Intimpleie

Hey girls and boys! I dag kommer et slags "how to..."-innlegg om intimpleie!

 

Mer konkret er det snakk om intimhårfjerning. Det finnes mange måter å fjerne håret nedentil - napping, voksing, trimming og barbering er vanlige metoder. Det er ikke alle som velger å fjerne hår, og å være hårete er sunnere og mindre jobb. Det er mye hårfjerningspressspress for kvinner, ikke bare nedentil, men generelt på hele kroppen. Ansatte i skjønnhetssalonger forteller om barn så unge som 12 år som kommer inn for en virgin brazillian wax. Jeg syns det er feil at vi utsetter unge jenter for et sånt press så tidlig, for kroppshår er helt normalt! Og heldigvis ser man også at trendene snur, og at jenter i større grad kan ha kroppshår (som f. eks. HER).  

Dette innlegget er da for dem som har lyst til å fjerne kjønnshår, og som vil gjøre det på en ordentlig måte. Jeg oppfordrer ikke til å fjerne hår, men jeg vil gjerne gi en kilde til ordentlig informasjon. Det er bedre at de som da velger å fjerne hår, vet hva de driver med. I dag er det snakk om barbering, men om innlegget gir mersmak kan jeg etterhvert også ta et innlegg om andre hårfjerningsmetoder. Jeg bruker egne erfaringer, andre jenters erfaringer, og ting jeg har lest som kilde.  

Aller først, så lurer dere kanskje på hvorfor det er viktig med riktig intimpleie/hårfjerning? Det er mange konsekvenser av å fjerne hår feil - rød og nuppete hud, kløe, irritasjon og inngrodde hår. Håret har små røtter nedi huden, og hvis man gjør noe feil, så kan det komme infeksjon og dritt nedi hår-røttene.  I tillegg er det sånn at hvis man bruker for parfymerte produkter nedentil, så tuller man med ph-verdien. Dette kan gi deg sopp eller andre lumskheter. Derfor er det ikke bare viktig å bruke produkter, men å bruke produkter laget til underlivet. Sånne produkter har blant annet RFSU og Kondomeriet

 

Barberingsguide


Dette trenger du: Ren barberhøvel og blad, shaving gele, aftershave, en god varm dusj. 

Dette gjør du: 

1. Gå inn i dusjen. Vask håret og kroppen først, sånn at det varme vannet kan gjøre kroppen din klar til barbering. Det varme vannet åpner porene, og da er det enklere å få bort hår. Det er også viktig at barberbladet ditt er rent og ubrukt, for bakterier burde ikke forflyttes fra tidligere bruk. 

2. Smør på deg litt barberingsgele (laget til underlivet!) og la det stå til. Ta heller noen færre, men lange trekk med høvelen, enn korte og mange. Når man barberer seg, så skraper man av seg et tynt lag med hud. Huden i underlivet er allerede sensitiv og tynn, så om man barberer for ofte eller mye, kan man få små kutt. Bruk laaang tid og mye barberingsgele!

3. Eksperimenter med sveiser! Noen liker å være helt glattbarbert, eller å ha masse hår. Andre er mer i midten. Eksperimenter med barbering, lag mønster på håret du har på venusberget. Om det blir kjempestygt kan du jo bare ta alt bort uansett. 

4. Tørk av deg etter dusjen. Smør på deg aftershave (laget til underlivet!) i et tykt lag og la det lufttørke. Gjenta gjerne dette dagen etterpå, sånn at du ikke får nupper og rød hud. Alkoholen i aftershave (er selvfølgelig mindre i aftershave for underlivet) dreper bakterier og roer ned huden. 

 

Jeg vil ikke anbefale noen å barbere seg mer enn et par ganger i uka. Håret kommer jo alltid tilbake, og å være helt bar hele tiden er usunt for kroppen. Du skraper opp huden og hårene blir tykkere jo mer du barberer. Altså blir du veldig tørr og får kutt om du barberer for ofte. Kjenn etter hva kroppen din liker best! Det er heller ingenting galt i å være naturlig nedentil. Det er ofte jeg!

 

I tillegg har jeg og Anna fått tilsendt RFSUs "Shaving Kit" og "Quick Fix". Shaving kit er barberingsgele og aftershave, og Quick Fix er barberingsgele som ikke trenger vann. Vi gleder oss til å teste disse produktene, og rapportere tilbake til dere hva vi syns! 

 

Var dette hjelpsomt? Barberer du deg nedentil? 

 

Elise

Stikkord:

6 kommentarer

Adele

19.09.2012 kl.18:12

Jeg digger at dere er så sykt åpne om sex og slike ting! Dere er best!

Maja

19.09.2012 kl.18:24

Hei! så på artikkelen dere postet en avstemning hvor de hadde spurt om folk syntes det var greit med kjønnshår - og 48 % hadde sagt at de ikke syntes det var greit! er ikke det skummelt, at i dagens samfunn mener halvparten at det ikke er greit å være naturlig nedentil? Skikkelig ekkelt, synes jeg!

uperfektejenter

19.09.2012 kl.21:57

Maja: Det er skikkelig gnur! Det er da ikke min sak hva andre gjør med underlivet sitt. Trist at 48% mener at det er det... :(

Johanne

20.09.2012 kl.20:35

Bra innlegg! :) Lærte litt også gitt.

Selv håper jeg hårtrenden snur litt, og i hvertfall skaper mer aksept for både å være naturlig og barbert. Enn så lenge tyr jeg nok til barbering, til tross for at jeg får mer og mer sansen for å være litt naturlig!

Anonym

07.04.2013 kl.00:44

Må bare understreke at sjansen for inngrodde hår minsker betraktelig om man barberer MED hårene, og ikke MOT. Men merker ikke mye forskjell, og det er sunnere for hårsekkene under huden at håret ikke dras i...

Dette er ikke like farlig på leggene, siden hårene der ofte er bløtere og ikke har like kraftige/dype røtter, men om man har grove, harde hår, vil jeg så absolutt anbefale at det skal barberes med hårene. Stakkar kroppen er jo egentlig ikke laget for hårfjerning, så det er nok lurt for både du og kroppen din at opplevelsen blir så lite traumatisk som mulig.

Mann

16.04.2013 kl.16:18

Hei, jeg er en ung mann (men ingen gris) og vil opplyse at veldig mange av oss synes det er greit med naturlig hårvekst hos kvinner.

Det er derimot ikke moro å spytte hårballer etter dagens dukkert, og derfor verdsettes litt barbering hos kvinner. Men det er i grunn bare tull å glattbarbere seg som en kylling. En dott som blir igjen er meget bra. Dessuten er dotten fin å hvile nesa i under akten.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits