NeiNei, jeg har ikke "glemt" å barbere meg.
Nei, jeg har ikke lyst til å barbere meg.
Nei, jeg er ikke ekkel fordi jeg har kroppshår.
Nei, jeg er ikke unaturlig fordi jeg lar kroppen min være i fred.
Nei, jeg vil ikke høre hva du syns om MIN KROPP.

 

I starten av august sluttet jeg å barbere meg under armene. Jeg har fått mange kommentarer og blikk, og at å gå uten genser krever så mye mot er slitsomt. Orker jeg stygge blikk og kommentarer? Orker jeg å forsvare hvorfor jeg ikke vil la andre bestemme hva som er pent og sunt for min kropp? Jeg skjønner ikke hvorfor jenter må barbere seg under armene, for å ikke bli stemplet som ekle. Gutter har da hår under armene, at vi har forskjellige kjønnsorgan betyr ikke at kroppshåret til jenter er ekkelt og unaturlig. Det som er trist er at jenter er de som reagerer mest. Hvorfor være så fiendltig innstilt til sin egen kropp? Vi fikk kroppshår av en grunn. Jeg har ikke tenkt til å ta bort mitt mer, og jeg håper jeg kan inspirere andre til å gjøre det samme. 

 

Elise

52 kommentarer

Mai

30.08.2012 kl.11:29

Jeg barberer meg, men det er et valg jeg tar. Jeg skjønner virkelig ikke at folk skal reagere bare fordi du velger å ikke gjøre det!...

Sina

30.08.2012 kl.11:34

Du er tøff. Dritbra.

Karina

30.08.2012 kl.11:37

Drittøft gjort, Elise!

Nå har jo jeg angst for kroppshår generelt, men syntes det er tøft gjort av deg!

Tilda

30.08.2012 kl.13:26

You go girl! :D

tehehe

30.08.2012 kl.13:34

Du er tøff du!

Gjør som du vil å gå som du vil, det er ditt valg :}

Karoline

30.08.2012 kl.17:04

Beundrer deg for dette, Elise! Virkelig, det krever masse mot, og jeg er helt enig i det. Hva er unaturlig med kroppshår?

Anja

30.08.2012 kl.17:46

Har slutta å barbere leggene selv! Og jeg har MØRKE hår.

Kristine

30.08.2012 kl.18:39

Tøft gjort om dette er noe du vil! Dette er ikke noe jg ville gjort selv, men tøft av deg!

GO GIRL

Marte Isaksen

30.08.2012 kl.19:53

Kredz til deg. Jeg tørr ikke det.
Du er rå kul! :)

Adele

30.08.2012 kl.21:45

http://www.kjendis.no/2012/08/30/kjendis/take_this_waltz/sarah_silverman/michelle_williams/mote/23063991/

Emma

30.08.2012 kl.22:54

Du er den tøffeste jeg vet om.

Hattifnatt

30.08.2012 kl.23:32

Du er den tøffeste av de tøffe, Elise!

MakeNoSense(Nini)

31.08.2012 kl.16:21

Stolt av at du ikke bryr deg og vil være deg selv og tørre å gå rundt med hår under armene ;D Btw, her er noe om generelt hår og kjønnshår som du kanskje synes er spennende å lese^^ :

http://www.kjendis.no/2012/08/30/kjendis/take_this_waltz/sarah_silverman/michelle_williams/mote/23063991/

17

31.08.2012 kl.18:16

Da jeg var liten var jeg vant til mamma som hadde hår under armene. Jeg trodde jenter "skulle være sånn" helt til jeg ble rundt 7 år. Da oppdaget jeg at det ikke var så mange andre damer som hadde underarmshår. Fra den tiden til nå synes jeg bare det blir eklere og eklere. Hvorfor er det sånn at samfunnet forteller folk fra ung alder at jenter ikke skal ha kroppshår?

Du er tøff du!

Jeg er bare et hårløst resultat av samfunnets "skjønnhetskrav".

Amanda

31.08.2012 kl.19:57

you go girl!!!!!!! jeg elsker denne bloggen

Blogglusa

31.08.2012 kl.20:38

Du er like tøff som morra mi XD.

Personlig orker jeg ikke det mer, fikk masse blikk fordi jeg ikke barberte leggene mine før sommerene, så i sommer begynte jeg med det. Egentlig er det ikke så farlig for meg, men alle blikkene ga meg dårlig selvtillit. Jeg begynte å gjemme bort beina mine.

At du står imot er megaultragigatøft gjort. Jeg beundrer deg noe inni granskauen, Elise!!!

Natalie

01.09.2012 kl.11:47

Yo Elise. Swag feminist YO! Men jeg lurer på en ting, opplever du ikke at det lukter svette fortere? Fordi jeg inbiller meg da, at selv om man bruker deodorant and shit så begynner det og lukte fortere, og uansett hvor naturlig det er, så lukter jo svette ekkelt...

uperfektejenter

01.09.2012 kl.13:09

Natalie: Nei, ikke særlig :) Jeg har alltid blitt fort svett, men før jeg begynte å være au naturell fant jeg en supergod deodorant, og den funker også når det er hår under pitsa. Feministswag all over the place

02.09.2012 kl.14:47

Herregud, jeg elsker deg!

Maja

03.09.2012 kl.18:08

Herlig, Elise! har alltid irritert meg over barberingspress, blir nervøs av det! synes forresten det er fint å være ubarbert, det er kvinnelig!

Ane

03.09.2012 kl.22:13

Du er drit kul! Stå på, og husk - well behaved women rarely make history ;)

Susanne

03.09.2012 kl.22:51

Kjempebra!!

.

04.09.2012 kl.01:16

Yo.

Vokst opp med en mor (og forbilde) som ikke barberer seg. Så for meg ble det et nesten like stort valg å begynne, som det for andre er å slutte.

Selv om jeg barberer meg under armene når jeg føler for det, stresser jeg ikke. Fjerner også håret på leggene en gang i blant, men de er aldri et hinder for å ta på shorts.

Tissen min har jeg aldri styra med. Da det begynte å bli aktuellt tenkte jeg "Hvis jeg får kjæreste, kan denne personen synse om kroppshåret mitt, men før det har jeg sex for meg selv."

Nå har jeg kjæreste. Han var letta over at jeg ikke barberte meg nedentil.

Jah, tenkte det kanskje er greit med noe annet enn "Du er kul!"-kommentarer. Men dere er kule, da.

realisten

04.09.2012 kl.21:59

Mens folk kjemper for friheten rundt om i verden, kjemper om likhet og redder andre mennesker, så sitter du her og får masse "respekt" fordi du ikke fuckings fjerner håret under armene. noe jenter gjør, hovedsaklig fordi det ser maskulint ut og heterofile gutter misliker maskuline trekk ved en ellers feminin kropp. voks opp. gjør noe skikkelig. ikke vær stolt over noe så klisjéfylt som det å barbere seg under armene. Finn på noe originalt i det minste.

Takk for meg.

uperfektejenter

04.09.2012 kl.22:33

realisten: Vel, du får i hvertfall ikke noe respekt av meg når du ikke en gang kan vise ditt ordentlige navn. Jeg fyller tiden min med hva jeg syns er meningsfylt og viktig, og det liker jeg å dele med leserne våre. Hvis du ikke liker det, så er det ingen som tvinger deg til å se på det. At du også generaliserer så grovt som å si at heterofile gutter liker feminine jenter, får meg bare til å le. Jenter skal få være akkurat hvem de vil, og når du skriver det du gjør, så gir det meg bare enda mer grunn til å poste innlegg som disse. Jeg kjemper faktisk for likhet. For at mannssjåvinister som deg ikke skal påvirke jenter til å tro at de ikke er verdt noe, for det er vi. Pell deg vekk fra denne bloggen, jeg har ikke behov for å se din trangsynthet her igjen.

realisten

05.09.2012 kl.13:18

Det ligger naturlig i arvestoffet at gutter er tiltrukket av det feminine det er selvfølgelig gutter som er tiltrukket av det maskuline, men de er da tiltrukket andre gutter og ikke maskuline jenter (som er helt greit for meg). Og ja, jeg generaliserer. Jeg generaliserer fordi jeg snakker om gutter generelt, da er det jo poenget å generalisere. Det er så mange som ser på ordet "generalisere" som et så negativt ord. det er et rent vitenskapelig ord som betyr at man av praktiske årsaker brer alle under én kam. og hvorfor ikke? det er flertallet.

Er det så viktig å måtte skrive "gutter generelt" istedenfor å generalisere og si "gutter"?

Og hvorfor skal jeg vise mitt virkelige navn? for at jeg skal bli hetset med meldinger på facebook? nei takk.

Elisabeth

05.09.2012 kl.15:12

må bare spørre, hva sier typen din? :)

uperfektejenter

06.09.2012 kl.07:02

realisten: Jeg hetser ingen. Du har fullstendig rett til å ha din mening, men jeg syns det er feigt å gjemme seg back et nick.
Og nei, du kan ikke generalisere, for det du skriver skader mange mennesker. Det er mange jenter og gutter som liker noe annet enn du beskriver. Det du beskriver er heteronormen, som er vanlig og normalt i samfunnet, men at det er en majoritet betyr ikke at det er riktig. Alle burde være likestilt, og at en gutt liker noe maskulint, betyr ikke at han ikke kan like jenter. Og jenter er ikke lagd for gutter, så vi skal ikke måtte være feminine fordi det er hva gutter vil ha. Vi er våre egne personer, og det er trist at måten du skriver på får det til å virke som at det ikke stemmer.

uperfektejenter

06.09.2012 kl.07:04

Elisabeth: Er det relevant? Jeg er min egen person, og jeg tar mine egne valg. Om du har type, hva syns du om at han har hår under armene? Det er dårlig gjort at jenter skal gjøre valg som "godtas" av kjæresten, mens gutta får gjøre som de vil. Det skjer ikke på denne bloggen, hvertfall. :)

Henrik Madsen

06.09.2012 kl.19:46

Hei "realisten"!

Mens folk kjemper for friheten, mot kjønnsroller rundt om i verden, sitter du foran datamaskinen din og prøver å hetse jenter som har tatt valget om å ikke barbere seg under armene.

Hvorfor tror du det er slik at de fleste jenter fjerner kroppshår? Det er ikke nødvendigvis fordi det ser "maskulint" ut å ha det (noe som det ikke gjør). Som man kan se i innlegget og kommentarfeltet er det mange jenter som får stygge blikk og blir plaget for det, noe som lett kan føre til dårlig selvtillit om man ikke tåler det.

Kjønnsroller har i mange samfunn vært noe som er konstruert av overklassen og/eller moteindustrien. Grunnen til at kjønnsroller greier å slå rot er nettopp grunnet hetsing av det som er "unormalt". Ettersom mennesker er sosiale vesener reagerer vi på kritikk. Derfor er det en bra ting å gi positiv tilbakemelding når folk velger å bryte ut av konstruerte roller, slik som her.

For å avslutte så ser jeg virkelig ikke hvorfor dette er et så stort problem for deg. Plager det deg på noen måte? Påvirker det livssituasjonen din noe? Får det deg til å sove dårligere om natten? Grunnen til at de oppfordrer deg til å bruke eget navn, er fordi hvis du virkelig står så sterkt for det, burde det ikke være noe problem å vise hvem du er. Måten du gjør det på nå får deg bare til å fremstille som umoden, useriøs og redd.

Selv er jeg en heterofil gutt, og synes det er helt greit om jenter ikke barberer seg - det er deres valg og angår ikke meg. Ikke prøv å ilegg andre dine egne meninger. Du vil fort finne folk som er uenig med deg.

uperfektejenter

07.09.2012 kl.06:52

Henrik Madsen: Tusen takk! Dette var en kommentar som svarte mye bedre enn mine. Å starte dagen min med å lese dette var virkelig fint. Du er flott!

Sunniva

17.09.2012 kl.11:07

Realist:

Hvis det var slik fra naturen, at hår under armene= maskulint og at menn ikke liker hår fordi det er "maskulint" skulle man tro at evolusjonen hadde gjort jobben sin for lenge siden, slik at de fleste jenter hadde minimalt med hårvekts på såkalt "uønsede steder." Virkeligheten fortelller meg dog noe annet.

Hva vi liker er individuelt, og jeg synes synd på alle dem som plasserer seg selv og alle andre i en veldig trang og kjip bås med alle mulige regler og stereotypier. For jeg er nesten hundre prosent sikker på at den mest steretypt maskuline mann og den mest stereotypt feminine kvinne (hva nå enn disse skulle bety) av og til vil oppleve å ha interesser som er mer typisk for det vi forbinder med det motsatte kjønn. Og hva gjør vi da? Om folk pustet mer med magen og tenkte mer på hvem de var som menneske, og hva de faktisk ville, i stedet for hva kjønnet deres "bestemmer", hadde mange fått det bedre.

Ja til å la være å barbere seg, ja til å barbere seg fordi en har lyst. Ja til å foretrekke både det ene og det andre, uansett om du er mann eller kvinne!

uperfektejenter

17.09.2012 kl.11:10

Sunniva: Fantastisk!

Meg

21.09.2012 kl.10:42

Jeg har alltid sett på hår under armene som noe vakkert. Det viser at vi fortsatt per dags dato har gjørefrihet og meninger, til tross for alt press i media og hverdag. Jeg selv er 13 år, beskriver meg selv som alternativ (sånn som deres inlegg etter dette beskriver) Og skulle ønske jeg turte å drite i shaving og alt det pisset. Men så tøff er jeg ikke, ikke enda, fordi folk allerede ser på meg som rar og annerledes. Men når jeg blir eldre, da skal jeg bli like tøff som deg.

uperfektejenter

21.09.2012 kl.12:37

Meg: Så fantastisk du er! Det er fint å høre om andre som syns hår under armene er vakkert, for det er det jo. Det er et tegn på en naturlig kropp, og hvem liker vel ikke det? Jeg heier på deg, og håper du en gang blir tøff nok for deg selv. Du er uansett tøff nok for meg! <3

Astri Sofie

13.07.2013 kl.01:52

Jeg fjerner hår under armene fordi jeg synes det er mest renslig for meg, for vis jeg dropper å dusje en dag vil det lukte mer svette under armene. Jeg personlig elsker å gå med topper og kjoler, noe som ser finer ut om du ikke har hår under armene. Men helt enig, jeg hadde ikke hatt noe i mot om min framtidige type hadde fjernet hår under armene selv^^

Har aldri fjernet hår på leggene fordi jeg har lyse hår som ikke synes, jeg hadde ikke gjort det uansett, fordi jeg ikke svetter på leggene ;)

Feilfarget busk

13.07.2013 kl.17:06

Jeg syns mørkt, tykt kjønnshår og hår under armene kan være veldig stilig, uavhengig av kjønn. Det viser naturlig sunnhet og ungdommelighet, og ikke minst en viss integritet for kvinner. Grunnen til at jeg ofte barberer det meste, er at jeg rett og slett syns mitt eget kroppshår er stygt. Det er tynt og brungrått, ikke svart og fyldig sånn som jeg vil ha det. Jeg er mer redd for å høre at jeg har spesielt stygt kroppshår enn at kroppshår på jenter er stygt uansett.

uperfektejenter

13.07.2013 kl.17:14

Feilfarget busk: Det er selvfølgelig helt greit at du barberer deg om det er det du er mest komfortabel med, men jeg vil likevel si dette:
Alles kjønnshår er forskjellig, og jeg er helt sikker på at du tolker mer inn i utseendet ditt enn det andre legger merke til. Det er det samme som at jeg tenker at jeg har en helt forferdelig stor nese, og at alle andre har mye penere neser enn meg. Hver gang jeg nevner denne usikkerheten, reagerer venner bare med latter og vantrohet. Elsk deg selv og kjønnshåret ditt, og jeg er overbevist om at andre også vil elske deg og det :) Lykke til!

Dan

17.07.2013 kl.02:58

Så flott å se ei som virkelig tørr å være seg selv, om det var fler som deg der ute:). Du er tøff, og digger det. Selv synes jeg at kvinner mer "tiltrekkende" når dem er mer naturlige, bra du dog står frem som et godt eksempel på dagen samfunn om hvordan det burde være.

Gl!

Alf petter solbakken

24.09.2013 kl.11:07

Du står i norsk boka vårres og oppgaven va og skriv en innlegg, btw du e fin .D

susanne

04.09.2014 kl.12:54

Er helt greit at du ikke vil barbere deg under armene og at du vil bestemme over din egen kropp. Men da må du regne med blikk og kommentarer for dette strider i mot det som er ?normalt?. For min del burde alle fått lov til å behandle kroppen sin sånn som du selv vill, men dette er da ikke tilfelle. Stå på!

lkti

09.09.2014 kl.09:25

kor langt e håret ditt vokst?

.

15.09.2014 kl.10:25

Jobber med en oppgave der jeg må legge igjen en kommentar på dette innlegget. jeg kommer ikke til å slutte å barbere meg under armene, men du får gjøre det du føler blir riktig for deg.

uperfektejenter

05.10.2014 kl.17:17

.: Poenget med dette blogginnlegget er ikke å få noen til å slutte å barbere seg under armene. Poenget er å få vekk stigma rundt kroppshår, det er for eksempel ingen som reagerer på det når gutter har hår under armene og da burde jenter også ha samme mulighet. Ha en fin dag:)

11.10.2014 kl.17:43

mått skriv et innlegg. tøft gjort tho!

bea

23.03.2015 kl.15:36

Jeg digger at du ikke viker for alt presset som blir slengt mot oss jenter. Selv barberer jeg meg under armene for min egen selvfølelse, men jeg misliker det utrolig sterkt at du skal få stygge blikk og lignende for at du har valgt å gå mot strømmen, og tørr å stå for din egen mening.

Liker pågangsmotet ditt!

Krstine

05.09.2016 kl.09:58

Det er utrolig bra at du står opp for deg selv! stå på

Lego bygger 123

14.09.2016 kl.11:26

Veldig bra kanskje vi kan leke litt lego

Mads

21.09.2016 kl.21:51

sjukt bra blogg, bør kjøra eit saftig comeback no kjenner eg !!!! fyyyyyy

martin

07.09.2017 kl.10:20

Veldig bra skrevet! helt enig

cp

29.09.2017 kl.13:12

bra blogg

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits