Det er ok å ikke være ok

Jeg hater å snakke om at jeg har det dårlig. Ikke fordi det er hemmelig, tvert i mot promoterer både Anna og jeg åpenhet om mental helse. Jeg hater å snakke om det fordi jeg har lett for å gråte. Jeg føler meg svak som ikke kan fikse ting selv. Jeg vet jo at det ikke stemmer; alle har følelser og det sunneste er å snakke om dem. Men det er vanskelig. At jeg velger å drive en blogg som drives av å være seg selv 100% betyr ikke at jeg ikke har følelser og usikkerheter. Det betyr ikke at alle negative hendelser og kommentarer preller rett av. 

Derfor blogger jeg sjeldnere når jeg har det slik. For jeg blogger om hva jeg føler og tenker og opplever, og når det er mye dritt så stenger jeg meg inne. Jeg tror ikke jeg er den eneste, og jeg har endelig innsett at det er ok. Det er ok å ikke være ok. Det er ok å sitte en time og gråte i dusjen. Det er ok å skrike av frustrasjon over at man ikke alltid får til alt man har lyst til. Det er ok å føle seg ensom. Det er ok å ville ha en hånd å holde i. Det er ok å være alene. 

Det som ikke er ok, er å stenge alt inne. Late som det ikke eksisterer og bare prøve å gå videre. Noen ganger må man regulere føleser. Det er ok å tenke "jeg har ikke tid til dette nå", men ikke hver gang noe negativt skjer. Jeg har lært meg at det sunneste er å la alt gå. Føle det, kjenne på det, og så gå videre. Noen ganger tar det tid. Det er ikke alltid gøy, og noen ganger må man være alene for å gjøre det. Noen ganger er det bagateller, andre ganger større ting. Alle følelser er like viktige. Denne vinteren har lært meg at man må faktisk føle på alt; det gode og det vonde. 

Jeg har ikke greid å dele det med dere mens jeg har hatt det vondt, men jeg deler det nå. Jeg har slitt både med meg selv og med dårlige mennesker; jeg har kuttet ut negative mennesker fra livet mitt og passer bedre på meg selv. Jeg prøver å kjenne på hva jeg trenger og hva jeg føler, ikke dytte alt bort. Jeg har kjent på at det er ikke alltid man føler seg ok. Og jeg har akseptert det. 

I tillegg har jeg begynt med å gjøre ting som gjør meg glad når jeg har det kjipt. Lese en hyggelig bok (sa noen Harry Potter), høre på musikk, ta et bad, lakke negler, sove, farge håret, gå en tur. Det er mange ting som hjelper meg. Ikke alltid med en gang, og ikke alltid over natta, men det er helt ok. Det er ok å ikke være ok. Hva gjør du når du ikke føler deg ok?

 

Elise

9 kommentarer

Sina

19.12.2012 kl.13:40

Jeg har en greie med at jeg _må_ prate med noen. Samme om det er en internettvenn, sende sms med en venninne, eller stå opp en time etter det som egentlig er leggetid for å prate med pappa.

acristy

19.12.2012 kl.14:34

Det er nok sant. Og det lyder så riktig..ok å ikke være ok :)

sofus

19.12.2012 kl.15:10

Tusen takk! Dette inlegget hjalp meg virkelig, har ikke følt meg helt ok denne høsen/venteren.. Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver. Når jeg ikke har følt meg ok har jeg nok stengt meg inne. Jeg burde nok begynne å gjøre noe som gjør meg glad når jeg føler meg dårlig.

Har også veldig lyst til å si at jeg elsker denne bloggen! Dere skriver om ting helt rett ut, noe som er utrolig bra. Gleder meg til hver gang det kommer et nytt innlegg :)

Eva

19.12.2012 kl.16:50

Veldig fint skrevet <3 En gåtur m/iPod, løping og en dusj pleier å hjelpe meg, Og en fin film jeg har sett litt mange ganger fra før.

Øyvind

19.12.2012 kl.17:50

Klatring med gode venner hjelper, og støttegruppa på nettet er god å ha iblant:). Spesielt i og med at jeg kan være 100% anonym der, slik at jeg kan være langt mer åpen enn "i virkeligheten".

Noen ganger er det godt å komme seg ut og, dra ned på butikken og kjøpe en iskaffe eller stikke bort på høyskolen og se om jeg treffer på noen kjente.

Karina

19.12.2012 kl.20:48

Jeg har besluttet å lese en bokserie jeg tidligere har lest, simpelten fordi den fungerer som veldig god terapi, jeg føler meg alltid som et nytt og bedre menneske! Dette fordi bøkene gjør at jeg føler meg hjemme og jeg passer så godt inn, det er så mange følelser, tanker og ting man blir bevisst på underveis i disse bøkene.

Jeg har heller ikke hatt det så bra den siste tiden, og jeg merker virkelig at det går opp og ned..men jeg skammer meg ikke :)

Takk for at du skrev dette!

Mintchen

19.12.2012 kl.22:21

Når jeg ikke er ok. Blir jeg av en eller annen grunn überfemi. Da kommer tiden, hvor jeg gidder bry meg med utseende, og tar på blondekjoler, og er helt "porselensdukke" til det går over.

hanne

20.12.2012 kl.01:24

Jeg elsker å gråte, om enn alene, når jeg ikke har det ok. Kunne legge meg i senga om kvelden og gråte så mye at det kjennes som kroppen vrenger seg i en time. Det er så deilig. Men det er ikke alltid det går. Generelt liker jeg å la meg selv være deppa når jeg er deprimert. Se en supertrist film og høre på trist musikk, skrive akkurat hvordan jeg føler meg i dagboka mi. Helt til jeg har fått tømt meg skikkelig godt.

Sofie

20.12.2012 kl.17:28

:)

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lq3qhakcP81qdrkdyo1_400.jpg

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits