Friday Five #2

Hei lesere!

Som dere vet ble vi for ikke så lenge siden del av bloggnettverket gudinne.no. De gir oss inspirasjon til å blogge, og har ukentlig en greie som heter Friday Five. Forrige uke rakk vi ikke delta(plutselig var det ikke fredag lenger), men denne uka er det nye spørsmål til gudinne-bloggerne og her er mine svar! 


(Hilser fra Marcus, som dere ser)

1. Hva er din ultimate grinefilm?

Det finnes mange grinefilmer der ute, og jeg vet ikke om jeg er den beste dommeren på det for jeg griner stort sett alltid når jeg ser film. Brokeback Mountain er den første filmen jeg tenker på. Utrolig trist, rørende og tankevekkende film. Kan se den igjen og igjen og blir aldri lei, og jeg gråter alltid. Altfor fin. 

 

2. Beste filmscene?

Harry Potter and The Deathly Hallows, part 1 da Dobby døde. Denne scenen betyr ikke bare mye for meg, men for filmen og hele Harry Potter-universet. Du ser hvordan en slave i den magiske verden hjelper sine venner, som ikke ser han som en slave, men som en venn. Og Dobby fikk dø omringet av sine nærmeste venner, og han døde for en god sak. Harry begravde ham, som viser at det er fullt mulig å være venner og ha det godt sammen selv om man ikke er på samme sted i samfunnets hierarki.  

3. Favorittskuespiller?

Det er et par skuespillere jeg alltid kommer tilbake til. Blant dem er Jake Gyllenhaal og Heath Ledger. Det jeg liker med dem er at de har valgt filmroller som er litt utenfor mainstreamen, for eksempel Brokeback Mountain (begge) og Donnie Darko (Jake Gyllenhaal). De er utrolig dyktige skuespillere, og jeg er lei meg for at Heath Ledger ikke levde et lengre og rikere liv. Jeg må også si at jeg digger Emma Stone, som virkelig gir alt og er knallmorsom. Hun er ikke redd for å si meningen sin, og er en kvinnelig skuespiller som leverer når det gjelder humor. Komikk er ofte en mannsdominert sjanger, så det er fint å se at kvinner viser at vi også kan!

 

4. Favorittfilmkarakter?

Kat fra 10 things I hate about you. Dette er den ultimate feminist-karakteren, med en jente som virkelig står opp for seg selv og det hun tror på. Gjennom filmen får man se at Kat også er et menneske med følelser, og ikke alltid bare kan tenke politikk og rettigheter. Alikevel er hun sterk og lar ikke noen tråkke på henne; og hun bærer sin rettferdighetssans med stolthet. Ikke noe man ser ofte når det gjelder kvinnelige karakterer i film. 

 

5. Hvilken film har du sett flest ganger? 

Harry Potter-serien. Det finnes ikke tall på hvor mange ganger jeg har funnet trøst i en magisk og annerledes verden. Det er alltid så fantastisk å kunne forsvinne inn i en verden hvor ingenting er umulig, og kampen mot det onde aldri slutter. Det gir meg litt håp for at vår verden kanskje kan lære å være et bedre sted for alle mennesker. 

 

Det var det for denne gang. Hva er dine svar på disse spørsmålene? Skriv det i kommentarfeltet! 

 

Elise

Stikkord:

2 kommentarer

Emilie

27.07.2012 kl.18:27

bra svart! fin blogg dere har :)

Blogglusa - du blir ikke kvitt meg så lett

27.07.2012 kl.22:42

Hm..skal vi se, siden jeg er HP-fan, blir det mye HP-svar :D

1: Jeg griner aldri av filmer så jeg har ingen...

2: Jeg kommer ikke på noen selv, men den du tok kan jeg være ganske enig i

3: Alan Rickman tror jeg. Synes bare han er utrolig flink. Det er noe med glimtet i øyet når han spiller Slur...

4: Denne var vrien. Hmm...tenketenke..aha..: Lulla Luneskjær. Hun er bare best. Lar ingen påvirke henne og er helt seg selv. Smart, beholder roen, modig...

5: Harry Potter og de vises stein. Har ikke tellingen, men kan mange av replikkene utenat og vet alt som skjer :D

Så det var alle mine HP-svar :D

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits