Livet passerer i revy

Døgnrytmen min er totalt ødelagt. Men denne gangen er det ikke på grunn av en altfor spennende tv-serie, lange samtaler med en god venn eller setningen "LA OSS DØGNE A, GUTTA!!". Det er på grunn av noe mye bedre. Det er Nissenrevyen 2013. (Forsåvidt er revy også en god blanding av de tre tingene - spenning, venner og døgning.)

Hvis du ikke går på en videregående skole i Oslo eller Akershus, er det kanskje vanskelig for deg å forstå hvor mye revy betyr for oss, spesielt på Nissen. Intensivtida begynte i juleferien, og helt siden skolen slutta har over hundre elever jobbet døgnet rundt på skolen. Tre uker senere er alle utslitte, syke, lykkelige og stolte.

Jeg er påkleder, altså skal jeg hjelpe skuespilleren med å skifte mellom scenene. Det var skikkelig skummelt i starten, men det er faktisk mye lettere enn man tror å skifte hele antrekk på fem sekunder. Bak scenen har hver skuespiller sin egen plass som påklederne har dekorert. Her sitter vi og koser oss mellom forestillingene.

Hvis du derimot går på en videregående skole i Oslo eller Akerhus, anbefaler jeg deg sterkt å være med på revy. Det er virkelig en billett inn i det sosiale miljøet på skolen, og revytid er for de fleste det største som skjer i løpet av skoleåret. Du får anledning til å være med på noe stort og utrolig morsomt. Jeg har aldri følt meg så mye som en nissenelev som da jeg var på skolen klokka halv fem på morgenen på en søndag og øvde på stressskift. Det er en så herlig følelse å komme inn i et klasserom som er helt forandret til revyrom, hvor alle har på seg revygenser og jobber med å lage en fantastisk og proff forestilling. Vi ser på filmer, spiller Mario Kart og har karaokekonkurranse, blant annet. Fortsatt føler jeg meg mye mer hjemme på skolen og jeg har blitt kjent med flere folk på tvers av klasser og trinn.

Vil du se resultatet? En av Norges beste skolerevyer (ifølge både meg og anmelderne), Nissenrevyen, har premiere I DAG og spiller fram til søndag 19. januar. Bestill billetter ved å ringe 466 90 444. Se oversikt over forestillingene her. Temaet er sosiale medier og vårt konstante behov for eksponering, noe jeg tror er aktuelt for mange av oss. Uansett er revy 2 timer med fantastisk underholdning laget gjennom tonnevis av arbeid fra frivillige elever. Det er noe utrolig vakkert med det, i tillegg til at det selvfølgelig er helt lættis. Se gjerne også på andre skolerevyer utover våren, de er alle resultatet av hard jobbing og mye moro!

Revy er ganske altoppslukende, så det blir kanskje mye revymas fra meg framover. Men det er virkelig fantastisk med revy assa!!! Og uansett går alt tilbake til normalen (snufs) om to uker.

Anna

5 kommentarer

Agnes<3!

07.01.2013 kl.21:24

Åå, høres skikkelig koselig ut! Gleder meg til jeg (forhåpentligvis) er med på revy om noen år :D
Så morsomt :)

Isole

08.01.2013 kl.14:36

Haha, så artig! Genialt konsept med sosiale medier, digger det!

Mari

08.01.2013 kl.16:08

Bor litt over en time unna, men jeg har veldig lyst til å ta meg turen for å se!!

Marte

08.01.2013 kl.21:13

Hahahaha, kjempe fin blogg. :-) kommentere tilbake?

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits