Gjesteinnlegg: Voldtatt

I dag har vi fått et gjesteinnlegg fra vakre Camilla. Hun tør å skrive åpent om et veldig vanskelig tema. Det er det ikke mange andre som gjør, men det er bare gjennom åpenhet at vi kan oppnå større aksept, at flere gjerningsmenn kan bli tatt. Har du opplevd noe lignende? Husk at du ikke er alene. Still gjerne spørsmål til Camilla på bloggen hennes eller mail, eller i kommentarfeltet. Værsågod:En historie slik jeg skal fortelle er det kun en promille som forteller. Enda færre forteller navngitt. Å fange slike følelser i ord er vanskelig, men det er enda vanskeligere å huske. I februar 2008 ble jeg overfalt og voldtatt på en liten byggeplass bare et par hundre meter unna huset mitt. I mai 2008 ble jeg voldtatt igjen, men denne gangen av en bekjent. Snart er det fem år siden første gang jeg ble voldtatt, og jeg vil dele min historie slik at andre i min posisjon vet at de ikke er alene.

For å fatte meg i korthet: Etter at jeg ble overfalt, var det som om jeg gikk ut av min egen kropp. I ettertid husket jeg så mangt i et par dager, men innen jeg ble tvunget til å politianmelde det når det glapp ut av meg til en venninne etter flere måneder i sammenheng med en hendelse med en litt for pågående gutt, var alt glemt. Politiet tvang meg til å svare på spørsmål jeg ikke kunne svare på ved å true med at det var «rart at jeg ikke husket sånt». De kom med ledende spørsmål for å så gå til min mor i etterkant og fortelle at «jeg beskyttet noen, ettersom forklaringen min var mangelfull». Jeg sverger til den dag i dag at jeg ikke vet hvem min voldtektsmann var. Alt jeg vet, er at han var hvit, hadde stor nese og at han ikke sa et eneste ord. Det eneste han gjorde var å hysje på meg. Saken ble henlagt, men det skjønte dere vel.

Jeg ble plassert inn i terapi, i et offentlig helsesystem. Ingen tenkte på at kanskje jeg hadde fått varige mén av denne voldtekten, det viktigste var å få meg inn i en psykologtjeneste så fort som overhodet mulig. Der fikk jeg en psykolog som var nokså omgjengelig, men også veldig flink til å fokusere på alt annet enn voldtekten. Mine foreldre hadde tatt ut seperasjon på den tiden, og hun tenkte at grunnen til at jeg hadde angstanfall hadde noe med dette å gjøre. Ikke noe med at jeg hadde blitt overfallsvoldtatt å gjøre. 19. mai 2008 var jeg ferdig i terapi. Vi sa farvel, for i den offentlige helsetjenesten kunne jeg kun få et begrenset antall timer. Det falt aldri noen inn at kanskje den 13 år gamle jenta som ble voldtatt trengte videre oppfølging og traumeterapi. Ikke meg heller, for jeg var overbevist om at dette skulle jeg klare helt alene.

20. mai 2008 ble jeg voldtatt igjen. Hva er sjansen for det, liksom? På dette punktet er det få som tror meg. Delvis fordi min voldtektsmann gikk ut med sin historie før jeg gikk ut med min, men også delvis fordi det er så urealistisk. To voldtekter på så kort tid, det må være løgn. Folk skal få lov å tro og mene hva de vil, men løgn er det ikke. Jeg ble tvunget til å anmelde av en venninne av meg, og hun troppet opp på døren på skolen for å hente meg og være med meg så hun var sikker på at jeg dro. Dette hadde jeg virkelig ikke lyst til å anmelde, for jeg visste godt at ingen kom til å tro på meg. Hos politiet ble jeg fortalt at det ikke kunne regnes som en voldtekt fordi jeg kanskje ikke hadde vært tydelig nok på at jeg ikke ville, og ettersom jeg hadde kysset ham kunne han være usikker. Politiet visste godt at jeg hadde blitt voldtatt bare tre måneder tidligere, men de hadde tydeligvis ingen forståelse for hvor redd jeg hadde vært. Kroppen min var blitt til is. Jeg klarte til slutt ikke å snakke, tenke eller føle. I etterkant kom denne «venninnen» til meg og fortalte at hun hadde en venn i politiet som sa at de ikke trodde på meg. Jeg vet selvfølgelig nå at dette var løgn, men for en 13 år gammel jente var dette kanskje den vondeste beskjeden jeg kunne få.

Årene gikk, og jeg har bygget meg opp et godt sosialt liv. Men depresjonene kommer fortsatt med jevne mellomrom. Jeg anser meg selv som heldig som fungerer så godt som jeg gjør, samtidig som jeg vet at jeg ikke fungerer i det hele tatt. Nå er jeg i terapi for dette ? fire år senere. Det tok meg fire år å søke hjelp, og det tar meg flere år å bli frisk. Om jeg noen gang blir det. Jeg har fått diagnosen post-traumatisk stressyndrom, og andre diagnoser som jeg ikke ønsker å trekke fram i denne sammenheng. Selv nå merker jeg at min tendens til å skulle «klare meg selv» har slått inn selv i terapien. Jeg vil ikke fortelle henne at jeg fortsatt sliter med dette, for jeg har hatt behandling og den skulle fungere og nå vil jeg være frisk. Å få høre at jeg i det hele tatt var syk var nesten vondere enn begge voldtektene til sammen. Jeg ville så gjerne være frisk, og være den ene som hadde klart det på egenhånd.

Jeg vil oppfordre alle som har opplevd noe lignende om å gå til politiet med en eneste gang! Jo raskere du går til politiet, jo mer beviser har du. Jeg gjorde feilen med å vente til noen tvang meg, og som resultat har jeg to voldtektsmenn som er ute i det frie liv, klar til å voldta noen andre når sjansen byr seg. Det er vondt, vanskelig og smertefullt og jeg klarte det ikke selv. Nettopp derfor håper jeg at de som kommer etter meg har styrke nok til å gjøre det. Jeg vurderer å skrive nærmere om dette på min egen blogg, e.v.t ha en spørsmålsrunde om det kommer fram at det er mye folk lurer på: www.thecuriouscaseofcamilla.blogg.no. Om dere har spørsmål, trenger råd eller vil ha en å snakke med angående dette kan dere også kontakte meg på camilla.k.karlsen@gmail.com.

Camilla

100 kommentarer

Martin Stang

21.01.2013 kl.12:18

Denne historien høres veldig rar ut assa, bli voldtatt to ganger?Jeg må støtte politiet i denne saken, veldig utenkelig det du forteller. Hvordan du forteller dette høres ut som et skrik etter sosialoppmerksomhet dessverre..

Ida Nordland Kristiansen

21.01.2013 kl.12:29

Du, Martin Stang... hold kjeft! Ka er det som er utenkelig? Å bli voldtatt to ganger? Innrøm det, det KAN skje og det var nettopp det som skjedde.

Og selvfølgelig høres det utenkelig ut det Camilla forteller, men hadde du klart å formulere det noe bedre om det skjedde deg?!

Vedder på at Camilla sitter med en blandede følelser no som detter ligger offentlig på nettet, men fra meg har ho all min respekt. Tøffing Camilla!!

Diana Grace

21.01.2013 kl.12:35

Den kommentaren til Martin var helt unødvendig, ikke la det gå innover deg, Camilla! Veldig trist at dette har skjedd deg, men jeg håper det går videre oppover. Du er en flott jente. Håper du vil fortsette å komme på elevforsamlinger og lignende! :D Klem fra meg <3

t.

21.01.2013 kl.12:39

Hei, jeg vil bare gratulere deg. Både fordi du klarer å si at du har blitt utsatt for det, og at du klarer å snakke om det - på nettet, til fremmede! Jeg synes du er utrolig sterk som har kommet deg så langt etter det, det høres hvertfall ut som om du er på god vei til å bli frisk - jeg er utrolig glad på dine vegne! selv om politiet sviktet deg, så vil jeg du skal vite at hvertfall jeg tror på deg, og det gjør helt sikkert mange andre også.

og.. det er godt å vite at noen tør å snakke om hva de har opplevd. selv ble jeg utsatt for det samme da jeg var 7 og nesten 18, første gang av en helt fremmed mann, andre gang av noen som var en av mine beste venner på den tida - den første hendelsen ble politianmeldt og henlagt; ingen trodde på en engstelig syvåring. den andre hendelsen skjedde i en periode da livet mitt var i tusen biter og jeg allerede hadde store vansker med å ikke gi opp helt, så en politianmeldelse var det siste jeg tenkte på. jeg trodde ikke på at hverken politi eller barnevern ville hjelpe meg, så naturligvis nevnte jeg det ikke til noen av dem.

idag er jeg 20, har en dissosiativ lidelse/diagnose, klarer ikke si "det ordet" uten å få kraftige panikkanfall/flashbacks og ser opp til alle som klarer å si "det har skjedd med meg og jeg lever livet mitt".

håper at jeg en gang kan tørre å si det du sa i dette innlegget. tusen takk.

Camilla

21.01.2013 kl.12:49

Martin: Du skal selvfølgelig få lov å tro og mene hva du vil, uten at jeg skal sette en stopper for det. Selvfølgelig er det et skrik etter oppmerksomhet, men ikke for min egen del. Det er et skrik etter oppmerksomhet for alle mennesker der ute som har opplevd noe lignende, som ikke tør å fortelle om det. Holdninger som din er ikke ny for meg, og det er helt OK at du mener og tenker det du mener. :)

Ida og Diana: <3

t: Jeg forstår deg godt. Hadde det ikke vært for at jeg distanserer meg sånn fra det, og at det er min måte å takle ting på, hadde jeg nok ikke klart å fortelle om det selv. Men min heftige skyldfølelse over at de kom unna og mest sannsynlig har voldtatt noen andre i etterkant har fått meg til å ha et behov for å dele dette med folk. For å vise andre at det er helt OK å dele historiene sine. Det finnes mange holdninger der ute, og det finnes aldri noen som tror deg, og noen som ikke gjør det. Men de som ikke tror deg er ikke de som trenger å tro deg. De som trenger å tro deg er de du kan hjelpe. Du har mailadressen min om du trenger noen å prate med som har møtt samme system og problemer som du har. Man finner ofte best terapi i hverandre. :)

tone

21.01.2013 kl.12:54

å herregud martin, hva i helvete var poenget med den kommentaren? hvorfor tror voldtekt er så tabu og skambelagt, og hvorfor tror du nesten alle voldtektsanmeldelser blir henlagt og voldtektsmenn får gå fri? det er på grunn av sånne som deg.

utrolig beundringsverdig av camilla å snakke åpent om det til tross for at hun må tåle å høre drit fra sånne som martin.

Cecilie

21.01.2013 kl.12:58

Voldtekten fra Mai 2011 minner meg litt om noe jeg selv har opplevd..

Jeg hadde også vanskeligheter med å bli trodd fordi voldtekstmannen hadde gått ut med sin historie før meg. Han gikk i parallellklassen min, og jeg hadde såvidt blitt kjent med han. Jeg skjønner ikke at folk hadde lettere for å tro på hans historie. Han hadde visst sagt at jeg hadde sovna på fest, han hadde gjort "det han skulle"(mens jeg var bevisstløs) og at jeg neste dag hadde spurt om han likte meg. Det gir ikke mening engang! O.o

Livet mitt braste til grunnet på det tidspunktet. Jeg var redd for at han skulle skade meg igjen. I Norge virker det som ofrene er de siste som blir trodd! Et halvt år etter hendelsen møtte jeg en omtenktsom gutt som jeg i dag er sammen med :) Ingen tør lenger å gjøre meg noe vondt fordi jeg har kjæresten min ved min side. Voldteksmannen prøvde å leke vennen min fordi han var livredd for at typen min skulle banke han. Typen min slapp det fordi noen andre(jeg ikke kjenner) gjorde det istede.

Du er sterk, Camilla! Jeg heier på deg! Klem<3

Camilla

21.01.2013 kl.13:07

Cecilie: Det er utrolig vondt å oppleve sånt, men den historien han gikk rundt og fortalte vil også kvalifisere som en voldtekt. Vil anbefale deg å gå til politiet med det, men forstår også at det er vanskelig og at du gjerne ikke har lyst. Om du vil ha tips, eller hjelp eller bare en klem eller noen å snakke med, står mailadressen min i innlegget :)

Susanne

21.01.2013 kl.13:13

Martin, hva er det som er lite troverdig med dette!?

1. Voldtekten . Det var en veldig uheldig situasjon. Camilla var på feil plass på feil tid. Hun er en av de, som opplever slike tragiske overfall. Noe som ikke er så normalt.

2. Voldtekten skjedde av noen hun kjente. En hun gjerne stolte på og gjerne likte litt. Det at en person utnytter din tillit og deg. Det er ikke kjekt. Dette er veldig vanlig. Spesielt av voksne venner av familien.

Dette er derfor veldig troverdig. Hadde det vært to helt randome overfallsvoldtekter av folk hun ikke kjenner. Er det derimot litt ustabilt og kan være vanskelig å tro på. Sånn er det ikke. Så ja. Vil også si at helsevesenet sviktet helt. Selv om det bare er ett lavtelskertilbud, burde det vært fokusert på voldtekten.

Astrid

21.01.2013 kl.13:18

Fortregning er, hvis jeg har forstått det rett, veldig veldig vanlig etter episoder som en voldtekt. Du er helt ute av deg og klarer ikke å takle virkeligheten, og samtidig tenker man gjerne at ingen kommer til å tro deg eller at de kommer til å ta parti med overgriperen, fordi ja, de aller fleste tar faktisk parti med overgriperen, og jeg tror ikke jeg trenger å preke moral for at alle skjønner at det er jævlig feil. Det er hen som har gjort noe galt. Det er så klart vanskelig for politiet å dømme noen ved manglende beviser, men man kan endre hvordan man behandler offeret: man kan forklare at man tror hen, men at man dessverre har for få beviser, henvise til psykolog direkte fra politistasjonen osv for hallo enhver person vil trenge hjelp etter et overrgrep. (Jeg har aldri blitt voldtatt men når jeg tenker over hvor traumatiserende gatetrakassering og sånne ting er kan jeg bare tenke meg det)

Så er det vanskelig å sikre seg beviser kort tid etter en slik hendelse, man føler seg helt fortapt og ute av seg. Det kritiske vil være å dra på legevakta og ta prøver av spermen slik at den kan dna-testes. At en lege undersøker underlivet kan også gi bevismateriale. I Camillas tilfelle hadde en spermprøve vært nok til å dømme overgriperen for pedofili hvis han var over 16 år.

Og et par triks etter et overgrep: Psykologer tror at det verste du kan gjøre er å snakke gjennom en traumatisk hendelse kort tid etter. De anbefaler at de første timene i etterkant skal du verken snakke om det eller sove, fordi dette låser traumet inn i underbevisstheten. Det kan være lurt å skrive ned historien ikke lenge etter for å huske situasjonen i forhold til en senere rettsak, minnet er veldig lite pålitelig i slike tilfeller, men gjør heller dette noen dager senere. Studier mener også at det hjelper å spille tankeløse mobilspill som feks Tetris for å redusere de psykiske skadene.

Du er et stort forbilde Camilla, og jeg synes det er helt sinnsykt tøft å gå ut med en sånn historie selvom du faktisk skjønner at noen vil ha problemer med å svelge den!

KP

21.01.2013 kl.15:53

Slik jeg kjenner Camilla, så er hun overhode ikke en person som ville lyge om noe slikt. Så å si at det ikke er troverdig er bare tull!

Stå på Camilla! <3

Marie

21.01.2013 kl.16:57

Du er kjempetøff Camilla, og jeg håper du en dag klarer å leve omtrent som normalt igjen, det fortjener du. Voldtekt er kjempevanskelig å snakke om, og offerene får skjelden den hjelpen de trenger. Det er så sinnsykt bra av deg å sette fokus på dette!

Og situasjonen din er faktisk ikke så usannsynlig; Hvis du først er blitt voldtatt èn gang, øker sannsynligheten drastisk for at du bli voldtatt igjen(har jeg hørt et sted). Og voldtektene trenger ikke å ha noe med hverandre å gjøre heller.

Snorre

21.01.2013 kl.18:21

Veldig flott innlegg, tøft og modig!

Personer som anklager folk for å ha et underliggende motiv når de ønsker at rettens prosess skal gjelde alle er en del av problemet.

Bra gjort, Camilla!

Annette ala Nætte

21.01.2013 kl.18:21

Æ har bare tre ord te dæ Camilla, hang in there <3 og stå på. Kjemp for dine rettigheter til hjelp!!!

Henri

21.01.2013 kl.19:11

Du er sterk, Camilla. Fantastisk innlegg!

Og denne Martin personen tar helt feil. Jeg ble voldtatt 2 ganger på 4 dager, av 2 forskjellige personer. Jeg kjente de, men det eneste som skjedde da jeg gikk til politiet var at de fikk en "advarsel" hver. De tok det riktignok seriøst og flyttet ut av Norge og tilbake til sitt hjemland. I ettertid har jeg fått vite at begge to tok sitt eget liv for det de hadde gjort mot meg..

isabell

21.01.2013 kl.19:36

Syns ikke så mye om at dette blir publisert for offentligheten, med tanke på deg. Hadde aldri skrevet noe sånt selv, både fordi jeg ikke er tøff nok men også i frykt om at det skal bli misbrukt og brukt mot meg. Ikke misforstå da, støtter deg fullt ut, det vet du vel uansett. Sykt at dette skulle skje med deg, men likevel så har jeg den lille følelsen inni meg som sier at slike ting ikke burde være på nettet så åpent.

camilla

21.01.2013 kl.19:41

Isabell: Jeg kan liksom ikke se at noen kan bruke det at jeg har blitt voldtatt i mot meg. Ingen kan nekte meg jobb fordi jeg har blitt voldtatt, og slik jeg ser det handler dette heller ikke om meg. Jeg har blitt voldtatt jeg, og det er ikke så mye jeg kan gjøre med det. Min sak er for lengst over og forbi, og henlagt. Og der kommer den alltid til å ligge. Jeg skriver og gjør som jeg gjør for å hjelpe andre som sliter med det samme, som kanskje trenger å vite at noen andre er der også. Det er veldig, veldig fint at du er bekymra for meg, da :)

Tove

21.01.2013 kl.20:43

Martin Stang!!!! Jeg kjenner ikke deg, men etter en sånn uttalelse er det kanskje du som er voldtektsmannen??? hva vet jeg??? J...DUST!!!

Gro

21.01.2013 kl.21:10

Synes at Camilla er tøff jeg.

Ble selv utsatt for voldtekt to ganger på 6 uker i 1997, men turde ikke å anmelde det fordi jeg "følte" at det var min "skyld", men hadde det vært idag, så hadde jeg anmeldt det med en gang!

Stå på Camilla :)

Tove

21.01.2013 kl.21:17

Håper alle anmelder det umiddelbart, ingen skal behandles på den måten, respektøst, nedverdigene og ikke minst totalt ødleggende!!

Tora Kristiane

21.01.2013 kl.21:25

Jeg for min del synes det er greit at folk som Martin har sine egne tanker og meninger, men jeg synes IKKE at det er greit å ytre disse meningene, uten noe fakta å basere seg på, og på bakgrunn av noe han "ikke tror" er virkelig. Virkeligheten er sånn i dag at det blir anmeldt langt flere voldtekter enn før. De nær 950 registrerte tilfellene i 2007 er nesten tretten prosent flere enn i 2006. De seneste fem årene har tallet på anmeldte voldtekter steget, og de fortsetter å stige. Politiet henlegger åtte av ti anmeldelser, og under én prosent av antatte overgripere blir domfelt. Hva er det som gjør det tror dere? Er det kanskje folk med sånne trangsynte og idiotiske holdninger som deg som skaper et samfunn som ikke nøler med å betvile når en jente forteller at hun har blitt utsatt for seksuelle overgrep. Faen for noe forbanna piss, blir dødsprovosert av sånne ting.

Uansett så lever jeg etter mottoet: tro heller på en jente for mye, enn en jente for lite. For hver dag er det en eller annen jente som ikke blir trodd på når hun forteller om opplevelsene sine.

Camilla er en unik og fantastisk jente som tør å dele sine opplevelser med oss, selv om hun vet hun sannsynligvis kommer til å få dritt slengt tilbake, noe som burde være helt unødvendig.

vesle

21.01.2013 kl.21:25

Camilla, jeg synes det er kjempefint at du er så åpen om det. Både fordi det er viktig for deg sjæl (hvorfor syns folk alltid at det er så jævla stress at noen andre får utløp for ting/får uttalt seg på nettet og så får mange positive tilbakemeldinger? de er sjalu ass), men også fordi du er reflektert rundt temaet og går foran som et stort forbilde når du ser på saken på den måten du gjør. Det krever jævlig mye av en å si høyt at "dette var en voldtekt og det var ikke min feil", selv om kanskje underbevisstheten din sier deg noe annet fordi samfunnet vi lever i er fucka.

Skulle likt å høre om Martin gå til politiet etter å ha blitt frastjålet noe for andre gang og så bli møtt med at de ikke tror på han fordi det er usannsynlig og han smilte til tyven først så det var uklart om han ville bli frastjålet mobilen eller ikke.

Jeg syns du er sjukt tøff, og selvfølgelig er det spesielt å være så personlig på nettet, men noen er nødt til å si ifra og heldigvis er noen tøffe nok til det.

Sune

21.01.2013 kl.21:43

Jævlig kult og modig at du kommer ut med dette, det står det respekt over. Vil takke deg på både mitt eget vegne og for jenter som har opplevd voldtekt eller voldtektsforsøk og ikke tros.

Det er tøft, og jeg ønsker deg lykke til med å takle dette.

Martin, utrolig respektløst, men det er likevel bra at du kommenterer hva du mener. Du er et utmerket eksempel på de utfordringene voldtekstofre møter, og de drittsekkene de må overkomme.

k

21.01.2013 kl.21:49

Det som skjedde med deg er så utrolig urettferdig. Du er et så fantastisk nydelig menneske, og jeg blir så ufattelig sint når jeg leser om dine opplevelser. Folk som tar seg rett til å misbruke et annet menneskes kropp skulle fått oppleve det samme, det mener i alle fall jeg.

<3

isabell

21.01.2013 kl.22:02

Neida, joda, altså... Folk dømmer, uansett, og det er egentlig bare det jeg tenker på. Arbeidsgivere sier gjerne ikke at de ikke ansetter en med utenlandsk bakgrunn pga. denne personen har en utenlandsk bakgrunn, likevel er det et stort antall norske statsborgere med "eksotiske" navn som ikke får jobb, if you get my drift. Nå sier jo ikke jeg at dette har med jobbsammenheng å gjøre, bare det at man burde være litt obs på hva folk får vite om deg, men jeg tror jo egentlig du passer litt på det, i alle fall etter å ha lest det du skrev på bloggen din om ikke å gå fullt frem med navn og greier.

Ingeborg Senneset

22.01.2013 kl.11:02

Fagmiljø er kjent med at voldtatte er mer utsatt for nye overgrep enn andre (Kirkengen, Berg etc). Dette burde også vært kjent for politiet

Ønsker deg alt det beste, takk for modig deling.

Marie Lee

22.01.2013 kl.13:59

Jeg synes det er helt patetisk at folk tror at man lyver bare fordi man har blitt voldtatt to ganger på så kort tid.. Selvsagt kan det skje, det er jo faktisk forskningsmessig bevist at hvis man har blitt utsatt for voldtekt en gang så er sannsynligheten mye større for at det vil skje igjen!

Så jeg tror på deg Camilla, og jeg er sikker på at det er mange andre som gjør det og. Stå på - du er sterk, og jeg setter pris på din åpenhet! (:

Forresten, et godt tips: Hvis du føler du vil trenge omfattende traumebehandling så bør du sjekke ut Modum Bad. De har god kompetanse på både vanlig PTSD og kompleks PTSD (og har lange ventelister, så man bør søke seg inn fortest mulig hvis man vil ha hjelp der, bare et lite tips!).

Jeg håper i alle fall at fremtiden din blir best mulig, og at du vil få god hjelp for traumene dine. Jeg sliter selv med kompleks PTSD som følge av mange voldtekter, så jeg vet godt hva det innebærer.

Lykke til videre i livet! (:

Klemmer.

Stine

22.01.2013 kl.16:10

bestevenninna mi ble voldtatt av en på skolen hun anmeldte det ikke, var redd for å ikke blir trodd dessuten var hun redd.. han var det populære hun var "outsideren" jeg var den eneste som visste dette. Var en vond hemmelighet å bære i en alder av 13år.. Hun er den snilleste og mest fantasike venninnen i verden. I dag i en alder av 29, så snakker vi forsatt om det når debattene raser i media. Hun kan komme med kommentaren som "dette vet jeg alt om" og hver gang får hun et drag av tristhet og sorg i øynene. Så om hun er over det og ikke sliter i dag, så er det forsatt en vodt hendelse som har preget henne dypt. Lykke til med fremtiden. Og husk bak skyene er himmelen alltid blå :)

Kent

22.01.2013 kl.16:35

Jeg ser alle som stiller seg kritisk til at Camilla virkelig er blitt voldtatt, blir slettet. Det må jeg si er voksent gjort. Historiene hennes er så lite troverdig som det går ann å bli. Det er stygt gjort av Camilla å lyve om voldtekter, nettopp fordi det vil gi en misstillit ovenfor andre jenter som virkelig er blitt voldtatt i samfunnet. Og det forsterker det stygge synet enkelte feminister har om menn.

Camilla, om du virkelig har blitt voldtatt så er det rart at du ikke husker detaljene rundt gjerningsmannen. Da er det merkelig at du var offer for to forskjellige typer voldtekter på så kort tid og at du blogger om det. Det at politiet sier at de tror du holder tilbake informasjon, er bare en teknikk de bruker for å prøve og få mest mulig detaljer rundt voldtektsmannen i tillfelle du faktisk har blitt voldtatt, men at de tviler på om historien er sann. De sier ikke til ei så ung jente at "vi tror deg ikke".

Camilla

22.01.2013 kl.17:38

Kent: Jeg er helt enig i at det er stygt om å lyve om voldtekter, og at det svekker troverdigheten til kvinner som virkelig har blitt voldtatt. Det er derfor jeg blir så sint når det kommer fram at noen gjør det :)

Det er heller ikke rart at voldtektsofre ikke husker detaljene rundt gjerningsmannen. Faktisk er det helt normalt, og hukommelsestap er et symptom på en sykdom som ofte oppstår etter opplevelser hvor en opplever traume(Post-traumatisk stressyndrom).

Det sårer meg selvfølgelig at du ikke tror på historien min, men det er ikke særlig mye jeg kan gjøre med det verken på den ene eller den andre måten. Dine meninger må du helt fint få lov å ha. Det som er så trist er ikke at du tråkker på meg(for det forventa jeg), men at du tråkker på de unge jentene som kanskje kunne fått noe utav dette innlegget. Forhåpentligvis tar de seg ikke nær av det de skriver, eller kjenner på at det er deres feil i etterkant av kommentaren din. :)

Ha en fin kveld videre!

Øyvind

22.01.2013 kl.17:46

Vet ikke hvordan jeg skal svare her. Skulle til å bare skrive at du er drit-tøff og at du skulle hatt medalje for at du kjempet deg gjennom alt dette (spesielt måten du ble behandlet på i ettertid) og nå står frem her med navn og bilde, og at vi trenger flere som deg, og så sikkert noe om hvor håpløse enkelte politifolk er på å møte utsatte...

...men herregud, kommentarene her. :trekker pusten dypt og tar på seg tålmodighetsluen:

For det første: det kan være en veldig, veldig stor belastning ikke å bli trodd, spesielt som respons på et innlegg som dette. Ville dere behandlet en sørgende person på denne måten? Noen som la ut et innlegg om at et familiemedlem hadde fått kreft? En person som skrev at han var deprimert? Hvorfor har det seg slik at når voldtekt er tema, så skal alt plutselig dreie seg om hvorvidt personen som ble utsatt lyver, eller om det var hans/hennes egen skyld?

Blir ikke det like teit som om noen møter en pakistaner for første gang og han viser seg å ikke være som fordommene dine tilsier, og du forteller ham at "pakistanere er jo sånn og sånn, så jeg tror du bare dikter opp at du kommer derifra"? Er det så vanskelig å forestille seg at hendelser i virkeligheten kan være forskjellige fra dine egne oppfatninger?

For det andre: veldig mange opplever gjentatte voldtekter, også i løpet av kort tid. Dette kan det være tusen forskjellige grunner til utenom ren og skjer uflaks (det fins folk som havner i to trafikkulykker rett etter hverandre også, for eksempel). Det kan for eksempel hende at det andre overgrepet var et indirekte resultat av det første, at "vennen" hennes "fikk ideen fra" det første overfallet. Det at kroppen fortrenger det som skjedde er heller ikke uvanlig, det er tross alt en traumatisk hendelse, som alle bearbeider på hver sin måte.

Stå på, Camilla!

Morten

22.01.2013 kl.17:54

Jeg mistenker sterkt at Kent og Martin er en og samme person, og litt av et troll. Komenterer for å skape litt bølger. Jeg har jobbet med overgrepsofre i en årrekke, og desverre er ikke Camillas historie enestående. Desverre, fordi det er så mange som blir mistrodd. Om man ikke kommer seg til lege raskt, blir også eventuelt DNA ødelagt, selv om mange tror at DNA fra sæd kan holde seg i "dagesvis". Man bør komme seg til lege så raskt om overhodet mulig, og iallefall ikke gå å dusje. DNA er vesentlig å få sikret, da det er et bevis på at man iallefall har hatt et samleie. Er mannen afrikaner, stiller du sterkt. Er mannen norsk, og attpåtil frekk nok til å gå ut med at han hadde "den deilige jenta i halmen i natt" til kompiser, så er det desverre lite å få gjort. Ord mot ord, om ikke voldtekten har vært voldelig.

Også det er et problem. Gjør du motstand, KAN du risikere at overgriperen går langt hardere til verks enn han hadde tenkt, og det kan tenkes at du blir stille for godt. Legger du deg flat, og tenker at bare du ikke gjør motstand, så redder du iallefall livet...ja, det gjør du, men du kan også få problemer med å bli trodd. I noen få av sakene jeg husker, så der det faktiskt de jentene som har holdt hodet kaldt nok til å prate med overgriperen før han setter igang, som klarer seg.

Camillas overgripere var av en annen kaliber, og hun var svært ung. Og hun sliter med traumer, desverre. En får bare håpe at du kan få et så godt liv som mulig.

Og til Kent - om du finnes. Du kan få mine sko, og gå i dem et par år før du forteller ting om meg. Har du ikke gått i mine sko, så vet du ingen verdens ting om meg. Om du forstår bilder..?

Ann-Kristin

22.01.2013 kl.18:03

Camilla, jeg syns du er modig. De som ikke tror på det du forteller på grunn av at du ikke husker, og fordi du ble voldtatt to ganger på ganske kort tid, har ikke skjønt mye av traumepsykologi eller noe som helst annet.

For det første syns jeg ikke det virker som du husker spesielt lite etter et slikt sjokk. Og hvis disse voldtektene hadde vært oppdiktet, så hadde du vel fikset å dikte opp et par detaljer også, sånn for syns skyld. For det andre er det dessverre ikke så uvanlig at mennesker som har blitt utsatt for voldtekt blir voldtatt på nytt, fordi traumet og krenkelsen de har blitt utsatt for svekker deres følelse av egenverdi, og med det også evnen og viljen til å "passe på seg selv. Det øker risikoen for nye overgrep. På den måten er livet jævla urettferdig. Det er derfor utrolig viktig å bygge opp igjen selvfølelsen og selvrespekten etter en voldtekt. Og det heldigvis aldri for sent å gjøre det.

Klem

Kent

22.01.2013 kl.18:24

Hei Morten,

Jeg og disse andre guttene som kommentarene er blitt slettet av, er ikke én og samme person. Jeg er heller ikke et nett-troll men jeg er veldig samfunnsengasjert. Når man blogger om en voldtekt så velger man en offentlig rolle og da må mann forvente å få høre at folk stiller seg kritisk til voldtektene. Ut i fra måten du fremlegger argumentene dine rundt problemstillingen ved anmeldelse og bevisføring i en voldtektssak, så tviler jeg på at du har jobbet med overgrepsoffer i en årrekke som du hevder. Du trekker til og med hudfargen på overgrepssaker og hevder til og med at hudfarge spiller inn rundt avgjørelser i en straffesak. Helt utrolig!

Til Camilla,

Dessverre så tror jeg ikke på historien din nettopp fordi du nevnte den taktiske utspørringen til Politiet som de benytter ofte når de betviler en som setter seg inn i en offerrolle. Og fordi du ikke hadde så mange detaljer rundt overfallsmannen og tidsrommet da neste voltekt skal ha skjedd, som var en helt annen type voldtekt. Det at du blogger om dette gjør det også veldig lite troverdig, dessverre. At man kan ha noe avvik, ja, men når du bare har avvik i hostoriene dine, så er det lite sansynlig at du er blitt utsatt for voldtektene du hevder, mener jeg. At jeg sårer deg ved å være kritisk til at du faktisk har blitt voldtatt er beklagelig. Men du setter deg jo selv i den situasjonen ved nettopp å blogge om det. Jeg kan ikke ta høyde for at jeg kan såre deg når du selv velger å gå offentlig ut med dette. Og jeg har ikke tråkket på deg, Camilla. Jeg har ikke kommet med frekkheter eller personangrep. Men jeg tror heller du lider psykisk enn at du har blitt voldtatt. Jeg ønsker å påpeke at mange psykiske lidelser medøfre slike påstander du kommer med. Og det må tas alvorlig. Dette er igjen ikke noe jeg sier for å være frekk, men tvert i mot for å komme med en forklaring på hvorfor så mange setter seg i en offerrolle for å bli sett. Og igjen, slike lidelser bør tas på alvor og få den behandling det kreves. Til slutt vil jeg bare si at jeg ikke tror du er en dårlig person, Camilla. Du er helt sikkert ei kjempeflott jente på veldig mange områder.

Øyvind

22.01.2013 kl.18:38

Åja, det typiske "du må bare vente å bli behandlet sånn"-kortet. Sorry, Kent, men jeg heller mot at mennesker bør behandles bra, uansett forum -- og jeg, som Morten, ser ikke ett avvik i historien til Camilla. Om du føler du vet bedre enn oss, bør du rett og slett gi oss troverdige kilder. Jeg (og helt sikkert også Morten) kan backe opp hver eneste påstand vi kommer med, du kan jo sjekke nettsiden til Dixi på dixi.no til å begynne med. Se spesielt på undersøkelsene deres rundt overgrep. Hva med deg? Har du pålitelige kilder til noen av påstandene dine eller anklagene om de såkalte "avvikene" til Camilla?

Kent

22.01.2013 kl.18:50

Øyvind, den siden du omtaler er ikke pålitelige og det kan heller ikke dokumentere Camilla som offer i en voldtektsak. Jeg kan selfølgelig ikke vise til en kilde med påstanden min, ettersom det er umulig. At du kommer med slike spørsmål virker merkelig. Men jeg studerer psykologi og mye av pensummet er kriminalpsykologi, så noe innsikt har jeg og det er mange eksempler på nettopp dette emnet her i psykologien. Jeg tror Camilla heller lider psykisk enn at et voldekt har funnet sted ut i fra de opplysningene som hun kommer med og at hun nå velger å blogge om det. Men det blir jo bare å spekulere uansett. For sikker på hva som er skjedd kan ingen være enn hun selv, og da er det opp til hver enkelt om det er troverdig eller ei.

Eli Stang

22.01.2013 kl.19:15

Tøff du, som snakker om det. Ja, det har hendt meg òg TO ganger og eg har ikkje sagt det til NOKON..........noko eg har slete med heila mitt liv ;o(

Lars

22.01.2013 kl.20:23

Stay strong!!

uperfektejenter

22.01.2013 kl.21:01

Hei!

Det stemmer at jeg og Elise har valgt å slette en (kun én) kommentar, fordi den var helt usaklig og et rent personangrep, og i tillegg inneholdt rasistiske utsagn. Det er ikke sensurering av meninger, det er intoleranse for trolling. Ellers har vi latt kjipe kommentarer stå, fordi de representerer noe viktig - en holdning altfor mange voldtektsofre møter. Det er akkurat disse holdningene som gjør at voldtekt er tabu, at færre ofre tør å anmelde og enda færre gjerningsmenn blir tatt.

Også vil jeg si til de som hevder at Camilla juger: Hvorfor gidder dere? For det første spiller det ingen rolle om det Camilla sier er sant eller ikke, poenget med innlegget forblir det samme. Tusenvis av jenter blir voldtatt i Norge hvert år, og de aller aller fleste møter et helt ubrukelig system - om de først tør å fortelle noen om det. For det andre, hvorfor i all verden skulle vi bedt Camilla skrive et gjesteinnlegg på bloggen vår dersom vi ikke visste at det hun fortalte var sant? Hvorfor skulle hun stått fram som voldtektsoffer dersom hun ikke egentlig var det? Hva får vi ut av noe sånt? Ikke bare er kritikken dere kommer med helt grunnløs, den er også helt meningsløs. Er utrolig glad for at dere får så mange gode svar tilbake, så Camilla og alle andre som har gått gjennom det samme, vet at de møter støtte fra mange, selv om drittsekkene dessverre også finnes der ute.

Anna

Kent

22.01.2013 kl.21:37

Hei Uperfekte jenter...

Dere har slettet min ene kommentar som ikke inneholdt noe form for personangrep eller useriøsitet. Jeg ser at dere både har slettet stygge og useriøse kommentarer, men også et par seriøse innlegg som bare var kritiske og ingenting annet.

Ut i fra opplysningene Camilla kom med i tillegg til hva hun nevnte politiet sa, som er en teknikk politiet ofte bruker på offer som de tviler på, så tviler jeg på at hun er blitt voldtatt. Jeg tror hun har en psykisk lidelse som hun trenger å få hjelp til å mestre av en psykolog. Dette sier jeg ikke for å angripe eller være frekk, for veldig mange sliter med psykiske plager. Og da er det bedre å få hjelp enn å være plaget. Hvis dere VET at hun snakker sant, hva slags dokumenter har dere på det? Kun hennes egne ord? Omlag 8000 kvinner hevdes å bli voldtatt hvert år. Et tall som ikke kan bekreftes fordi det ligger mange mørketall både for og i mot disse tallene. Altså, mange voldtekter som aldri blir anmeldt og også en andel fiktive voldtekter. For de kvinnene som blir voldtatt er det forferdelig traumatisk og vi må gjøre alt vi kan for å få ned tallene. Men, den ekstreme mediadekningen på voldtekt som er unik i Norge, tror jeg bidrar til fiktive voldtekter og flere uskyldigdømte voldtektsmenn. De kvinnene som får en man uriktig dømt for voldtekt, får selv bare samfunnstraff når de blir tatt og dømt for det. Og mannen risikerer mange års fengsel for en voldekt han ikke er begått. Disse sakene får aldri store oppslag i avisene. Sist jeg leste om et tilfelle var for et par måneder siden da ei gift kvinne med barn hadde blitt med en annen mann hjem, hatt samleie og angret i ettertid fordi hun var utro mot mannen sin, og anmeldte mannen hun var med hjem for voldtekt. Politiet klarte til slutt å få damen til å innrømme at det ikke var voldtekt, og hun fikk bare en bot og betinget dom på noen få uker. Som betyr at hun ikke fikk fengsel. Slike saker er det MANGE av. Og jeg mener det er et stort behov for å opplyse folk om slike hendelser slik at antall fiktive voldtektsanmeldelser går ned. Dette vil kvinner som virkelig blir utsatt for voldtekt tjene på med mer tillitt fra samfunnet. For voldtekt er noe av det værste man kan gjennomgå. Derfor stiller jeg også et stort spørsmålstegn til kvinner som blogger om voldtekten de hevder de er blitt utsatt for.

Det at dere kaller kritikere for drittsekker viser jo egentlig bare at dere ikke har evnen til å ta i mot kritikk på en seriøs møte.

uperfektejenter

22.01.2013 kl.22:05

Hei Kent!

Anna har bare slettet en kommentar, men jeg har valgt å slette flere. Du har helt rett i at Camilla har valgt å stå frem med dette, men det betyr ikke at vanlig folkeskikk og høflighet skal tre av banen, eller at det er ok å bli trakkasert. En av kommentarene jeg slettet hadde utsagnet "voldtekstmenn er som regel muslimer eller pakkiser", og det tolererer jeg ikke. Jeg tolererer ikke usaklige, rasistiske eller diskriminerende kommentarer.

Dette skal være en trygg atmosfære, der unge gutter og jenter kan føle seg velkomne og kan være seg selv. Jeg nekter å la kommentarer som på noen måte er krenkende bli stående her. Det er beklagelig hvis du har et problem med det, men jeg står for at jeg har slettet de kommentarene jeg slettet. Som du ser har mange kommentarer fått stå selv om jeg ikke på noen som helst måte er enig med dem, så ikke kom her og si at vi sletter alt av kritikk eller uenighet. Det er selvfølgelig rom for diskusjon på denne bloggen - men vi kommer ALDRI til å tolerere personangrep, rasisme eller diskriminering på noe plan. Håper det gjorde ting litt klarere for deg.

Elise

Kent

22.01.2013 kl.22:40

Hei Elise,

Det er forstårlig at du sletter kommentarer som inneholder rasisme, personangrep osv. Men min melding som ble slettet inneholdt ikke det. Heller ikke en annen jeg ser er blitt sletta. Men resterende forstår jeg godt at dere har slettet.

Camilla

22.01.2013 kl.23:03

Hvis det er ønskelig at jeg skal fortelle det jeg husker, kan jeg gjerne gjøre det. Jeg valgte å ikke skrive detaljert om voldtekene av to veldig vesentlige grunner: 1. Jeg følte allerede at det hadde blitt et veldig langt innlegg. 2. Jeg ønsket ikke å være en som framkaller flashbacks hos ofre som har gjennomgått ting på samme måte.

1. Politiet mente ikke at jeg holdt noe skjult for dem fordi de ikke trodde på historien min, de mente jeg holdt noe skjult for dem fordi de trodde jeg visste hvem gjerningsmannen var, og at jeg beskyttet ham. Bare for å ha oppklart det. Jeg vil tro at all utspørring er taktisk, og synes egentlig forsåvidt det er ganske ubehagelig at man skal ha en diskusjon på om jeg har blitt voldtatt eller ikke, da dette uansett er noe som til dags dato står, og alltid vil stå uten beviser verken den ene eller andre veien. Jeg foreslår dog at alle som har kritiske spørsmål henvender seg til meg på mail, ettersom jeg som nevnt tidligere ikke ønsker at innlegget skal miste sin effekt. Det jeg ønska med dette innlegget var å vise unge jenter at det er mulig å stå fram. Jeg forventa selvfølgelig mye drit, men mer i form av "hatemail", siden jeg oppga mailadressen min. På mail har jeg også fått veldig mye positiv respons, og flere henvendelser fra folk som vil publisere historien min. For min del føler jeg at det får det til å virke som om jeg er mye mer troverdig, enn din åpenbare synsing om politiafferer du later til å kunne veldig mye om. Forøvrig vil jeg også oppfordre deg til å heller stille spørsmål enn å argumentere ut mot en situasjon du åpenbart har misforstått.

2. Hvis du absolutt vil at jeg skal legge fram alt jeg husker, så må du bare sende meg en mail, så skal jeg gå inn i detalj for deg så langt jeg klarer. Forøvrig husker jeg mye mer nå enn jeg gjorde under politiavhørene, ettersom jeg har gjennomgått en behandling ved navn EMDR for å "printe" minnene inn i hodet mitt. Om du tviler på dette må du også bare kontakte meg, så kan jeg godt legge fram "beviser" for deg.

3. For det tredje: Jeg foretrekker å tenke på det som at min voldtekt nummer to var en direkte konsekvens av den første voldtekten. Ettersom jeg ble satt i en situasjon hvor kroppen min reagerte med frykt(hvis du snakker med fagpersonell får du fort bekrefta at kroppen ofte "slår seg av" når man ikke føler det finnes noen utvei), ble det vanskelig og nesten umulig for meg å forsvare meg selv. Jeg sa "Nei" gjentatte ganger,men ønsket ikke å gå til politiet med dette. Han var 15, nesten 16 på tidspunktet, og jeg var 13. Politiet var forøvrig svært ivrig på å få tatt ham på noe som helst i denne saken at de prøvde å finne den minste lille løgn i hans forklaring som de kunne bevise var løgn, slik at de kunne ta ham på det. Dessverre gikk det ikke, da den eneste tingen jeg var 100% sikker på var løgn som de hadde mulighet til å bevise var hvor han befant seg, og telefonen hans var ødelagt på dette tidspunktet og de hadde dermed ikke mulighet til å bevise det.

4. Jeg vil ellers faktisk si at jeg faktisk, helt 100% oppriktig setter pris på at du deler meningene dine. Selv om det er en ting en egentlig ikke kan ha "meninger" om, ettersom det er en enkeltpersonsak. Hadde det handla om et større bilde hadde det vært mye lettere for alle å diskutere.

5. Jeg synes forøvrig dette begynner å bli ganske ubehagelig. For meg blir dette bare veldig mye synsing og krangling som ikke kommer noe sted, som dreier seg veldig mye om hvordan en person jeg ikke vet hvem er oppfatter meg som person utifra et blogginnlegg jeg skrev. Så igjen: Hvis du har noe uavklart vil jeg gladelig svare på det, både i kommentarfeltet og på mail. Men jeg foretrekker mail, da en samtale som dette motvirker slagkraften jeg håpet innlegget skulle ha til de grader.

Terje

22.01.2013 kl.23:20

Stå på Camilla, jeg tror på deg i hvert fall. Beintøft gjort av deg å dele historien din.

Og når det gjelder sånne som han der Kent; Don't feed the troll, er det noe som heter. Sånne som han går det bare ikke an å kommunisere fornuftig med. DER snakker vi et rop om oppmerksomhet der.

Nei, drit i sånne som ham, som ikke har det fnugg av peiling, men som bare skriver og skriver på tomgang - kun for å skape bølger. Hater sånne kommentartroll som han. Skulle ha vært bannlyst fra hvert eneste kommentarfelt på internett...

Og til moderator: Egentlig burde dere ha slettet alle kommentarer av den sorten som han der Kent og Martin lirer ut av seg. Jeg tror det faktisk kan skremme jenter fra å anmelde en voldtekt når de ser hvilke tanker sånne idioter er i stand til å gulpe ut av seg.

Men, jenter - Kent og Martin er ikke noe annet enn kommentartroll, og deres meninger er IKKE det de aller fleste menn mener om sånne saker!

All respekt til deg Camilla! Lykke til videre :)

Kent

22.01.2013 kl.23:29

Camilla, nei det har ingen hensikt. Jeg har uansett vanskeligheter med å tro den overfallvoldtekten. Beklager. Men viss det er tilfelle, så forstår jeg ikke hvorfor du blogger om det? Og som jeg har sagt tidligere, så tror jeg heller at du lider psykisk. Og du er helt sikkert ei flott jente og. Men igjen er jeg veldig kritisk til dette. Beklager.

Terje, nei, men du har tydligvis peiling, du som har retorikken til en 12 åring. Det å være samfunnsengasjert er ikke å trolle. Om man ikke tåler kritikk, bør man heller ikke blogge.

Silje Vallestad

23.01.2013 kl.00:18

Leste innlegget il Camilla, og kan dessverre si at jeg kjenner flere med lignende opplevelser. Det er viktig at slikt deles og at jenter/kvinner oppfordres - og føler seg trygge på - å stå frem. Det være overfallsvoldtekter eller daterapes.

Det som sjokkerer meg sterkt er hvordan Kent og Martin kan komme med kommentarene de har. Tro eller ikke tro er egentlig irrelevant her. Vanlig folkeskikk skulle tilsi at man ikke tråkker på noen som har gjennomgått noe vanskelig og opptrer som hobbypsykolog som stiller diagnose uten å kjenne verken detaljer eller personen. Jeg er regelrett sjokkert!

Personer som dere Kent og Martin er mye av årsaken til at jenter ikke står frem, anmelder eller snakker om slike opplevelser. Dessverre er seksuelle overgrep fortsatt tabu å snakke om, og noe som påvirker personen i mange år etter det har skjedd. Kanskje alltid. Det er også saker som i de aller fleste tilfeller henlegges i det norske rettssystemet og når man vinner frem er dommene så milde at det nesten oppleves som overgrep det også.

Gutter - sjerp dere! Man kan tenke det man vil, men av og til bør man faktisk holde kjeft om det man tenker i stedet for å trykke inn salt i dype sår.

cathrine

23.01.2013 kl.02:02

Synes du er em sterk jente Camilla med en sterk historie! All ære til jeg for at du deler den og hjelper andre!! Du vet sannheten og trenger ikke stå til rette for noen i forhold til om de ikke tror deg'! Masse lykke til videre! Og må si at jeg synes det er tragisk hvordan politiet har behandlet deg! Håper fu i hvertfall har et godt nettverk rundt deg som støtter deg og at din åpenhet også vil bidra til å lege dine sår;) takk for din åpenhet;)

Camilla

23.01.2013 kl.07:16

Kent: Jeg blogger om det fordi jeg mener folk trenger å vite om det. Det er ikke som om det er noen "lett sak" for meg å bare kaste det ut til hele verden. Jeg har prøvd å blogge om det mange ganger på min egen blogg, men endt opp med å slette hele bloggen et par minutter senere fordi jeg er så redd for at noen skal se det. Det var blant annet derfor jeg valgte å skrive det som et gjesteinnlegg, så jeg kanskje har styrken til å la det stå når jeg må si "Slett det" til noen for at det skal forsvinne, og for meg blir det et nederlag.

Den andre, mer underliggende grunnen, til at jeg velger å blogge om det i det hele tatt - noe som allerede har kommet fram i kommentarfeltet, er min dårlige samvittighet. Jeg har ekstremt dårlig samvittighet for at mine voldtektsmenn slapp unna, og mest sannsynlig har voldtatt noen andre i etterkant. For min del har det hele tiden oppleves som min feil. Så etter mye terapi og spørsmåltegn til meg selv har jeg funnet ut at jeg skylder alle dem som har blitt voldtatt "på grunn av meg" såpass, å fortelle dem at de ikke er alene. Som voldtektsoffer, og dette tror jeg du ikke er klar over, så er noe av det vanskeligste å bære på en slik hemmelighet helt alene. Så om det at jeg forteller min hemmelighet kan føre til at flere forteller sin, og løfter den børen av sine tunge skuldre, er det bare positivt. Det er synd at kommentarer som dine skal ødelegge den effekten, men jeg ønsker ikke at du skal sensurere deg for det. Jeg skulle bare ønske du hadde litt mer forståelse for det. Om dette hadde handla om meg hadde jeg ikke skrevet et såpass teknisk innlegg, da hadde jeg heller skrevet mye mer om følelsene rundt det og hvor fælt og vondt det var sånn at folk kunne synes synd på meg. Hensikten her er 100% ene og alene at folk skal vite at dette skjer, og folk skal vite at dette skjer med helt vanlige mennesker, unge mennesker.

Rebekka

23.01.2013 kl.11:10

Uff, så leit. Det som kanskje er enda mer leit er at jeg vet nøyaktig hvordan det føles. Jeg ble voldtatt i en alder av 3-4 år av en voksen mann som skulle være barnevakt - han var en venn av familien og hadde selv flere små og litt eldre barn. Det skulle lissom ikke være noe problem. Men jo da. Det ble det. Det som er så dumt er at jeg i alle år har fortrengt det, men jeg har vært deprimert siden (er 21) og hatt angst og andre problemer siden den gang. Jeg skjønte aldri hvorfor jeg alltid var så lei meg og ikke turte stole på noen, hvorfor når jeg lekte med barbier i en alder av 5år og oppover, så ble alltid barbien voldtatt eller tvunget til noe seksuelt, uten at jeg skjønte forfor jeg følte meg tvunget til å leke sånn.. Jeg har også trøstespist siden da og er relativt overvektig. Tror du ikke det blir enda fler problemer da, ohjoda. Ennå den dag i dag er det kun 1 person som vet dette om meg, kjæresten min. Har ikke sagt noe til foreldra eller andre, men jeg vet at det blir ikke noe bedre hvis jeg gjør det, og derfor holder jeg det heller for meg selv. Jeg har heller aldri snakket med en psykolog eller lignende.

I det siste derimot har livet mitt begynt å bli litt bedre. Jeg ser litt lysere på ting og depresjonen har begynt å slippe. Så du må bare ta trøst i dine venner og familie og virkelig ta en tid hvor du syntes synd på deg selv, det hjelper faktisk! :) Ting blir bedre! LYkke til!

Kjetil Prestesæter

23.01.2013 kl.12:18

http://neitilvoldtekt.no

Geir Hansen

23.01.2013 kl.12:53

Hei Camilla! Ser en skriver litt om at han ikke trur du ble voldtatt to ganger og sjansen for noe slik kan være liten. Når det er sagt så tror jeg absolutt på det du sier og sjansen er faktisk ganske stor for det som kalles vennevoldtekt. Det som er mest kjedelig i slike saker er det psykologiske og de skadene som det lager, det vil være en umulighet for andre og vite hva man føler etter et overgrep. Tiden må man bruke til hjelp og det er viktig å forstå at det ikke er din skyld.

Lykke til!

Silje

23.01.2013 kl.14:13

Hei Camilla! Ville bare si at du er utrolig sterk som deler dette på nettet! Har gjennomgått noe av det samme, ikke voldtekt men overfall.. Dette har plaget meg lenge og har problemer med å stole på folk og sliter mye med depresjon, angst, selvbilde, sinnemestring og selvskading.. Har også hatt en del flashbacks.. Har blitt behandlet med EMDR, og det har hjulpet meg en del.. Bare husk å vær sterk å ikke la deg knekke!

MK

23.01.2013 kl.14:50

Kjære deg :)

Først å fremst vil jeg takke deg for at du deler denne historien med oss, jeg vet å tror at det er mange jenter som vil kunne kjenne seg igjen i det du skriver, vil kunne sitte med tanker etter å ha lest dette bloggerinnlegget.

Helt grusomt, finner ikke ord, med det at politiet ikke tror på din historie- å DET er nettopp grunnen til at mange voldtekter IKKE blir politianmeldt. Å etter en slik hendelse, vil man gjerne klare dette selv, det er mange selvbebreidende følelser som offeret sliter med, skyldfølelse, skam ol, å derfor vanskelig å oppsøke hjelp. Å jeg mener at vanlig psykolog ikke er rette hjelpemiddel etter et slikt overgrep, her må man få spesialister fra traumasenret på bane, fortest mulig. Jeg vet at det er mange som aldri blir den samme etter en voldtekt, man lever i en egen boble av konstant redsel, nervøsitet, dødsangst og ikke minst den følelsen av å ikke kunne skape nye relasjoner til medmennesker grunnet redsel, en følelse av å ikke kunne stole på noen. Kjære Camilla, vil igjen takke deg for innlegget, og jeg ønsker deg masse lykke til videre, stå på!!! Stor klem fra en som virkelig forstår deg

B

23.01.2013 kl.14:57

Begynnte å lese alle kommentarene, men blir dårlig av det her. Har fått samme reaksjon når jeg har blitt spurt og fortalt om min egen historie. Utrolig hvor mye folk forandrer mening når man kan fortelle ned til hver minste detalj. Vet ikke hva som er verst, å ikke huske eller å huske alt. Uansett, motbydelig. Anmeldte med en gang, ble trodd (av politi, mine nærmeste, lege og psykiater) noe som reddet meg, tiltross for at saken ble enlagt pga bevisetsstilling.. Voldtekt og ptsd, snur alt på hodet. Det er nå 2 år siden, og er helt frisk, foruten om minnene sm aldri blir borte.

Synes du er kjempe tøff!! Stå på, og ikke mist noe tid på folk som ikke verdt tiden din! (Les premieidioter som ikke har peiling på hva dere sier)

Ann

23.01.2013 kl.18:46

Jeg blir rett og slett sjokkert over mange av disse usmakelige kommentarene, det er vondt å lese. Jeg ble selv voldtatt da jeg var 14. Jeg benektet det for meg selv frem til jeg var 18. Når jeg da ikke ble trodd av min mor, var det enda et slags overgrep. Er 31 og tenker av og til fortsatt på dette.

Til alle; et menneske som forteller om en voldtekt, lyver etter all sannsynlighet ikke! Hvis du er i tvil, la tvilen komme vedkommende tilgode. Man trenger å bli trodd.

Det er utrolig tøft av deg å stå fram og fortelle hva du har opplevd, Camilla! Ta til deg alt det gode som er skrevet her og hopp galant over gallen.

Morten

23.01.2013 kl.18:48

Kent: Om du leser mer i denne tråden da..

Du leser kriminalpsykologi sier du, men et fag gjør ingen til eksperter. Det har også mye med alder og livserfaring som man kan bruke som peilepinne i faget sitt på. Camillas opplevelser er så lite unikt som det kan bli. Mange kan kjenne seg igjen her. Desverre har jeg opplevd, sammen med ofre, såkalte høyt utdannede eksperter som opptrer på den måten du gjør. Høflig og korrekt for øvrig, men uten evne til å se dyben, og balanserer opp denne mangelen med boklig lærdom, som forøvrig også bare er skrevet av eksperter. Som vi vet: Det er veldig farlig når "store" mennesker tar feil. Heldigvis er det også mange dyktige fagfolk her, både i politiet og ellers.

Om du mener jeg tar feil når det gjelder hudfargen, så er du ikke gamle gutten. Da er du desverre litt naiv. Skal det være sånn? Selvfølgelig ikke! Men hvordan ting bør være, og hvordan ting fungerer i praksis er to SVÆRT forskjellige saker. Tro meg.

Forøvrig er det kanskje ikke hudfargen, men heller kulturen som spiller inn? Jeg vet ikke, men jeg har jo sett hva som skjer opp i gjennom årene. Teori og praksis er to forskjelige ting, men det kommer også an på hvor i landet du bor, og hvordan stedet er blitt påvirket av forskjellige kulturer. Selvfølgelig blir hele etaten påvirket av at minoriteter står for 90 % av alle anmeldte voldtekter i Oslo, hvorav afrikanere (spesielt somaliere) utmerker seg. Som sagt, teori er èn ting, virkeligheten er ofte en helt annen.

KK

23.01.2013 kl.22:43

Jeg ble voldtatt. Jeg har aldri fortalt noen om det nettop fordi også min historie er lite troverdig. Takk for at du tør å skrive om det til tross for at det kan være folk som ikke tror deg.. Det er folk som leser dette og ikke føler seg alene lenger.

E

24.01.2013 kl.00:38

Kent:

Jeg ble voldtatt på et asylmottak som 14-åring i 2010, og etter to rettssaker sitter jeg nå tilbake med alvorlig PTSD. Må jeg forklare utseendet til voldtektsmannen ned i ytterste detalj for at jeg skal være så ekstremt heldig å oppnå din tillit i forhold til om jeg har blitt voldtatt eller ikke?

Jeg har PTSD som Camilla (og en hel haug voldtektsofre) og det med å blokkere ut ting ved overfallsmannen er en måte å beskytte seg selv på, og er ikke et argument i din favør.

Jeg måtte gjennom to rettssaker, fordi den ene kvinnelige lagmannsdommeren ikke syntes min forklaring var utenfor all rimelig tvil, og stusset på det ved at jeg som jomfru ikke følte noe smerte da voldtekten inntraff.

Jeg personlig, hadde en "ut-av-kroppen-opplevelse" og kjente ingen fysisk smerte, og dette ble da forsvarers sterkeste kort i retten - og hovedgrunnen til at voldtektsmannen anket.

Hadde det ikke vært for denne dommeren og hennes tvil i forhold til min forklaring, så hadde jeg mest sannsynlig slippet unna både PTSD og dissosiative lidelsene.

Poenget mitt her, det er at du burde være ytterst forsiktig med å uttale deg om et såpass vanskelig tema som voldtekt, og det absolutt verste et voldtektsoffer som står frem kan møte, er at personer ikke tror på dem. Oppfordrer deg til å lese om reaksjoner etter voldtekt, og tenkte godt gjennom hva du skriver og har skrevet til Camilla, Kent - for det er virkelig langt bak mål.

24.01.2013 kl.09:31

Stiller meg kritisk til det meste du sier, etter at jeg leser at politiet ''truet'' med ''rart du ikke husker det''. DET ER RART.

Jeg vet om folk som er på andre sida, jenter har pult dem så har dem angre, også BÆMM, er dem anmeldt for voldtekt, selvfølgelig henlagt på beviser de sakene jeg veit om, men jeg syns alle burde stille seg jævlig kritisk til jenter som legger ut på en blogg at ''jeg har blitt voldtatt''.

cc

24.01.2013 kl.09:36

Herregud sier bare jeg... sorry Camilla men dette er for dumt. Det fantes ingen besvis mot voldtekt nr 2, Tenker du overhode hva du har utsatt den gutten for. Må si at å bare få den ene sin historie blir feil... hva med å få den personen som ble anklaget til å blogge for dere her. Kansje mange vil da endre syn. Blir liksom litt kvalm når jeg leser dette.

ss

24.01.2013 kl.11:46

hvorfor skal det være slik at hvis en mann stiller seg kritisk så er det han som må skjerpe seg nettop fordi han er mann.

Poenget til denne Kent var jo at nettop veldig mange jenter faktisk må skjerpe seg. Det å anmelde noen for voldtekt fordi det er en utvei for egen anger er jo faktisk like alvorlig som det å voldta noen.

Er det ingen jenter her inne som klarer å sette seg inn i hvilke konsekvenser det får for mannen som blir anmeldt for en voldtekt han ikke har gjort?

Og som Kent nevner, hva gjør dette med de jentene som faktisk har blitt voldtatt og behandlingen de får fra rettsystemet?

Jeg stiller ikke spørsmål med bloggerens innlegg og sannheten i dette, men diskusjonene her er jo helt på trynet. Den stiller seg litt på samme måte som likestillingsdebatten eller rasismedebatten. Fullstendig ensidig. Jeg mener at mannen idag har mindre rettigheter og oppmerksomhet enn kvinnen, og rasismen er i dag større blant innvandrere enn blant nordmenn, men dette er det ingen som fokuserer på. Klarer ikke folk å se på en sak fra to sider?

HK

24.01.2013 kl.13:51

Til ss, Kent og dere andre her inne som ikke tror på denne historien, aner dere hvor egoistiske dere virker? Dette er en av de verste lavmålene jeg har sett. Jeg antar at du, ss, er en kvinne, du er en av de som også burde skjerpe seg. Dette handler ikke om at disse skal skjerpe seg fordi de er menn, men at nettopp disse som personer kommer med utsagn om saker de ikke har kjennskap til heller burde holde munn.

At rasismen er større blant innvandrere enn blant norske, er nettopp fordi innvandrere ubevisst har internalisert seg disse holdningene ved å ha vokst opp i et rasistisk samfunn(hvem var rasistisk først i verden?). Og kvinner som holder med menn som ikke tror på voldtektshistorier, er dessverre kvinner som ubevisst har internalisert seg de "dårlige" menns holdninger(jeg streker ikke alle menn over en kam, det finnes mange flotte her ute). Det er her fokuset burde ligge i, i hvor forvrengt synet blir på all form for avvik i samfunnet, som ikke samsvarer med dagens holdninger og normer. Voldtekt er bare en av de mange temaene det burde kastes mer lys på.

Camilla, du er modig som deler din historie. Stå på, og jeg håper du en dag klarer å leve livet ditt som du fortjener og som du selv vil.

ss

24.01.2013 kl.14:21

poenget var at det burde settes like mye søkelys rundt alle de som faktisk anmelder falske voldtekter bare fordi de er kvinner og er det svake kjønn og av den grunn har "rett" til det.!.

G

24.01.2013 kl.14:47

Å bli voldtatt er noe man ikke glemmer. Frykten man kjente er noe man ikke glemmer. Men smerten, tankene sine, hva som skjedde rundt, hvordan det skjedde... Det er faktisk ikke lett å huske. Tror ikke hjerne vil huske heller, tror meg.

Ble selv voldtatt for 5 åring, og innrømte det for ei venninne for jeg var 14 år. Jeg husket masse, og saken ble anmeldt. Men det at jeg fungerte, ikke hadde psykiske problemer, virket sterk utad gikk i mot meg. Politet kunne ikke tror at voldtekten kunne skje over ett halv års periode, uten at jeg fikk varig men av det.

De klarte ikke å skjønne at jeg på en måte, aksepterte det som hadde skjedd og gjorde meg rak i ryggen og gikk videre. Men tankene er det, hele tiden. Men livet mitt er bra i dag.

Camilla

24.01.2013 kl.15:05

Til deg som mener jeg burde synes synd på "gutten" som jeg anmeldte:

1. Jeg ble tvunget til å anmelde av en "venninne" av denne gutten, og en "venninne" av meg.

2. Andre jenter i lokalmiljøet har faktisk TAKKA meg for at jeg anmeldte ham, fordi han har voldtatt flere. Jeg var, så vidt jeg vet, den første som anmeldte. Det har jeg blitt takka for. Så nei, jeg klarer ikke å synes synd på ham.

Jan-Ole

24.01.2013 kl.15:16

Du sletter jo alle kritiske kommentarer jo. haha. "Du ble tvunget til å anmelde gutten av venninna di". Yea right. Oppmerkshometsyk er du som blogger om falske anklager om voldtekt!!!

Tommy

24.01.2013 kl.16:06

Hei Camilla

Hva med å få frem navnet til han patetiske idioten av en bekjent som voldtok deg. Siden han går rundt i det fri så burde det være viden kjent hva han har gjort. Endre tittelen til dette blogginnlegget til: Navn Etternavn Voldtok Meg! Faen som jeg blir forbanne på sånne svin som buser frem og ødelegger andres liv. De er selvfølgelig syke på et vis, men jeg blir alikevel jævlig forbanna.

Katrine

24.01.2013 kl.16:19

Hei,

Jeg opplevet det i 2009, i en alder av 18. Du er tøff som klarer deg i så ung alder, jeg vet hvor mye jeg har hatt problemer med og var "voksen" når det skjedde. Oppdaget ikke hvor mye det egentlig hadde påvirket meg før 1,5 år etter, når alt begynte å dukke opp - når det var umulig å "glemme" det lenger. Jeg flyttet til Australia og endte med å bli slått flere ganger i et håp om at jeg skulle si ja til sex. Klarte å komme meg vekk ettersom jeg var fast bestemt på at jeg ikke skulle gjennom dette igjen. Da kom selvfølgelig masse følelser fra tidligere opp og livet ble litt vanskeligere igjen.

Vil bare si at du er veldig tøff som står frem, noe som jeg ikke har klart å gjort enda. Av frykten for å ikke bli trodd. Livet går fint nå, men det merker deg for alltid. Du er et forbildet, seøv for oss som er eldre! Takk kjære deg, og lykke til videre!

PS: til Martin - du er en dust, få deg et liv og slutt å vær "tøff" med ting du ikke vet noenting om.

uperfektejenter

24.01.2013 kl.16:29

Jan: Hvis du leser lenger oppe i kommentarfeltet ser du at vi har ikke slettet alt, og det vi har slettet har vi slettet med god grunn.

cc

24.01.2013 kl.16:34

Helt utrolig Camilla. Du vet, dine veninner vet at det kun var jenter som angret seg og anmeldte han. Han ble FRIKJENT på alle punkter. Så tenk deg litt om før du anklager noen for voldtekt. en veninnegjeng som bare var ute for å lage trøbbel. Faktisk så har han fått beklagelse fra den som påsto hun var blitt voldtatt. Denne såkaldte bekjente av deg sliter med sine problemer etter alt dette, og tør omtrent ikke å gå ut av huset. Jeg kommer alltid til å stå på hans side, han er en kjempe venn som også trenger hjelp....

Kurt

24.01.2013 kl.17:19

Sterk historie Camilla.

Jeg begynner å bli gammel nok til å ha vært i en del seriøse forhold, og det som slår meg er at veldig mange jenter har traumatiserende hendelser som de bærer på. Noen er så alvorlige som voldtekter, mens andre er uønsket og upassende seksuell oppmerksomhet i barndom og ungdomstiden. Jeg synes derfor det er kjempebra at noen står frem og forteller om det man har opplevd, for å sette søkelys på at dette er et omfattende problem.

Jeg kan forstå at enkelte stiller seg kritisk til sannsynligheten i historien, og man skal selvsagt ikke godta alle historier som blir fortalt. For det viser seg at fra tid til annen så er det kun behov for oppmerksomhet som ligger bak. Men å betvile historien til Camilla fordi hun ikke husker så mye fra hendelsene er useriøst og tendensiøst. Det er bare mennesker som har vært i helt ekstreme og livstruende hendelser som kan si hvordan dette er, og ikke noe man kan akademisere seg til.

Jeg har et par kontigenter i Afghanistan bak meg, og har sammen med andre opplevd mange ganger det man kan kalle ekstreme og livstruende hendelser, og det er i slike situasjoner ikke unormalt at man får de samme reaksjonene som det Camilla har opplevd. At politiet som burde ha erfaring med slikt ikke forstår reaksjonsmønsteret synes jeg er bekymringsfullt.

Til alle dere som har opplevd slik, så vil jeg bare oppfordre om å være åpne om dette. Det er bare slik man får satt det i fokus, og derved forebygge.

HK

24.01.2013 kl.17:52

Til ss, hvem sier at kvinnen er det svake kjønn? Er det ikke slike utsagn som dette som fremstiller at det er "helt ok" at menn får utøve vold mot kvinner?

uperfektejenter

24.01.2013 kl.18:12

ss: Sjekk statistikkene. Kun en promille av de som blir anklaget for voldtekt, er uskyldige. Kun en bitteliten prosentandel voldtekter blir anmeldt, og bare en bitteliten prosentandel av de som blir anmeldt, blir dømt. Derfor må vi heller oppfordre flere til å anmelde voldtekter, istedet for å møte dem med de holdningene som blir representert blant annet gjennom dine kommentarer.

Det er ikke sant at ingen fokuserer på det du sier. Du må huske på at samfunnsdebatten reflekterer de mest representerte meningene i samfunnet. Folk flest er uenig med deg, derfor ser du ikke så mange av dine meninger overalt i media. Men de finnes. Om du synes det fokuseres altfor lite på, kan du heller prøve å rette fokus mot det selv? Det er det vi andre gjør :)

Camilla

24.01.2013 kl.18:12

Venninnegjeng? Jeg kjente ikke noen av DE som kom opp til meg og snakka med meg i etterkant. Ganske mange fler enn "en" jente, for å si det slik. Det er veldig fint at han har venner, og jeg forstår at det sikkert er belastende for ham også, noe som er en god del av grunnen til at jeg ikke nevner navn. Jeg ble tvunget til å anmelde den saken, men fakta er at det er noe jeg sliter med ettersom det var, uansett hva du tror, en voldtekt. Jeg sa nei, gang på gang på gang. Og det vet han veldig godt. Om han velger å fortelle folk noe annet er det helt opp til ham. Både jeg og ham vet godt hva som skjedde den dagen.

Han ble heller ikke frikjent, saken ble henlagt. For å bli frikjent må det til en rettssak, noe det ikke ble siden det var "ord mot ord". Jeg tror forresten også han burde rydde litt i vennegjengen sin, da det var en venninne av ham som tvang meg til å anmelde i det hele tatt. Noe jeg flere ganger har skrevet at jeg ikke hadde lyst til. Det er faktisk også noe jeg har slitt ganske mye med i etterkant.

Men jeg føler uansett ikke at jeg skal sitte her å forsvare meg selv for at jeg anmeldte en voldtekt, når det var en voldtekt. Om han oppfatta det som noe annet er det selvfølgelig trist, og en understrekelse av poenget mitt når jeg sier at man burde lære folk at hvis man har sex når en jente sier nei, så er det voldtekt.

TH

24.01.2013 kl.19:05

Til dere som ser ned på camilla og kaller hun en løgner og diverse.Og kalle jenter ett svakere kjønn.jeg er gutt og har selv blitt dopet,banket,ranet og voldtatt.er jeg svak da?er jeg på lik linje som camilla?ingen kjønn er svakere enn andre.dere som støtter han som har gjort det,fint for dere.har dere noen gang tenkt på at det er han som lyger. bli voksen,og slutt og hakk ned på de som ligger nede.det er lavmål. og se dere over ryggen når dere er ute, plutselig skjer det noe med dere og da trenger du/dere noen og snakke med og veksle opplevelser.TENK PÅ DET!

cc

24.01.2013 kl.19:33

Ja din sak ble henlagt fordi det ikke var noe sannhet i den du sa. Oppmerksomhet kan man få på mange måter. men de andre jentene du sa var voldtatt av han ble det rettsak og som sagt han ble frikjent... nok engang jentunger som er ute etter oppmerksomhet.

Øyvind

24.01.2013 kl.19:52

Kent: ""Det at dere kaller kritikere for drittsekker viser jo egentlig bare at dere ikke har evnen til å ta i mot kritikk på en seriøs møte.""

Ikke prøv deg. Jeg har vært her inne og stilt spørsmål og kritisert gjentatte ganger, og er alltid blitt møtt på en god og saklig måte, både av de to som har bloggen og av de andre som kommenterer her. Det fins ikke perfekte blogger, men skulle jeg sagt noe negativt om denne bloggen ville kritikkhåndtering vært det siste jeg ville trukket frem.

Er for øvrig utrolig lei av folk som poster upassende ting og så gjemmer seg bak at "du må da tåle kritikk?" (eller, som nevnt, "du må bare vente å behandles sånn når du gjør X"). Om du virkelig leste denne tråden og fikk en oppfatning av at vi er fiendtlige mot deg bare fordi du kritiserer, er det kanskje du selv som ikke er så moden. Just a thought.

Sophie

24.01.2013 kl.20:45

Når du sier at du opplevde å glemme deler av overgrepet kan dette delvis forklares med at du kan ha brukt en slags forsvarsmekanisme. Det er vanskelig å forklare dette veldig kort, men det kalles dissosiasjon. Det er veldig vanlig og noe vi alle gjør i hverdagen - det er å rette fokus på noe og stenge ut alt det andre fra bevisstheten. Å oppleve overgrep er kjempetraumatisk for et menneske, og for å "overleve" overgrepene, som er umulig å flykte vekk fra, kommer noen i denne tilstanden som nevnt overfor. Posttraumatisk lidelse er veldig normalt blant folk som har opplevd slike traumatiske hendelser. Håper du har det bra nå - ta vare på deg selv! du er kjempesterk!!!

Mvh Sophie

Kimme Utsi

25.01.2013 kl.10:37

Jeg mener du er meget tøff som tør å gå ut med dette i denne bloggen slik at andre kan ta del i din personlige tragedie. Er selv en gutt som ikke kan skjønne hvorfor andre gutter kan voldta og mener at dette du tar opp i denne blogg posten berører mange. Jeg personlig mener at politiet burde tilkalle helse personell når man skal ta forklaring fra en 13 år gammel jente.

Huff, ønsker deg alt godt videre i livet og håper du kan få tilbake tilliten til samfunnet igjen på en skikkelig måte.

ss

25.01.2013 kl.11:28

Her er det jo virkelig mye smarte folk, jeg har aldri sagt at kvinner er det svake kjønn. Men samfunnet har stemplet kvinnene som det svake kjønn, nettop gjennom likestillingsdebatten osv.

Blir man voldtatt, overfalt, ranet osv skal man så klart anmelde det med en gang, noe som burde være en enkel sak og man burde bli godt tatt imot av systemet.

Nå er det jo slik at dette kanskje ikke er realiteten, og grunnen for dette er kanskje at terskelen for å anmelde en voldtekt eller ett ran er alt for lav, nettop fordi mange kanskje anmelder falske voldtekter eller falske ran (av forsikringsgrunner)..

Nettop den høye statistikken på alle sakene som blir henlagt vitner vell om en god del falske anmeldelser..

Hvorfor kan ikke folk se dette litt mer nyansert enn at jeg er en mannsjåvinist eller lignende.

Blir du med en fyr med hjem, roter med han, kler av deg, legger deg i senga med han og så underveis angrer deg.. Hvilke signaler skal gutten tolke hvis du da ikke sier noe til han, evt gjør det veldig enkelt og går derfra eller sier stopp og kler på deg.

Jeg har selv blitt med/hatt med meg folk hjem som har sagt ifra underveis at, jeg er ikke klar for sex i dag. Dette er noe jeg respekterer og ikke stiller noe spørsmål ved.

Men skulle ikke gutten respektere det så er det faktisk en enkel løsning og gå derfra, tar gutten da ibruk makt, vil dette sette spor som man enkelt kan ta med til politiet som bevis.

Nicoline

25.01.2013 kl.12:25

Kjære Kent. Du oppfører deg som en tosk. Det er på grunn av dømmende mannsjåvenistiske mennesker som deg at mange ikke annmelder overgrep. Blir man voldtatt som 13 åring så tror jeg ikke det første man tenker er hvordan klær angriper har på, hårfarge, hudfarge osv. Man vil vekk fra situasjonen eller få en typ "utavdegsjælopplevelse." I ettertid håndteres saker forskjellig. Noen blir svært innesluttet, mens andre føler det hjelper å være åpen med sin historie. Kanskje for å vise at man ikke er alene?

For en tid tilbake, da voldtektene var på sitt værste, gjorde VG et intervju med en dame på 21(?) som sto fram med at hun hadde blitt voldtatt i en av Oslos bakgater. Lyver hun, iom at om man står fram i offentligheten med noe man sliter med eller har opplevd så er det kun for oppmerksomhetens skyld? Du studerte krimpsykologi? Merkelig at ikke du har lært at mennesker er forskjellig, reagerer forskjellig og håndterer ting forskjellig. Til og med min mor lærte meg dette. Er det rart det er mørketall mht annmeldelser av overgrep, med så mange dømmende idioter der ute?

Øyvind

25.01.2013 kl.15:00

""Her er det jo virkelig mye smarte folk""

Takk! :3

""jeg har aldri sagt at kvinner er det svake kjønn. Men samfunnet har stemplet kvinnene som det svake kjønn, nettop gjennom likestillingsdebatten osv.""

Æh, nei. Feminister kjemper stort sett mot forestillingen om at de er det 'svake kjønn', og kvinner har uansett ikke noen 'lavere terskel' for å få lov å anmelde voldtekt enn oss gutta.

""Blir man voldtatt, overfalt, ranet osv skal man så klart anmelde det med en gang, noe som burde være en enkel sak og man burde bli godt tatt imot av systemet. Nå er det jo slik at dette kanskje ikke er realiteten, og grunnen for dette er kanskje at terskelen for å anmelde en voldtekt eller ett ran er alt for lav""

wut? Hvor mener du da nivået bør ligge? Hva skal kravene være for at en jente skal kunne anmelde et overgrep? Hvorfor skal anmeldelse av ran og voldtekt ha en "terskel" i første omgang? Personlig synes jeg nivået ligger altfor høyt, gjør du ikke motstand er det en overhengende fare for at voldtektsforbryteren går fri, for eksempel.

""nettop fordi mange kanskje anmelder falske voldtekter eller falske ran""

'Mange' i denne sammenheng betyr 'ytterst få', se for øvrig det nyeste innlegget 'Faktasjekk' her på denne bloggen.

""Nettop den høye statistikken på alle sakene som blir henlagt vitner vell om en god del falske anmeldelser..""

Niks. Den vitner om at politiet ikke er gode nok på å møte voldtektsutsatte, at sakene ofte mangler tekniske bevis, og at jurister kan være noen ***********. Blant annet.

""Blir du med en fyr med hjem, roter med han, kler av deg, legger deg i senga med han og så underveis angrer deg.. Hvilke signaler skal gutten tolke hvis du da ikke sier noe til han, evt gjør det veldig enkelt og går derfra eller sier stopp og kler på deg.""

Hvorfor spør du? Hva har det med denne samtalen å gjøre, liksom?

""Men skulle ikke gutten respektere det så er det faktisk en enkel løsning og gå derfra, tar gutten da ibruk makt, vil dette sette spor som man enkelt kan ta med til politiet som bevis.""

Igjen, hva har dette med diskusjonen å gjøre? Hvem svarer du her?

kjetil

25.01.2013 kl.15:02

wow.. du fjerner kommentarer som ikke tror på historien din. Lavmål.

Jenny

25.01.2013 kl.15:04

ss:

De fleste saker som blir henlagt blir ikke henlagt fordi politiet ikke tror på voldtektsofferet, men fordi det er nesten helt umulig å bevise. Når noe henlegges pga. "mangel på bevis" betyr det ikke at vedkommende er uskyldig, men at å finne bevis som beviser utover enhver tvil at vedkommende har gjort det er umulig.

Du sier også at det er svært mange falske anklager ute og går. Jeg vet ikke om det finnes noen statistikker fra Norge, men en statistikk fra USA viser hvertfall at kun 0,2% av alle voldtekter som anmeldes er falsk anmeldelse. Det er dermed en svært liten andel, så man skal ikke gå rundt og ikke tro på folk.

Du sier dessuten at hvis gutten bruker makt kan du gå til politiet med det som bevis. Men det beviser ingenting. Gutten kan si at du liker det litt røft og at du var med på det, da er man tilbake til ord mot ord. Uten vitner som kan bekrefte historien din 100% eller en tilståelse fra voldtektsmannen er det så godt som umulig å få noen dømt. Selv MED vitner blir ikke alltid vedkommende dømt, da forsvaret argumenterer med at vitnene er "med på" å anklage klienten hans/hennes uten grunn.

Jurysystemet vi har i dag er generelt helt grusomt, når rettssystemet går mer på trynefaktor og mange i juryen har de samme tankene som du har om "signaler" kvinnen sender ut og falske anmeldelser vil terskelen være ennå høyere for å dømme.

uperfektejenter

25.01.2013 kl.15:11

kjetil: Hei! Det er ikke Camilla som fjerner kommentarer, det er meg og Elise. Som vi har skrevet over, fjerner vi kun kommentarer som er usaklige eller rene personangrep. Det er bare å lese kommentarene oppover her, så ser du at man av dem ikke er enige med vårt synspunkt. Vi ønsker at denne bloggen skal være et trygt og godt sted for unge jenter, og vil derfor ikke ha noe av nettmobbing. Det betyr ikke at det ikke er greit å være uenig. Som sagt, les kommentarene over, vi har svart på dette før.

Andreas

25.01.2013 kl.19:54

Hei!

- Jeg følte det var min skyld.................

Det er dessverre ekstremt mange jenter som skriker etter oppmerksomhet og ved mange tilfeller anmeldes folk for voldtekt de ikke har gjort, f.eks ved at jente spredde beina, og angrer etterpå.. Det er synd at hjernen på tenåringsjenter går trillrundt, da de kan ødelegge utrolig mange liv fordi de nettopp er oppmerksomhet syke.

Dersom det faktisk er sant at du har blitt voldtatt to ganger, er det for det første utrolig merkelig at du klistrer det utover nettet (husk at dette blogg innlegget kommer barna dine, barnebarna dine og deres klassekamerater til å lese), mest sannsynlig for oppmerksomhet, men det er jo ganske normalt.

For det andre må du her legge skylden på dine jevnaldrende jenter, det er de som har stelt i stand dette "ulv, ulv, jeg har blitt voldtatt" serumet, og det er så klart ikke noe rart at politiet stiller seg kritisk og ikke dømmer noen uten beviser, husk at de skal hjelpe alle, ikke bare de som skriker høyest.

Jeg er helt sikker på at mange vil uttale seg hatsk mot denne kommentaren, men på en annen side vil dette bare bevise min påstand om at folk (tenåringsjenter) er noen oppmerksomhetsyke dyr. Husk at jeg ikke kritiserer deg, for det er forferdelig dersom du har blitt voldtatt, men jeg påpeker bare roten til dette, dersom jentunger ikke hadde ropt uten grunn, ville ikke politiet stilt seg like kritisk til forklaringene dine.

Øyvind

25.01.2013 kl.20:06

Andreas: les gjennom kommentarene over. Alt dette har blitt besvart før.

uperfektejenter

25.01.2013 kl.21:04

Andreas: Hei! Les det nyeste innlegget på denne bloggen, kalt "Faktasjekk". Det er slettes ikke sant at jenter juger om å ha blitt voldtatt over en lav sko. Ville ikke hatt noe imot at du kommenterte det du gjorde dersom du hadde hatt støtte i fakta, men det du sier er ikke sant. Derfor synes jeg det er drøyt å beskylde voldtektsofre for "oppmerksomhetsyke dyr". Drøyt, unødvendig og sårende.

Livetogkampen

26.01.2013 kl.12:59

Først: Du er tøff, Camilla.. Kjempetøff. Og det er et viktig innlegg.

Så: Jeg blir lei meg for alle de utrolig uvitende og dumme kommentarene. Fordi de virkelig er uvitende. Men da Dixi ble omtalt som ikke troverdig mistet iallefall den ene personen sin troverdighet..

Så alt for mange blir voldtatt. Og så alt for mange blir voldtatt som barn. Statistikken er helt klar. Hver femte jente og hver tiende gutt har opplevd seksuelle overgrep før 18 års alder. Og da har man ikke tatt i engang, det reelle tallet er nok høyere.

Det er vel heller ikke noe å kritisere at hun skriver om voldtektene i en blogg?? Det kan hjelpe mange.. Hva så om noen nære etterhvert leser?? Om barna engang leser?? De bør kanskje få vite på forhånd...

Stå på du Camilla. Vi trenger flere som er så modige at de tør stå frem med sin historie.

Hjertelig takk

27.01.2013 kl.03:33

Takk. nå gjør jeg det. Tusen takk.

27.01.2013 kl.12:50

Du er drittøff. Stå på, og ikke bry deg om sånne duster som tror de vet alt.

Cecilie

29.01.2013 kl.11:35

Jeg støtter deg 100 %, Camilla! Stå på!

Klem <3

Benedicte

29.01.2013 kl.21:33

wow. UTROLIG modig å stå frem med sin historie... RESPEKT :D

Kristina c:

02.02.2013 kl.14:07

Jeg leste nesten alle kommentarene fra folk, men til slutt orket jeg ikke mer for noen kommentarer har ganske dårlige argumenter. Til slutt virker det nesten som om det at de som eier denne bloggen slettet noen av kommentarene gjør at Camilla lyger. Hva har det at de sletter kommentarene å gjøre med saken å gjøre? Camilla sin historie er no akkuratt den samme uansett om noen kommentarer blir slettet eller ikke. Ellers, jeg forstår ikke hvorfor mange av dere gidder å komme med det argumentet "du sa venninna di tvang det til å annmelde ham, da er det ikke sant". Hvorfor skulle det ikke være sant? Mange voldtekts offre forteller gjerne bare det til en veldig nær venninne som de stoler mye på, hvorfor skal det ikke være troverdig at venninna tvinger henne til å anmelde det da? Argumentet deres gir NULL mening. NULL. Jeg har selv opplevd at en venninne kom til meg og sa noe av det samme, hvorfor skal ikke Camilla ha sagt det til sin venninne da?

Stå på Camilla, jeg syns du er utrolig sterk som tørr å dele dette på en blogg. Jeg støtter deg, og tror på deg 100%. Jeg har bare møtt deg en gang, men etter den ene gangen føler jeg meg ganske sikker på at jeg kan si at du ikke er personen til å lyve om dette her. Folk som bruker det at du faktis tørr å gå offentlig med det mot deg har faktis ikke et sterkt nok argument spørr du meg. Det at du tørr å fortelle verden om dette betyr ikke at du lyver.

Susanne

02.02.2013 kl.14:25

wow... Jeg fikk tårer i øynene av å lese dette.. Du er sykt modig som tør å dele dette. Jeg har aldri sagt dette til noen, og kommer aldri til å si det til noen av mine venner.. Jeg er 12 år, og jeg vet ikke om det kalles voldtekt eller hva, men det var ihvertfall for noen måneder siden. Jeg lå å sov i mamma og pappa sin seng, da faren min kom inn og lå seg forsiden av meg. Plutselig begynte han å beføle meg, og tok meg på brystet. Han tok meg nedentil også. Det gjorde han lenge. Jeg viste ikke hva jeg skulle gjøre, jeg tørde ikke å reise meg og gå vekk. Jeg klarte heller ikke å sove. Jeg har aldri vert så redd som jeg var da. Jeg synst det var sykt flaut og ekkelt, fordi jeg pleide å ha et godt forhold med han. Vi gjorde alt mulig i lag, som å fiske, spille gitar og spille x-box osv.. Men om morningen når jeg våknet så var han ikke der. Moren min kom opp til meg å spurte om pappa hadde tatt på meg inatt. fordi han hadde dårlig samvittighet, fordi hele tiden så hadde han trodd at jeg var mamma.. Jeg latet som om jeg ikke viste noe, så jeg sa nei.. Og jeg følte meg helt rar, og hadde en ekkel følelse imagen hele tiden etterpå, det har jeg fortsatt.. Jeg tør enda ikke å vere aleine med pappa.. og hver dag han kommer hjem fra jobb så tenker jeg bare: ånei, nå kommer han.. Så ja, det var min historie.. Men din er selfølgelig 1000 ganger verre. Du er utrolig sterk, jeg beundrer deg virkelig. Klem meg<3

Astrid

06.02.2013 kl.16:05

Ærlig talt, om Camilla faktisk har blitt voldtatt eller ikke er det KUN hun og voldtektspersoner som vet med sikkerhet. At folk ikke tror på henne er irrelevant, uviktig og overhodet ikke konstruktivt for noe som helst. Det som er viktig er at DETTE SKJER. DETTE SKJER FAKTISK OG DET ER GALT. Argumenter om det skjedde eller ikke endrer ikke virkeligheten. Det er ingen argumenter som kan gi oss utenforstående et grunnlag for å enten tro på Camilla eller ikke.

Og jeg ønsker veldig at vi kan slutte å snakke om kvinner og menn.

Kvinner voldtar også. Menn blir også voldtatt. Og det er like jævlig for en gutt å bli misbrukt som for en jente.

Gina

06.02.2013 kl.16:07

jeg ble trist av å lese dette, selv har det skjedd meg, flere ganger, jeg har mistet telling, så jeg skjønner og jeg vet at kroppen stivner av skrekk bare ved en liten berøring. hodet glemmer, men jeg husker den første, jeg var 15 da, å etter det har det skjedd mer og mer ganger, nå er jeg 22. så jeg forstår deg, at andre ikke tror deg er vondt, selv anmeldte jeg aldri så det er går mange fri her i byen. veldig veldig vondt og ikke bli trodd når det er snakk om sånn, men heng in there <3, det blir bedre.

Øyvind

13.02.2013 kl.19:13

Kjære Susanne: det du opplevde, kalles et seksuelt overgrep. Fedre skal ikke beføle døtrene sine på brystene eller i underlivet. Som voksen mann er han fullt og helt klar over at det han gjorde var galt, og at det ville føre til at du gikk med en flau og ekkel følelse i ettertid. Som voksen er han også fullt og helt istand til å ansvar for sine egne handlinger. Husk at det han gjorde var fullt og helt hans eget valg. Han valgte å sette dine behov og følelser til side for sine egne lyster. Dette er galt, og det er på ingen måte din feil at han valgte dette, selv om mange som blir utsatt for slike ting føler flauhet eller skyld etterpå. Jeg tror heller ikke det er særlig sannsynlig at faren din kan ha befølt deg og ikke kjent at det ikke var moren din han tok på.

Har du en voksen som du stoler på som du kan fortelle dette til, for eksempel moren din, en lærer eller en trener? Det er viktig at du forteller det til noen hvis du sliter med en dårlig følelse i magen og ikke tør å være alene med ham. Kanskje du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111 (http://www.116111.no/) til å begynne med? Er sikker på at de kan hjelpe deg, og besvare spørsmål du måtte ha! Lykke til!

Froggie

14.02.2013 kl.20:24

Kjære Camilla! Stå på! Det er utrolig modig av deg å stå fram om dette! All respekt! Og til alle dere som henger dere opp i at hun faktisk legger det ut; slike saker skal ikke ties ihjel! Det er mange som sliter med skam og skyldfølelse, og det vil ikke bli noe bedre av at oppfatningen er at "nei dette skal vi ikke snakke om, fei det under teppet, gjem det vekk". En person veldig nær meg ble mishandlet av en voksen nær henne i mange år. I dag lever hun livet og fungerer, han er dømt, og hun sa det selv "dette skal ikke ties ihjel". De som har opplevd overgrep og voldtekt skal ikke måtte føle skyld og skam, for det er ikke deres feil, og jeg tror at det å bringe det fram i lyset, på alle måter, er det første steget i riktig retning.

Og til alle deres som drar dette i tvil, jeg får lyst til å vri dere opp og riste dere, for å bli litt usaklig. OM dette skulle være løgn, og OM Camilla bare skulle være ute etter oppmerksomhet, så er poenget likevel at realiteten er at dette skjer, ofte, med mange fler enn dere vil like å tenke på, og dette er uansett et steg mot å belyse temaet.

Øyvind og Morten: berømmer dere for saklige, faglige, gode holdninger og kommentarer, verden trenger mennesker, og i dette tilfellet menn som dere!

Hege Marie

18.09.2014 kl.18:12

Takk for at du deler din historie, Camilla!

Min egen datter på 14 ble voldtatt for syv måneder siden, av min samboer gjennom åtte år.

Vil du si at det oppleves mindre skremmende å bli voldtatt av noen du kjenner godt i forhold til det å bli overfalt av en vilt fremmed person? Med en fremmed kan du jo ikke vite om livet ditt er i fare, jeg innbiller meg at dette er mer traumatisk enn å bli voldtatt av noen du kjenner godt og som du vet at egentlig er glad i deg og aldri ville finne på å skade deg?

Eller kjennes det verre pga sviket? Jeg prøver å forstå.

I min datters tilfelle var det mye gråting i begynnelsen men på mindre enn en måned var hun den samme jenta som før. Ihvertfall utenpå. Hun har ikke undertrykt det heller, og har ikke noen problemer om å snakke om det overfor meg.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits