Sminkerehab

Soundtrack

Sminke er gøy. Det er faktisk en av mine favoritthobbyer. Jeg elsker å se på tutorialvideoer på youtube. Det er nesten magisk hvordan man kan forandre på utseendet sitt, og man kan være så kunsterisk eller mainstream som man bare vil. Men sminke kan også være farlig. Det er nemlig svært avhengighetsskapende. Sminkeavhengighet kan for eksempel føre til dårlig selvtillit, høyt pengeforbruk samt manglende glede av hytteturer.

I det siste har jeg blitt bekymret for at jeg kanskje har utviklet en slik sminkeavhengighet. Jeg har gått med sminke hver eneste dag i over en måned. Rekker jeg ikke å sminke meg hjemme, tar jeg med sminken på t-banen. Jeg har også ved en anledning kommet for sent på skolen grunnet eyelinerproblemer. Det er et problem. Ikke bare fordi jeg som søtten år gammel jente virkelig bør mestre kunsten det er å ta på seg eyeliner, men også fordi jeg er avhengig. Jeg klarer ikke å gå ut uten å føle meg pen, og jeg klarer ikke å føle meg pen uten sminke. Derfor valgte jeg å starte med sminkeavvenning. I dag sminket jeg meg ikke.

I starten var det veldig vanskelig. For å gjøre det enklere for meg selv hadde jeg tatt på fine klær, og jeg hadde sminkepungen tilgjengelig i sekken for sikkerhets skyld. Jeg orket ikke å se meg i speilet, og skjønte ikke hvordan jeg skulle klare å ha alles øyne på meg i dramatimen. Jeg tok noen bilder av meg selv, og da jeg så dette



flippet jeg helt. Men så så jeg dette

Og kom på at uansett hvor mange produkter jeg har i fjeset, har jeg alltid dager hvor jeg bare ikke føler meg fin, og uheldige bilder kan dukke opp når som helst. Så jeg satte på musikk, så ut av vinduet og sluttet å tenke så mye. I løpet av dagen fokuserte jeg heller påa ndre enn meg selv. Og guess what? Det var ingen som kalte meg stygg. Jeg fikk til og med flere komplimenter.

Da jeg på slutten av dagen tok en omvei fra skolen over Aker Brygge i sola med fine mennesker, ble det så varmt at jeg måtte ta av meg jakka. Akkurat i det øyeblikket kunne jeg ikke brydd meg mindre om øynene mine var definerte nok, eller hvor mange som kunne se kvisen på kinnet mitt. Nå er jeg hjemme igjen og jeg føler meg helt komfortabel med mitt eget fjes. Det føles egentlig bare kjempedeilig å ikke ha på seg en maske, å kjenne min egen hud for første gang på ukesvis.

Det er ikke noe galt med sminke i seg selv. Problemet oppstår først når man ikke klarer å oppføre seg normalt uten sminke på. Hvis du tror at du er sminkeavhengig, vil jeg virkelig anbefale en sminkefri dag, uke eller måned. Det gjør jeg hver gang jeg merker at jeg har blitt litt for opptatt av fjeset mitt, og det er herlig hver gang. For meg gikk det veldig fort, men hvis du er vant til å alltid gå med sminke, kan det kanskje være lurt å trappe ned over noen dager eller uker. Om ikke annet så bare for å se om du klarer det. Jeg lover deg at følelsen av å kunne gå ut døra uten å bekymre seg for utseendet sitt, er utrolig frigjørende. Det er et privilegium vi unner gutta hver dag, så hvorfor ikke oss selv?

Lykke til, og nyt mildværet så lenge det varer! I morgen begynner februar, min desidert verste måned. Heldigvis møter jeg den med en god dose selvtillit og et helt naturlig vakkert ansikt :)

Anna

9 kommentarer

Rinanatalie

31.01.2013 kl.16:18

Haha.

linebenedikte

31.01.2013 kl.17:25

Du trenger ikke sminke, synes du er fin uten jeg. ;)

Thea

31.01.2013 kl.17:31

åå dere er så flinke og skriver så fint! tror jeg har blitt avhengig av bloggen deres jeg

Maria

31.01.2013 kl.17:37

Råbra konstatering! Helt enig med Thea, er helt avhengig av bloggen deres!

uperfektejenter

31.01.2013 kl.17:58

Thea og Maria: Oh no!! Anbefaler bloggpause i ti sekunder. Ikke mer :(

acristy

31.01.2013 kl.19:52

Synes du er supersøt uten sminke! C:

Og det hørtes ut som en bra ide, en sminke-fri dag...kanskje jeg skal prøve det også!

Kameleonen

31.01.2013 kl.21:11

Jeg syns du er vakker, jeg!

Cassandra

01.02.2013 kl.01:12

Jeg begynte å bruke sminke ganske tidlig, tror det var i 4-5 klasse på skolen, men jeg sluttet å bruke sminke i 9/10 klasse. Siden har jeg verken brukt det til vanlig eller i fine besøk. Det er mange grunner til at jeg sluttet, men hovedgrunnen var vel egentlig at det aldri var for min egen del, men fordi jeg ikke ville at andre skulle synes at jeg var stygg. Så snart jeg sluttet fikk jeg et bedre syn på meg selv, kom slet ikke like mye med å nå skolen og jeg har faktisk fått komplementer fra folk :)

Digger håret ditt forresten, minner meg om Cyan i Nemi :)

minnenesomvarer

02.02.2013 kl.01:44

så utrolig kult å lese at du faktisk trosser utfordringene du merker istedenfor å bare fortsette med det som før :D digger dessuten måten du formulerer deg på, virkelig. :) Selv bruker eg som oftest kun mascara, noen ganger litt mer, og første dag uten føler eg meg dårlig, men etter en stund går det over. herlig, ja :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits