Automatisk tankegang

Hei søte lesere! I dag vil jeg bare gi dere et lite tips. Hjelp til selvhjelp, om du vil. 

 

Hvor mange ganger i løpet av en dag hører du noen si om og til seg selv at de er stygge, teite, ekle eller rare? Maaange ungdommer har en stygg uvane med å si slemme ting til seg selv. Det må dere slutte med!

 

Det er nemlig noe som heter automatisk tankegang. Det betyr enkelt sett at om du sier noe til deg selv mange nok ganger, så begynner du å tro på det. Det er for eksempel sånn noen jenter får en spiseforstyrrelse, fordi de gjentar til seg selv at de ikke er tynne nok, helt til de tror på det. Eller så har andre mennesker sagt stygge ting til deg så mange ganger at du tror på det. Og da fortsetter hjernen din å si disse tingene. På lik linje med "jorda er rund" sier hodet ditt "du er ikke bra nok". Slutt! Slutt slutt slutt!

 

Hver gang du hører noen si noe negativt om seg selv, stopp dem. Si til dem "Det er ikke sant. Du er et fantastisk menneske." Og så ofte du greier å ta deg selv i det, stopp de automatiske negative tankene fra å få fotfeste hos deg selv. Si til deg selv "Nei, jeg er vakker. Jeg er snill. Jeg er et godt menneske." Dette er sant og du har ingen grunn til å la negative tanker ødelegge dagen din. La kjærligheten blomstre, både for deg selv og andre. Det er en person som er med deg hele livet, og det er deg. Litt dritt om du er negativ og slem mot deg selv da, er det ikke?Fred og kjærlighet

Elise 

12 kommentarer

Anna

12.08.2012 kl.22:48

Faen, Elise. Du er bra. Dette er bra. JEG er bra. Bra nok. Det er vi alle.

Meg av alle mennesker

13.08.2012 kl.15:25

Jeg er så enig med deg, og jeg prøver å godta meg selv. Det jeg sliter mest med er hvordan håret mitt skal være. Jeg vil ikke farge det eller klippe det, vil bare at det skal ligge fint, hele tiden. Eller, egentlig bare da min hemmelige forelskelse er til stede. Ja, da var det sagt. Jeg er avstandsforelsket. Egentlig bryr jeg meg ikke så mye om jeg har håret bak øret eller ikke, hvordan det ligger, hvordan jeg smiler. Om jeg er så varm at fjeset mitt koker over av tomatsuppefarge, men når Han er der, da betyr disse tingene alt. Hvorfor i huleste heita skal jeg bry meg om det. Jeg prøver å overbevise meg selv om at han er en oppblåst liten rumpeunge, men det går liksom ikke helt fint. For det fungerer ikke.... Og nå som det kan se ut som om han har dilla på ei annen... så blir det at jeg skal være fin, enda viktigere....

Kan dere ikke ha et innlegg om kjærighet? Eller forresten: glem det. Dere kommer til å skrive at jeg må ta mot til meg og prate med ham, vise meg frem, eller glemme ham. JEG KOMMER IKKE TIL Å GØRE NOE AV DET! (jeg kjefter ikke på dere altså, det kom bare litt feil ut). Jeg får bare leve videre og ta livet som det kommer....

uperfektejenter

13.08.2012 kl.16:43

Meg av alle mennesker: Det er helt greit å være forelska, og det gjør vondt når den du liker, liker noen andre. Men du burde først og fremst fokusere på deg selv, hva som gjør at DU har det bra. Om denne gutten bare gjør at du stresser for å se bra ut, så burde du tenke litt. Kjærlighet handler ikke om hvordan du ser ut, men om hvem du er. Ser ikke han det, så er han ikke verdt din tid. :) - Elise

kaninhjerte

13.08.2012 kl.17:15

// Om du ikke liker det, synd. Jeg lagde innlegget fordi jeg så et program som handla om akkurat det samme. Det er absolutt ingen fasit på hvordan en kvinne skal være!

Det er tips til damer som ikke klarer å få seg en date, eller en kjæreste. Hvordan menn tenker, osv. Helt greit å være seg selv fullt ut, jeg er det jo selv.

Tror du misforstår, for jeg mener absolutt ikke at alt kvinner gjør skal være til fordel for menn, men jeg skriver hvordan kvinner er attraktive for menn.

Slapp av, btw.

kaninhjerte

13.08.2012 kl.17:19

//Og forresten, endra overskriften. Blir egentlig litt forbanna, for jeg er feminist sjæl, og jeg mener absolutt ikke det du kommenterte.

kaninhjerte

13.08.2012 kl.17:58

//Jeg skjønner hva du mener, geez. Jeg vet akkurat hva feminisme er, og jeg orker ikke dramaet, så jeg sletter innlegget. Jeg er egentlig enig i deg, selvom jeg liker innlegget mitt, men ok.

Og hvis du følte det som en hersketeknikk var det ikke det jeg prøvde på, jeg bare følte ordene du skrev var veldig sinte da, hvis du skjønner.

Men ja, du skal få det som du vil!

uperfektejenter

13.08.2012 kl.18:22

kaninhjerte: Hey, sånn er livet. Skriver du et blogginnlegg må du regne med å få reaksjoner. Og jeg er ikke sint, jeg bare var ikke enig med innlegget ditt så jeg skrev det. Og viljen min var ikke at du skulle slette innlegget, men siden du egentlig er enig med meg ser jeg ikke hva problemet er. For da skrev du jo strengt tatt et blogginnlegg som går på tvers av det du mener, og jeg skjønner ikke hvorfor det skulle være der, da. :)

kaninhjerte

13.08.2012 kl.18:30

/Jaja, jeg er fullt klar over det. Jeg er enig med det du sier, men jeg liksom.. Tenkte ikke over det ikke før jeg fikk høre det hvis du skjønner.

Litt vanskelig å forklare, men jo altså, jeg er enig i det du sier, selvom jeg på en måte.. Ikke synes det er så u-feministisk å skrive hvordan man bør oppføre seg hvis man vil ha kjæreste.

Skrev jo også ganske presist at man må være seg selv, og at det er helt greit å ha på seg mye sminke, men undersøkelser viser det..

Jeg ser poenget ditt, absolutt. Så det var derfor jeg fjernet det.

uperfektejenter

13.08.2012 kl.18:36

kaninhjerte: Neinei, men det skjer med alle. Skal ikke late som at jeg er perfekt, spesielt med den bloggen jeg har, haha. Alle gjør feil. Jeg ble ikke sint på deg, jeg ville bare påpeke hva jeg så som var galt. Og selvfølgelig, om man er veldig keen på kjæreste får man gjøre som man vil. Men et av mine sterkeste prinsipper er at man burde være seg selv, på godt og vondt. :)

Matmah

13.08.2012 kl.21:04

Her sitter jeg og stapper i meg potetgull. Jeg kan like gjerne spise hele posen uten å bry meg døyten. Det er jo så godt! Jeg kan bare sånn helt random dra opp t-skjorta og beundre den flate magen min mens jeg sitter her og spiser potetgull. Eller så kan jeg gå til speilet og si til meg selv: ''Faen så pen du er i dag, Mathilde!'' Det er det samme med og uten sminke. Jeg synes jeg selv er ganske pen uten å være en selvopptatt, egoistisk sjøldigger. Jeg vet ikke hvordan det er å ha dårlig selvtillit og synes at man selv er stygg. For meg er alle pene.

Petra Berg

14.08.2012 kl.16:33

Dette er så godt skrevet at jeg selv følte meg bedre. Jeg kan ikke stå i undertøy foran et speil uten å tenke "Så ekkel jeg er." Det er umulig for meg og jeg tror jeg skal prøve å være snillere mot meg selv.

uperfektejenter

14.08.2012 kl.18:29

Petra Berg: Gjør det! Ingen vinner noenting på at du er slem mot deg selv. Prøv å tenke at personen du ser i speilet er en venn av deg. Ville du sagt det samme til speilet da? Du er din egen bestevenn. Og du fortjener ikke å tenke at du er ekkel når du ser deg selv i speilet! <3

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits