UPERFEKTE MENNESKER: Tavi Gevinson

Tavi Gevinson er 16 år gammel. Allikevel har hun oppnådd nok til å imponere de fleste. Hun startet motebloggen Style Rookie som 11-åring, og vakte raskt reaksjoner. Som 13-åring var hun en VIP-gjest hos New York Fashion Week, og har siden det blitt hyllet av hele moteverdenen for sin motesans, kløkt og orginalitet. Å være et internasjonalt moteikon før fullført ungdomsskole er imponerende nok i seg selv. Men grunnen til at vi velger å skrive om Tavi som uperfekt menneske, er hennes feministiske engasjement.

Høsten 2011 startet Tavi Gevinson ungdomsmagasinet Rookie. Ungdomsblader for jenter pleier å handle om hvordan man skal være perfekt. De spiller på unge jenters usikkerheter og presenterer idealer i form av kjendiser og photoshoppede modeller. Så tilbyr de løsningen: Kjøp dette, gjør ditt, gjør datt. Det skaper et press som er vanskelig å sto imot. Derfor er jeg utrolig glad for at et magasin som Rookie eksisterer, om enn bare på internett. Staben består av faste skribenter og fotografer som alle er fantastisk flinke og inspirerende mennesker. I tillegg bidrar kjente og ukjente personer hver måned. For ikke så lenge siden svarte Tegan & Sara på spørsmål fra leserne om seksualitet og kjærlighet, for eksempel. Tidligere har Sarah Silverman skrevet om sin første gang, og First Aid Kit snakket om hvordan det er å være feminist i musikkbransjen. Rookie er ingen guide til å være perfekt, men det er heller ingen guide til å være uperfekt. Det er bare en samling artikler som faktisk er relevante for unge mennesker i dag. Alt fra jobbsøking, via å skjule gråt, til DIY-parfyme. Mange smarte tips, men ikke noe ideal å leve opp til.

Vel kan Tavi gi oss alle litt dårlig selvtillit. Som 14-åring besøkte hun internasjonale catwalker, ble intervjuet sammen med superdesignere og holdt geniale foredrag. Da jeg var 14 var jeg mest opptatt av hvordan jeg kunne få mindre kviser og større pupper. Det faktum at Tavi har en mor fra Oslo (og til og med snakker litt norsk!!) er en mager trøst, men poenget forblir uansett at Tavi Gevinson er et enormt inspirerende menneske. Hun viser at det går an å være interessert i mote og feminisme samtidig ("jeg kler meg bare for meg selv, ikke for at andre skal finne meg tiltrekkende"). Hun er en dame med tæl, intelligens og humor og hun har ikke fylt søtten engang. Jeg klarer nesten ikke si annet enn: Wow.

Anna

4 kommentarer

Sina

12.11.2012 kl.20:05

Får ikke til linken. ):

Tina

12.11.2012 kl.21:10

Herregud, Tavi har vært mitt store idol i flere år. Begynte å lese bloggen for noen år siden, og siden den gang er hun jo bare blitt bedre. Rookie er helt fantastisk, artiklene er både hjelpsomme, trøstende og ofte morsomme. Tavi er i tillegg smart og kul og har fine klær- we should totally be friends. Tavi og Tina ute på krøll, liksom.

uperfektejenter

12.11.2012 kl.22:29

Sina: Hvilken av dem? Skal prøve å fikse!

Solveig

12.11.2012 kl.22:38

OMGGG! <3 <3 <3

klisjé, men jeg følte det var den eneste måten jeg klarte å uttrykke min glede. jeg kan nå karakteriseres som et virkelig, fullkommet lykkelig menneske!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits