Verdensdagen for Psykisk Helse i Skien!

Dette er bildet av hvor jeg var i dag! Nemlig i Skien fritidspark. For et par uker siden hadde Anna og jeg et innlegg i Si ;D (Alle gjør det) og deretter ble vi kontaktet av Elin i Skien Kommune som ville ha oss med på en paneldebatt i anledning Verdensdagen for Psykisk helse. Jeg har jo høstferie nå, men siden Skien Kommune har høstferie neste uke, feirer de en uke på forskudd (den "ordentlige" dagen er den 10.oktober). På bildet over ser man meg helt til venstre med mine meddebattanter, og publikummet vårt. Aldeles strålende publikum!

Markeringen i dag ble innledet med en rapper som het Ebou. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har ikke alltid så høye forventninger til rappere - i Oslo er jeg ofte vitne til folk som bare synger om hvor tøffe de er, over samme gamle beat, man hører ikke hva de rapper og de har ikke noe innlevelse. Dette stemte ikke for Ebou. Han hadde sterke tekster (om blant annet moren sin som døde for seks år siden og livet sånn han tror det blir), man kunne høre hva han rappet, han hadde innlevelse og man merket at dette er noe han liker å gjøre. En positiv og reflektert gutt som visste hva han drev med.

 

Videre debaterte vi - om sosiale medier og psykisk helse. Det er jo ofte sånn at sosiale medier kan skape et press - om å se bra ut, få mange likes og kommentarer på bilder og statuser, og å bli bedt på fester. Der kan man også oppleve at man legger ut et uheldig bilde og så er du aldri kvitt det. Man har muligheten til å være anonym, og derfor er det enklere å slenge drittkommentarer. Samtidig kan man si sine meninger på nett, arrangere debatter, møte venner, finne informasjon man måtte trenge. Alikevel ser jeg at dagens barn sitter mer inne enn det jeg gjorde da jeg var liten. Så er det sunt at vi sitter så mye inne foran skjermen?

 

Det er også 20 år siden Skien Kommune begynte å markere Verdensdagen for Psykisk helse på skolene i nærmiljøet. Jeg syns det er en kjempeflott ting, og skulle ønske vi gjorde det på skolen min. Det er fortsatt mye stigma rundt det å være psykisk syk, og det er mange som føler at de ikke har noen å prate med. Så dagens budskap er rett og slett at med internett og sosiale medier, kom også ressurs-sider for de som sliter, hjelpetelefoner, chattesider, google. Vi kan faktisk lese om andre som har det vondt sånn vi har det vondt, og Anna og jeg vil fortsette med å skrive om ting vi sliter med sånn at andre kan ha et sted å se til. Det er bare å maile oss, vi svarer så mye vi kan. Du er faktisk aldri alene, ikke i den tidsalderen vi lever i. Så bruk det for alt det er verdt, still spørsmål og få hjelp når du trenger det. Ser du i sidebaren vår, har vi et par ressurs-sider i linkene våre. Her er også et par bilder til fra dagen - Eskil Pedersen som klapper meg på skuldra i hjørnet der, under det er det Amina og hennes venninner som leser bloggen!, meg, gruppebilde av debattantene+en i Skien Fritidspark, over er det bussen og blomstene jeg fikk. For jeg fikk nemlig blomster! Ikke bare fikk jeg den fantastiske muligheten det var å kunne bidra i en debatt om psykisk helse, jeg fikk også blomster og mye takk for at jeg kom. Så jeg må virkelig bare si at hyggeligere mennesker enn de som arrangerte i dag, det skal du lete lenge etter. Blide og imøtekommende, positive og glade i å prate. Den største takken til Elin, som mailet oss og spurte om vi ville være med. Må også si hei til en annen leser, som opptrådde på markeringen med dramalinja - jeg husker ikke hva du heter, men det var dritkos at du snakket med meg da jeg var lost i Skien! Hadde jeg hatt litt bedre tid ville jeg tatt et bilde med deg også og vist deg fram til hele internett. :) (Fikk nå vite at du heter Oda. Hei Oda!)

 

Så husk på det, alle har en psykisk helse - alle kan bli såra og alle trenger noen å snakke med i blant. Om alle bare er greie med hverandre og vi snakker mer om ting som depresjon og angst så tror jeg verden blir et bedre sted. 

 

Elise

10 kommentarer

emilie

03.10.2012 kl.19:21

haha, vi skulle velge mellom 3 innlegg i avisa, på skolen, og skrive sånne greier. det derre 'alle gjør det' var et av de :D hahaha så sykt gøy! veldig bra noen tar opp temaet om psykisk helse. det trengs!

Amina

03.10.2012 kl.19:54

Æææ. Meg jo. Haha. Du glemte veninnene mine sine navn, gjorde du ikke :P Haha. Awesome av å ha fått endelig å møte deg!

oda

03.10.2012 kl.20:35

Hei,

Takk for sist (jeg er Oda som var med i debatten,) og hun du snakket med fra dramalinja var min venninne Oda (som vi kaller Oda G).

Så vet du det!

Flott blogg.

Mvh

Oda Hestvik

uperfektejenter

03.10.2012 kl.20:41

oda: Hei! Tusen takk :) Da fikk jeg skrevet inn det. God kveld!

Caroline

03.10.2012 kl.21:00

På min skole er hele denne uken dedikert til psykisk helse, hvor vi får en rekke foredragsholdere på besøk. Så langt har vi hatt en helsepsykolog på besøk, helsesøster, en fysioterapeut, og representanter fra Juvente. I morgen kommer anonyme narkomane.

Anniken ^^

03.10.2012 kl.22:17

Hei :D jeg var på debatten i Skiens fritidspark idag og hadde bare veldig lyst til å si at jeg har utrolig mye respekt for det dere står for og hva dere gjør! Det var så utrolig bra det du sa og jeg ville egentlig bare si , tusen takk

Tpictures

04.10.2012 kl.15:18

Det var kjempe spennende å høre på dere! Stå på!

Øyvind

04.10.2012 kl.15:23

Dere slutter aldri å imponere:). Hadde dere ikke fantes, ville vi måttet ha funnet dere opp:)

Nora :)

04.10.2012 kl.17:36

Satt og hørte på debatten igår, utrolig artig! Syns at du var den som kom med de beste svarene, de var alltid godt argumentert og må si at jeg var enig i det meste av det du sa :) Elsker det du står for! Uperfekte jenter, sånn skal det være.

Thuva T

05.10.2012 kl.14:45

Din beskrivelse i dette, var veldig fint. c: Glad for at du gadd å være der :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits