Å kjøre brannbil

(Soundtrack:) 

Hei søte lesere! Vi fikk denne kommentaren:

"Hei! vil bare si at det er veldig gøy og lærerikt å lese bloggen deres, men jeg lurte også på om dere kunne skrive om å "kjøre brannbil", eller ha sex med mensen da, i sex-FAQ-kategorien?:) har lurt på dette siden man alltid er mer kåt når man har mens, men lurer jo litt på om det er litt grisete og sånn med blod osv.. hadde satt pris på svar:)"

Ingenting er viktigere for meg enn at ungdom (folk generelt) har god informasjon om sex, så i dag kommer et innlegg om sex og mensen. Du er advart. ;)

Aller først sier jeg at ja! du kan ha sex med mensen. Det vil for mange minske mensensmerter og varigheten av mensen. Når du får en orgasme trekker skjedemusklene seg sammen, og det gjør de når man blør også. Du får altså flere muskelsammentrekninger; ergo går mensen fortere. Det er uansett et par ting du burde tenke på. 

 

1. Søl. Sex med mensen er ikke for dem som misliker blod. Derfor er det lurt å ha et håndkle for hånden, gjerne kondomer uavhengig av om du går på annen prevensjon, ha sex i dusjen og ha tamponger/bind handy til å ta på med en gang du er ferdig. Blodet er ikke farlig, men det søler og det er greit å ikke måtte vaske sengetøyet hver dag når du har mensen. På den positive siden har man jo da et fantastisk glidemiddel og trenger kanskje ikke så mye forspill. 

2. Sikkerhet. Det er ikke slik at du kan regne mensen som "sikre dager" (dager du ikke blir gravid på). Man blir gravid under menstruasjon også, ikke ta sjansen. Det er også slik at kjønnssykdommer tas lettere opp i blodet enn i kjønnsvæsker, så bruk kondomer/slikkelapper! Kjenner du ikke partner så godt er det bedre å være på den sikre siden. 

3. Tyngdekraft. Skal du ha samleie, ikke vær på topp. Det er bare en vei for blodet å gå, og det er nedover/ut. Partner kan altså få seg en ganske kjip overraskelse når dere er ferdig hvis du er på topp. Det er derfor heller ikke en lur ide for jenter som har sex med jenter å 69'e, med mindre dere ligger sidelengs. 

4. Tankekraft. Mange syns mensen er kjempeekkelt og er redd partner syns det samme. Jeg skjønner at man ikke føler seg dritlekker når man har mensen (mange får kviser, blir oppblåst, etc), men jeg vil bare si at mensen er verken farlig eller smitsomt så ikke la det hindre deg i å ha sex hvis du er kåt. Det er helt ok å ikke ha sex under mensen, misforstå meg rett, bare vit at du er ikke ekkel om du ikke bryr deg så mye om mensen. Det er en helt normal kroppslig funksjon og alle kvinner opplever den i løpet av livet så vi burde egentlig være mer vant til den. 

 

Jeg håper det svarte på spørsmålene til kommentatoren, og om noen lurer på noe mer om sex er det bare å spørre! Bedre å spørre enn å bli gravid/få klamydia/etc. 

Elise 

4 kommentarer

Marte Isaksen

09.12.2012 kl.22:40

Dette var et skikkelig bra innlegg.

Øyvind

11.12.2012 kl.00:24

Hei! Flott innlegg, men er det ikke også en høyere sjanse for infeksjoner og sånn om en har sex under mensen? Mente jeg leste det et sted...

uperfektejenter

11.12.2012 kl.10:06

Øyvind: Da leste du nok ikke dette så grundig, for det står under punkt to: "Det er også slik at kjønnssykdommer tas lettere opp i blodet enn i kjønnsvæsker, så bruk kondomer/slikkelapper! "

Øyvind

12.12.2012 kl.08:28

Haha, leste faktisk det, men klarte på én eller annen måte å ikke registrerte det, for så spesifikt etter ordet "infeksjoner".

Off, sånn går det når en ikke får nok søvn (eksamenstid):p.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits