VGS - Musikklinja og dramalinja!

Hei puser!

Vi har jo mange yngre lesere og det er jo mange som snart skal søke seg til videregående. Det kan være forvirrende og man vet ikke alltid helt hva man skulle velge. Derfor vil både Anna og jeg skrive litt om hvordan våre linjer er, siden de er relativt små og ikke så mange velger å gå den veien. Musikklinja og dramalinja. 

Jeg visste fra øyeblikket jeg var på åpen dag på Manglerud musikklinja at dette var linjen jeg ville gå på. Det var mye spennende som skjedde, og jeg har alltid elsket musikk. Rett før jeg begynte på Manglerud ble jeg kjempenervøs og ville bytte til studiespesialiserende. Jeg er sjeleglad for at jeg ble på musikklinja! En hverdag med så mye musikk og sprell er perfekt for meg. Jeg har mennesker rundt meg som er kjempeåpne og dødshyggelige, samtidig som vi har en felles interesse som vi alltid kan prate om og drive med - nemlig musikk. I første klasse er musikklinja og dramalinja litt like, i den forstand at alle har fagene kor, dans og drama, pluss at det første året har man flest allmennfag. Etterhvert får jeg mer musikk og mindre allmenn, men jeg er uansett sikret generell studiekompetanse og det var veldig viktig for meg da jeg startet på musikklinja. 

I andre klasse har jeg fått fagene gehør og komponering. Jeg er ikke så flink med det, men jeg elsker det .Man lærer mye musikkteori som er nyttig senere i livet. Jeg har også hovedinstrument sang, som gjør at jeg blir sikrere og sikrere på sangstemmen min og stadig utvikler meg til det bedre. I tillegg har jeg piano som bi-instrument og besifring (=akkorder, altså lærer man å kunne spille til når man synger). Man lærer mye og blir generelt mer musikalsk. Man trenger ikke være dødsflink fra før av når man begynner på musikklinja. Jeg hadde aldri hatt en sanglærer eller lært særlig mye teori. Jeg anbefaler alle som liker musikk og som vil gå på musikklinja å skaffe seg en lærer i instrumentet dere har. Det er ikke livsviktig, men det gir dere et godt grunnlag og det skader aldri. Er du usikker på om du er god nok? Dra på opptaksprøve og se hvordan du føler deg. Det var mange som var på akkurat samme sted og nivå som meg da jeg begynte, og man finner alltid noen å være med. Musikklinja er best <3 

Dessverre har Manglerud allerede hatt åpen dag, men om du er interessert i å se deg omkring er det bare å ta kontakt så kan du komme på besøk!Allerede i niende klasse bestemte jeg meg for å søke dramalinja på Nissen. Jeg har drevet med teater på fritida ganske lenge, og selv om jeg ikke har noen planer om å bli skuespiller, synes jeg det er utrolig gøy. Først og fremst valgte jeg dramalinja for å få en slags ferie - jeg ville ha det gøy, møte kule mennesker og utvikle meg uten å lukke noen dører.

På dramalinja får du, i likhet med musikklinja, generell studiekompetanse. Det betyr at du kan gå videre til studier på universitetet uten problemer. Du trenger altså ikke ha ambisjoner om å bli skuespiller for å søke drama, men interesse for teater er selvfølgelig nødvendig. Fordi vi får generell studiekompetanse I TILLEGG TIL dramaundervisning, har vi fem timer mer enn det vanlige. Det blir mye ekstra jobb, men det er også veldig nyttig. Lange skoledager er ikke det samme som kjedelige skoledager, og en time drama midt på dagen kan faktisk gjøre det enda enklere å følge med i mattetimen etterpå. I tillegg slipper vi gym og har dans istedet. Det er skikkelig gøy. Om du derimot ikke har interessen for teater, er det lett å falle ut med så lange dager. Men det betyr selvfølgelig ikke at du trenger å være en ekspert fra før av - jeg har mange i klassen som aldri hadde spilt teater før, og selv hadde jeg jo ikke så mye erfaring. Sjenanse er heller ikke noe problem. Vi jobber mye med å lære å stole på hverandre og oss selv, og det er utrolig gøy å se hvor mye modigere og mer komfortable vi har blitt i løpet av det siste året. Selv de som i starten bare satt stille og så på.

Men det aller, aller vakreste med dramalinja er for meg miljøet. Ikke bare er menneskene fantastisk hyggelige, morsomme og unike. Samhold er også en viktig del av dramafaget. Derfor bruker vi hele det første halvåret kun på å bli kjent med hverandre, lære å stole på hverandre og å ha det gøy sammen. På Nissen er det elever fra hele Oslo, fra vidt forskjellige miljøer og med mange forskjellige bakgrunner. Vi er ulike, men alle finner en vennegjeng å høre hjemme i, og det er ingen i klassen min jeg ikke kan prate med. Nissen er spesielt godt kjent for sitt gode miljø, men jeg tror dette gjelder for de aller fleste dramalinjene i landet. Et godt miljø i ensemblet er obligatorisk for å lage godt teater, så det blir en naturlig del av faget.

Jeg anbefaler dramalinja til alle som trenger et godt sosialt miljø og å kunne ha det gøy på skolen - og selvfølgelig til de som har lyst til å lære mer om teater! Hartvig Nissens vgs har åpen dag i morgen, torsdag 24. januar klokken 17. Les mer her.

Skal du søke vgs, eller går du allerede på vgs? Hva vil du velge/har du valgt? :) 

Elise og Anna

12 kommentarer

Olivia

23.01.2013 kl.17:52

Jeg går på musikklinja på Foss, og elsker det!

Zadix

23.01.2013 kl.18:00

Jeg går drama, og anbefaler det til alle som ønsker seg en ekstra piff i skolehverdagen samtidig som du ønsker studiekompetanse :D Dessuten er det en kjempefordel å ha med seg den kunnskapen du får på drama videre i livet, ikke bare hvis du skal søke videre med teater men uansett ellers! :)

Ida Nordland Kristiansen

23.01.2013 kl.18:44

Jeg går dramalinjen, vg2 i Bergen og trives med det :-) fins ikke noe annen linje som passer for meg ;)

acristy

23.01.2013 kl.19:04

Så godt å høre at dere trives med linjene dere valgte. C: Skal selv søke musikklinja til høsten, og gru-gleder meg helt enormt! =3

Regine

23.01.2013 kl.21:20

Dramalinja vg1 i Lier❤

Ada

23.01.2013 kl.21:30

Studiespes med formgivningsfag på Elvebakken!

Vi har mye det samme opplegget som musikk og drama, bortsett fra at vi har samme mengde kunstfag alle tre årene og får tilsammen tre valgfag fra vanlig ST.

Sara-Eline

23.01.2013 kl.22:11

Går barne- og ungdomsarbeider på Sjøvegan VGS og skal etter planen ut som lærling etter sommeren!

25.01.2013 kl.17:46

Går på Oslo By Steinerskole, en ganske overvurdert (fucked up) skole siden man må være supersosial og superutadvendt for å passe inn.

Mariam

15.02.2013 kl.16:03

Sliter med å søke skole. Vurderer Nissen, men studiespes. Hvordan er miljøet der? Er det veldig ulikt miljøet på drama?

uperfektejenter

16.02.2013 kl.10:05

Mariam: Hei! Miljøet på Nissen studie er ganske forskjellig fra det på drama, men det at vi har en dramalinja påvirker jo hele skolemiljøet. Men send meg gjerne en mail, så kan vi snakke mer om det :)

Maria

12.10.2016 kl.21:32

Musikk har alltid vært min lidenskap. Jeg har alltid vært veldig interessert i musikk og er veldig musikalsk. Jeg har utrolig lyst til å begynne på musikklinja på Foss. Det eneste som stopper meg er opptaksprøven. Er den så vanskelig som alle skal ha det til? Hva skjer under opptaksprøven? Jeg er utrolig nervøs. :(

Hannah

30.03.2017 kl.17:06

Jeg har hørt at teori i drama er ekstremt vanskelig og kjedelig. Stemmer dette?

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits