Takknemlighet

Dette er et innlegg jeg har hatt i tankene veldig lenge. For de fleste som leser denne bloggen (og vi som skriver den) bor i Norge. Noen ganger er det enkelt glemme at vi lever i et godt land og har mye godt. Det er enkelt å glemme å være takknemlig. Ofte er man nedfor eller fokuserer på kjipe ting. Det er ok å ikke være ok, men noen ganger må man prøve å se forbi det så man kan fungere og ha det fint. Takknemlighet er noe vi må bli flinkere til å praktisere. (Det betyr IKKE at deprimerte mennesker "bare klager" eller at psykisk sykdom ikke finnes. Det betyr bare at takknemlighet er en veldig fin ting.)

 

Jeg våkner opp hver dag og er så heldig at jeg kan dra på skolen, gratis. 75 millioner jenter har ikke samme sjansen. Jeg spiser ikke alltid frokost, men kjøleskapet vårt er fullt. Jeg trenger aldri gå på tom mage. Jeg kler på meg og trenger ikke fryse; jeg har mye klær. Jeg har tak over hodet. Jeg kan ta bussen til skolen. Kollektivtilbudet i Norge er ikke det beste og jeg er ofte misfornøyd. I dag vil jeg heller være takknemlig over at jeg ikke må gå til skolen.

 Jeg er takknemlig over at jeg har venner. Jeg er takknemlig over at jeg har en familie. Jeg krangler med både venner og familie fra tid til annen, men jeg vil dere skal vite at jeg setter kjempestor pris på dere. 

Jeg er takknemlig for at mamma og jeg hadde råd til å tilbringe jula i Washington D.C., oppleve mye fint og kjøpe nye ting jeg "trenger".

Jeg er takknemlig over at likestillingen i Norge har kommet så langt som den har. Vi er ikke i mål, men når man sammenligner Norge med Saudi-Arabia vet jeg at jeg har mye å være takknemlig for (tusen takk, feminister fra 70-tallet).

Jeg er takknemlig for denne bloggen og alle dere himla fine lesere. Jeg er takknemlig for at jeg kan skrive og at min stemme blir hørt. Jeg er takknemlig for at mine følelser og tanker er viktige for andre.

Jeg er takknemlig for at jeg kan føle meg både bra og dårlig. Jeg er takknemlig for at jeg har gått gjennom motgang og kommet meg gjennom det. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg er singel, og enda mer takknemlig for at jeg er fornøyd med meg selv (både kropp og sinn). 

Så takknemlig er jeg at da jeg kjøpte meg en ny skrivebok i USA tok det ikke lang tid før jeg visste hva jeg skulle skrive om i den. Det er takknemlighetsboka mi. Der skal jeg skrive ned hver gang jeg er takknemlig. Så kan jeg ta fram boka når jeg ikke har det bra, og føle meg bedre. Det er viktig å føle på negative følelser, men jeg tror mange trenger en påminnelse om alle de gode tingene vi har i livene våre. De utsletter ikke det negative, men det kan hjelpe i mørke stunder. Jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme. Når man har det vondt er det vanskelig å tenke positivt, og denne boka skal hjelpe meg. Jeg håper takknemlighet kan hjelpe dere også.

 
(Morsomt nok står det "Wake up smiling" utenpå, og hvis jeg fyller opp boka er det jo store sjanser for at jeg gjør det.)

Hva er dere takknemlig for?

Elise

7 kommentarer

Blogglusa

29.12.2012 kl.13:35

For en utrolig god idé å lage en sånn bok! Det må jeg prøve å få til :D

kaninhjerte

29.12.2012 kl.15:13

Jeg er også takknemlig for at jeg bor i dette landet, og jeg blir provosert hver gang folk later som om Norge er så ille, fordi vi må dele det med folk fra andre land.

Merethe

29.12.2012 kl.16:58

Så mye fint :-) Jeg er takknemlig for at jeg bor i Norge, har familie og kjæreste og at jeg strengt talt har alt jeg trenger.

Sina

29.12.2012 kl.19:58

Jeg bor ikke i Norge for øyeblikket, men jeg er utrolig takknemlig for at det er i Norge jeg hører til. Bor i England og det gir meg så mye andre synsvinkler på det - Norge er jo så fint!! Ting de fleste ikke tenker over, fordi det er selvfølger hjemme, er ikke selvfølger her. Gratis skolebøker? Nei. I ENGLAND. Vi har helt jævlig høy standard i Norge, selv i forhold til Europa.

acristy

31.12.2012 kl.00:31

Det å ha en takknemlighets bok,synes jeg, er en veldig stilig ide! Kanskje jeg skal også begynne med noe slikt :')

Jeg er takknemlig for at jeg bor i den delen av verden som jeg bor i og at jeg har fått en mulighet til å ha et bedre liv. Jeg er takknemlig for venner, og ytringsfriheten som vi er så heldige å ha. Det er mange ting jeg er takknemlig for, synes det er en bra ide å minne meg selv på det en gang i blant :)

Knut

01.01.2013 kl.17:27

Skattefinansiert er ikke det samme som gratis. Dine foreldre betaler for skolegangen din over skatteseddelen.

uperfektejenter

02.01.2013 kl.01:38

Knut: Da er jeg takknemlig for at vi bor i et land der skattepenger prioriteres til å ha offentlig skole og helsevesen. :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits