Hva lever vi for?

Hei lesere.

Det er litt stille for tiden. Både Anna og jeg har ting vi styrer med, og jeg må si jeg er litt sliten og lei... Jeg har ikke spesielt lyst til noe, og føler ikke at ting går så bra. Og det er ok det, sånt skjer og når man er gjennom det så er man et sterkere menneske. 

Alikevel vet jeg at noen ganger trenger man et lite dytt i ryggen, og dere lesere er så søte og inspirerende så idag har jeg et spørsmål. Jeg blir veldig glad om dere svarer på dette:

Hva lever DU for? 

Om det er for den nye hunden din, for skole, for opplevelsene, for naturen, for venner, for familie, alt. Alle positive ting dere kommer på ved livet deres når dere tenker etter, de vil jeg høre om. Ingenting er for lite til å fortelles om, og jeg tror vi kan hjelpe hverandre med å gå framover med hevet hodet. Spesielt nå som det begynner å bli høst/vinter, det er mørkt og kaldt og helt ærlig litt deprimerende. Vi er sammen om alt, og ved å være åpne kan vi lage en bedre verden. Elise

41 kommentarer

kaninhjerte

25.10.2012 kl.18:10

Jeg føler at jeg lever for å hjelpe andre. Det er ingenting jeg finner morsommere enn å se lykkelige ansikter.

Sandra

25.10.2012 kl.18:15

lever kun for familie og venner..

langveifrem

25.10.2012 kl.18:16

Jeg lever for mine nærmeste, verdens beste mennesker.

Regine

25.10.2012 kl.18:16

Jeg håper at du vil føle deg bedre etter hvert, Elise.

Hva jeg lever for? Teater er en av mine hovedinteresser. Har du noengang sett noe? Så "Evita" i går som var knallbra, det kan jeg anbefale å se (men jeg vet at det meste er utsolgt...)

For øvrig engasjerer jeg meg frivillig i ulike foreninger og organisasjoner, som er veldig givende. Vet at du er med i Rød Ungdom. Engasjerte ungdommer er noe av det flotteste jeg vet, og denne bloggen er et bevis på noe som er kjempebra å ha i hverdagen!

- Regine

Tora

25.10.2012 kl.18:24

Sender myyyyye støtte til dere nå, kjenner på akkurat den samme følelsen selv. *søt, liten internettklem*

Og nå... for å svare på spørsmålet deres. Hva jeg lever for? Jeg lever for livet. Jeg lever for en dag å våkne opp og faktisk vite at jeg kom meg gjennom helvete, at jeg overlevde. Jeg lever for den dagen sangen "I Made It" av Dead by April er helt sann for meg - den dagen skal jeg dele sangen på sosiale media og begynne å fortelle historien min. Uten å være anonym. Jeg lever for den dagen jeg har lært meg å takle flashbacks, vonde depresjoner og panikkanfall. Jeg lever for den dagen jeg blir utskrevet fra psykiatrien, for da skal jeg gå ut av døra med hevet hode, lykkelig sinn og et stort smil. Jeg lever for den neste konserten jeg skal på, det neste albumet til yndlingsbandet mitt, følelsen av kraftige trommerytmer som strømmer gjennom kroppen min. Jeg lever for kjæresten min, for boliglånet vi skal ta opp, for leiligheten vi skal kjøpe sammen, for jobben jeg vil skaffe meg til neste år, for den dagen jeg fullfører en bachelorgrad. Jeg lever for utdanningen min, jeg lever for kunnskapen jeg vil skaffe meg, jeg lever for å lære, jeg lever for den dagen jeg begynner på lærerstudiet, jeg lever for den dagen jeg kan stå foran en klasse med ungdomsskoleelever og være den de ser opp til, hører på og lærer av.

Jeg lever for livet mitt, fremtiden, for å bevise at løvetannblomster er sterke. Jeg lever for livet mitt.

Nurre

25.10.2012 kl.18:25

Jeg lever for kalde dager med frostrøyk-pust, knitringen av vinylplater, gode klemmer, følelsen av å stå først på en konsert. Jeg lever for alle de fine øyeblikkene, for stunder der du er forent med andre i felles engasjemet, eller stunder du er 100% tilfreds med akkurat det du gjør.

Ting er vanskelig, men det handler om å leve allikevel.

Caroline

25.10.2012 kl.18:29

Har kjent på det samme en stund nå, men i dag har det hele gått oppover på grunn av snøen som dekker Bergen.

Akkurat nå? I dag lever jeg for hunden min, å hjelpe moren min, snøen, julen, fadderbarnet mitt og gode, varme skjerf.

Mathilde (Glitre)

25.10.2012 kl.18:32

jeg tror det som klarer å holde meg levende om dagen er håpet om å forandre og redde verden fra menneskeheten, og i tilleg å kunne se de små barnslige detaljene rundt om, som et snøfnugg som faller på nesen og måten bilblioteksbøker lukter.

Øyvind

25.10.2012 kl.18:51

"Alle positive ting dere kommer på ved livet deres når dere tenker etter, de vil jeg høre om."

Oj.

Sirkus. Venneflokken. Sportsklatring. Baking og matlaging generelt. Mestringsfølselse. Iskaffe. At det snart er jul. At vinterens første snø falt i Sogndal idag:). Dyr. Random kjælne pusekatter du treffer på veien hjem. Å få se verdens lykkeligste familiehund igjen etter altfor lang tid borte fra henne. Å kunne hjelpe andre. At det er andre der ute som hjelper meg. Kaffe. Å vite at jeg går en kjempemeningsfylt utdanning jeg skal bruke til å hjelpe andre mennesker. Å leve i kjære Norge. Å bo i fantastiske Sogndal. Kosestunder av alle slag. Kakao. Peisbål. Venner og slekt som setter pris på meg. De Små Tingene. At livet blir bedre. At det er VINTER snart!

Shit, det var en del flere ting enn jeg var klar over. Nå ble dagen min bedre her:). Tusen takk!

Solveig

25.10.2012 kl.18:58

Jeg lever for Jesus :-)

Ada

25.10.2012 kl.19:27

vind og ti timer kunstfag i uka.

25.10.2012 kl.19:38

jeg lever for megselv, for meg som en sjel, jeg elsker min sjel. og jeg føler jeg kan ha inflytelse i andres liv, tilfeldig eller sjebne. og jeg lever fordi verden er syk og det er for sprøtt til å være sant og det er gjevt å være en del av eksitensen. jeg lever fordi jorden er magisk, med moriler, ildfluer, vann, stjerner, månen, kjærlighet, sex, vinden og alt midt i evighetens unviers. og ellers gir det meg mening at jeg skal hjelpe andre så de ikke lever i et helvete på jord. og for å passe på mamma blant annet:)

25.10.2012 kl.19:43

jeg lever fordi det er spennende og digg, når jeg først lever så må jeg utnytte og leve så lenge som mulig, siden jeg skal dø. jeg lever og vil leve fordi jeg skal dø rett og slett, og fordi det er så fint å være til når man vet at man ikke skal det for alltid. og ja det er bare fint å være til

Johanne K

25.10.2012 kl.19:47

Jeg lever for familien min, halvsøsteren min, meg selv hvis det går an. Vennene mine. Katten min. Følelsen av å puste inn frisk morgenluft på vei til bussen, den følelsen er helt fantastisk. Trær og høstblader og varme skjerf. Når jeg kjøper dyr caffe latte på kaffebrenneriet før skolen for penger jeg egentlig ikke har og nyter de siste morgenminuttene. God mat. Gratis takk for at viser leg uoppfordret-kjærlighet på polet. Alt jeg får og alt jeg har og gleden over å bo i Norge. Konserter. Varme trikker om vinteren. Bøker.

tone

25.10.2012 kl.19:55

lever fordi jeg tror de gode periodene er verdt det

Sara

25.10.2012 kl.19:57

Jeg lever for de små fine tingene. Som de fine morgnene på høsten, eller når det er puddersnø ute. Lukten og den herlige følelsen man får av å stå ute i regnet en varm vår/sommer dag. Å sitte å lese en god bok innpakket i varme pledd og dyner mens jeg drikken en kopp te/kakao. Fine turer til byen/Tromsø, gå på bokbutikker og finne bortgjemte skatter på bruktbutikker. Å ta bilder med det analoge kameraet. Og ta bilder generelt. Lange samtaler midt på natta med en god venninne. Når katter ligger på fanget mitt og maler.

Mest av alt så lever jeg pga de tre flotte menneskene som holder meg unna vonde tanker. Og en dag, så skal jeg møte dem.

Blogglusa

25.10.2012 kl.20:09

Hmm...faktisk, så vet jeg ikke. Jeg bare er her, gjør det jeg vil. OK, det hørtes litt feil ut, jeg gjør stortsett det jeg vil, jeg velger f.eks min egen utdanning osv. Det lange (forhåpentligvis) livet jeg har igjen inneholder så utrolig mye, og jeg lever vel for alt det. Fra de små hverdagstingene til det å få seg jobb, hus og familie. Jeg lever for pannekaker og Harry Potter, for hunder og vingummi, for skole og jobb, for familie og venner, for kakao under dyna etter joggetur i regnet og for det å skli på isen og så få latterkrampe etterpå. Det er så utrolig mye fint i livet mitt, og det er sånne innlegg som det her som får meg til å sette meg ned og faktisk lage en liste i hodet over alt det fantastiske jeg har. Tingene bare strømmer på! Jeg skulle øsnke at jeg kunne komme på alt sammen hver gang jeg var lei meg.

Livet er flott det, og jeg lever fordi jeg vil!

bamse ?

25.10.2012 kl.20:10

husk at selvtilitten fort går ned sammens med mestringsfølelsen, anbefaler og peke ut et fag på skolen som du liker og som betyr litt mye og jobbe for og få en karakter i det, en god karakter hjelper godt på mestringsfølelsen og kan fakttisk gjøre dagene lettere! anbefaler også og lage noe vilt god mat, store måltider(3 retters) og virkelig slappe av men noen gode, kjære og kjente! hva jeg lever for vet jeg ikke men dagene går fortere en jeg vil, jeg ser tiden fly forbi og sliter nesten med og huske første skoledag på vg. en stor man sa en gang : det er morsomt hvordan hver dag er lik, men samtidig , når du ser tilbake er alt forandret. får håpe det hjelper deg litt: ) ( merker norsken ikke er så god og teksten er dårlig strukturert men aldri hvert noe god i norsk uansett ) takk for meg!

Henriette

25.10.2012 kl.20:38

Hm.. Den eneste grunnen til at jeg ennå er her og ikke i jorda er at jeg elsker menneskene rundt meg mer en tanken på døden. Så jeg lever vel for venner, kjæresten min og familien min..

Solveig

25.10.2012 kl.20:44

jeg lever fordi hvis jeg ikke gjorde det, kom det garantert til å skje veldig kule ting veldig snart, som jeg ikke hadde fått med meg, og det er forbanna irriterende. Jeg lever jeg fordi jeg må få lest ut alle de uleste bøkene på nattbordet som alltid strømmer på, og fordi jeg må få sydd huller i favorittbuksa. En dag skal jeg også bli en flink debattant og knuse FPUere ned i de mørke hulene hvor de kommer fra.

jeg lever for dette og det faktumet at jeg vil. Godt mot, Elise, du er sterk.

25.10.2012 kl.20:58

For å være helt ærlig, så er det eneste jeg lever for sommer. Det er ingenting bedre enn sommer, varme, fyll, bade, sex, is og festival. Det er da jeg er lykkelig. Det er det som holder motet mitt oppe hele vinteren :)

Josefine

25.10.2012 kl.21:02

Jeg lever for kjærligheten (klisjè!!). Ikke bare for den romantiske kjærligheten liksom, men kjærligheten til familie, venner, naturen, alt mulig! Jeg lever for å hjelpe de som ikke kan hjelpe seg selv, og jeg lever fordi jeg hadde følt meg svak om jeg hadde gitt opp. Ikke at jeg hadde følt noe i det hele tatt om jeg faktisk hadde gitt opp livet da, men du skjønner kanskje hva jeg mener? Jeg vil ikke være feig og la den muligheten jeg har fått til å leve et fantastisk liv gå til spille. Jeg vil gripe den, og utnytte den så langt det er mulig. Jeg lever for å, på en eller annen måte, forandre verden til det bedre. Jeg lever for alle fine ting; mennesker, dyr, natur, musikk, bøker, filmer. Jeg lever for sjokolade, Harry Potter, god mat, shopping, neglelakk i alle farger, julaften, fine dikt og for å kunne stå opp i helga og endelig tenke "YESS! Jeg er friiiiii!!!". Jeg lever for å kose med pusekatter, drikke grønn te og se på dag-tv. Jeg lever for å få latterkrampe av meningsløse ting. Jeg lever for å innimellom høre de små ordene fra medmennesker som viser at de bryr seg om meg, tross alt. Jeg lever for å prate med mennesker, høre mennesker prate med hverandre, høre andres meninger, og dele min egen. Jeg lever for å lære.

Jeg er så glad for at dette innlegget kom akkurat nå. Jeg sitter begravd i skolearbeid og med null energi igjen i hjernen, så jeg tror jeg trengte å fokusere litt på det som egentlig er viktig i stedet for å bry meg så innmari mye om hva fransklæreren min syns om meg. Håper du føler deg litt bedre av å lese alle de fine kommentarene på dette innlegget, jeg ble i hvert fall veldig inspirert! :-)

Kareeeen15

25.10.2012 kl.21:34

Umm, jeg vet ikke hva jeg lever for. Egentlig ikke for noe spesielt. Ser trossalt ikke meningen med noenting lenger, jeg går bare rundt å surrer og ser på tiden renner ut. Trøtt av livet som vanlig. Men jeg må si at om det er noe jeg lever for er det fremtiden. Håp. Ofte tror jeg at jeg ikke har noen fremtid. Den er svartsvartsvart. Men noen ganger er det akkurat som jeg ser et bittelite lys i den mørke tunnelen. Som om jeg vet hva jeg vil, hvem jeg vil være, hva jeg vil fordrive livet mitt med. Dette er sjeldent, alt for sjeldent, men det er der, og det er det viktigste. Egentlig vil jeg nok til enden av den mørke tunnelen, men jeg vet ikke hvor jeg skal gå. Men kanskjekanskje blir livet mitt til noe det og. Det er det jeg håper på. Jeg vil ikke d uten å ha gjort noe med livet mitt, så håpet er nok det jeg lever for. Og musikk dytter meg fremover. Musikk, venner på Internett, og min fantastiske kusine. Det er vanskelig å fortsette kampen om å finne lyset, når verden er så mørk. Men jeg får vel bare leve på det lille håpet jeg har.

Tina

25.10.2012 kl.21:37

vil bare sende en internettklem! Dere er fantastiske <3

Jeg lever for miljøvern, venner, fjelltur med hunden min, ballettkurs, loppemarked, kaker, å drømme om fremtiden, lese Rookie, se 30 Rock, Glee, fine filmer, gode bøker, å sykle rundt i København til sommeren, og at jeg en gang skal tilbake til Tanzania.

Sina

25.10.2012 kl.21:45

England. JEG BOR I FRICKINGS ENGLAND. (Savner vennene mine helt utrolig.)

25.10.2012 kl.22:13

For lukten av den nye boka, å komme inn etter en kald tur, katten som maler på fanget, lillesøsteren min i armkroken, og den dagen jeg finner ut hvem jeg er.

ragnhild

25.10.2012 kl.22:41

Jeg lever for menneskene rundt meg, jeg lever for å være lykkelig, jeg lever for å elske og for å bli elsket. lever for å ha det bra.

Siv

25.10.2012 kl.22:42

Lever for menneskene rundt meg, leve for ein bedre verden, for mestringfølelsen, for katten min, for drømmer, for bøker, for dei små øyeblikkene, for musikk, for Gud og for så utrolig mye mer.

Dere e virkelige utrolig bra!

♡ Rita W

25.10.2012 kl.23:04

Jeg lever for opplevelsene sammen med venner og familie:)

Også ville jeg bare si stå på til dere, bloggen deres er utrolig inspirerende! :)

Krinstin

25.10.2012 kl.23:28

Enig med Tone lenger opp her. Jeg lever for de gode periodene. For de kommer alltid, igjen og igjen. Da skifter verden farge fra grå til en hel regnbue. De gjør det verdt å leve.

sara iselin

26.10.2012 kl.06:45

jeg lever for høst, vinter, snø, drømmefangere, musikk, vinyl, loppemarked, saxofonen min, knitringen fra kram snø, stearinlys, kakao

håper du får det bedre elise <3

acristy

26.10.2012 kl.09:20

Jeg lever for fremtiden. c:

Matmah

26.10.2012 kl.16:19

Jeg lever for lykken. Den føler jeg hele tiden.

anna

26.10.2012 kl.17:17

http://x41.xanga.com/730f715163530273041572/b217733822.jpg

Nora :)

26.10.2012 kl.17:35

Jeg lever i grunn ikke for noe. Det er vanskelig å vite det, og du er ikke den eneste som blir smått deprimert! Jeg lever for å bare leve, for å kunne si "Det der overlevde jeg." og kunne smile med en grunn. Jeg lever for det fremtiden har å bringe, av både godt og vondt.

Helt ærlig? Ingen har noen grunn til å leve. Vi gjør det likevel. Hvorfor plage oss selv med en spørsmål som vi ikke kommer til å finne svaret på, i stedet for å nye den tiden vi har? Venner, familie, bikkja di, alt. En lørdagskveld med deg selv er plutselig ikke så ille, når du tenker over hvor mange som har det verre.

Jeg lever for å leve. Tror jeg.

LillePille

26.10.2012 kl.21:13

Jeg lever for å kjenne på de små lykkefølelsene, spesielt når jeg ikke klarer å skape så mye lykke selv.

J

27.10.2012 kl.16:34

de fleste av oss er der til tider, når jeg føler meg nede og ikke ser noe vits i noe lever jeg for andre, så jeg kan etterlate denne jorden litt bedre enn slik jeg fant den når min tid er inne, det gjør at jeg pusler med noe produktivt og ikke blir sitte og sture. det finnes ikke dårlige dager, men et utfordrende liv med gode dager

Meg

28.10.2012 kl.22:18

Jeg lever for å være 13 år. For bøker. For å drite i hva de andre jentene tror om meg. For mine beste venner, som har merkelappene ''Teite'' ''Nørder'' og ''Jævlig barnslige''. For å føle meg stolt av at jeg en gang tok det valget å droppe den ''kule'' gjengen, å føle meg fantastisk etterpå. For å være litt småforleska hele tiden. For kunst. For mine aller største insoirasjonskilder, Anna og Elise, ja, dere. Gud, som jeg elsker å kommentere bloggen deres. Alt gir plutselig menig, da. Av en eller annen grunn.

Therese

28.10.2012 kl.23:19

Godt spørsmål, og godt innlegg... Jeg tror å svare på dette spørsmålet kan være til stor hjelp for meg selv, for det blir jo en påminner på alt det gode i livet mitt for øyeblikket. :)

Så ja.. Jeg lever for Halloween, den ene dagen jeg kan gå rundt å være skummel, i sort og med nagler, og faktisk føle at verden tilpasser seg meg litt. Det er mitt lille eventyr med hekser, godteri, gresskarlykter kos og samling av venner. Jeg lever for familien min, som endelig er på rett kjøl etter lange år. Jeg lever for kjæresten min som har holdt ut med mine rariteter i et år nå, og som setter pris på dem. Jeg lever for å innse hvor lite jeg forstår enkelte mennesker, synspunkt og samfunn, og hvor heldig jeg er som bor i Norge, i Oslo med mennesker som forstår meg. Jeg lever for dagdrømmer, tegning, trening og grønne sko som får meg til å føle meg som en heks. :3

googlehead

29.10.2012 kl.21:17

Jeg lever for meg selv, hvem skulle man ellers leve for?

Julie

05.04.2014 kl.08:51

Jeg lever for mirakler. Jeg er ikke religiøs. Men det er akkuratt som om jeg venter på en slags "åpenbaring". Jeg venter på at noe magisk skal skje. Jeg venter på at jeg en dag plutselig skal finne ut av hvem jeg er, hva jeg vil med livet mitt. Det sliter jeg med. Jeg prøver så godt å finne ut av hvem jeg er, men hver gang blir det enten trøbbel, jeg sårer noen, eller noen sårer meg. Er jeg hun som fester hver helg, går med pynteklær på skolen hver dag, og ler høyest i klasserommet. Eller er jeg hun som går for seg selv meg mobilen i hånda og ørepropp i øret? Det er ikke lett å vite, tiden får vise. Og så venter jeg på den store kjærligheten. Jeg venter på at han bare kommer inn døra, klar for å ta meg med på nye eventyr. Om det er verdt å vente på alt dette er jeg ikke sikker på. Så derfor, i mellomtiden prøver jeg å leve livet mitt fullt og helt!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits