Free Nasrin

En av de påstandene jeg hører aller mest når jeg sier at jeg er feminist, er: Kvinner i andre land har myye større problemer enn dere i Norge. Så slutt å kjempe en kamp som allerede er vunnet, og konsentrer deg om de virkelige problemene.

 

Først av alt vil jeg si at jeg er uenig. Kampen for likestilling i Norge er langt ifra vunnet, når kun 30% av de som uttaler seg i media er kvinner, halvparten av jenter på videregående synes de er for tjukke, og når jenter ikke kan gå ute på kvelden uten å være redde for å bli voldtatt.

 

Men det betyr ikke at vi ikke skal bry oss om resten av verden.

Nasrin Sotoudeh er en iransk menneskerettighetsadvokat. Hun har flere ganger forsvart kvinneaktivister i retten, f eks fredsprisvinner Shirin Ebadi og lederne av likestillingskampanjen One Million Signatures Campaign. Dette likte ikke staten. I januar 2011 ble hun dømt til seks år i fengsel for å ha "handlet mot nasjonens sikkerhet" og ha "drevet propaganda mot systemet". I tillegg mistet hun advokatbevilgningen for 10 år. Derfor har Amnesty startet en kampanje kalt "Free Nasrin". Slik kan du hjelpe:

 

1. Ta et bilde av deg selv med tydelig "Free Nasrin"-budskap

2. Send bildet til freenasrin@gmail.com, og skriv hvilken by og land du er fra.

3. Følg med på Flickr-siden, hvor alle bildene legges ut.
4. Signer underskriftsaksjonen og les mer om saken her
5. Spre kampanjen videre til familie, venner og kjente.


Håper at så mange som mulig av dere støtter kampanjen. Om saken er liten eller stor - likestilling er verdt å kjempe for, over hele verden!
Anna

7 kommentarer

Sina

20.09.2012 kl.14:55

Interessant. Sitter akkurat nå og skriver om likestilling i UK og skjønner ganske raskt at vi i Norge ligger foran de fleste land. Her er for eksempel bare 22 % av Parlamentmedlemmene kvinner, mens i Norge er 39,6 % av stortingsrepresentantene kvinner.

DON'T TALK TO STRANGERS

20.09.2012 kl.16:44

Jeg er så enig! Noe annet som irriterer meg er folk som uttaler seg om feminisme uten å vite hva det er, veldig ofte i den tro at feminisme handler om mannehat og den slags. Å være feminist betyr ikke å aldri vaske opp, aldri barbere armhulene, aldri bruke sminke og å ha et innbitt ønske om at kvinner skal dominere kloden.

Flott at dere tok opp Nasrin! Jeg sender mitt bilde i dag og sprer budskapet videre : )

Henriette K.

20.09.2012 kl.20:46

Dette har ingenting med innlegget å gjøre, men jeg vet ikke hvor jeg skulle snakke med noen.. Jeg drepte 5 sommerfugler i sted. Jeg skammer meg,

Sunniva

21.09.2012 kl.08:21

Jeg er så lei av den typen tynne "argument". Det blir jo som å si at det er teit å bry seg om de fattige i Norge, når svært mange sulter i hjel andre steder i verden. Godt at du tok det opp!

Maja

21.09.2012 kl.18:43

Hvorfor drepte du 5 sommerfugler??

Amnesty Ungdomsgruppe Vest

21.09.2012 kl.19:32

Så fint innlegg, Anna! Vi setter stor pris på at du støttet kampanjen vår for løslatelse av Nasrin!

Rebecca

22.09.2012 kl.19:41

Skulle ønske likestillingen aldri kom, kunne tenkt meg å bare være husmor, lage middag og stelle hjemmet mens mannen er på jobb ;)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits