Galt å være feit?

Hei dere! Takk for den enormt fine responsen jeg fikk på innlegget om å like sin egen kropp. I kjølvann har jeg jo fått noen stygge kommentarer, og jeg vil ta opp det, pluss et innlegg jeg leste i Si ;D i dag. Siterer det rett under, for dere som ikke har lest det:

"Galt å være tynn?

Når jeg går inn på Norges fineste 96-er" eller "Norges fineste bikinikropp", ser jeg drøssevis av kommentarer. Stygge kommentarer. Jentene, som faktisk ser veltrente og slanke ut, får så utrolig masse dritt. "Hore", "stankelbein", "spis mer MAT!", "Men like curves, not bones".  På bildene av de med i overkant mye former, altså med litt mye fett på kroppen, står det hovedsakelig positive kommentarer, som "du er sterk", "mer å ta i, mer å være glad i". Dette blir bare helt feil. Man skal jo ikke strebe etter å være tjukk! For det første er det usunt, og det kan gi deg komplikasjoner senere. Jeg syns folk burde slutte å rakke ned på hverandre. Og, hvis du har litt for mye fett, begynn å trene og spise riktig. Det er bedre å ta tak i problemene dine enn å rakke ned på alle som har en veltrent, fin kropp."  Frustrert jente (15)

Hahaha. Vel, jeg skal prøve å være grei. 

Det aller første jeg vil påpeke er at dette innlegget er så dobbeltmoralsk som det går ann. "Slutt å rakke ned på tynne folk! Men ikke vær feit, det er dust". Virkelig? Denne mentaliteten er det verste jeg ser. Jeg må innrømme at jeg har vanskelig for å samle tankene mine for jeg er veldig oppgitt. 

Jeg er fullstendig enig i at det er skikkelig dumt å være kroppspoliti. Ingen skal fortelle deg hvordan du ser ut. Det betyr at du som skrev dette, har noe å lære.

For du prøver å si at folk med for mye former og kroppsfett burde trene og spise sunnere. Det er første feil. 

Hvordan vet du hva slags livsstil de har? Du vet det ikke. Vekt og sunnhet har i realiteten veldig lite med hverandre å gjøre, så de veltrente og tynne jentene du ser er kanskje bare født sånn. For alt du vet så spiser ikke de salat og går på sats, de spiser maccern og sitter inne. Dette gjelder også for større mennesker. Det handler om forbrenning og metabolisme. Noen har kjapp forbrenning, andre har treig forbrenning. Man har også høyere vekt om man har større muskler. En tykk person kan spise kjempesunt og trene ræva av seg, men fortsatt ikke gå ned i vekt. På samme måte kan en tynn jente spise masse og trene, men fortsatt ikke komme seg opp i vekt, selv om hun vil. Det er derfor BMI begynner å bli utdatert, fordi den reflekterer en slik holdning. "Jo større du er, jo mindre sunn". Dette stemmer ikke: og hvis du trenger bevis les bare her, her eller her

NEWSFLASH: DU KAN IKKE SE NOENS HELSE OG SUNNHET BASERT PÅ HVOR SMÅ/STORE DE SER UT. NOPE.

Derfor er det faktisk verre å være feit enn tynn i dagens samfunn. Begge deler kan suge skikkelig mye, og alle har rett til å være sinte på kroppspolitiet. For de er skikkelig teite. Feite mennesker får dette i fleisen hele tiden - "Du er bare lat", "spis mindre", "spis sunnere". Det er ikke kult. Det er derfor vi trenger at folk sier "Du er så tøff" til større jenter og gutter som kan vise fram kroppen sin med stolthet. 

IKKE fordi det er noe galt i å være tynn, eller fordi man kan dømme folk for å være tynne. Men fordi det er sosialt akseptert å være tynn, i mye større grad enn å være tjukk. Jeg er klar over at tynne jenter får mye pes, men det rettferdiggjør ikke den heksejakten samfunnet driver mot større mennesker. Jeg blir like sint uansett hvem som får besøk av kroppspolitiet, men vi må bane vei for at alle mennesker kan ta sine egne valg og bestemme over sin egen kropp. Aller mest må vi gi kvinner denne friheten.

Vi skal bestemme om kvinner skal få ta abort. Hvem kvinner skal ligge med (helst så få som mulig, men er du jomfru er du teit). Vi skal bestemme hvor mye kvinner sminker seg, hva de har på seg, hvor mye kroppshår de har og hvor mye de spiser. SLUTT MED DETTE. Jeg er lei av at vi skal fortelle andre hvordan de skal se ut og hva de skal gjøre med kroppen sin. 

Vil du trene? Flott! Vil du ikke trene? Også flott! Vil du spise salat? Fantastisk! Vil du spise pizza? Også fantastisk!

Vi må innse at vi har ingen rett eller noe grunnlag til å fortelle andre hva de skal spise og hva de skal gjøre med kroppene sine. Mind your own business, kroppspoliti. Det er ikke galt å være verken tynn eller feit; det som er galt er å få noen til å skamme seg over hva slags kropp de er født med. Kroppspoliti, gå deres vei. Ingen har noe behov for dere lenger.


Vi er helt forskjellige og vi er like bra! 

Elise

Stikkord:

44 kommentarer

marengkyss

06.01.2013 kl.17:51

så sant så sant!

lalala

06.01.2013 kl.17:53

Alt som er hyggelig er godt for magen!

Ingvild

06.01.2013 kl.18:02

vi skulle bare vært sjeler. det hadde vært praktisk.

uperfektejenter

06.01.2013 kl.18:03

Ingvild: åh, det høres så fint ut.

evaidzha

06.01.2013 kl.18:10

Skikkelig bra skrevet! Er helt enig med deg.. Opplever det hele tiden at folk på jobben påpeker at nå har jeg spist allerede 3 biter sjokolade og kanskje burde jeg stoppe litt. "Kroppen vet du ser ikke så bra ut", eller "husk at gutter ikke liker sånne jenter"..Tydeglivis er det ikke nok at har blitt mobbet på barneskolen for å være tjukkere enn de andre barn, men (på litt annen måte) får nok å høre også når jeg er voksen. Ja, jeg vet at jeg kan glemme den dagen når bildet av meg kommer til å bli satt opp som en plakat som viser frem de nyeste klærne eller whatsoever, men sånn er det bare. Det dummeste er jo at det er jeg som føler meg som en tjukkas som ikke kan få en kjæreste fordi at jeg spiser for mye sjokolade. Dette er virkelig deprimerende..

Men for dere kan jeg si bare tusen takk for at dere tar opp sånne temaer.. Flere burde ha gjort det.

Marie

06.01.2013 kl.18:11

Veldig fint innlegg. Er så enig!!

Hell

06.01.2013 kl.18:26

Jeg er så glad du tok opp dette. Jeg leste dette innlegget og ble helt stum. Jeg hadde det vanskelig for å se om dette faktisk bare var kødd elelr om personen faktisk var alvorlig. Jeg synes det er supert når kvinner har kurver og har litt å ta i og være glad i.

"Elsk deg selv" er et nydelig ordtak, skulle bare ønske jeg selv kunne leve opp til det...

Josefine

06.01.2013 kl.18:35

Kan ikke huske å ha vært så enig med noen i hele mitt liv!

Blogglusa

06.01.2013 kl.18:44

Når jeg leste dette innlegget ble jeg minnet på hvor mye jeg faktisk hater at folk skal blande seg i hvordan man ser ut og hvilke valg man tar ovenfor livsstilen din!

M

06.01.2013 kl.18:53

jeg foretekker selv jenter med litt fett på kroppen, syns de burde spise hva de vil men samtidig kunne tenke på kostholdet sitt + at jenter med litt fett på er utrolig pent skaper mye fine former i ansiktet og på kroppen :D

uperfektejenter

06.01.2013 kl.19:00

M: Poenget er jo at du kan godt ha preferanser for din egen kropp, så lenge du ikke presser på noen hva de skal og ikke skal gjøre med sin kropp. :)

Regine

06.01.2013 kl.19:22

flott innlegg!

Onskel Kåra

06.01.2013 kl.19:30

dang! Hot mamas! Bli med opp og se på frimerkesammlingen min? ^^ Fine jenter <3 heh

Miriam

06.01.2013 kl.19:42

Dere er så sinnsykt kule! Jeg kan ikke bli mer enig.

Hva het innlegget?

Maria

06.01.2013 kl.20:00

Veldig enig!

Shorty140

06.01.2013 kl.20:27

Herlig sagt!

Agnes<3!

06.01.2013 kl.20:33

Fy fader, så bra skrevet. Jeg ble veldig glad av å lese dette. Fjooh. Stå på. Dere er absolutt noen forbilder.

kaninhjerte

06.01.2013 kl.20:37

<3

uperfektejenter

06.01.2013 kl.20:39

Miriam: Det er spørsmålet som starter sitatet: "Galt å være tynn?" :)

hunderre

06.01.2013 kl.22:18

Hun sier jo ikke noe om BMI, hun sier "litt mye fett på kroppen". Fettprosent er ikke BMI. Du kan ha lav BMI og høy fettprosent. Eller høy BMI og lav fettprosent. Har man høy fettprosent øker risikoen for hjerte og karsykdommer blant annet. De minker ikke av at man spiser sunt, ettersom fett rundt hjertet er usunt i seg selv. Det er selvsagt helt greit å være stolt over kroppen sin på et ytre nivå, men å late som om fett er sunt er ikke bra for noen.

Kilder:

http://www.healthchecksystems.com/bodyfat.htm

http://www.dinhelse.no/trening_kosthold/overvekt_farligere_enn_du_tror.html

Den andre linken bruker fortsatt BMI, men det er klart at om man har 30 BMI og er kroppsbygger så er man ikke overvektig.

" Dersom en trener og erstatter fett med muskler kan slankingen noen ganger vises bedre på midjemål enn på KMI.

Midjemål større enn 102 cm regnes som for stort hos menn

Midjemål større enn 88 cm regnes som for stort hos kvinner"

Fra http://nhi.no/livsstil/kosthold/overvekt/overvekt-og-fedme-1147.html

uperfektejenter

06.01.2013 kl.22:48

hunderre: Nei, jeg vet at Frustrert jente (15) ikke sa noe om BMI, men jeg trakk en parallell fordi jeg syntes det var relevant. Alle trenger fett, men det er som med alt annet her i verden; man må modere mengden. Og problemet mitt er at Frustrert jente (15) baserer seg på hva hun kan se på utseendet av fett, og det er ikke realistisk. Poenget mitt da er at en tynn jente kan ha like mye fett som en tykk jente uten at man ville sett det. Jeg vil ikke oppfordre noen til å være usunne, men jeg innser at hva andre gjør med sine kropper ikke er mitt ansvar eller problem. Og jeg skal hvertfall ikke basere det jeg dømmer på utseendet til noen. :)

Sunnere Matvrak

06.01.2013 kl.23:06

For et flott innlegg! Det var en tankevekker :)

aky

06.01.2013 kl.23:43

Sånn som jeg ser det er det de som er mest fornøyde med seg selv som får det de vil. Pga dagens bilde på "perfekt" er det de som ikke oppfyller dette som er usikre på seg selv. Det andre vil ha er selvtillit. En gutt eller jente som viser med kroppen at "jeg liker meg selv!" vil få respekt og kjærlighet og komplimenter. Så gjør det du må for å føle deg komfortabel med deg selv, uansett om du er stor, liten eller "perfekt"

Julie

06.01.2013 kl.23:44

100 % Enig i alt dere skriver! Virkelig bra innlegg.

Sina

07.01.2013 kl.00:17

Alt for mye vekt på at man skal spise sånn og sånn, trene sånn og sånn og se sånn og sånn ut. Overvekt er faktisk et ganske stort problem i vår del av verden, men å fokusere på hvordan folk ser ut og andres vekt er bare for dumt. Kropp er privat. Hvordan man ser ut er alt for mye vektlagt, selv om innerst inne vet folk at det ikke har noe å si.

(ååååh hgdfshbsajnsj, jeg så den kjempefine "hvem av disse veier gjennomsnittelig av vekten for kvinner i Australia?"-greia på tumblr.http://uperfektejenter.tumblr.com/post/39472632003/mybodypeaceofmind-symphonyofawesomeness-all#notes )

Øyvind

07.01.2013 kl.04:13

(med forbehold om at jeg har sagt det før)

Elsker denne bloggen :) .

uperfektejenter

07.01.2013 kl.09:02

Sina: Det er ikke nødvendigvis overvekt som er problemet heller, men usunnhet. :)

Siv

08.01.2013 kl.01:36

Fantastisk! Veldig enig :)

Googlehead

08.01.2013 kl.12:08

Som en som(vil ikke kalle det en spiseforstyrrelse) har hatt et ganske anstrengt forhold til mat, blir jeg utrolig glad for å lese dette. Jeg sultet meg og spiste ikke annet enn appelsiner og knekkebrød(og middag hvis jeg skulle spise hos andre) så og si en hel vinter av og på, og det bare fordi en "venn" av meg hadde startet det nye skoleåret mitt med kommentaren "Oi, du har lagt på deg!". Hva som er sunt kan man ikke regne ut med BMI eller se utifra hvordan man ser ut, for det er så forskjellig fra person til person.

Jeanett

08.01.2013 kl.12:46

Kjempe flott innlegg (y) :)

Mee

08.01.2013 kl.14:09

En jente som er tynn kan ikke ha like mye fett på kroppen enn en jente som er utrolig overvektig. Hvor mener du isåfall at dette fettet gjemmer seg på de tynne?

Og Sunt kosthold sammen med mye trening er jo med på kroppens oppbygning. Så jo, i de aller fleste tilfeller så kommer vekt an på variert kosthold og trening. Unntak: født med kraftig bygning og problemer med å slanke deg. "Vekt og sunnhet har i realiteten veldig lite med hverandre å gjøre." - Hvis du trener ofte så vil du jo også forbrenne fortere, derfor vil jo en som trener kunne holde seg slank, selv om en spiser mye og usunn mat, i motsetning til en som bare spiser mat uten å trene det vekk.

uperfektejenter

08.01.2013 kl.14:49

Mee: Se på en kroppsbygger/bodybuilder. Faren til en venninne av meg sjekket BMI-en sin og han fikk beskjed om at han var kraftig overvektig, nettopp fordi han er bola og muskler veier mye. Trening handler ikke om å være slank, det handler om å være sunn. For noen betyr det å legge på seg, for andre betyr det å gå ned i vekt. Det ser veldig ut som at for deg er "tynn" synonymt med "sunn", noe som ikke alltid stemmer. Jeg kjenner drøssevis med mennesker som spiser mer enn meg, både i mengde og i usunnhet, og som sitter mesteparten av dagen sin på ræva. Alikevel er de tynnere enn meg. Dette høres kanskje ut som at jeg syns er negativt, men det syns jeg ikke, det er bare et eksempel. De er seg, og jeg er meg. Forbrenningene våre reagerer forskjellig på hva vi gjør. Det er helt ok å leve den livsstilen man vil. Jeg vil gjerne spise sunt og holde kroppen min i aktivitet, men jeg liker godteri og det burde være greit det også. Alle kroppstyper er like mye verdt, men når vi glorifiserer tynne mennesker og sier de er idealet på sunnhet, så gjør vi samfunnet en veldig stor utjeneste. Ikke fordi det er noe galt i å være tynn, men fordi tynn ikke alltid er lik sunn.

@YngvarG

08.01.2013 kl.20:02

Sosialistisk Venstreparti har foreslått å innføre en aldersgrense på 20 år for kosmetiske operasjoner. Hvis dette blir gjennomført snakker vi om et reellt 'kroppspoliti', hvor statens maktapparat kan brukes til å hindre f.eks. 18 år gamle kvinner å få større bryster eller å ta en fettsuging.

«Jeg blir like sint uansett hvem som får besøk av kroppspolitiet, men vi må bane vei for at alle mennesker kan ta sine egne valg og bestemme over sin egen kropp.»

I dag kan unge kvinner ikke bestemme om de ønsker å benytte seg av et sertifisert solarium, med mindre hun har fylt 18 år, som er aldersgrensen for denne selvbestemmelsesretten. En 17-åring på en solseng kan få besøk av det virkelige politiet, som kaster hennes kropp ut av lokalet.

Har du noen tanker rundt disse innskrenkingene i kvinners frihet?

Mee

08.01.2013 kl.21:49

En gjør også samfunnet en veldig stor utjeneste ved å glorifisere tykke mennesker som idealet på sunnhet også.

Yngvar: jeg tror en jente som ønsker brystoperasjon som 18-åring ønsker dette like mye når en er 20.

uperfektejenter

09.01.2013 kl.00:19

@YngvarG: Hmm. Jeg er litt delt på dette, men veldig kort så vil jeg si at jeg tror dette kan være en bra ting så lenge det gjelder begge kjønn? Og der har jeg jo tapt litt, for det er i størst grad kvinner som vil ha større bryster (og kanskje også ta mest sol?). Her er det ikke snakk om å dømme noen for å være på en spesiell måte, men å heve aldersgrensen på permanente endringer for kroppen som kan ha store konsekvenser. Det er aldersgrenser for piercinger også, noe jeg er glad for, for jeg ville ha min første piercing da jeg var 12, men måtte vente til jeg var 16. I all ventetiden fikk jeg bedre perspektiv, og ventet faktisk helt til jeg var 17 år med å være sikker på det piercingvalget jeg tok. Tror heller ikke jeg var moden nok til å se ansvaret ved en ansiktspiercing da jeg var 12 år gammel. Så dette er ikke et spørsmål om å hindre deg frihet over din egen kropp, men å sette en aldersgrense som gjør at du er mer klar over hva du gjør og moden nok til å ta de valgene som man må ta. Jeg ser at det finnes unntak her, som alle andre steder - kvinner som vil ha bryst-reduksjon burde ha mulighet til å få det når de trenger det (typ ryggproblemer) og solarium kan fungere som lysterapi så kanskje man kan få det på resept? Det er mange nyanser her, men stort sett vil jeg her si at plastisk kirurgi er et mye større valg enn "Skal jeg spise sunt eller usunt i dag?" og ikke noe man "trenger". Jeg kjemper for at man skal være fornøyd med den kroppen man har, og da blir det litt kunstig å skulle forandre på den til å se mer "normal"/"samfunns-passende" ut (selv om det selvfølgelig er lov for dem som vil det, jeg er ikke kroppspolitiet heller). Håper det svarte på det du lurte på :) Veldig gode spørsmål!

Jente26

09.01.2013 kl.05:49

Synes det er bra du tar dette opp, og jeg er 100% enig med deg i at vi skal kunne være fornøyd med vår egen kropp :) Når det er sagt så har jeg MASSE erfaring med å være overvektig (BMI på rundt 30), slanking og trening. Jeg jobber nå som personlig trener og har BMI på rundt 23, men det har vært en veldig tung kamp mot kiloene nesten hele livet mitt. Når jeg var 17 år hadde jeg nok vært 100% enig med deg :) Men skal avlive noen myter i det du har skrevet.

BMI er ikke på vei ut som målemetode. Den er ubrukelig på barn og bodybuildere. Den kan være ubrukelig på folk som trener svært mye styrke. Jeg trener styrke nå 1-3 dager i uken, men jeg kan fint bruke BMI som metode. For de aller aller aller fleste mennesker fungerer den utmerket.

Noen har rask og noen har treg forbrenning. Feil dessverre, eller heldigvis. Kroppene våre fungerer veldig likt. Det finnes individuelle forskjeller, men de er veldig små i det store bildet. Det som teller er hvor mye vi beveger oss og hva vi spiser. Ingen kan spise 10 Big Macs om dagen mens de kun sitter på ræven og samtidig holde seg slank. Da har de en sykdom eller en spiseforstyrrelse. Ingen kan spise 1000 kcal om dagen og ikke gå ned i vekt. Kroppen vår er ikke så veldig avansert matematikk :) Og det er egentlig en bra ting på veldig mange måter :)

Det som gir økt forbrenning er muskelmasse og trening. Personer som trener regelmessig vil få økt hvileforbrenning, og muskler forbrenner energi hele tiden. Fett gjør ingenting dessverre. Så en person på 100 kilo med 35% kroppsfett vil forbrenne mindre enn en person på 100 kilo med 5% kroppsfett.

Det har vært forsket mye på dette, og det viser seg at de aller fleste overvektige spiser mer enn de tror de spiser. Jeg kan skrive under på denne, for jeg var der selv. Man kan legge på seg i dag nesten uten å spise noenting, det spørs jo helt hva du spiser....

Å gå ned i vekt er både veldig enkelt og veldig vanskelig. Det er vanskelig fordi man først må innse at man har et problem med vekten, også må man ha viljen til å gjøre noe med det. Mange er overvektige og trives helt fint med det, men å skylde på treg forbrenning osv er å lure seg selv. Å gå ned i vekt er veldig enkelt fordi vi vet akkurat hva som kreves for å få det til. Jeg kan satse årslønnen min på at hvis jeg får styre kostholdet og treningsprogrammet til 100 ellers friske overvektige personer i 1 måned, så har minst 99 av de gått ned flere kilo :) Jeg ser dette daglig i jobben min - at trening og riktig kosthold fungerer!

Når det er sagt så har kosthold mye mer å si enn trening. Å overspise samtidig som man trener har veldig lite for seg. Man kommer i bedre form og trening er alltid sunt, men skal man ned i vekt MÅ man endre matvanene sine. Mange ville nok fått en liten aha-opplevelse om de skrev opp kaloriene de fikk i seg. Jeg var en av de :) Å løpe av seg en grandiosa vil ta noen timer.

Til slutt - til de som fremdeles tror at overvekt skyldes gener/treg forbrenning. For 100 år siden var overvekt nesten ikke-eksisterende. Det er fremdeles nesten ingen overvektige i store deler av verden. Det er stort sett i vesten (USA og Europa) som sliter med dette problemet. Det har eksplodert de siste 10-20 årene. Og det skyldes altfor enkel tilgang til billig mat med fryktelig høyt energiinnhold - type burgere, pizza, snop osv - og en livsstil som mer og mer handler om å sitte i ro mange timer om dagen. Maten er det desidert største problemet, med et sukker og fettinnhold som egentlig er helt hinsides all fornuft. Vi vet at røyk og alkohol er skadelig, så derfor har vi innført høye avgifter og reklameforbud. Dette kommer garantert på mange matvarer i årene som kommer. Fedme kommer til å koste helsevesenet i Norge ufattelige summer med penger i årene som kommer.

Når alt dette er sagt - vær fornøyd med den du er :) Ingen skal tvinges ned i vekt, og ingen skal mobbes for hvordan de ser ut. Enten de velger det eller ikke!

Caroline

23.01.2013 kl.20:28

Vil bare si at det styrker selvtilliten min å lese dette innlegget her! Jeg har omtrent samme kroppsfasong som hun til venstre :-D

Anette

24.01.2013 kl.08:59

"stankelbein", "spis mer MAT!", "Men like curves, not bones". Disse jentene får disse kommentarene, også sier dere at det er mer sosialt akseptert å være tynn? Det var en rar konklusjon.

Gurke

24.01.2013 kl.10:07

Å være overvektig er ikke sunt, uansett hvordan du putter det. Det er så klart galt å være kroppspoliti, men folk med mye overfladisk fett hadde hatt godt av litt trening og sunnere mat. Det er ikke rakketforskning, det er grunnlegende kunnskap. Jeg synes egentlig at det er verre når folk blir rakket ned på for noe de ikke kan gjøre noenting med selv, f.eks. store ører, hudfarge, store fortenner etc. Don't get me wrong, jeg er klar over at genetikk spiller en stor rolle når det kommer til hvem som er overvektige, men det alle overvektige har til felles er at de kan gå ned i vekt på en sunn måte (ingen bull shit slankekurer) om de går inn for det.

hahaha

24.01.2013 kl.11:47

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. ;)

uperfektejenter

24.01.2013 kl.15:16

Anette: Diskriminerene kommentarer skjer med alle, og det er like ille uansett hvilken vei kommentarene går. Men det samfunnet vi lever i er generelt sett mer rettet mot tynne mennesker, som ofte blir usunt. Se for eksempel på klesstørrelser og måten man redigerer modeller i magasiner. Til og med syltynne jenter blir redigert tynnere før de blir puttet i magasiner. Det sier noe om de usunne holdningene samfunnet vårt har til vekt og størrelse, og slik sett er det vanskeligere å være stor. Det finnes drøssevis med eksempler, og det er ikke så vanskelig å finne dem.

Frida

24.01.2013 kl.19:57

Helt enig med deg! Bortsett fra det om at man bare vil sitte inne og spise pizza da. Det bryr meg ikke noe om hvordan kroppen blir seende ut, det bør ikke bry noen, men bare man tar vare på seg selv og holder seg sunn, sånn at man ikke blir syk liksom, så kan ingen kreve noe annet av noen! Vil bare ikke at folk skal kunne akseptere alt, uten å holde seg selv frisk. Vil ikke at noen skal få sykdommer av å holde et syyykt usunt liv! :)

Anne-Grethe

26.01.2013 kl.05:33

Bra skrevet!

Maren

26.01.2013 kl.23:57

Oi! Dette var veldig bra skrevet! Jeg sliter litt med trening/slanking, og dette fikk meg i godt humør. Alle burde være selvsikre og fornøyd med sin egen kropp, uansett form. Det er vi selv som bestemmer hvordan vi føler oss. Ingen har rett til å komme bort og bare "-Jeg synest at du har litt store lår," eller for den slags skyld bryst. Vi bedømmer oss selv, og vi har absolutt ingen rett til å bedømme andre hvis vi er misunnelig. Har vi lyst til å trekke ned folk, eller løfte dem opp? Jeg tror svaret er nettopp det vil selv ville likt. Å bli løftet opp av komplimenter om den fine genseren vi hadde på i dag, om at håret vårt flettet fint, eller at vi jobbet godt i timen i dag. Det mange bør innse er at man faktisk også føler seg bra når man gir andre komplimenter. Man gir glede og smile videre. Hvis folk bare kunne slutte å slenge dritt og trekke ned andre. Verden hadde blitt et så mye bedre sted!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits