Til Petra - Om å finne seg selv

Hei Petra!

 

Jeg så kommentaren din og tenkte at jeg like godt kunne skrive et innlegg som kan hjelpe andre som føler det samme som deg. For de som lurer, var dette kommentaren:

Jeg har bare et lite spørsmål som egentlig krever et langt svar, men jeg spør likevel. Har dere noensinne hatt så dårlig selvtillit at dere har glemt hvem dere er? Jeg vet ikke hvem jeg er lenger.

 Først av alt kan du kanskje kjenne deg igjen i dette innlegget, for det handler nogenlunde om det samme:

 http://uperfektejenter.blogg.no/1324160208_superrlig.html

 

I kommentarfeltet er det mange kloke mennesker som har svart, så du ser at det er ikke bare du og jeg som føler det sånn i blant. Jeg anbefaler deg virkelig å lese kommentarene, for de hjalp meg veldig mye. 

  

Ellers kan jeg vel først og fremst si at du er ikke alene og du er ikke unormal! Det er ofte ganske hardt å være ungdom, og med pubertet kommer for mange identitetskrisa og dårlig selvtillit. Vi vet ikke hvem vi er eller hva vi vil. Men tenk deg litt om. Du liker kanskje en film, en bok, et band? Er det et fag på skolen du liker bare bittelitt? Alle finner noen gleder i livet. Ofte tenker man at man ikke er bra nok, at man ikke finner nok hobbyer eller interesser til å være en interessant person eller for å ha en solid identitet, men det stemmer ikke! Alle mennesker har retten til å drive med det de liker best. Vi er også et vesen av konstant forandring. En dag vil du leve, en annen vil du dø. Fortvil ikke! Gleder og sorger oppleves om hverandre, og jeg tror det er slik livet leves best. Hvordan skulle vi satt pris på alt det gode i livet, om vi aldri hadde kjent smerte? 

 

Livet er vakkert. Vakre ting er ikke alltid godt, det er noen ganger vondt. Litt som et par med høyhelte sko - de kan være så fine de bare vil, men de er ganske kjipe å gå i, eller hva? Det er vel kanskje derfor jeg ikke bruker høye heler så ofte. Livet mitt er derfor kanskje ikke like vakkert eller spennende som et fint par med sko, men det er behagelig, og det passer meg. Spenning og skjønnhet kan vente. Jeg vil leve livet i MITT tempo. 

Om du føler deg trist og tenker mye, stopp opp litt og ta vare på deg selv. Ta deg et varmt bad. Gå deg en tur. Hør på rolig, harmonisk musikk. Spis noe godt. Les en god bok. Legg deg litt tidligere, så står du opp mer uthvilt. Kropp og sinn er ikke to forskjellige ting, og de fungerer ikke uten hverandre. Så det kan godt hende du føler deg litt bedre etter å ha gitt deg selv et par gleder. 

 

Alle mennesker er forskjellige, og du har ingen hast med å finne ut hvem du vil være. Det aller viktigste er at du behandler deg selv og andre bra. Så lenge du prøver å være et hyggelig og godt menneske, så trenger du ikke så mye mer. Resten kommer med tiden. Ikke la forvirringen over å være ungdom knekke deg. Du er dritbra, og du kommer deg nok ut av dette som en sterkere person. Om det er noen trøst, så vet ikke jeg heller hvem jeg er - men det er helt ok. Vi er unge, og vi har lang tid på oss. De høyhelte skoene kan stå i skapet en stund til. 

 
Elise

 

 

3 kommentarer

Blogglusa

23.08.2012 kl.21:02

Vet dere at dette er yndlingsbloggen min av alle blogger? Jeg leser noen rosablogger (som klassevenninnene mine har) for å få dagens latterlige glis (misforstå meg rett, jeg gliser fordi jeg synes de er så uendelig patetiske med bloggene sine, jeg ler ikke vanligvis av andre mennesker....), og så til sist, leser jeg deres blogg. For å få det glade gliset, gliset som sprekker opp i et smil. Smilet som gjør meg så uendelig glad over at dere blogger!!!

Ikke et innlegg har jeg lest og tenkt at det er laterlig eller uendelig teit. Jeg har samme humor som dere, så jeg har glist mye av dere :P.

Vil bare si at om dere vurderer å slutte å blogge en gang, så gjør det etter jeg er ferdig med puberteten!!! (dette er litt tull altså, jeg bestemmer jo ikke over dere...) Jeg trenger dere og de støttende innleggende deres. De uendelig mange tipsene og støttende ordene!

Tusen takk :D

Hilsen Blogglusa

AmalieDnne

23.08.2012 kl.21:22

Woow, kjempebra skrevet! :)

Petra

29.08.2012 kl.16:43

Tusen takk! Det er litt for lenge siden jeg leste her og skrev her så det første jeg skal si er at det er fint å bli lagt merke til. Å ikke være en av mange men at folk faktisk ser deg. Og dere skriver veldig gode og oppmuntrende innlegg. Det varmer meg når jeg leser om feministiske meninger, om at dere har så mange gode venner og personer rundt dere som liker dere som dere er. Jeg har også det, men det er ikke alltid jeg ikke tenker over det.

Om dere slutter å blogge så skal dere bare vite at dere hjelper veldig mange usikre mennesker :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits