because men can have low-risk sex, women are far more in-demand for sexual relationships, and therefore have more and better options. Men may be able to get laid more often, or at least, with more partners; but women often get to sleep with men that are out of their league. It is a matter of quality versus quantity, and I think there is a lot to be said for both, to the point that I am not convinced that either one is an advantage ? they are just corollaries of the same phenomenon.

A woman is judged negatively for having promiscuous sex because it takes no skill or effort on her part; all that is required is her assent. There will never be a deficit of sexually willing and attractive men from which she can select if she chooses. A man, on the other hand, has to be highly gifted or skilled in order to get women of his own caliber into bed. This is because the women willing to do so are few(er) and far(ther) between. (Consider for a moment that no one respects a man who always sleeps with women that are way below his standards ? everyone considers this repulsive.)

A woman looking for a man should understand that having sex too readily will automatically cause men to lose respect for her, and dismiss her as nothing more than a source of easy sex."

13.02.2013 kl.00:10

Fascinerende lesning. Jeg skjønner godt at du ikke liker å bli definert av andre, men jeg leser sjelden en tekst som definerer andre mennesker og tillegger dem meninger og tanker i så stor grad som det du gjør. Hvis jeg kan gi deg et råd, så må det være å ikke dyrke offerrollen, og i hvert fall ikke i en slik ekstrem grad som du gjør.

Du har mange gode eksempler, men skal meningene dine ha noen verdi utover å være en beskrivelse av hvem du er som person, må du bli klar over eksemplene som ikke trekker i retningen av de konklusjonene du prøver å trekke.

Julie:)

13.02.2013 kl.00:17

Du vil ha respekt fra menn, og derfor begynner du denne debatten med å fortelle at du hater menn. Og videre i teksten så forteller du at feminisme er likestilling, ment for begge parter?

Du får frem den "typiske mannen" som en som voldtar uskyldige kvinner. Ikke misforstå, jeg syns det er skremmende tall, men gjennom hele teksten så skriver du kun om en kvinnes urettferdigheter. Du forsvarer ikke mannens urettferdigheter. Du sier feminisme er et felles begrep som omtaler både kvinner og menn, det er bare ordet som er "kvinnelig", og som i hovedsak betyr "likestilling".

Urettferdighetene til kvinnen er unektelig mye større enn mannens, men menn blir undertrykt de og. Ta jobb for eksempel. Du har typiske "kvinnejobber" som sykepleier, barnehageTANTE og lærer. (Og hvis ikke jeg tar feil så het det lærerinne eller frøken før i tiden). Også har du typiske "mannsjobber" som asfaltlegger, rørlegger, snekker og typiske menn som jobber på anleggsområder. I de siste tiårene har flere menn kommet inn i "kvinnejobber". En mannlig sykepleier ble latterliggjort da de første brøt tradisjonen. Og når kvinner begynte å ta "mannsjobber" så var de plutselig alt for mannlige. Du viser bare til en side av problemet, og det er der misforståelsene om at feminister vil "utslette menn" kommer fra. En fjær blir til fem høns.

Men du er altså nedlatende mot mannen, du setter han i bås, du gir ingen form for respekt. Derfor lurer jeg på, hvordan kan du forvente å ikke bli snakket nedlatende til, at du ikke skal bli satt i bås og at du skal blir respektert?

Jeg begynner hvert nye bekjentskap, kvinne eller mann med åpent sinn og respekt. Det er oppførselen til personen jeg har møtt som bestemmer om jeg gidder å involvere meg. Og det kan jeg anbefale deg og. Hvis ikke du liker måten en person snakker til deg på, eller måten den personen oppfører seg, snu h*n ryggen, senk skuldrene og kom deg videre i livet. Livet er virkelig alt for kort til å dvele ved det ubehagelige. Og jeg opplever sjeldent til aldri å bli undertrykt, og jeg bor i bibelbeltet på sørlandet, kommer fra nord-Norge og kan garantere deg at jeg forteller det jeg mener til personen når jeg mener det. Jeg blir respektert for at jeg forteller det jeg mener, og fordi jeg ser saken fra begge sider.

Så vidt jeg husker, så skal man gjøre mot andre, som du vil andre skal gjøre mot deg.

PS!

Det er er bra innlegg :) Støtter virkelig jobben du og andre feminister gjør for likestillingen, fortsett sånn!

Jonas

13.02.2013 kl.00:34

Hva har vel feminister i NORGE å kjempe for? flertall av kvinner på stortinget??

er ikke grenser hvor hvor lavt standarden for "menn" har sunket i Europa og USA.

Kjønn har knapt betydning i samfunnet vårt lenger, og det er skammelig.

Yahoos

13.02.2013 kl.01:19

Flere feminister sier at det dreier seg om å dominerer verden! uansett, kan du forklare hvordan kvinnelieg leger i Norge kan tjene ca 650.000 i året, hvordan er de undertrykt?

Har forøvrig også hørt at alle ismene er styrt fra høyere hold og bare er til for å polarisere mellom mennesker for å dominere de. Uansett, hvordan forklarer modellen din at kvinnelige leger tjener så godt om kvinner virkelig er undertrykt?

Suislier

13.02.2013 kl.02:05

Kudos for et engasjerende innlegg.

Det bærer dessverre preg av at du er så jævla 17 år. Verden er ikke så svart-hvitt som du forfekter. Det finnes flere grunnleggende mekanismer i Norge som gjør at kvinner er *mer* vinnere enn tapere enn det menn er.

For det første: Dere jobber mindre. Inneforstått: Dere bidrar mindre. Kvinner jobber faktisk mindre i snitt enn det menn gjør, bare sjekk tallene fra SSB.

For det andre: Dere lever lengre. Inneforstått: Dere tar større del av pensjonspotten. Åpenbart på bekostning av menn.

For det tredje: Kvinner er mer egoistiske enn menn. Dette er en spesielt stor fordel, og en åpenbar grunn til at kvinner møter "glasstaket" som det kalles (kort fortalt: Hvorfor få kvinner blir toppledere).

For det fjerde: Det blir helt bevisstløst å skylde på menn når det gjelder omtale av seksuelle preferanser i forhold til antall partnere osv. Er det noen som er glad i å sladre og rakke ned på andre, så er det kvinner.

For det femte: De fleste taperne i det norske samfunnet er menn, enten det gjelder rus, barnløshet eller selvmord.

For det sjette: Det er lik lønn for likt arbeid i Norge. Det det ikke er er lik lønn i alle bransjer i Norge, men det er da også en umulighet.

For det syvende: Som mann har jeg null makt hvis jeg gjør en kvinne gravid. Hun gjør som hun vil, og jeg må betale hvis hun beholder barnet. Eller hvis det blir skilsmisse og det er barn inne i bildet. Der blir menn kronisk diskriminert, men hyklersk nok hører jeg aldri en feminist gå ut mot det.

For det åttende: Makt i samfunn følger arbeidsinnsats og risikovilje. Det finnes ingen stor konspriasjon blant menn om å holde kvinner nede. Dessverre er mange kvinner risikoaverse, men det er da jammen ikke menns feil.

Det er fucked å være mann i Norge. Ikke bare skal jeg være en politisk korrekt og snill mann som er for kvinnefrigjøring (for hvem kan være imot det liksom?), jeg skal/må ha høy utdannelse, jobbe hardt og skaffe penger, bolig, bil og hele den dritten, fordi hvis ikke har jeg ikke sjans på sjekkemarkedet, hvor kvinner har 95% av makten. Det heter seg at kvinner velger mannen, ikke omvendt. Er ikke også det en urettferdighet? Sjekking for en mann handler om 90% ydmykelse og 10% suksess. Maks.

Norske feminister er for at menn ikke skal kunne være egoistiske, mens de selv beholer retten til å oppføre seg egoistisk. Derfor er jeg imot feminister. Feminisme i den formen den er nå er ikke lenger rettferdig. Feminisme vil ikke ha likhet, den vil ha kuede menn. Likhet har vi hatt lenge her i Norge.

Forøvrig: Grunnen til at menn slutter å flørte med jenter som sier de har kjæreste, er ikke at de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta. Det er fullstendig feil. Menn slutter å flørte med kvinner som sier de har kjæreste fordi andre jenter i lokalet dermed har en høyere tilgjengelighet enn kvinnen hvis nettopp sa hun hadde kjæreste.

Det er kvinner som har makten i samfunnet. Og den består av å jobbe mindre, friere velge sin partner og leve lenger. Gratulerer.

BTW: Du ER vakker. ;)

Langs

13.02.2013 kl.03:09

Så syyykt enig i alt Suislier sa. ALT!

ffs

13.02.2013 kl.03:37

må dessverre si en ting: for noe straight up bullshit du skriver.

helt seriøst? om jeg møter en dame når jeg er ute, og jeg hører hun har type, drar jeg ikke pga mannen, men fordi hun har en fuckings type, noe ikke jeg har noe med hun er sammen med en fyr.. det må jeg respektere på begge parter. og når det kommer til diskusjonstema? ja mange ganger oversnakker menn kvinner og kvinner menn. dette er vannskelig og si fordi det er 2 forskjellige syns punkt. jeg mener at noen jenter snakker mer en andre, varierer fra person til person. Å det der med "player" og "Hore" altså straight up her, det er dere jenter som kaller vær andre horer.. mens vi gutter kaller vær andre Player eller gir personen respekt for hannes antall sex omganger. det er du som faktisk tror at alle er like, og har ja helt honest et fucka syn på verden. du har så mye negativ energi som du klandrer andre for. for fuckings sake, du har så jævla feil. likestilling er det, om du liker det eller ikke, life is unfair sometimes but live with it. stop the whining and get back in the kitchen. you make me mad.

A

13.02.2013 kl.04:43

bla,bla,bla, og sånn går dagene..

Herre

13.02.2013 kl.06:29

Hvis dette er VM i elendig retorikk, selvmotsigelser, og et språk du ikke burde fått lov å forlate ungdomsskolen for, så er du en klar vinner.

Artig når bitre folk lirer fra seg slike ting.

"Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv."

Virkelig? Er det ikke mer sannsynlig at de mister interessen fordi at damen er opptatt? Skjer det ikke i motsatt regi også, eller kjører jenter like hardt på selv om guttene sier de har dame?

"Det er en grunn til at kvinner gjør 50% av arbeidet, men ikke eier mer enn 1% av all eiendom"

Ja, og den grunnen er at du tar tallene opp fra ingenting. I dagens boligssituasjon, så kreves det nesten å være to for å kjøpe en bolig.

"Det er så mange ord som er sentrert rundt menn"

Igjen, du burde ikke hoppet over norskopplæringen, ikke at det hadde vært et slående argument uansett.

Resten av vrøvlet ditt er basert på fordommer, og idioti. Du kan si akkurat det samme om rasisme, elitisme, seksuell legning og veldig mye annet. Det gjør deg dessverre ikke spesiell.

Du virker som en bitter, bitter person, som har et markant behov for å skille seg ut, og samtidig skylde din egen usikkerhet på grupper.

Så ja, du er faktisk grunnen (i et nøtteskall) til at ordet feminist har dårlig klang.

Gratulerer, jeg antar at denne ironiske retorikken ikke var planlagt.

Peter

13.02.2013 kl.06:46

Hei,

må si at det er interessant å høre at så mange mener kvinner ikke er likestilt med menn.

Personlig synes jeg kvinner generelt klager veldig mye over små ting, men så snart noe ikke gagner dem, er det ikke så viktig likevel. Da er det helt greit.

Du skriver; " Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv".

Dette er veldig langt fra sannheten. Det er jo nettopp av respekt at mannen gir seg. Jeg kjenner ingen som ikke respekterer kvinner på lik linje med menn, med mindre noen har gjort noe som tilsier at de ikke fortjener respekt!

Å det med at det hele tiden er snakk om at gutter klår, er innpåslitne og at de aldri gir seg, er sant det. Men dette gjelder i aller høyeste grad for jenter også!! De er like ille som gutter når det kommer til dette.

En annen ting er trakassering. Men her også har kvinner mer og mer hyppig begynt å trakassere menn. Når dette tas opp, avfeies det av kvinner å og man påstår at problemet ikke eksisterer fordi kvinner ikke er i stand til å gjøre noe slikt. Jeg mener kvinner må gå litt inn i seg selv, å se om kanskje de også kan forbedre seg, for det kan de fleste.

Kvinner har også mange fordeler som følge av kampen for likestilling.

I arbeidslivet har de høyere prioritet enn menn. En kvinne som søker en stilling som ingeniør i et eller annet, har ofte høyere sannsynlighet til å få jobben enn en mann med mer kompetanse.

Noe annet som hele tiden går igjen er verneplikt. Men dette er egentlig litt viktig, for det er ikke nødvendigvis kun 1 år man må gi av seg selv. Mange blir innkalt til Heimevernet, å må tjenestegjøre 1-2 uker per år til de er nærmere 50 år.

Så hvorfor skal ikke dette gjelde kvinner. Noen her har skrevet at hvis det blir krig, må noen være hjemme å passe barna, men kan ikke menn gjøre dette?

Er så mye mer jeg kunne skrevet, men det virker ikke som det har noe for seg.

Oppsummeringen er hvertfall at kvinner i stor grad ønsker å kue og dominere menn mer enn de allerede gjør. Likhet har det vært i mange år nå, men der er selvfølgelig noen ting som kan forbedres, men dette gjelder altså andre veien også.

Neil

13.02.2013 kl.06:57

Nå må feministene slutte med denne kampanjen "buhuhu - vi blir hetset" hver bidige gang de blir sagt imot. Nå må kvinneaktivister slutte å ty til offerrollen og trekke sexkortet hver gang de møter motstand for sine ekstreme meninger. Når man legger hodet på blokka og lirer av seg så mye usakligheter som mange militante feminister har gjort opp gjennom årene og fått rikelig med spalteplass i media får de tåle kritikk uten å ty til begrepet "kvinnehat". Det skal liksom være en menneskerett for feminister å plassere skyld og stigma mot menn på generell basis - men nåde den som sier kvinner imot. Tragisk.

Joikebritt

13.02.2013 kl.06:58

Hei alle sammen, jeg er joikebritt, må bare si at jeg ønsker meg ikke inn i militæret, og ei heller arbeid, personlig har jeg ingenting imot at menn jobber og damer holder seg hjemme, tross alt vi lever i en farlig verden, at men er så tøffe som di er idag er jo bare bra for oss andre på side linjen, la di kverke værandre og sloss om status, tross alt er det vi på sidelinjen som er di store vinnerne uanset, di som tier samtykker, og di som reiser seg faller, jeg klarer utmerket å leve et godt liv uten å hevde meg for noen, for, for meg selv veit jeg at jeg gjør det rette for meg..

Men for all del, skap mer krangling og drama, mere tullball og tåpligheter, Jeg deltar ikke!

Truls

13.02.2013 kl.07:05

Hei vil bare komme med noen synspunkter på dette. Dette er kun hvordan jeg ser det og dette innlegget er et utrykk for min subjektive oppfatning jeg er klar over at det er flere måter å se ting på. Hvorfor er det snakk om likestilling. Likestilling er etter min mening en elgammmel politisk frase. Er kvinner og men like? Jeg oppfatter det som veldig banalt og mene at kvinner og men er helt like. Ta ett eksempel: Menn skal ha stadig mer pappaperm. Vell og bra for meg som er man selv. Men når skal jeg begynne og amme mine barn. Om man ser på teorien rundt tilknytning vil man se at barn tilknytter seg mor først,far kommer senere på banen.

Hva med likeverd.

Jeg sytes heller det skulle væere en likeverdskamp hvor menn har rett til å være menn og kvinner til å være kvinner og man tar hensyn til at det er forskjeller mellom kjønnene. Norge har kommet langt med likestilling men, har etter min mening bommet på likeverdet. Kvinner og menn jobber mer en på 50 tallet. Er barn i barnehage fra de er 8md bra i dere feministers øyne? Skal likestillingen gå ut over barna? Jeg syntes denne bloggen berer preg av at dere har valgt ett ståsted mer en at dere er reflekterte personer. Jeg tror og håper dere kan se dette fra et bredere perspektiv senere. Og si at dette er sundt for unge jenter og lese sier jeg meg uenig i. Dette er litt slik hva er det man kaller det emo. "Frihet fra kjønnet sitt" er jo bare trist hva med frihet til å være den man er?

Lisa

13.02.2013 kl.07:06

Jenter må slutte å undertykke menn så mye som de gjør. Vi behandler dem som mindreverdige og jeg skammer meg av å være kvinne av og til!

Jenter skal hele tiden ha og ha, men ikke gi noe tilbake. Kanskje vi må skjerpe oss litt å innse at vi ofte klager over ting vi ønsker oss, fordi det er til vår fordel, mens ting som ikke går i vår favør bør plutselig menn kunne klare selv. Vi er hyklere hele gjengen. Jeg har heldigvis skjerpet meg, å håper flere vil gjøre det etter hvert!

Joikekarl

13.02.2013 kl.07:10

Hei Joikebritt!. godt å se deg her :). Du er en god kone, når det er sagt vil jeg også gi deg lit ekstra skryt for at du er så god til å bøye deg når jeg ber om det, min lille johnn blir så god og stiv og han trives godt med å penetrere deg, men det gjør jo din søte og stramme Anne også, hun blir så våt og myk ;). Ja som di sier at verden blitt et farlig sted med veldig mye egoer rundt omkring, Men er godt å komme hjem til mat og ei som kan bøye seg for lit kos :)

Christoffer

13.02.2013 kl.07:17

Mye sant i det Suislier sier her (jeg er også får likestilling)

Og ang det du sier med hvis du er en som ligger med mange forskjellige og er gutt så blir du kalt casanova/player mens jenter blir kaldt horer.

Skal sies at du burde skjekke opp gigolo eller horebukk også. det er gutter som er "horer".

I tilegg virker det som du mener at "hore" blir slengt rundt hele tiden, ja det blir brukt. Det skal jeg ikke nekte får, men det er ikke like utbrett som du sier, og horebukk blir brukt så du veit det.

Og vil heler ikke påstå at det er så "kult" og bli kalt player/rundbrenner som du og mange andre tror.

Vi har ganske bra likestilling, noen ting kunne blitt bedre får oss menn og noe får dere jenter. I mange andre land er dette du sier mer realitet og burde gjøres noe med, det skal sies.

sjofeline

13.02.2013 kl.07:26

Svært mange forbinder "feminister" med kvinnepersoner som også i en eller annen grad har et "issue" i forhold til menn som mennesker og ikke bare den mangelfulle likestillingen mellom kjønnene som system/-samfunnsfeil. (Kort og godt en del mannehatere)

13.02.2013 kl.07:43

menn er det sterke kjønne og det blir det nokk så lenge eg leve. he respekt for kvinner men har også vokst opp med en mor som alltid har tatt seg av husarbeid, og matlaging. har hatt mine oppgaver eg for å hjelpe henne. min far har alltid godt på arbeid fra klokken 6 om morningen og somregel aldri hjemme før 18:00 på kvelden. Er det da rektig han skal måtte hjelpe til med husarbeid når mor ikkje har godt på arbeid? hun har jo heile dagen på seg. så mye arbeid er det ikkje. da meiner eg de er late!

13.02.2013 kl.08:43

Om det er likestilling feministene higer så mye etter, hvorfor gå under betegnelsen "feminist"? Jeg må virkelig beundre kvinners evne til å skjule budskapet her. Foreløbig er det faktisk likestilt. Menn kaller feminister for tåpelige, og kvinner kaller det omvendte for tåpelig. Ergo er dette bare et utrop for egen vinning, forkledd som likestilling. Hvor er mannen? Hvor er den organiserte sutringen av menn som klager på det post-feministiske samfunnets definisjon på konsensuell sex? Hva med kvinners immunitet mot verneplikt? Seksuell diskrimeringshyster og voldtektshysteri? Er det rart at menn er defensive eller aggressive mot feminister når man aldri kan være helt sikker på om man blir anklaget for voldtekt eller seksuell diskriminering?

Hvor er verden? Nå er vi dessverre ikke kommet så langt at vi kan opprettholde en standard der ideologi ikke møtes med hat. Liberalisme, Sosialisme, Kommunisme, Rasisme, Nazisme, Bolsjevisme, Konservatisme, Høyreekstremisme, Demokratisk ideologi? Er kanskje litt søkt å ta med de 3 øvrige som du la merke til, men det er lettforståelig at disse ideologiene kan møtes med hat. Hvorfor bynne med feminismen? Og hvorfor bynne med feminismen på et sosialt/seksuelt nivå?

Det er vanskelig å være feminist fordi at du møter motgang. Det er vel ikke vanskelig å få igjennom alt annet av ideologi?

Jeg håper verden ikke får se den dagen Testosteron, Progesteron og Østrogen blandes til ett slik at det skal være likestilt.

Jeg forstår feminisme der det trengs. Kjønnsmutilering av jentebarn er forferdelig, Diskriminering er ille der det skjer, men omskjæring av guttebarn er det ikke mange som kjemper en sak i mot, men fysisk er omskjæring av jentebarn mye mer brutalt. Og det er en forskjell mellom jenter og gutter. Må det likestilles? Nei. Kan det i teorien likestilles? Ja. Praksis? Umulig. Hva med å si at du kjemper kampen mot diskriminering istedenfor å si at du kjemper i mot kvinnediskriminering? Hvorfor må kjønnet presiseres? Jeg føler ikke at du kan kreve den høye hesten ved å si at du er for likestilling, for så å kun ta opp kvinnenes sak.

Jeg forstår derimot ikke feminisme som innebærer å endre kjønnsrollemønster som ligger. Må ikke tro at alle menn bare jokker i hui og hast, og ikke får hån for det. Må ikke tro at alle kvinner som ligger med mange menn tar seg nær av å bli kalt hore, eller i det hele tatt blir kalt det. Kvinner er jo som kjent også de mest engasjerende når det gjelder denne "horekrigen", så vennligst ikke prøv å lime den på menn i dagens samfunn.

Perfektejenter

13.02.2013 kl.09:14

Bloggeren mister ansikt når hun ikke har "baller" til å svare for seg. En slik feighet viser mangel på ryggrad og selvinnsikt. At hun mangler livserfaring er tydelig. Hensikten med bloggen er å provosere, hun tøffer seg og lyver om statistikker, hun er et produkt av det miljøet hun vanker i.

Cecilie

13.02.2013 kl.09:24

Vær glad du... : Jeg tror du burde ta en titt på denne! http://www.artige.no/bilde/48422

Feminist tilsvarer mannsjåvinist.

13.02.2013 kl.09:25

?Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv.?

Dette gjelder da virkelig begge veier. Jenter slutter ikke å prøve seg på meg selv etter jeg sier jeg har kjæreste. Fordi de mener jeg kan jo ha et lite sidesprang?..

?Det er en grunn til at kvinner gjør 50% av arbeidet, men ikke eier mer enn 1% av all eiendom.? I Norge? Hvor er dette statistikken hentet fra?

?Lovene i Norge sier at vi er likestilt - men vi er ikke det.? Nei, lovene i norge sier vi er likestilte i saker som er til fordel for kvinner. I barnefordelingssaker, verneplikt og straffeløver er lovverket lagt til grunn at kvinner slipper lettere unna.

?Sett dette i sammenheng med sjikanen og trakkaseringen kvinner som er med i offentlig debatt opplever.? For menn opplever ikke sjikane på nett. Dette er ikke noe som er spesielt for kvinner.

Du viser et syn som før var forbeholdt mannsjåvinister.

M

--Hva er galt i uttrykket: "Vær en gentleman"?--

Cecilie

13.02.2013 kl.09:27

Georg: Hvem tror du at du er?

megaawesome

13.02.2013 kl.10:03

Heihei! Godt skrevet og du tar opp mange viktige temaer. Bare lurte: Dere er jo åpenbart lesber (duhu). Hvem er mannen i forholdet?

megaawesome

13.02.2013 kl.10:08

keen på trekant btw

Jens stoltenberg

13.02.2013 kl.10:30

gå til kjøkkene der hvor du egentlig hører til!

Den stive stokk

13.02.2013 kl.10:37

Til alle feminister, der ute, det er en kjent sak at dere har en total mangelvare på KUK..

ta kontakt med meg så kan vi ordne detta her, jeg har en stor en stort sett gjenom hele dagen, og det uten viagra!

Kar

13.02.2013 kl.10:40

Hei! Er vel forsåvidt enig med at likestilling på noen områder ikke er kommet langt nok, selv her til lands. Som mann selv må jeg uansett på den annen side nevne det at på andre områder føler jeg det er gått for langt. Det er nå lovfestet at det skal være en prosentandel med kvinner i etthvert styre i en bedrift. Den samme loven angående menn finnes derimot ikke. Syns loven i for seg er helt grei, men den er jo allt annet enn en lov som fremmer likestilling når den ikke sier noe sånn som; "en prosentandel av det minst representerte kjønnet" f.eks. . For all del frem likestillingsarbeidet, men det er også viktig å holde fokus på at det er nettopp det det er. Vi menn kan ikke beskyldes for hva våre fedre eller besteforeldre mener eller mente, ei heller kan vi draes under en kam og bli beskyldt for å være like åndssvake som "megaawesome" over her (som forøvrig er en mastertroller).

Gutt

13.02.2013 kl.10:45

Sukk...

La meg påpeke et par ting her, for det første: du sa at i Norge var vi "langt ifra" likestilling, hvor er oppfølgingen av dette? Du begrunner det faktisk aldri i denne artikkelen. Det eneste du maser om er jo sosiale-statuser som jenter som får hore rykter hvis de har sex med mange gutter, eller at damer får sex-sjikane. Dette har ikke noe med likestilling å gjøre, det er NATURLIG for gutter å ville ha sex med flest mulig jenter, det ligger i genene våre. Alle instinkter i kroppen til menn sier dem at de må ha sex, og med flest mulig (helst). Men for kvinner, er det naturlig å forholde seg til en eller få partnere. Nettopp fordi hunner i naturen vanligvis venter til den optimale hannen, siden hun tross alt må ha barnet resten av livet.

Så med andre ord, denne "ulikheten" er ikke noe du kan gjøre noe med, hvis du ikke vil hjernevaske gutter til å kjøre absinent fram til ekteskapet eller modifisere genene til å gjøre oss mindre kåte.

For det andre, hele sex-sjikane tullet på media har tatt helt av, for feile grunner. De som sier at dette er "kvinnehat" ser ingenting annet enn det de VIL se. Hat mot personer som står ut i media er NORMALT, for alt og alle, UANSETT. Det at det er sex-sjikane er bare fordi de er kvinner ja, men derimot får menn en like stor mengde drapstrussler og løfter om å bli lemlestet. Det er IKKE kvinnehat, slike ting skjedde jo f.eks med etterlatte fra utøya, hvor ofre fikk konstant sjikane osv etter å ha stått ut i media. Hva var dette da? Etterlatt-hat? Nei...

Når du skal spy ut mer feministisk dritt bør du søren meg begrunne det bedre, og ikke minst forklare hva du VIL! Klager du på at vi har ord som forfatter og doktor? Virkelig? Det forklarer jo hvor patetisk og latterlig "kvinnekampen" har blitt i nyere tider.

Vissvass

13.02.2013 kl.10:48

Avviser tilbakemelding fra en mann som er frustrert over at feminister stereotyper alle menn (som ofte er helt sant) som sarkastisk, og stiller med heller suspekt statistikk. Vanskelig å ta det seriøst.

Onar Åm

13.02.2013 kl.11:11

Heisann. Jeg er mann og jeg foretrekker aa kalle meg individualist fremfor feminist eller maskulist. Individualismen dreier seg om aa foerst og fremst betrakte et menneske som INDIVID, ikke som medlem av en bestemt gruppe (mann/kvinne, nordmann/asiat, hvit/svart, kristen,/muslim, nordlending/soering, arbeider/industrialist). Her er mitt tilsvar til deg.

http://onarki.no/blogg/2013/02/feminisme/

Lars

13.02.2013 kl.11:42

I det moderne Norge diskrimineres det mot mennesker på grunn av hudfarge, religion, høyde, kjønn, vekt, utseende, fødested og til og med for politiske meninger. En person som sier han eller hun ikke er feminist, men for likestilling, understreker at han eller hun er opptatt av at mennesker på tvers av spektreret i alle disse dimensjonene fortjener like muligheter. Som feminist i et moderne sekulært land er beskjeden du sender ut at du kun bryr deg om en av disse faktorene, nemlig kjønn, og kun ett av kjønnene. For noen år siden kunne dette vært legitimt, men i et samfunn der kvinner dominerer i utdannelsesprestasjoner fra barnehagen til universitetet, og rammes i betydelig mindre grad av vold og arbeidsledighet enn menn, er det vanskelig å se noen rasjonell grunn til å kun skulle kjempe for kvinner.

Du sier ord som "hore, løs, billig, nymfoman, sexavhengig, oppmerksomhetssyk" kun blir brukt for å beskrive jenter. Dette er feil, er du en gutt eller mann som har mye sex med tilfeldige jenter så får du disse uttrykkene slengt i trynet, tro meg! Og tror du virkelig ikke mannlige bloggere får hatmeldinger? Da foreslår jeg et eksperiment: Lag nøyaktig samme blogg du skriver nå, men utgi deg for å være en mann.

Jeg vil også påpeke at statistikken du viser til ikke stemmer. Kvinner og menn snakker omtrent like mye, men interesserer seg for forskjellige tema. Grunnen til at få kvinner deltar i samfunnsdebatt ser ut til å være mye den samme som at få menn deltar i motedebatt.

Richard

13.02.2013 kl.12:16

Tror nok de alle fleste som meg skilte seg ut fra "feminist" båsen når alle de mer kontroversielle metodene for å fremme kvinnemakt ble tatt i bruk

(Lik lønn for likt arbeid)ble overført til (Likelønn)

Konseptet at yrkesgrupper med mest kvinner, skulle få en egen lønnspott fordi det var urettferdig at en sykepleier ikke tjente like mye som en person med tilsvarende lengde utdannelse i et annet gjerne mannsyrke jobb. For de aller fleste mennesker høres dette helt spinnvilt ut, men det måtte gjøres fordi feministene feilet hardt i å forsøke å påvirke kvinners utdannelses valg.

(Kvotering) nå kalt (positiv særbehandling)

Forskjellsbehandling for likhet har aldri fungert på noen som helst måter og dette forslaget må ha kommet fra noen som har ramlet ned en steintrapp.

For de aller fleste er dette også helt på jordet, men det var igjen knyttet til forsøket om å tvinge igjennom endringer. Men hun som ikke kom inn som dyrepleier studie like skuffet over å bli kvotert bort i fordel som en mann, slik som igjen en mann ble når han ble kvotert bort for en kvinne i ASA styret.

Feminister som er harde på disse meningene har også en tendens til å sette fokus på en del urett i samfunnet, slik som voldtekt,vold,sjikane osv. Men da også med et veldig generaliserende blikk og en sterk mistenkligjøring av "vanlige" menn. Dette kombinert med stort bruk av "mørketall" gir et ofte et overdrevet vridd bilde av menn som gruppe. Få mennesker liker å bli generalisert.

De har også en tendens til å hakke på andre kvinner som ikke har samme erfaring eller mening som dem selv og blir ofte oppfattet deretter. Cupcakes debatten er et godt eksempel.

Den kalde harde sannheten er at de fleste norske lover som ikke er kjønnsnøytrale er til fordel for kvinner.

At en del menn er pågående i løpet av ungdomsårene dine som ung jente ser jeg ikke som et umiddelbart tegn på problemer..

Jeg vil anta at du kanskje møter ca 100 menn i løpet av 18-23. Dsv menn i butikker, fester, møter,skole, osv osv

Og kanskje 5-7 av disse er totalt idioter... Ok 7% av menn oppfører seg som kødder rundt jenter og har ingen selvinnsikt..

I alle andre land en norge og sverige hadde jeg gått som en 1000% feminist..

det sier litt

Knut

13.02.2013 kl.12:31

Som hvit norsk kvinne så befinner du deg på toppen,legg på litt utdannelse og det vil gå deg veldig godt i livet.Du vil leve lenger enn de aller fleste rundt deg,få deg en partner som tjener godt.På skolen gjør du det også merkbart bedre enn dine plageånder(guttene)osv osv.Kunne jeg valgt så ville jeg blitt kvinne,det hadde gjort at jeg kunne ordne meg et fint liv med lite innsats,en mann som tjener godt er lettere for en dårlig betalt kvinne å få tak i enn omvendt.Og allikevel så klager kvinner i norge.

Guro

13.02.2013 kl.12:56

Flott skrevet! Stå på videre! :-)

Leif

13.02.2013 kl.13:01

Å diskutere feminisme med feminister er omtrent like fornuftig som å diskutere pedofili med praktiserende pedofile.

Det kommer liksom uavlatelig til et visst punkt hvor du fatter at de LIKER det de holder på med og er derfor ikke så veldig mottagelige for argumenter eller synspunkter MOT det de liker.

Maria

13.02.2013 kl.13:22

Eg er feminist, og er stolt av mine meiningar!

Kjempe bra skrevet!

Røya

13.02.2013 kl.13:24

TUSEN takk for litt vaskeekte girl-power og et sabla bra skrevet innlegg! Du har helt rett. Feminister møter altfor mye motstand, og det finnes ikke noe ekstremt med det. Det å være stolt over å være kvinne, ha et ønske om å sikre likhet for kjønnene og jobbe for et mer tilpasset samfunn er bare bra.. Alle kvinner med respekt for seg selv og et snev av intellekt burde kunne kalle seg kvinneforkjempere eller feminister.

Sindre

13.02.2013 kl.13:37

Jeg tror du har vanskelighetet med å forstå hvorfor det er slik som det er idag? JO fordi kvinner er kvinner og menn er menn! Du sutrer for helt meningsløse ting ! har du ikke noe bedre å bruke tiden på ? Det er i dag nesten likestilling for kvinner, det er vimenn som blir diskriminert . Kvinner har all makt når det kommer til barneomsorg osv osv.. abort og mye mer. Er det likestilling?

Bobby Robson

13.02.2013 kl.13:48

Jeg skjønner utmerket godt at kvinner vil kjempe for sin sak og sitt liv. Likevel avskyr jeg utrykket "feminist". Jeg mener faktisk at det er galt å kun se en sak ut ifra ett perspektiv. All undertrykking er galt. Mot kvinner, men også mot menn som også blir undertrykket på en rekke samfunnsområder. Både juridisk, i alt fra kriminalsaker til barnefordelingssaker, i arbeidslivet (kanskje ikke lønnsmessig) og andre områder.

Ja, det finnes enkelte menn som eier mye, er toppledere osv, men gjennomsnittsmannen gjør ikke det.

Der jeg føler jeg skiller meg fra enkelte av feministene jeg har diskutert med, er at jeg ikke nødvendigvis tenker at min misnøye skyldes kvinner. (slapp av, jeg sier ikke at alle er slik) Min kamp er ikke med dere, men med samfunnet generelt. Jeg mener det er viktig at man får øynene opp for at kvinner og menn er forskjellig, for all del, men at ingen av oss fortjener å bli behandlet dårligere av den grunn. Kvinner og menn kan utmerket godt stå sammen om å forbedre hverandres liv. Vi er glad i barna våre, kvinnene våre, mennene våre, søstre, brødre, fedre og mødre. Jeg blir forbanna når jeg hører noen kalle kvinner horer, eller løsaktige fordi de er like glad i sex som menn. Jeg blir også forbanna når noen kaller menn for voldelige, sadistsvin som er predisponert for å være voldteksforbrytere og ikke klarer å tenke på annet enn sex. Vi er så mye mer enn dette. Vi er faktisk like glad i barna våre som kvinner, vi ønsker å ha et godt liv der vi blir behandlet ut ifra hva vi gjør, hvordan vi oppfører oss og ikke for hva vi er født som. Jeg er for likebehandling av kjønnene. På samme måte som kvinner fortjener respekt, gjør menn også det. Vi kan ikke ta ansvar for de av oss som gjør syke ting, som er voldelige, eller voldtektsmenn. De aller, aller fleste av oss er ikke slik, og ønsker ikke å bli tatt for å være slik.

Det er vel derfor jeg avskyr ordet feminist, eller maskulinist for den saks skyld. Jeg er en humanist. Jeg ønsker det beste for oss alle, og enhver segregering, om det er mellom kjønn, rase eller annet, skaper kun konflikter der det ikke behøver å være noen.

Bra

13.02.2013 kl.13:48

"En av fire jenter i Norge blir voldtatt."

Tvilsomt. Dette betyr at 5 jenter fra klassen min på videregående skal bli voldtatt en gang i livet. Den statistikken der er helt bak mål.

Sunniva

13.02.2013 kl.14:19

Tusen takk for et rått innlegg! Jeg sier ikke mer, fordi du har sagt alt! Takk igjen!

Lars Viker

13.02.2013 kl.14:37

Dere skal selvsagt få ha alle de bisarre meningene dere ønsker - det er tross alt demokrati i Norge, i alle fall til muslimene som dere feminister har importert i hopetall på norske menn og normale kvinners bekostning fjerner det. Det eneste jeg ønsker er å ha meg frabedt å støtte statsfeminsmen deres med produktiviteten min. Feminister har og produserer ingenting menn vil ha, og utgjør en trussel mot det de ønsker mest - fred, fordragelighet, og å beholde egen produksjon og damer som ikke lider av kjønnsforvirring. Eksistensgrunnlaget deres er at dere snylter på overfloden som er skapt av menn og normale kvinner. Maskuline menn bygger byer, veier, flyr fly, finner opp teknologi og skaper alt det andre vi trenger. Feminister drar ned verden med mer feminisme, betalt av fellesskapet. Alene vil dere fremstå som så stakkarslige at dere vil være deres egen skrikende advarsel. Menn har bygget byer og land over hele verden. Hvilke ting har feminster bygget utenfor deres egne forvirrede hjerner?

Anton

13.02.2013 kl.14:39

Var ett bra seriøst innlegg helt til jeg så kommentarfeltet hvor du kommer med ganske grove statistiske feil (99% av voldtatte er kvinner, 95% av overgripere er menn osv.) Nå er det en stund siden jeg leste tallene men de var på daværende tidspunkt svært ulike disse tallene du nå presenterer som fakta. Derfor vil jeg gjerne be deg dokumentere dine påstander.

mvh - Anton

Frank

13.02.2013 kl.14:40

Det var noe av det mest ensrettede jeg har lest. Det er ikke som om samfunnet tar imot maskulinistene på en bedre måte. Når det er oss menn som står opp for vårt kjønn så er vi noen kjipe usle jævler og blir kalt for mannshovenist over en lav sko. Kvinner er som regel mye mer fordomsfull mot maskulinistene enn det menn er mot feministene. Hvorfor skulle det være lettere å være feminist? Her kommer den likestillingen din inn i bilde. Det er nå kommet på det nivået at det er menn som er de store taperne. Du kan selv forsøke å være en litt smålubben og ikke like pen som de andre guttene på byn - så skal du se hvor lett det er. Du finner ikke en eneste jente som vil snakke med deg en gang.. Kvinner er minst like overfladisk.

Ralf

13.02.2013 kl.14:40

Likestilling er flott så lenge det går damenes vei ,men så snart det er snakk om å betale kinobesøket er det nei takk.

Skal dere ha det positive ,skal dere da jaggu meg ha det negative med på kjøpet og.

Per

13.02.2013 kl.14:41

Vet ikke helt hva Feministene er ute etter i lengden.

Viss femministene får igjennom alt det dem vil, så er det ikke mye jeg og mitt

kjønn som ser noen grunn til å finne ei jente å stifte famillie med? Noe av grunnen til at vi blir tilltrekt av dere er jo nettopp pga av deres gode kvinnelige vesen. Og skal dere bli "mann" i mye.

Mister dere etter mitt syn det kvinnelige som vi elsker/liker. Men det er vel den veien

samfunnet går. Vi er alle bare "gode venner" og bor hver for oss. Sånn som ungdommen har

begynt med de sista åra. Huff glad jeg er over 40 og har ei

kjempekoslig dame gjennom 18 år. Som kan være kvinne. Og Ja vi fordeler på jobb i huset. Skulle bare mangle i 2013. Men mann er mann og kvinne er kvinne.!

Jimmie R

13.02.2013 kl.14:44

Skjer med fjerning av kommentarer? Var masse innlegg jeg leste i går som er borte. Om du skal poste noe på internett burde du faen meg tåle kritikk.

Amaranth

13.02.2013 kl.14:46

Hvorfor så innmari sint? Anser meg selv for å være feminist selv. Lesbe er jeg også, men jeg opplever ikke dette hatet og all "dritten" du sier du får slengt i trynet til stadighet. Jeg opplever faktisk det motsatte, at jeg har vært attraktiv for jobber basert på min seksuelle legning. Mistenker forresten også at det ikke er noen lek å være mann heller. Det er ikke sånn at kvinner ikke stiller høye krav til menn..

Jeg tror også det er litt viktig at vi husker på at det ER forskjell på kjønnene. Kvinner er kvinner og menn er menn.

Kristian

13.02.2013 kl.14:54

Du kommer med mye påstander, men ikke en eneste kilde for alle disse talla dine. Mye synsing, og lite som har rot i annet enn hodet ditt

Forfatterfruen Karen

13.02.2013 kl.15:04

Shit, du er i alle fall bra tøff som går så hardt ut, det skal du ha:) Imponerende!

Jeg er selv uttalt feminist og er enig med deg i at det har blitt et noe belastet uttrykk. Men som feminist er jeg verken mannshatende (jeg er superglad i menn jeg, både samboeren min og kompisene mine og alle de andre trivelige, dyktige mennene jeg har møtt i løpet av mitt liv - å i det hele tatt å faktisk måtte POENGTERE dette understreker vel problemet) eller særlig ekstrem. Jeg er kun opptatt av at kjønn og kjønnsbaserte strukturer i samfunnet som har eksistert lenge, i det minste skal utfordres og stilles spørsmål ved - og endres, om det er grunn til det. Det er ikke noe problem i seg selv at de fleste sykepleiere er kvinner og de fleste snekkere menn, men det er viktig å spørre seg om det fins strukturer som påvirker disse valgene og om vi kan være fri til å ta de valgene vi vil helt uavhengig av kjønnet vi tilfeldigvis er født med. Feminisme for meg betyr i stor grad frihet og likestilling, og det at det tilfeldigvis heter nettopp FEMInisme er jo fordi det er menn som har vært forfordelt på maktfronten og veldig mye annet i hundrevis av år. De som protesterer mot akkurat det, har ikke lest historiebøkene sine. Det var dermed nødvendig å bedre kvinners rettigheter, og det er det fortsatt på flere områder. Men som flere peker på over her; det fins også store kjønnsbaserte utfordringer for menn. De taper ofte i barnefordelingssaker, flest gutter sliter i skolen og de må av en eller annen grunn avtjene verneplikt, noe jenter slipper. Alt dette er ting i alle fall jeg er veldig opptatt av å endre på - i nettopp likestillingens/feminismens navn.

Adrian

13.02.2013 kl.15:04

Jeg synes måten du portretterer bildet av menn og kvinner på er helt feil. Min tolkning av din beskrivelse er at du mener kvinner er uskyldige rådyr og menn er perverterte voldtektsforbrytere. Synes ikke dette stemmer med realiteten. En annen ting er hvordan du beskriver at kvinner blir omtalt som "horer, løs, tøs, nymfoman---osv", har aldri hørt en mann kalle en kvinne løs eller hore, det er kvinner som kaller andre kvinner det. Samtidig er det menn som kaller andre menn "player" osv. Hvorfor er kvinnene så negative mot andre kvinner? Kan jeg trekke linjer mellom dette og at det stadig er mer mobbing og vold mellom jenter i barne- og ungdomsskolen? Apropos kvinnefrigjøring; kanskje kvinner må frigjøre seg selv fra andre kvinner, ta et standpunkt når en dame blir kalt hore på byen? Hvis kvinner vil eie mer eiendom, kanskje de burde kjøpe seg en hvis man har råd til det? Kan alt dette ha noe med hvordan man blir oppdratt? Har du noen gang sett en mann kaste drinken sin i ansiktet på en uhøflig dame på byen? Det har ikke jeg, men ofte motsatt. Eksempel; gutter blir (som oftest) lært til å respektere kvinner, og at man skal være grei og hjelpsom (inkludert mot mor). Jenter blir (ofte) lært at man skal kreve sin rett og man kan gjøre akkurat slik man måtte ønske.

Det er et dypt hav av temaer å diskutere, og det er viktig å trekke linjer og sette spørsmålstegn ved ting. Bare da kan vi komme til buns i problemene som må løses på flere nivåer; i skolen, hjemme og i oppdragelsen, ute på byen, i samliv, på arbeidsplassen, på nett osv. Slik jeg ser det er denne bloggen veldig grunn. Det nytter ikke å generalisere slik, lesere blir irriterte og gidder ikke mer. Når det gjelder internettkommentarer til bla.a. nyhetsdamer, så er desverre internett full av idioter og småjævler som benytter anledningen til å komme med bemerkninger, men det er prisen man risikerer å betale for å bevege seg offentlig og på nett. Når det gjelder ordet feminist betyr det for meg en som er for kvinners rettigheter, det er jeg, men jeg er også for menns rettigheter. Jeg ønsker det skal være likt, med like muligheter uansett om du er født med penis eller vagina; det heter likestilling. Eksempel; hvis man tilbyr gratis legeundersøkelse til alle unge jenter er jo det flott, men hva med de unge guttene? Det er feminisme. Tilby alle unge gratis undersøkelse. Det er likestilling. Forresten er det store mørketall når det gjelder vold og seksuelle overgrep, SPESIELT når det er begått mot menn. Det er kjempekanpanjer for at kvinner kan oppsøke hjelp, overgrepsmottak, sted der man kan bo midlertidig osv, mens menn nevnes i en liten bisetning... Dette er IKKE likestilling. Kanskje feministene må ta et grep om seg selv og tenke nye baner? Se problemene hos minoriteten, men inkluder majoriteten.

Marie

13.02.2013 kl.15:11

Ser det är många som faktiskt inte vet vad feminism är, speciellt när man jämnfør det med "kinobesøks-betalning" och liknande, tragiskt!

Alla som påstår att vi har likställdhet i Norge (eller Sverige, där jag kommer i från) har aldrig øppnat øgonen nog och sluta snälla att vända på det och mena att nu är det mannen som är undertryckt! Blir illamående av dessa kommentarer.

Jag førstår ilska, jag førstår trøtthet, jag førstår frustation när folk generellt är så blinda!

Sluta aldrig kämpa før detta! Tack før att du skriver och tack før att du slåss!

Roger

13.02.2013 kl.15:43

Feminister lider vel litt av det samme problemet som både islam og innvandringskritikerne. Ekstremistene får for mye oppmerksomhet. Ottar som henger opp bilder i byen av menn de mener har kjøpt sex f.eks. Jenter som lar seg selv forfalle, med armhulehår ned til brystene, hår mellom beina ned til knea og hygienen på et absolutt minimum fordi de "ikke vil gi menn makt i form av å gjøre seg til for dem". Og oppfordrer sine medkvinner til det samme. Jeg skjønner virkelig at jenter med respekt for seg selv ikke ønsker å bli satt i sammenheng med slikt.

Enten må "normale" kvinner, som er opptatt av kvinners rettigheter, likestilling osv. UTEN å gjøre det på en hatfull måte ovenfor menn, og uten å måtte gjøre seg minst mulig attraktive finne noe annet å kalle seg... Eller så må dere lage mer lyd enn de ekstreme. Da vil dere få fler tilhengere blant andre kvinner og enklere få gjennomslag.

Så må dere huske at det er mange menn.. Vi som ikke kler oss i siste mote, ikke strutter av muskler, vi som har noen kilo for mye ofte blir spist levende av dere kvinner også. Ta litt hensyn til oss når feminismen turer frem. Dere damer har makta på byen. Dere blir gledelig påspandert alkohol uten å ville noe mer eller engang bli bedre kjent. Dere liker å få oss menn som ikke når helt opp til å føle oss små.

I tillegg skal feministene trykke oss ennå lenger ned ene og alene fordi vi er menn. Jeg husker når jeg var singel 7-8år siden. Hva som var verst var ikke lett å si. Damene som trykka deg ned fordi du ikke nådde opp til deres standard, eller feministene som skulle ta rotta på deg for hva menn i generasjoner før har gjort. Er ikke bare bare å være mann heller hehehehe.

lolski

13.02.2013 kl.15:55

Hør på denne bitches https://www.youtube.com/watch?v=WW5bYuo3byM!!! Peace

Arne Nygaard Jr.

13.02.2013 kl.15:58

Godt skrevet, det er fortsatt mange ting å ta tak i på likestillings fronten. Men så er mann og kvinne også forskjellig. I forhold til adferd er risikovurdering et av områdene hvor vi er mest forskjellig. En mann er i langt større grad villig til å ta risiko enn kvinner. I positiv forstand kan man peke på at menn er relativt enerådende på å starte nye virksomheter og starte/utvikle ideer. Men i negativ forstand er en mann mye mer villig til å begå kriminelle handlinger, utsette andre for overgrep, ta sjanser i trafikken osv. Noe er sikkert kulturelt betinget, men forskjellene er såpass store på menn og kvinner i forhold til risiko at mye av det forklares fysiologisk og hormonelt. Tror man må være veldig bevist på de forskjellene som tross alt eksisterer og ikke tro at man kan viske de ut. Å ønske et samfunn hvor man har likere muligheter og behandler hverandre med større respekt, er noe man må jobbe for. Men at menn og kvinner skal ha lik adferd og havne likt ut på alle statistikker er hverken ønskelig eller realistisk å få til.

Men stå på Elise :-)

Anders

13.02.2013 kl.16:00

Dere er litt av noen bloggersker (er det korrekt å si?), som bare velger å svare på kritikken som er enklest å svare på. Det er flere her på siden som har har gitt dere konstruktiv kritikk (og sikkert flere som er slettet) som blant annet Sindre, Vegard og Bahaha. Men blir man svar skyldig er det vel lettest å bare lukke laptopen og "leve livet".

Sug kuk å døøøøø

13.02.2013 kl.16:01

dette må ha vært noe av det mest tilbakestående jeg noengang har lest. Min lillesøster sin venn med downs på en alder av 8, sier smartere ting enn det du skriver.

sug kuk og dø.

ape

13.02.2013 kl.16:15

du er full av dritt

Tony

13.02.2013 kl.16:25

La meg bruke et kjønnsnøytralt ord, så jeg ikke tramper deg på tærne: Det eneste du oppnår her er å fremstå som en klovn, og du sparker deg selv i leggen m.h.t. "kampen" din.

Hvis du forventer å bli tatt seriøst, av begge kjønn, og faktisk ønsker "likestilling" i ordets rette forstand - ta nå for guds skyld med et par linjer om ting hvor det er urettferdig fordelt den andre veien. Menns totale manglende rettigheter i forhold til barn er hjerterivende, og et langt større samfunnsproblem enn f. eks. om enkeltpersoner (av begge kjønn) velger å ordlegge seg på en nedlatende måte. Point is, årsaken til at dere som kjemper for kvinners rettigheter ikke blir tatt seriøst er fordi dere kaller det "en kamp for likestilling" - mens det i realiteten burde kalles "en kamp for alt som er fordelaktig for kvinnen".

Til slutt, dropp Nord-Korea sensuren deres. Du/dere har lagt ut et innlegg formulert med jævla ditt jævla datt, og dere plasserer enkeltproblemer i samfunnet på mannen. Slik sett er hele innlegget fornærmende for alle menn i dette landet. De fleste ulike problemene du mener kvinner utsettes for går stort sett begge veier, og det er i beste fall naivt å påstå av menn alene har skapt disse.

Aimee

13.02.2013 kl.16:32

Feminisme er en politisk teori. Selv om en ikke er enig i at denne teorien om samfunnsorganisering er riktig vei å gå for å få et samfunn som er basert på respekt mellom kjønnene, betyr ikke at en er idiot eller ond. Respekt går begge veier og om en ikke kan respektere andres alternative oppfatninger, ja, da er du selv en del av problemet. Respekt.

Moi

13.02.2013 kl.17:54

Jeg forstår! Tusen takk for svaret, nå vet jeg at jeg er feminist :):)

Lasse P

13.02.2013 kl.17:55

Du ser helt for jævlig, du er jo åpenbart dum som et j*vla brød, og du hater menn.

Du fortjener å bli hatet - du rettferdiggjør all undertrykkelse og hat mot kvinner siden tidenes morgen. Menn styrer verden - det har vi alltid gjort og det kommer vi alltid til å gjøre. Jeg foreslår at du leverer inn alt man-made som du eier for å gjøre avlat på ditt avsindige mannshat, ditt lav-IQ avskum aka kvinne.

christine

13.02.2013 kl.17:57

Jeg er en jente på din alder som vokste opp uten en pappa. Trodde han ikke ville ha meg. Når jeg ble eldre fant jeg ut mammaen min ville straffe han ved å ikke la han se meg og det var ingen lover kunne hjelpe.

Ta gjerne opp forskjeller men ta opp forskjeller som FAKTISK betyr noe da i stedet for å bare syte og klage over tull og tøys...du bare skamme deg.

stinena

13.02.2013 kl.19:34

selv er jeg av dem som sier at jeg er for likestilling men ikke er feminist! Selvsagt kan jeg ikke dra alle feminister under en kam. Men ut i fra inntrykk jeg har fått så mener jeg at feminister i det store og det hele er ekstreme. De vrir om alt til å bli diskriminerende og i stede for å styrke kvinnen så syns jeg de med det undetrykker og svakgjør kvinnen. Jeg syns fremgangsmåten til mange feminister er helt feil og det er jo nettop det også som skaper fordommene mot feminisme! Feminisme er ikke lenger en måte å kjempe kvinnesaker på, men rett og slett en ideologi som overkjører menn mens de i tilegg svakgjør kvinner ved å gjøre dem til offer til enhver tid!

Jeg sier ikke at du er en av dem. Mange av sakene du nevner over i innlegget ditt er selvsagt viktige og gode saker å kjempe mot, og jeg er helt enig i mye av det du skriver ang undertrykkelse av kvinner.

Gastrocnemius

13.02.2013 kl.22:33

Okei, la meg ta dette steg for steg:

| Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv.

For det første, det er veldig klassisk feminist å generalisere alle menn slik som dette. For det andre, dette er kjønnsroller som stammer fra alt av filmer og lignende. Altså, det jeg mener er at vi gutter er vokst opp med at VI må ta første steget med jenter, VI må spørre jenter på ball/ut på byn osv. Det å være ''hard2get'' er også noe jenter ser på som at de må være. Det er derfor det kan virke som gutter ikke backer off og ikke tar signaler. Fordi en jente ikke vil bli oppfattet som løs og enkel.

|Du vil se at en mann som har mye sex blir omtalt positivt - "player", skjørtejeger, pikenes jens, Casanova, Don Juan, det er så mange ord. Så vil du se at på listen over negative seksuelle beskrivelser, så dominerer kvinner - hore, løs, billig, nymfoman, sexavhengig, oppmerksomhetssyk, etc. Denne forskjellen på hvordan vi ser menn og kvinners seksualitet er strukturert og eldgammel.

Det du sier er her riktig, jeg skal gi deg for det. Men dette er ikke menn som har skapt. Det er KVINNER som sier at andre jenter er løs, horete o.l. når en jente har hatt et vist antall sexpartnere. Aldri hørt en gutt si noe slikt om en jente uansett antall sengepartnere, og gutter vet godt at dette er det slemmeste en kan kalle en jente. Siden jenter også har en oppfattning av at de ikke må være løs, enkel og lignende, så blir det en større bragd at gutter klarer å få seg mange. Selvom alle er klar over at alle har behov.

| Det er en grunn til at kvinner gjør 50% av arbeidet, men ikke eier mer enn 1% av all eiendom. Det er også gjort forskning på at menn er mer sikre på å snakke i store forsamlinger. Hvis kvinner snakker like mye som menn i en diskusjon, oppfatter mennene at kvinnene snakker i overkant mye og dominerer samtalen.

Jeg vil gjerne ha kilder til disse uttalelsene. Alle ektepar jeg vet om har delt lån og delt eienskap på eiendommen dems.

| Å være feminist betyr på ingen måte at kvinner skal dominere verden (og jeg har kommet med flere eksempler på at vi uansett er langt unna kvinnedominans). Men hvordan kan man være mot feminisme? Feminisme vil ha likhet.

Jeg mener at i et land som Norge så handler feminisme om at kvinner skal ha fler rettigheter enn menn, for i mange situasjoner så er det slik allerede. Hvor mange skilsmissesaker har du hørt hvor kvinnen får omsorgen til barna, får huset etc? Så kan du tenke deg hvor mange situasjoner hvor du har hørt det motsatte, for jeg har aldri hørt om det. Hørt om kjønnskvotering? Jenter kommer lettere inn på studier som ingeniør pga de er jenter. Det er ikke likestilling, likestilling tar de som er best til det. Dere feminister må bare forstå at menn og kvinner er forskjellige, og har forskjellige egenskaper som passer seg forskjellig i arbeidsmiljøet. Men burde heller ikke være noe unormalt om en vil ta et studie som er hovedskalig dominert av andre kjønnet, men heller ikke presse og tvinge det frem ved å gi fordeler. http://www.sykepleien.no/nyhet/872477/ekstrapoeng-til-mannlige-studenter

Peter

14.02.2013 kl.03:13

Hvor er kommentaren jeg skrev i går? Det var et saklig innlegg som ikke på noen måte var angripende eller støtende, men i dag er det altså borte..

Hvorfor skriver dere en blogg og har åpne kommentarer i det hele tatt når dere ikke lar de få ligge så andre kan lese..? Vitner om at dere er umodne og redde.

Peter

14.02.2013 kl.03:36

Hei,

må si at det er interessant å høre at så mange mener kvinner ikke er likestilt med menn.

Personlig synes jeg kvinner generelt klager veldig mye over små ting, men så snart noe ikke gagner dem, er det ikke så viktig likevel. Da er det helt greit.

Du skriver; " Det er en grunn til at menn ikke slutter å flørte med kvinner før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre menn mer enn de respekterer jenta selv".

Dette er veldig langt fra sannheten. Det er jo nettopp av respekt at mannen gir seg. Jeg kjenner ingen som ikke respekterer kvinner på lik linje med menn, med mindre noen har gjort noe som tilsier at de ikke fortjener respekt!

Å det med at det hele tiden er snakk om at gutter klår, er innpåslitne og at de aldri gir seg, er sant det. Men dette gjelder i aller høyeste grad for jenter også!! De er like ille som gutter når det kommer til dette.

En annen ting er trakassering. Men her også har kvinner mer og mer hyppig begynt å trakassere menn. Når dette tas opp, avfeies det av kvinner og man påstår at problemet ikke eksisterer fordi kvinner ikke er i stand til å gjøre noe slikt. Jeg mener kvinner må gå litt inn i seg selv, å se om kanskje de også kan forbedre seg, for det kan de fleste.

Kvinner har også mange fordeler som følge av kampen for likestilling.

I arbeidslivet har de høyere prioritet enn menn. En kvinne som søker en stilling som ingeniør i et eller annet, har ofte høyere sannsynlighet til å f jobben enn en mann med mer kompetanse.

Noe annet som hele tiden går igjen er verneplikt. Men dette er egentlig litt viktig, for det er ikke nødvendigvis kun 1 år man må gi av seg selv. Mange blir innkalt til Heimevernet, å må tjenestegjøre 1-2 uker per år til de er nærmere 50 år.

Så hvorfor skal ikke dette gjelde kvinner. Noen her har skrevet at hvis det blir krig, må noen være hjemme å passe barna, men kan ikke menn gjøre dette?

Er så mye mer jeg kunne skrevet, men det virker ikke som det har noe for seg.

Oppsummeringen er hvertfall at kvinner i stor grad ønsker å kue og dominere menn mer enn de allerede gjør. Likhet har det vært i mange år nå, men der er selvfølgelig noen ting som kan forbedres, men dette gjelder altså andre veien også.

Beklager at det ble så elendig formulert, men jeg er trøtt som en strømpe!

Leif

14.02.2013 kl.11:48

Feministene burde gjort som katolikkene, og skaffet seg en pave som var ufeilbar i tros-spørsmål, slik at man kunne vite hva i huleste de selv mener ved å kalle seg "feminist".

"Intercourse is the pure, sterile, formal expression of men's contempt for women"

-Andrea Dworkin

"Every woman is a feminist in her own right," she says. "Whether you're anti-porn or pro-porn or somewhere in between, feminism has become such a generalized, watered-down viewpoint. Someone can say, 'I'm a feminist because I believe in sexually empowering women.' That's my view on feminism. Someone else's opinion might be, 'Having sex is just wrong no matter what.' And both sides might call themselves feminists."

-Sasha Grey

asid

14.02.2013 kl.14:05

Haha, jævla kjærring

Arild

14.02.2013 kl.19:40

Neimen Anna der er du jo på en norks blogg! Lenge siden jeg har sett deg på hookingupsmart.com. Kult å se deg gjøre opplysningsarbeid ovenfor forvirrede feminister:)

Renate

15.02.2013 kl.01:34

Jeg er enig i mye av det du sier og er for likestilling, men vil ikke kalle meg feminist fordi.

Egentlig føler jeg hele dette innlegget ble veldig dobbelt moralsk; det virker som om du skriver dette fordi du er lei å bli satt i bås som feminist, men likevel gjør du det samme ovenfor menn med de eksemplene du bruker.

Du setter alle menn i bås som drittsekker og voldtektsmenn. Det virker som om voldtekter er et av hovedargumentene dine, og det blir litt feil fordi det er så ekstremt. Det blir på en måte likt som at mange ikke vil kalle seg feminister fordi de er kjent som ekstreme. Til tross for at det er en stor andel voldtektsmenn der ute, er andelen menn som aldri kunne voldtatt noen enda større.

Også dette med ulike kallenavn og liknende; mange av kallenavnene du hevder er gitt til kvinner, blir ofte gitt til menn også, men fra kvinner.

Jeg syns argumenter angående eiendom, jobbmuligheter, og måten man blir sett på i samfunnet er mer relevant.

Siv

15.02.2013 kl.16:06

YES - JEG ER OGSÅ FEMINISTEN FOR SVARTEHVITELILLA!!!

(Men jeg tror folk har ganske mye respekt for meg, fordi jeg sier meninga mi om både det og andre ting. Jenter tør ikke si ifra, så noen må jo gjøre det. Kanskje er det forskjell fordi vi bare er ungdommer, men gutta på min alder ser iallfall ikke ned på meg! Tror jeg...)

David

15.02.2013 kl.21:33

Hei. Jeg heter David og jeg er sjåvinist. Noe jeg hører veldig ofte er "Nei, jeg er ikke sjåvinist, jeg er for likestilling" eller "Jeg er for likestilling, men jeg er ikke sjåvinist fordi de er så ekstreme". Det skjer også at noen angriper meg fordi jeg er sjåvinist, eller tar avstand til meg pga. det. Jeg er jo tydeligvis bare sjåvinist fordi jeg ikke er pen nok for samfunnet, og fordi jeg hater kvinner. Debatten som raser for tiden viser at jeg er overhodet ikke alene - menn i offentligheten får mye hets og sjikane. Spesielt får de mye seksuell sjikane.

Nå er jeg møkklei. Jeg lar meg ikke skremme til taushet, men det er slitsomt å kjempe en kamp hver gang jeg åpner kjeften. Sjåvinisme trengs. Det er ikke en subjektiv mening, det er fakta. Norge har kommet lengre enn mange andre land og jeg er takknemlig for at jeg bor her. Det betyr ikke at vi er likestilt. Det er langt fra sannheten.

Det er en grunn til at kvinner ikke slutter å flørte med menn før de sier de har kjæreste - fordi de respekterer andre kvinner mer enn de respekterer mannen selv. Det er en grunn til at det fortsatt finnes mennesker som skylder voldtekt på hva mannen har på seg eller har drukket, ikke på de villdyrene som forgrep seg på dem. Det er en grunn til at menn gjør 50% av arbeidet, men ikke eier mer enn 99% av all eiendom (.......). Lovene i Norge sier at vi er likestilt - men vi er ikke det. Det "skal" være like enkelt for menn å gjøre ting som for kvinner, men det stemmer ikke. Se på seksuell frihet og hvordan vi ser forskjellig på menn og kvinners seksualitet. Her er et veldig godt eksempel:

(Fjernet et stort avsnitt ettersom det bare er et forsøk på og gjøre seg selv til offer.)

Å være sjåvinist betyr på ingen måte at menn skal dominere verden (og jeg har kommet med flere eksempler på at vi uansett er langt unna mannedominans). Hver gang noen sier at de ikke er sjåvinist fordi sjåvinister er for ekstreme, så skaper de en ekstra fordom mot meg og mine medsjåvinister. La meg spørre om en ting - dere som ikke er sjåvinister. Siden dere ikke er sjåvinister, vet dere bedre enn meg hvordan jeg er? Vet dere bedre enn meg hvordan vennene mine, sjåvinistene, oppfører seg og hva de vil ha, politisk? Nei, dere gjør ikke det. Jeg vet at vi kjemper for mannsfrigjøring og likestilling. Ikke for at kvinner skal utryddes fra denne planeten.

Det er vanskelig å være sjåvinist nettopp fordi alle rundt deg lager fordommer om hvem du er og hva slags politikk du fører. Uavhengig av at sjåvinisme er et stort begrep, så handler det om frihet fra kjønnet dit og like muligheter uansett hvem du er. Jeg er ikke først og fremst sjåvinist, jeg er et menneske. Jeg diskuterer gjerne sjåvinisme med sivilliserte mennesker, og man skal få velge hva man vil være. Men hvordan kan man være motsjåvinisme? Sjåvinisme vil ha likhet. Har hørt klager på at navnet sjåvinisme ikke inkluderer kvinner, men plis a. (#usaklig). La oss ha dette ene ordet.

Så tenk deg om neste gang du sier at du ikke er sjåvinist, eller påstår at sjåvinister er så jævla ekstreme. De fleste vet ganske lite om sjåvinisme eller ideologien bak. (bullshit) Før noen sier at jeg har valgt å blogge, ja, det har jeg, og det er et valg jeg står for. Jeg takler hatet, men hvorfor skal jeg måtte det? (# offer)Er det viktigere å påpeke at jeg velger å skrive om ting jeg interesserer meg for på nett og derfor "legger opp til det", enn å se på hvor galt disse skadelige og trakkaserende kommentarer som det nyhetsdamene over får er? Jeg tror ikke det.(#offer)

Så ja, jeg er en jævla Sjåvinist. Men det betyr ikke det du tror det gjør.

David

Mann

16.02.2013 kl.01:16

Jeg er en stor armhule med hår og allt. Jeg kan få alle desserter jeg peker på. Jeg føler meg veldig enig i at som individ er jeg mer verdt enn andre og jeg er feminist.

Niels Bohr, Albert Einstein, Isac Newton

16.02.2013 kl.02:11

Dem er en fortvilet evadatter, blottet for fornemmelse av fait accompli. Menn som i mennesket er og forblir absolutt fremherskende arketype for vår art.

Jens

16.02.2013 kl.10:28

Kvinner er roten til all retardasjon og ondskap. Menn har skapt alt som noengang har krevd IQ i denne verden, mens kvinner bare har forsøkt å sabotere for Menns uendelige skaperkraft og genialitet.

Det er på tide med en showdown en gang for alle - en global krig. Menn kan få benytte seg av all millitært materiell og teknologi som Menn har oppfunnet og utviklet, og kvinner kan få benytte seg av det de har klart å hoste opp de siste titusenvis av år - ROFL! :-D

Den endelige konfrontasjon nærmer seg. Menn skal omsider bli 100% fri fra kvinners intellektuelle vakuum og hjelpesløshet.

Nils H

16.02.2013 kl.10:29

LOL! Bli vant med det. Menn har undertrykt kvinner i titusenvis av år - vi kommer ALDRI til å slutte med det så lenge alt kvinner gjør er å FORSØKE og sabotere for Menns uendelige intelligens og vår utilnærmelige bebyggelse av verden - for ikke å snakke om våre løsninger på Guds gåter i universene.

Nils H

16.02.2013 kl.10:30

Hold kjeft, din degenererte Mannehatende h0re. Det er bare et tiddspørsmål før vi Menn innfører unntaktilstand i landet og oppretter konsentrasjonsleirer over hele landet for deres totale utryddelse. Dere skal aldri mer å få undertrykke Menn - Menns frihet er kvinners undertrykkelse. Sånn har det alltid vært og sånn skal det være.

Kristoffer

16.02.2013 kl.10:33

Jeg forslår at alle dere som hater Menn så j*vlig, inkl. disse to degenererte amøbene, kvitter seg med ALT som er MAN-MADE. Siden alt fra matematikk til beer-pong er oppfunnet, utviklet og perfeksjonert av Menn forslår jeg at alle kvinner kvitter seg med ALL teknologi, mekanikk og håndverk - da går internett-tilgangen og laptopen ut NÅ!

Tar dere utfordringen, flatbankende avskum? Ditt mannehatende, intelligens-anemiske bimbotryne.

Karina

19.02.2013 kl.02:36

Hei, Elise. Jeg er også feminist. Jeg er for likestilling. (Til dere som sier at feminisme handler om å få kvinner til å bli det dominerende kjønnet... Nei. Det er feil)

Anyways; Synes denne artikkelen hadde noen gode poeng, men jeg må si at du er utrolig generaliserende ovenfor menn med eksemplene du bruker. Flere av eksemplene kunne like så gjerne gjelde kvinner. For eksempel skjer det titt og ofte at kvinner flørter med menn på byen (wow?), og ikke gir seg før mannen sier de har kjæreste - nettopp av respekt for mannens kjæreste. Har også opplevd at flere kvinner gir blanke f i om en mann på byen har kjæreste, og fortsetter flørtinga, så ja - generaliserende eksempel fra din side.

Det er flott å være feminist, men dette innlegget synes jeg setter menn i bås.

Selv er jeg opptatt av å fremme feminismen innenfor religion. For innenfor mange religioner skal det virkelig sies at det ikke finnes noen likestilling. I Norge, som ikke er så dominert av religion som mange andre land, har vi kommet langt i likestillingskampen.

Karl

19.02.2013 kl.18:05

Kan ikke dere Feminister klage til Gud for at han skapt dere som kvinne

Kåre

21.02.2013 kl.10:39

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2281891/Women-really-talk-men-13-000-words-day-precise.html

Øyvind

27.02.2013 kl.22:37

Blir skikkelig stolt over å være mann når jeg leser gjennom kommentarene her...

05.03.2013 kl.21:41

John Asbjørnsen: Homofile personer er like mye vært som heterofile personer. De er jo skapt sånn, så hvorfor skal de da være dårligere/rarere enn heterofile?

Elsker bloggen deres, og jeg er inne på bloggen flere ganger daglig :-P Det er bra dere tør å stå for det dere mener. Keep up the good work!

Ingvild

06.03.2013 kl.19:48

Når man leser igjennom alle disse kommentarene blir jeg sittende igjen med en opplevelse av det er da mange sytete mannfolk der ute! Det er heldigvis også noen kloke innspill hvor argumentene blir holdt på et saklig nivå, men oh my god så mange latterlige, gjentakende innspill! Jeg skulle ønske at flere gadd å lese gjennom tidligere kommentarer, så folk hadde sluppet å gjenta de samme dårlige innspillene igjen og igjen.

Ingvild

06.03.2013 kl.21:38

Det skal ikke mer til enn å lese i dette kommentarfeltet for å forstå hvorfor feminisme fremdeles er nødvendig og at vi har en laaaang vei igjen. Flere av dere burde skamme dere! Lykke til med å utrydde kvinner! Da blir det ikke mange menn igjen på sikt heller, men det hadde du vel ikke tenkt på! Har du tenkt på at du finnes takket være en kvinne som har båret deg frem til livet?

Jeg syns at uperfekte jenter gjør mange viktige refleksjoner, men dere kunne nok vunnet mye på å formulere meningene mer som tanker enn som påstander :)

Det er problematisk å være feminist, og på samme måte som det finnes feministiske mannehatere, så finnes det mannsjåvenistiske kvinnehatere. Hvis vi klarer å ignorere hatefulle og usaklige ytringer, tror jeg at vi andre kan ha en saklig og interessant debatt.

Det som slår meg i så og si alle debatter om likestilling/feminisme er at det er umulig å hevde at man er feminist uten å bli nedhaglet, til det kjedsommelige, med spørsmål og selvsagte forventninger til standpunkt om verneplikt, kvotering og barnefordeling.

Altså, hvis du er feminist, på ordentlig, så MÅ du være for verneplikt for kvinner, mot kvotering og for 50/50 i barnefordelingssaker.

Jeg er feminist på min hals, og stolt av det! Jeg mener at det er dritviktig å fortsette kampen mot samfunnets strukturer, og være bevisste på at vi fremdeles er et godt stykke unna likestilling. Men ved å sette slike merkelapper på oss selv så blir vi automatisk sammenlignet med andre feminister, som kanskje ikke har nøyaktig samme holdninger, verdier og meninger som oss selv. Da blir man fort urettmessig forhåndsdømt. Det opplever jeg dessverre ofte. Vi feminister er ikke alltid helt enige om alt, men jeg vil påstå at vi er enige i det grunnleggende prinsippet at alle skal ha samme rettigheter og muligheter, uavhengig av kjønn.

Ingvild

06.03.2013 kl.21:39

Når jeg snakker om likestilling, så betyr det faktisk ikke at menn og kvinner skal bli like. Det er det nok et fåtall feminister som mener, og jeg forstår ikke helt hvor enkelte menn tar dette ifra.

Likestilling handler om likelønn, like rettigheter og muligheter (f.eks.til å delta i hopprenn og i forsvaret), retten til ikke å bli forskjellsbehandlet, diskriminert eller sjikanert.

Menn og kvinner vil aldri bli like, det er ikke målet, og det er helt okey. Det er noen biologiske forskjeller vi ikke kan forandre, og derfor vil det alltid være noen forskjeller i forhold til rettigheter, muligheter og plikter, f.eks i forbindelse med menstruasjon, graviditet, fødsel, barsel, amming og i abortspørsmål. Sånn må det bare være, uavhengig av hvor urettferdig enkelte måtte mene at det er, for alternativet er utenkelig.

For min del er det mange ting det er vanskelig å ta stilling til vedrørende feminisme og likestilling, fordi det er så mange ulike faktorer og nyanser og vurdere og ta hensyn til. For eksempel militæret og verneplikt. Jeg er i utgangspunktet ikke noe særlig for at Forsvaret lærer mennesker og drepe, men samtidig undrer jeg meg over hva vi skulle ha gjort uten de militære styrkene hvis landet vårt ble okkupert. Jeg vil jo da ønske at vi skal forsvare oss, beskytte hverandre og barna våre. Ergo er jeg positivt innstilt til Forsvaret som institusjon og beskyttelsesorgan. Hva angår verneplikt for kvinner så er jeg for tvungen sesjon og frivillig verneplikt for alle, men ikke tvungen verneplikt for kvinner, slik enkelte anti - feminister mener at vi feminister må. Selv er jeg 160 cm og 50 kg. Da jeg i forsknings øyemed skulle teste ut full oppakning, trodde jeg at lungene mine skulle kollapse, og det imens jeg stod stille. Jeg hadde ikke kunne bevege meg 1 meter, langt mindre vært en ressurs. Det er heller ikke mitt interessefelt, da jeg nok er litt for jente-jente, men dèt skulle jeg kunne leve med, om jeg mente at jeg hadde forutsetninger for å yte noe. Det er en kjensgjerning at menn (stort sett) er større og sterkere enn kvinner, det er en biologisk faktor vi ikke kan fornekte. Jeg mener at alle og enhver må bli vurdert utifra sine fysiske og psykiske forutsetninger, også uavhengig av kjønn.

Menn må også snart forstå og ta innover seg at måten dere ser på/snakker om/behandler kvinner gjør noe med selvfølelsen, spesielt hos unge jenter! Når dere sikler og streber etter manipulerte, retusjerte sylfider med falske pupper/lepper/øyevipper osv. så skapes det lav selvfølelse, spiseforstyrrelser, depresjoner og andre psykiske plager hos store deler av den kvinnelige befolkningen. Det hjelper ikke at forklaringene er at dere er menn, at det er for moro skyld, at det er slike jenter dere vil ligge med, men ikke gifte dere med, at det ikke betyr noe - for det betyr masse! Jenter og kvinner tror at de må sulte seg, trene seg halvt ihjel, ta solarium og bruke tusener av kroner på sminke, operasjoner, hold in og push ups for å tilfredsstille dere! Man må være temmelig reflektert og bevisst (feminist!) for ikke å falle i samfunnets og medienes felle og få selvfølelsen ødelagt. Ofte så er det nettopp derfor flere av oss er blitt bevisste feminister, fordi vi ikke lenger orker å la presset fra samfunnet prege hverdagen og livene våre! Vi trenger flere menn som står opp og forteller oss at vi er bra nok som vi er!

På samme måte som vi kvinner også skal huske på at menn idag også opplever stadig mer press om hvordan kropp og utseendet skal være og fremstå. Jeg vet at flere menn synes at kvinner er fæle som krever muskler og sixpack, dyr bil og flott hus, og det er selvfølgelig like ille. Men istedetfor å klandre hverandre, kan vi ikke innse at dette er dårlig for oss alle, og virker hemmende på god utvikling, både på individ - og systemnivå?

Jeg skulle ønske at vi, kvinner og menn, kunne unne hverandre det beste og samarbeide om rettferdige løsninger. For å få til det må vi forsøke å se de ulike problemstillingene og nyansene fra hverandres perspektiv, med åpenhet og toleranse. Men det er jo vanskelig når vi allerede føler oss krenket...

Mirijam

29.10.2013 kl.17:50

Wow, utrolig bra skrevet. Takk! Nå fikk jeg virkelig noe å tenke på.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits