Verdens prevensjonsdag!

If you liked it then you should have put a PREVENSJON on it!


I går, den 26. september, var det verdens prevensjonsdag. Vi sier bedre sent enn aldri, og feirer en dag etter:

Selv om mye kan sies om prevensjonsbransjen, er det ingen tvil om at prevensjon er viktig. Ubeskyttet sex med det motsatte kjønn én gang medbringer en risiko på 3-5% for å bli gravid. Sjansen varierer etter hvor i menstruasjonssyklusen du er, og kan komme opp i 9%. Det er ikke et lite tall. Om du har ubeskyttet sex fast, skal det rett og slett mye flaks til for ikke å bli gravid eller få kjønnsykdommer. Og selv om det bare er et engangstilfelle, er det faktisk hverken umulig eller usannsynlig at du kan komme til å angre på det.

Ja, du kan bli gravid om du har sex med mensen. Du kan bli gravid om han hopper av i svingen. Du kan bli gravid første gang du har sex. Den eneste måten å sikre seg mot graviditet på, er å enten avstå fra sex eller å bruke prevensjonsmidler. Heldigvis finnes det mange av dem!

prevensjon.net kan du finne mye nyttig informasjon om forskjellige prevensjonsmidler. Du kan også ta denne testen hvis du er usikker på hva du bør velge.

Det er ikke så vanskelig å ha sikker sex som ungdom i dag. (Selv om det nok kunne vært enklere.) P-piller dekkes av staten dersom du er mellom 16 og 20 år, og kondomer deles ut gratis overalt. Du kan til og med bestille gratis kondomer fra denne nettsiden!

Hvis du vil lese mer: Dette skrev Elise om p-stav, og dette skrev Anna om p-piller.

 

Gratulerer med dagen som var, og lykke til med sikker sex!

 

Hilsen uperfekte jenter :)

5 kommentarer

Ragnhild

27.09.2012 kl.22:38

til elise: hvilket instrument er hovedinstrumentet ditt på musikklinja? :)

uperfektejenter

27.09.2012 kl.22:58

Ragnhild: Jeg synger! Så har jeg også piano bi-instrument og besifring :)

Sina

28.09.2012 kl.12:24

Man kan ha sex uten penetrering, det hindrer vel også graviditet. Ikke kjønnssykdommer, da.

Unn Dorris & Britt Hilde

09.12.2012 kl.00:15

Hei! vil bare si at det er veldig gøy og lærerikt å lese bloggen deres, men jeg lurte også på om dere kunne skrive om å "kjøre brannbil", eller ha sex med mensen da, i sex-FAQ-kategorien?:) har lurt på dette siden man alltid er mer kåt når man har mens, men lurer jo litt på om det er litt grisete og sånn med blod osv.. hadde satt pris på svar:)

uperfektejenter

09.12.2012 kl.13:57

Unn Dorris & Britt Hilde: Jepp, det har vi nå gjort! Tusen takk for flott spørsmål. :) http://uperfektejenter.blogg.no/1355057641_ta_p_deg_regnjakke_vi.html

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits