Finns det en, så finns det flera

Jeg var femten år gammel, og lå i fosterstilling på gulvet på rommet mitt. Stirret tomt på veggen. Den siste meldingen var nettopp sendt og det var ingenting mer jeg kunne gjøre. Han elsket meg ikke lenger. Han sa det på msn. Jeg hadde skrudd av dataen, satt på Sea of Love av Cat Power på repeat og kollapset. Hva skulle jeg gjøre nå?

 

Min første kjæreste varte i ti måneder. Han var min beste og eneste venn. Plutselig hadde jeg ikke lenger noen å ringe om jeg trengte en samtale, ingen som kunne holde rundt meg, ingen til å telle arrene på armen min og passe på at jeg ikke fikk flere. En overveldende ensomhet fylte meg. Nå var jeg virkelig alene. Kjærlighetssorg er noe de fleste har opplevd, eller kommer til å oppleve. Det er en av de mest håpløse følelsene jeg vet om: Han/hun var den eneste jeg hadde. Hvem kan elske meg nå? Herregud, jeg kommer aldri til å kline igjen! Selvfølgelig stemmer ikke dette. Og om du akkurat nå føler den tomheten et knust hjerte medfører, her er mine råd til deg:

 

Fase 1 - Depp

Kjærlighetssorg er jævlig vondt. Føl den smerten. Gråt, skrik. Hør på triste kjærlighetssanger (her er heldigvis utvalget enormt. Mine favoritter er denne og denne). Dette er jævlig kjipt. Du har all rett på flere liter vaniljeis og sympati. Få det ut. Det er helt greit å bryte litt sammen. Kanskje trenger du det i en time, kanskje en uke. Men husk: Det kommer et punkt hvor du må velge å enten stå opp og ta livet ditt i egne hender, eller forsvinne lenger og lenger ned i mørket. Da velger du det første.

 

Fase 2 - Raseri

Nå er det på tide å få eksen din ut av livet ditt. Slett søte bilder og meldinger, kast kosebamsen du fikk til Valentines. Bli kvitt de tingene som minner deg om ham/henne, de tingene som gjør deg trist. Og den morsomste delen: Finn alt det negative du kommer på om eksen din. Helst sammen med en venn. Ja, jeg snakker om god, gammeldags baksnakking. Her kan du være så ondskapsfull du bare vil - så lenge ordene ikke blir til handlinger! Jeg pleide å se for meg eksen min bli brent på bålet, levende. Muahahahahah! Poenget er å utbalansere den kjærligheten du har følt med hat. For å rive ham/henne ned fra den pidestallen du har hatt dem på. Etterhvert blir det selvfølgelig på tide å huske på noen av de positive tingene igjen - hat gavner ingen. Denne prosessen handler kun om å ikke lenger føle seg tiltrukket av eksen sin. Å innse at han/hun kanskje ikke var så fantastisk allikevel. At du fortjener bedre.

 

Fase 3 - Bli deg selv igjen

Uka etter at min første kjæreste slo opp med meg, klippet jeg håret kort og farget det blått. Det er noe jeg hadde hatt lyst til lenge, men kjæresten min sa at han elsket mitt lange, røde hår og ikke ville miste det for all verden. Vel, nå var han ute av livet mitt og jeg kunne gjøre som jeg ville. Jeg oppdaget meg selv på nytt. Begynte å skrive sanger igjen, lærte meg ukulele på nytt og spilte til og med litt piano. Jeg ommøblerte rommet mitt, ble interessert i yoga og meldte meg inn i Rød Ungdom.

Fokuser på deg selv. Hva drømmer du om? Hva har du lyst til å gjøre? Nå er det ingenting som stopper deg.

 

Fase 4 - Nyt friheten!

Forhold gjør oss late. Om man har kjæreste, trenger man liksom ikke noe mer. Venner blir nedprioritert, du havner i faste spor og opplever lite nytt. Om du nettopp har blitt singel kan du derfor ha det jævlig gøy. Alle vennene jeg har nå, møtte jeg som singel. Vær utadvendt, snakk med så mange som overhodet mulig. Meld deg på aktiviteter eller inn i organisasjoner. Dra på fester, rot litt rundt. Men obs! Rebound-forhold ender som oftest ikke godt. Ikke gjør noe du ikke vanligvis ville gjort, kun på trass eller fordi du er ensom. Det er helt greit å ha det gøy, men ofte kan det være lurt å stille seg selv spørsmålet: Hvorfor gjør jeg egentlig dette? Føles det riktig? Hvis svaret er ja - kjør på! Hvis ikke, vent til du er klar.

 

Fase 5 - Livet

Det tok over et år før jeg elsket noen igjen. Jeg friker fortsatt ut om jeg ser eksen min på gata. Den du en gang elsket over alt på jord, vil sannsynligvis aldri bare bli et vanlig menneske for deg igjen. Men jeg elsker ham overhodet ikke lenger, og hater ham ikke heller. Jeg er glad for at det er over, glad for alt det førte til. Alt jeg har oppnådd uten ham, men også alt jeg oppnådde med ham. Han har blitt en naturlig del av fortiden min. Noe jeg ikke tenker stort over.

 

Det tar tid å komme over et knust hjerte. Men det går alltid over til slutt.

Jeg vil avslutte med mitt yndlingssitat fra Veronica Maggio:

 

Finns det en, så finns det flera.

 

 

LYKKE TIL! <3

 

Anna

 

P.S. Husk at jeg og Elise er her for deg om du trenger å snakke. Kommentér under eller send en mail til uperfektejenter@gmail.com :)

3 kommentarer

kaninhjerte

08.09.2012 kl.16:32

Jeg har nettopp blitt dumpa av min aller første. Vi var nesten sammen i to år. Det er helt forjævlig, fordi jeg vet at han har forandret meg, til noe bedre, men slik at jeg har vokst fra mange av vennene mine.

Jeg har kun to gode venner igjen, og resten er bare bekjente som jeg ikke er så interessert i å få kontakt med. Han var 17, og jeg var 14 når vi først ble sammen, og nå blir han snart 19.

Ved å ha en kjæreste som har vært mye eldre enn meg, har jeg vokst i fra, og blitt langt mer moden enn de på min egen alder, og derfor er det også vanskelig å få venner innenfor skolen min.

De beste minnene jeg har, har jeg hatt med ham, så det er veldig trist at han er borte.. Men jeg vet ikke. Jeg føler at hvis vi virkelig er ment for hverandre, så kommer han tilbake. Det er det som holder meg oppe, jeg må bare passe på at jeg ikke håper det for mye, slik at jeg aldri lar meg selv finne noen andre.

Mona

08.09.2012 kl.16:32

Lenge siden min første kjærlighet, å det har vært flere kjærlighetssorger siden den tid. Godt plantet i et forhold nu da ;p

Likte dette innlegge, synes du beskrev det veldig godt. Trur de fleste kan si seg enig i stegen for å komme seg videre, å det at han/hun er en del av din fortid.

Marte Isaksen

08.09.2012 kl.20:04

<3 jeg har lært meg å leve med at jeg aldri vil komme over min første kjærlighet.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits