Yoga som terapi

Yoga er en treningsform mange sikkert kjenner til. Men det mange ikke vet, er at Yoga ikke bare handler om muskler og fleksibilitet. I går hadde jeg min første Yogatime på over et år. Treningsformen jeg forlatte fordi jeg syntes det ble for hardt, har jeg nå kommet tilbake til. For å få ro.

 

Den yogaformen de aller fleste kjenner til, er Ashtanga Yoga. Her handler det om kroppsposisjoner som fører til utvikling av styrke, utholdenhet og balanse på en organisk måte. Altså: Maksimal effekt uten unaturlig anstrengelse for kroppen. Nettopp fordi den er så skånsom, blir yoga ofte brukt for å bygge opp kroppen igjen etter ulykker, spiseforstyrrelser eller andre sykdommer. Så lenge du tar ting i ditt tempo, er ikke yoga noe farlig eller skummelt. Det merket jeg også da jeg trente Ashtange Yoga, det tok ikke lang tid før jeg kom i bedre form.

 

Denne gangen var det snakk om noe annet. Jeg har angst. Jeg stresser, jeg er redd. Jeg klarer ikke å slappe av. Jeg trenger ikke å bli sterkere fysisk, men mentalt. Da kom jeg over dette stedet på Sagene. På Oslo Yoga tilbyr de yoga for sjelen. Rolig yoga. Yoga som gir deg redskap til å takle stress i hverdagen, i tillegg til å gi deg en times pause fra kjas og mas hver uke. Sann avslapning er ikke å se på tv. Sann avslapning er å ligge stille, å puste og å fokusere på deg selv en liten stund. Det får du av rolig yoga. Kurset jeg går på heter Relaxation Yoga with Aroma Therapy, og er akkurat like herlig som det høres ut. Et bilde sier mer enn tusen ord, så jeg lar det være med dette:


Følg uperfektejenter på instagram for flere blinkskudd som dette!

Såååååååå avslappende! Herregud. Det var fantastisk og jeg gikk på skyer resten av dagen. Jeg har ikke heist skuldrene siden da. I dag snakket jeg med mennesker mer enn jeg har gjort de siste to ukene tilsammen. Det betyr ikke at jeg magisk har blitt frisk, men det hjalp. Det hjalp virkelig.

 

Poenget mitt er vel egentlig at yoga ikke nødvendigvis betyr dette:
Yoga er en organisk måte å bevege kroppen på, den måten som kroppen liker best. Det er også et livssyn, en tenkemåte og en vei til ro. Psykisk helse handler også om kroppen. Selv om samtaleterapi ofte er den viktigste terapiformen, er det utrolig hvor mye det kan hjelpe å ta vare på kroppen sin og å koble ut iblant. Derfor anbefaler jeg å prøve noen av Oslo Yogas rolige yogaformer. Og hvis du faktisk har lyst til å trene, er yoga også en glimrende måte å utvikle seg på!

 

Anna

8 kommentarer

Marte Isaksen

05.09.2012 kl.16:53

JEg har alltid vært nyskjerrig på yoga! Har sykt lyst til å prøve det :)

Blogglusa

05.09.2012 kl.16:59

Det høres akkurat ut som noe jeg trenger :D

Karina

05.09.2012 kl.17:19

Jeg har utrolig lyst til å begynne med Yoga, aller helst håper jeg på at Yoga vil gjøre meg myk og smidig, siden jeg er stiv som en stokk.. men jeg har virkelig ikke peiling på om det vil fungere!

Mona

05.09.2012 kl.17:52

Hørtes deilig ut! Trur jeg også kunne trengt det :)

uperfektejenter

06.09.2012 kl.15:28

Karina: Prøv! En feil mange gjør når de begynner med yoga, er å gå for fort frem. Det er da det blir slitsomt og vanskelig. Men hvis du er tålmodig, lytter til kroppen din, ikke gjør noe som gjør vondt og ikke prøver for hardt, så er yoga en av de beste treningsformene som finnes! (Den aller beste, mener jeg - spesielt i forhold til smidighet). Jeg trente Ashtanga Yoga i et år og ble mykere enn jeg ble gjennom fire år med dansing, eller fem år med tae kwon do. -Anna

Yogajenta

18.10.2012 kl.17:20

Så flott at du har funnet frem til yoga! :-) Jeg er helt enig i at yoga kan brukes som en form for terapi, jeg har selv fått utrolig mye ut av å trene yoga de siste årene. Jeg kan også anbefale Eight Treasures Yoga (www.8treasuresyoga.com) som har mange ulike timer og som fokuserer på å tilby det vi kaller for komplett yoga der man kobler de fysiske øvelsene med meditasjon og en indre praksis. Alt fra rolig Yin Yoga med fokus på avspenning, egne meditasjonstimer til Flow yoga (vinyasa) der man virkelig får svettet ut. Alle timer tilbys per donasjon, noe som betyr at man kun betaler det man ønsker for å trene i en donasjonsboks på slutten av timen. Senteret ligger i Cort Adelers gate 33 i Vika i 4. etasje - rett ved House of Oslo. Anbefaler virkelig å stikke innom!

Anita

29.10.2012 kl.14:24

Jeg har også oppdaget yoga. Den rolige typen. Fantastisk mental massasje rett og slett.

Jeg trener på Zanti i Pilstredet. Fantastisk sted :-)

http://1000fantastisketing.blogspot.no/2012/06/938-yoga.html

Anita :-)

Malin

03.04.2013 kl.23:08

Det som er fint med yoga er at det passer for alle. Handler om å ta det på sitt eget nivå, og bruke tid til å øve og utforske yoga. Tror de aller fleste vil ha utbytte av det hvis de gjør de riktig.

Bra innlegg :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits