Her kommer vinter'n (mas)

Det startet med en litt ubehagelig kulde. Så begynte det å regne konstant. Det kom en hylende vind. Dette ble etterfulgt av dritmye vind og snø. Deretter is på alle veiene. Så lagde jeg en spilleliste på Spotify. Ute tryna jeg på vei til trikken, noe som resulterte i dette:

Som dere kanskje fikk med dere i fjor, er ikke vi på uperfektejenter særlig glad i vinteren

Skolen er mas. Lekser er mas. Å være ute i mer enn et minutt er mas. Å prøve å planlegge hvor man skal være med venner er mas (er man mer enn fem blir det lett for bråkete til å være inne med foreldre, men ute er det KALDT). Kjærlighetssorg er (fortsatt) mas. Å stå opp om morgenen er mas. Å gå ut døra om morgenen er enda mer mas. Å finne varme klær uten å se dust ut er mas. Å prøve å gå på veien i større tempo enn en snegle er mas (resulterer i knær som på bildet over). Å finne julegaver er mas. At jula stort sett har blitt redusert til reklame og kjøpepress er mas. Å fryse inni nesa når man står ute i mer enn fem minutter er mas. At bussen er enda seinere enn vanlig (20 minutter sein) i -15 er mas. Jeg tror ikke jeg er den eneste som blir litt vinterdeprimert. 

Det er noen lyspunkter da! Som julekonserten musikklinja på Manglerud setter opp i neste uke, klokken sju i Grønland kirke. Det koster penger da, men jeg husker ikke så mye (og helt ærlig, du har pengene). Eller det faktum at Anna spurte meg "Hvordan får man blåmerker av at det er kaldt???" til svar på bildet over, eller gode bøker (Harry Potter, for å nevne noen). Te eller kakao, all varm drikke. En unnskyldning til å være inne 24/7 (selv om det er usunt). Ullsokker. Ullgensere. Å glede meg til bedre tider. For på vinteren går jeg i hi, og du får ikke ut den ordentlige Elise før mars. Til da har jeg blitt erstattet av en robot, som heter Elise:Hun er nesten som meg, hun bare sier "Now hold up!" eller "Bitch please!" eller "Det der var sykt mannsjåvinistisk!" mye oftere. Noen syns det er bitchy, jeg sier fuck off, det er vinter. Vinter suger. Da suger jeg også. 

 

Liker du vinter? Hvis nei, hvorfor? Hvis ja, hva er galt med deg??? (Neida joda)

Elise

11 kommentarer

Mathilde Haug

06.12.2012 kl.18:29

haha, jeg elsker vinter, snøsnøsnø, kulde i kinnene, istapper, lys i naboens trær, julepynt, juletre, julefilmer, innetid, kakao,te,RØDVINSgløgg,pepperkaker og andre julekaker. baking, pepperkakehuslaging (og knusing). Vi må ikke glemme nisser og ski og klementiner og julemarsipan og kålrabistappe og frank sinatra som synger julemusikk, gatene i oslo, istapper i håret, snøballkrig, snøengler, aking, julebarnetv, askepott, adventskalender, lys, varme fra ovnen, ull i alle former og lag på lag og ingen bryr seg om du ser teit ut med alle ullgenserene, skjerfene, strømpene og vottene. blåfjell, morsomme fall på isen som ikke skader en, skøyter, pysj, jul!. det er min fineliste. Men -15 grader er litt å ta i, tullete norge, for da begynner folk å foretrekke minkpelsen sin og bjørnefitta, neitakk.

acristy

06.12.2012 kl.18:47

Naaaaj, jeg fordrar ikke vinter, den verste tiden...og med vinterdepresjon er du ikke alene! Helt enig, masmasmas :/

Te og ull redder dagen ganske ofte da :')

Jeg digger håret ditt,forresten c:

Krinstin

06.12.2012 kl.20:08

Det tar så laaaaang tid å kle på seg.... Jeg vil tilbake til de temperaturene hvor man bare kan stikke tottene ned i tøyskoene og nappe en tynn jakke med fra knaggen for sikkerhets skyld, før man rusler ut. Vil. Ha. Nå.

Men jeg skjønner jo at jeg aldri hadde visst å sette pris på sommeren om ikke det var for kontrasten til vinteren. Så egentlig er jeg litt glad for vinteren også. Men det hadde vært nok med et par uker en gang i blant.

Monica

06.12.2012 kl.20:48

Vinter er pyton !! Kulda, snoen, alt ekstra arbeidet, all ekstra tid du må bruke for å få gjort dei enklaste kvardags tinga.. Det og kome seg på jobb i sonvær krev ekstra tid for å måke fram bil, ekstra kjøyretid om det er dårlig brøyta.. er det kaldt må ein ut for fyrst og starte ( forhåpentligvis ) bilen, lat den stå på tomgang ein halvtimestid før ein faktisk skal reise.. :( Ein har på seg så mykje ull, at det er like før ein startar å bræke :/ Får hjartevondt av dyr som ikkje finn mat eller har eit hus og bu i, lagar seg enda litt ekstra arbeid med å hjelpe dei.. Kulda gjer tankane vonde, kroppen treg og vond å flytte på.. overivrig på yr i håp om at det snaaaaart blir under -10, deprimert når ein ser det skal det iallefall ikkje bli... huff, vinterdepresjon, velkommen :((

Marte Isaksen

06.12.2012 kl.20:50

//Tusen takk! Jeg har det kjempebra nå. Føler jeg har fått orden på livet mitt, eller er på god vei i alle fall. :)

Søt på bildet!^^

Meg

06.12.2012 kl.20:51

Haha, du er hærlig! Vinter ute er kjipt, men vinter inne er så kos man bare kan få det! Ullgenser, joggebukse, te, bok, film og peis... What's not to love about that, eh?

MakeNoSense(Nini)

06.12.2012 kl.21:42

Vinter er litt både og. Mye stress og lekser og slike du nevnte, men det har sine oppturer. I hvert fall desember. Jul og bursdag! :D

Men ja, vintern kunne vært litt mindre kald og kortere. Har opplevd -38 oppe ved hytta en gang. BRRRR!! Det var kaldt o__o

Ida C West

07.12.2012 kl.10:34

Haha, jeg liker heller ikke vinter. Det er faktisk Nesten bare mas. Og au, det blåmerket så ikke godt ut. God bedring, eller hva man nå bruker å si om blåmerker :p

Blogglusa

07.12.2012 kl.13:34

Heihei, jeg ELSKER vinteren, og synes du overreagerer! :P Neida, jeg skjønner meg godt på alle argumentene dine, det er bare det at jeg synes alt det positive veier opp for det at det er "litt" kjølig. Å gå til skolen er så utrolig koselig. Istedet for å tenke: "kaldtkaldtkaldt", så tenker jeg: "Å, for en herlig knasende lyd som høres når jeg går bortover den vakre snødekte veien. Snøen faller i håret mitt og jeg kan begrave haka ned i det varme skjerfet." Det handler om hvordan man ser på ting, og jeg skjønner godt at har man bestemt seg for at vinteren er dritt, så er den det. Men bestemmer man seg for at vinteren er herlig, da blir den nettopp det, herlig, fantastisk! Lenge leve vinteren!!!

Mintchen

07.12.2012 kl.15:54

Jeg er også en stor vinterfan. Men av helt personlige grunner. Jeg er superallergisk mot gress. Så vinter å snø vil si at jeg kan være ute i mer en fem min, uten å være pottetett,og ikke kunne snakke. Når det er sagt, er jeg ingen større fan av kulde. Ørten lag med strømebukser og ullunderskjørt, er ikke digg. (v.v)

♡ Rita W

14.12.2012 kl.01:52

Jeg liker faktisk vinteren fordi da har jeg masse å se fram til :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits