Hvorfor kvinner og menn ikke er likestilt #2

For en stund siden snublet jeg over enda en sak som har irritert meg lenge.

 

Se spesielt på 0:57.

 

Forskere har nemlig ENDELIG funnet opp en p-pille for menn! Det er jeg veldig glad for. Bortsett fra kondomer, er alle prevensjonsmidler nå for jenter. Det er jentene sitt ansvar å ikke bli gravide. Dette er en tanke som har regjert i verden i evigheter. Blir du gravid, er det din egen feil. Det har vi sett gjennom abortlover, ekteskapslover, voldtektslover og altså prevensjon. Så hvorfor er jeg nå irritert over at gutta også kan få en mulighet til å ta ansvar for prevensjon? Fordi de egentlig alltid har hatt den muligheten.

 

P-piller for menn har eksistert nesten like lenge som de for kvinner, men har aldri blitt satt i produksjon. Grunnen er for fæle bivirkninger. Disse bivirkningene er blant annet nedsatt sexlyst, depresjon, vektøkning, kviser og risiko for blodpropp. Kort sagt: Akkurat de samme som for kvinner. Men fordi det først og fremst er jentenes ansvar, er det ingen vits i å la gutta lide noen nød. Og nå har forskere altså jobbet på spreng for å finne en p-pille nesten uten bivirkninger, for menn. Kvinnene, derimot, får fortsatt nøye seg med nedsatt sexlyst og blodpropp.


Jeg har nevnt dette i innlegg før, men det gjør meg fortsatt like sint. Jenter blir ikke gravide av seg selv (kanskje med unntak av Jomfru Maria). Derfor mener jeg at ansvaret for prevensjon burde være jevnt fordelt mellom kjønnene. Bare fordi det er lettere for gutter å snike seg unna, betyr ikke det at de ikke har et like stort ansvar. Det er det altfor få på verdensbasis som bryr seg om. Jeg er sint og lei av at jenta så ofte er den som får straffen etter sex. Det var hun som forførte ham, det var hun som var utro, det var hun som ble gravid. It takes two to tango.

 

Anna

11 kommentarer

Marlene Ytterland

12.09.2012 kl.20:08

Så FANTASTISK skrevet!

Blogglusa

12.09.2012 kl.20:35

Jeg er så enig med deg. Er ikke gammel nok til å måtte tenke over det problemet enda, men jeg ønsker at jeg slipper å gå på p-piller. Det virker så slitsomt, bare fordi gutta ikke vil ha kondom... skal vi ikke få noen som helst fordeler?

12.09.2012 kl.22:28

Hva er deres tanker rundt dette?

http://www.thecentrefoldproject.org/

johanne

13.09.2012 kl.07:29

dette var provoserende argh.

og du skriver veldig bra!

uperfektejenter

13.09.2012 kl.10:51

Anonym: Fantastisk prosjekt! De sprenger mange tabuer ved å ha et prosjekt som dette, spesielt når de ikke har et standpunkt, men heller viser forskjellige sider av saken.

Poops

14.09.2012 kl.14:44

M-m-men ballekrymp

Steffen

24.10.2012 kl.16:39

Så hva er det du prøver å si? At staten skal tvinge hvert forhold til å fordele på hvem som bruker p-piller? Har du noen gang tenkt på at du som kvinne, kan lage deg dine egne krav til den mannen du deler seksuelle erfaringer med? Jeg tror det er godt å bli utdanning angående dette, men det er har ingenting med likestilling å gjøre, og det har ingenting med staten å gjøre.

Jeg leste innlegget "feminister står sammen", eller hva det het, hvor du snakket om at du hadde blitt medlem av RV. Det er derfor jeg snakker som om vi er i en politisk debatt :-)

uperfektejenter

24.10.2012 kl.18:28

Steffen: Nei, jeg prøver å si at staten skal tilrettelegge for at både menn og kvinner kan bruke prevensjon på lik linje med hverandre. At samfunnet skal være klar over at man må være både en mann og en kvinne for å lage et barn, og at ansvaret derfor burde være jevnt fordelt mellom kjønnene. Det har definitivt med likestilling å gjøre, fordi kvinner møter høyere krav enn menn hva seksualitet og prevensjon angår.

P. S. Det var Elise som skrev at hun hadde blitt medlem av Rød Ungdom, ikke meg. Vi er to stykker, men jeg er også med i RU (ikke RV). Og for all del, snakk som du vil!

- Anna

Steffen

25.10.2012 kl.18:27

Du har evnen og kunnskapen til å få den likestillingen du ønsker; For du har kunnskapen om at det finnes p-piller for menn, og du har evnen til å stille krav til dine seksuelle partnere. Og det at du deler dette syntes jeg er fint. Om jeg hadde vært jente, vet jeg at jeg hadde satte stor pris på å få tilegnet denne kunnskapen. Men hvorfor er det nødvendig å blande inn staten, og hvordan foreslår du at staten burde bli innblandet?

uperfektejenter

25.10.2012 kl.18:51

Steffen: Beklager, det var kanskje litt feil av meg å si at staten bør bli innblandet. De jeg mener bør reagere er først og fremst produsenter av prevensjon, og media. Produsentene bør produsere prevensjon til begge kjønnene og jobbe for at begge kjønnene skal få minst mulig bivirkninger. Media må slutte å angripe kvinner som har sex, som blir voldtatt, som blir gravide og som forfører menn. Men selvfølgelig er dette også noe staten kan tilrettelegge for ved å f eks gi mer penger til forskning på prevensjon for kvinner (for å minske bivirkningene), og satse på prevensjon for menn, for å i det hele tatt få satt det i produksjon. I tillegg mener jeg at utdanningen på dette må være myyye bedre, som du også sier, og det er jo statens ansvar.

Jeg har ingen konkrete svar på hvordan dette skal løses fordi det først og fremst er et holdningsproblem, jeg bare håper virkelig at folk får øynene opp for dette snart. Sex er et felles ansvar for begge partene, både når det gjelder prevensjon, samtykke og nytelse.

Steffen

26.10.2012 kl.03:14

Disse to artiklene vil kanskje påvirke?

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10070749

http://www.forskning.no/artikler/2012/august/330475

Jeg har dessuten lest på enkelte forumer, og det virker som at det er en del folk (menn) som er veldig positive til p-piller for menn likeså. Så vi får nesten vente å se hva som skjer om det blir realisert.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits