Ikke mobb kameraten min

Jeg er en skriver. Jeg har sterke meninger. Jeg liker å diskutere og jeg liker å utfordre. Skjer det noe jeg ikke er fornøyd med eller syns er urettferdig, så skriver og skriker jeg det ut. Det fungerer for meg, og det fungerer som regel for leserne og folk i livet mitt. Mest av alt vil jeg at alle skal ha retten til å uttrykke seg og være seg selv, uten at andre skal ha noe å si. Hva slags person noen velger å være (så lenge det ikke er krenkende eller slemt ovenfor andre) har vi andre ingenting med. Sånn fungerer det i min verden, og jeg er nok litt skjerma. Skjerma fra kjipe folk som skal si stygge ting, rett og slett fordi folka jeg henger med og miljøet mitt (både i og utenom skole) er skikkelig bra. Så kreds til alle folka jeg kjenner, dere bryr dere om de riktige tingene - nemlig hvem vennene deres er og hva de bidrar med i gjengen, ikke hvordan de ser ut. Takk for at dere er best. Så, over til det jeg er sur for. 

Hva har skjedd? Vel, det er ikke en veldig stor sak. Jeg la for en stund siden ut et bilde som sier mer enn tusen ord, og endelig har jeg tatt mot til meg og brukt det på facebook også. Det er mitt nye profilbilde og jammen er jeg fornøyd! Helt til det kommer en gigantisk drittsekk for å more seg. Jeg skal ikke nevne han ved navn, selv om han ikke fortjener anonymitet eller noe godt i livet. Kommentarer av kaliberet "Fy faen æsj", "Slett dette bildet, alle gutter som ser dette bildet spyr" og "Snakker på vegne av heterofile i norge dette er stygt". Vel. Det er verken kreativt eller nytt, men jeg tolerer det ikke. Jeg slettet, blokkerte, rapporterte og fikk et titalls venner til å rapportere han (hvis du vil gjøre det samme kan du gjerne få navnet hans fra meg. Bare hyggelig det, kjære heterofile gutt som snakker på vegne av hele Norge). 

Som sagt, dette er ikke en stor sak. Men jeg gidder ikke. Personen jeg snakker om har slengt dritt til både meg og andre vi kjenner før, og jeg har ikke tenkt til å tolerere det mer. Mobbing og drittslenging er kjempeteit. Det er ingen grunn til å si noe stygt til noen andre, og du vet ikke hva du gjør når du trykker send. Mange føler seg trygge på nett fordi de kan være anonyme. Det hender jo her også, at vi får stygge kommentarer, men jeg slettet dem uten å ofre det en tanke. Drittslenging passer ikke inn noe sted. Pluss, hvorfor skal noen andre bry seg om hva slags utseende jeg har? Det er mitt valg og liker han ikke det skal jeg ikke tvinge meg på ham - det har jeg heller ikke gjort (postet bildet på MIN facebook-profil, ingen andres). 


Så hvorfor bryr jeg meg? Hvorfor blogger jeg om en så liten sak og hvorfor reagerer jeg i det hele tatt? Fordi mobbing dreper. Dette tilfellet er ikke mobbing, men det fikk meg til å tenke. Jeg kan stå på mine egne bein og slenge dritt tilbake, men det er det mange som ikke er i stand. Og det er ikke lett heller. For det er aldri hyggelig å få slengt dritt i trynet, uansett på hvilket level det er. 

Det er drittslenging som har gjort at jeg har trodd at jeg var stygg, dum, og ikke verdig noen venner eller kjærlighet. Det fikk meg til å tro at jeg var "feit", at puppene mine var "for små" og at det var en negativ ting. Disse tingene er fortsatt med meg, og jeg sliter med mat. Jeg liker ikke å spise foran andre, og er jeg stressa får jeg det ikke til. Jeg føler meg skitten og ekkel. Derfor finner jeg ofte folk å spise sammen med. Uten at de vet det selv, så gjør de lunchen til et litt mindre helvete enn vanlig. Det blir enklere med tiden, men i perioder hvor jeg har det dårlig og er stressa greier jeg det ikke. Og det er et direkte resultat av hvordan jeg har blitt behandlet av de rundt meg. 

De tingene jeg sliter med pga. erting og drittslenging er det fullt mulig å komme seg over. Jeg har det stort sett bra og jeg jobber med det, det pleier å gå fint. Opplevelsene mine har gjort meg sterkere.

Det er antatt at ca 1 million mennesker dreper seg selv i hele verden, årlig. Pluss på selvmord som har blitt regnet under ulykker (trafikk-ulykker, "uheldige" overdoser på medisin, etc) og de som prøvde å ta selvmord, men fortsatt lever. Dette er mennesker som ikke føler at livet er verdt å leve, og det er mange grunner til dette. Mobbing er en av dem. Vi får stadig eksempler på dette, for eksempel med Amanda Todd. Hun ble trakkasert og mobbet og ingen tok grep. Ingen tenkte på konsekvensene av hva de sa og gjorde mot henne, og nå er hun død. Hun er ikke den eneste, er jeg redd. 
 

Vi må bli flinkere til å ta vare på hverandre. Vi må være snille og løse konflikt med dialog, vi må si ifra når vi ser at noen blir behandlet dårlig, og vi kan ikke lenger godta mobbing og drittslenging. 
Jenter og gutter får ikke anoreksia og bullimi helt uten grunn. Homofile, lesbiske, bifile og transpersoner topper ikke selvmordsstatistikken for unge uten grunn heller.  Så pass på hva du sier. Alle er forskjellige, og det finnes ingen god grunn til å si noe stygt til noen. Alle fortjener den grunnleggende menneskeretten det er å få være seg selv, og å få leve et godt liv uten at andre ødelegger. Ord sårer mer enn man kan forestille seg, så pass på hva du sier. Ikke mobb kameraten min. 

Elise

13 kommentarer

Henriette K.

18.10.2012 kl.12:55

Fantastisk innlegg! Veldig glad for at dere tar opp temaer som dette! :)

18.10.2012 kl.17:05

Utrolig bra skrevet! jeg vil veldig gjerne rapportere denne gutten du snakker om hvis det hadde vært mulig:)

Matmah

18.10.2012 kl.17:27

Jeg skulle egentlig spille Minecraft, men ble sittende og lese dette i stedet. Bare helt utrolig bra skrevet!

juliamyklebust

18.10.2012 kl.20:45

Sykt bra innlegg ! Elsker bloggen din !

Oda

18.10.2012 kl.21:42

Preach it. Faktisk ganske moro at noen tør snakke på absolutt alle menns vegne, også med tanke på hvor kjedelig en person en må være om en er sikker på at en har de absolutt mest gjennomsnittlige meningene det går an å ha.

uperfektejenter

19.10.2012 kl.07:20

Anonym: Ja, men jeg kan ikke gi ut navnet hans her på bloggen (tenkte jeg ikke skulle synke til hans nivå). Om du har en mail eller et navn eller kan kontakte oss på noen måte så skal du få det :) Mailen vår er uperfektejenter@gmail.com :)

Litteraturfrik

19.10.2012 kl.10:54

Kjempebra at dere tar opp det temaet på bloggen. Jeg er en sterk motstander av mobbing og stygge kommentarer. Det er ofte så enkelt å skrive det eller slenge det ut uten å tenke. Dessverre aner de ikke hvor hardt de treffer, og hvilke konsekvenser det får for den personen.

Jeg har som huskeregel at man må være temmelig patetisk og desperat når man bruker tid på si/skrive stygge ting om andre.

19.10.2012 kl.17:41

Viktig tema du tar opp! Stå på videre, og ikke la noen stå i veien for dine meninger!

Huldra

20.10.2012 kl.01:26

Bra! Nettet er en utrolig skummel kanal i form av å vrenge skit ut av seg. Det finnes litt for mange som skriver og trykker enter før man har rukket å tenke. Flott dere setter fokus på dette. :)

Amanda

20.10.2012 kl.10:29

eg tykkjer du er megatøff.

tuva

20.10.2012 kl.14:13

Du er så sterk! Beundrer deg, Elise!

13.11.2012 kl.19:29

Du sletter sikkert denne kommentaren, men det er viktig at du leser dette. Når du legger ut noe så provoserende, må du tåle BÅDE ros og kritikk. Det er ikke mobbing du blir utsatt for, men helt ordinære menneskelige meninger som 98% av verden mener, ellers hadde ingen barbert seg under armene. Personelig beundrer jeg deg som har lagt ut det bilde, jeg vet selv at jeg aldri hadde turt det. Fikk utrolig mye respekt for deg da jeg så det! Men jeg hadde heller likt å se deg argumentere de gode grunnene dine til å legge ut bilde i det hele tatt, enn å slette/blokke/blokkere vedkommende etter å ha slettet kommentarene. Dette mener jeg var en barnslig handling. Du vet godt at flertallet mener det samme, og det var du forbredt på. Så hvorfor ikke vise de argumentasjonene dine like offentlig som selve bilde?

uperfektejenter

13.11.2012 kl.22:20

Anonym: 1.Jeg sletter usivillisert dritt. Ser ikke noe grunn til å la det stå. Du er velkommen til å være uenig på en sivillisert måte, skal ikke slette kommentaren din for det.
2. Sa ikke at det var mobbing, men drittslenging. Som er meningsløst. Les Annas kommentar om makrell i tomat litt lenger oppe.
3. Det er ikke helt ordinære meninger eller ok å ytre at man syns andre er lite attraktive. Da eier man ingen respekt for noen. Igjen, se makrell i tomat-kommentar.
4. Jeg argumenterte de gode grunnene mine flere ganger, men når noen bare er ute etter å få deg ned og ikke hører på hva du sier så er det ikke vits i å la dem få noe spillerom. Jeg prøver alltid med dialog først, men fungerer ikke det så har jeg ingen interesse av å bruke tiden min på mindre intelligente mennesker (altså de som syns det er sykt lættis å slenge dritt til andre på fritiden. Bare.. nei)
Dette er å vise argumentene mine like offentlig som bilde. Dette er en reaksjon på det negative og generelt mot mobbing/drittslenging. Hvis du leser "Kjære Kroppspoliti" vil du se at jeg bruker tid på argumenter. Men bare så det er sagt så kan man aldri vinne en diskusjon med en idiot. De drar deg ned til sitt nivå og så slår de deg med erfaring (snakker ikke om deg nå, altså! Men om dem som syns det er moro å sitte bak en skjerm og si at andre er stygge og ekle). Håper det ga svar på det du lurte på. :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits