Følelsesboka

Det er ikke alltid så lett med følelser. Selv om de sikkert er til for vårt eget beste, er de som oftest en plage for meg. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal takle dem.

Hvordan vet jeg om det jeg føler er ekte? Om det er verdt å bry seg om?

Om jeg blir trist og sier ifra, er det bare klaging?

Om jeg er sint for noe irrasjonelt, er det fortsatt vits i å la andre personer vite hvorfor jeg furter?

 

Hvordan er man sint.

Kan jeg gråte her?

 

Vanligvis overvelder alle disse spørsmålene meg, og jeg blir sittende omtrent slik

 

 

Blir bare borte litt. Noen ganger et par sekunder, andre ganger flere timer. Blir borte til jeg har funnet ut hva jeg kan gjøre med alt sammen.

 

Men nå har jeg kommet på noe å syssle med i mellomtiden. Et redskap som hjelper meg med å finne svarene raskere og som får meg til å se opptatt ut, i motsetning til overtrøtt/fjern/neddopa. Jeg har kjøpt en notatbok.

Hver gang jeg føler noe så sterkt at jeg ikke takler det, enten det er tristhet, sinne, redsel eller glede, skriver jeg ned grunnen. Ikke bare hjelper det masse å sette ord på følelser i øyeblikket. Det er også til stor nytte å kunne gå tilbake og lese hva som har fått meg til å klikke. Det er mitt tankekart. En slags bibel for og av hjernen min, liten nok til å passe i veska eller lomma.

 Og selv om du kanskje takler følelsene dine godt, vil jeg fortsatt anbefale dere alle å gå til anskaffelse av en liten sort notatbok. (Eller en stor, lilla en for den saks skyld.)

Veldig mange undervurderer viktigheten av å skrive. Det spiller ingen rolle om det er en liste over favorittstedene dine eller en tekst om hvorfor du ville ta livet ditt den gangen. Å sette ord på ting har blitt min nye hobby, og jeg kjenner at det hjelper.

 

Anna

Én kommentar

marie.

10.08.2012 kl.10:25

ok det som er sånn sykt tilfeldig er at jeg begynte å skrive ned følelser i en liten sort bok i går og det funka dritbra så jeg fulgte tipset ditt før du ga det ikke sant he he ja.

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits