Skolestart!

Sommeren synger på sitt siste vers, og for mange er ferien allerede over. Jeg og Elise (+store deler av resten av Norge) starter i morgen, og værgudene ga oss i dag et godt farvel til frihet, lykke og bading. Noe jeg visste å feire med frihet, lykke og bading.

 

 

Men NÅ! Nå er det alvor. Da jeg begynte på vgs i fjor, ante jeg ikke hva som ventet meg. Jeg hadde hørt at det var vanlig å gå ned i karakterer fra ungdomsskolen til videregående, noe jeg også gjorde (med nesten en hel karakter). Men det var ikke fordi fagene ble så mye vanskeligere. Det var fordi vi plutselig hadde ansvaret for å lære selv. Denne nyvunne friheten var det mange som utnyttet litt for mye, blant annet meg. Vi får lov til å bruke data i timene for å notere, men med facebook bare et par tasteklikk unna, er det ikke lett å konsentrere seg. I tillegg var skolen min plutselig omringet av nydelige kaféer, med Bogstadveien rett rundt hjørnet og medelever som alle var like lite motiverte etter ti år på grunnskolen. Resultatet ble perioder med skulking, lekser som aldri ble gjort og notatdokumenter på dataen fulle av tegninger og skriblerier i stedet for fakta.

 

Og jeg tror at jeg trengte det. Jeg tror vi alle trengte det.  Ungdomsskolen for meg besto av å være mest alene, å suse gjennom fagene uten å lære noe som helst (samt skade meg selv om jeg gjorde feil) og å virkelig ikke like livet mitt. Da jeg begynte på dramalinja på Nissen med 5,7 i snitt, bestemte jeg meg for å benytte meg av mulighetene jeg hadde til å ha det gøy. Jeg sluttet å stresse med karakterer. Jeg fikk venner, gode venner. Jeg fikk kjenne følelsen av å gå rundt i byen midt på dagen og sent på kvelden, å se opp på himmelen uten en bekymring i verden. Endelig fikk jeg utagere litt. Det gjorde godt, men nå er det på tide å binde sammen trådene og få orden på livet mitt.

 

Selv om fjoråret var gøy, var det ikke særlig konstruktivt i lengden. Derfor har jeg gjort en rekke tiltak for det nye året:

 

- Notatbok i stedet for datamaskin: Selv om jeg fortsatt har med dataen og sikkert kommer til å bruke den iblant, har jeg bestemt meg for å gjøre mesteparten av notatene mine for hånd. Ikke bare lærer jeg bedre av å skrive for hånd. Det er også lettere å ikke bli distrahert av internett, photoshop og kabal.

 


Illustrasjonsbilder har aldri vært min sterke side


- Terapi: Grunnen til at jeg utagerte så mye i fjor, var jo fordi jeg egentlig trengte noe annet. Jeg har begynt hos psykolog, og skal også begynne med yoga som terapi. Jeg har tenkt å skrive mer om dette senere, men yoga gjør utrolig godt for både kropp og sjel. (I motsetning til å sitte på kafé hele dagen, som i tillegg er usunt for lommeboka.)

 

- Ha rutiner: Stå opp, dusje, spise frokost. Komme hjem, gjøre lekser, trene. Rutiner er viktig for å holde hodet på plass, i tillegg er det noe jeg virkelig trenger å lære meg.

 

- BYSYKLE!!: Okeiokeiokei, for å være heeeelt ærlig så er ikke dette et tiltak for å gjøre det bedre på skolen. Men jeg har nettopp fått meg bysykkelkort og elsker å skryte av det!!!! Bysykkel er kjempegøy, kjempepraktisk og ser dessuten rimelig hipt ut (og det er superbillig!!!). Jeg håper på å bli mer kjent med byen min, kanskje komme i litt bedre form. Og ikke minst: Gjøre trikken bittelitt mindre klam og trang ved å sykle istedet.

 

Kort sagt: Jeg skal fortsette å ha det gøy, men på en mer kontrollert måte. Jeg er søtten år og jeg begynner å skjønne at utdanning ikke er noen spøk. Allikevel gleder jeg meg som aldri før til å starte på skolen!  Skolen min er herlig, menneskene der er herlige og jeg klarer nesten ikke å vente til revy, å treffe de nye førstissene og å sette opp nye forestillinger med klassen. Motivasjonen er mye høyere enn den var i fjor.

 

LYKKE TIL ALLE SAMMEN!

 

Hvilken skole/hvilket trinn starter du på? Gleder du deg?

9 kommentarer

Emilie

19.08.2012 kl.18:58

bra å høre det! får håpe dette skoleåret går bedre :-) Jeg skal starte i niende, hehe :-) forresten, hvordan er det på vgs osv.? hva gjør man og er det vanskelig?

Marte Isaksen

19.08.2012 kl.19:01

Lykke til! Det blir nok et flott skoleår!

thora

19.08.2012 kl.20:12

starter på nissen. i første. gruer meg fordi jeg ikke aner hvordan det blir, gleder meg fordi det mest sannsynlig ikke blir som ungdomsskolen. er ganske vandt til å ha mange fine cafeer i nærheten av skolen min ettersom jeg gikk på skole på grünerløkka i ti år, så vet hvor utfordrende det kan være.

Hannepaii

19.08.2012 kl.20:13

Så ut som bra forandringer det :) Du får ha masse lykke til med de! Håper de virker :))

Dementia.

19.08.2012 kl.20:27

Jeg startet i tiende klasse på torsdag. Var egentlig ganske nervøs og redd og alt det der, for det er jo siste året. Nå alt gjelder liksom. Men det var ikke så skummelt, vi startet for fult på fredag og ting er allerede helt vanelig.

uperfektejenter

19.08.2012 kl.20:29

Emilie: Vgs er egentlig ganske likt ungdomsskolen, bare et hakk vanskeligere. Det forventes mer av deg og du har mer ansvar selv. Du må jobbe mer selvstendig. Det kan være vanskelig, men de aller fleste takler det fint :) I tillegg kan du jo velge selv hvilken skole og linje du vil gå på, så sannsynligheten er stor for at du møter masse folk du liker godt!

langveifrem

19.08.2012 kl.21:22

Du er herlig:)

Blogglusa

20.08.2012 kl.16:46

Starter i 10.klasse. Folk sier det er det beste året, og det kan vel hende. Men selv om jeg elsker klassen min, så er det bare en lærer jeg liker. Så jeg gleder meg ikke akkurat til timene dette året, men til andre ting. :D

På teaterkurset skal vi sette opp Reisen til Julestjernen. Selv om jeg spiller statister og småroller, så er jeg med!

Det er Juleball

Det er musikkprosjekt

Og så er det masse bæsj!

Sina

20.08.2012 kl.23:47

For å være ærlig, så er jeg misunnelig på dere som har fått det fint på vgs. Selv synes jeg vgs er temmelig stusselig. Stygg skole, samme folka som på ungdomsskolen, barneskolen overalt (er ganske glad i klassen min, men likevel) og utrolig teite lærere. Har faktisk gått opp i snitt, enda det var helt fantastisk i tiende også. Gleder meg til det blir mer valgfag. MEN HEY JEG SKAL PÅ UTVEKSLING! :DDD Drar til England om tolv dager!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits