Om menn som har sex med menn: Kondombruk!

Siden verken jeg eller Anna kan snakke om sex mellom gutter fra et personlig perspektiv, lot vi en kompis gjesteblogge. Vil du ha flere poster som dette? Skrik ut i kommentarfeltet, eller mail oss på uperfektejenter@gmail.com!


Når man snakker om menn som har sex med menn er det som regel det typiske "homsemiljøet" det er størst fokus på (La oss ikke dytte det under teppet at også heterofile menn kan finne på å ha homofile-opplevelser). I homsemiljøet er det en god del one-night-stands og mange møter sex-partnerne sine over nettet. Og i disse tilfellene så vet man nok ikke hvor og hvem partneren har vært på og vet dermed fint lite om deres tidligere sexliv og om de kan være smittebærere.

 

Kondomer kan brukes ved oralsex, noe som er anbefalt av "eksperter". (Les: leger og Elise, for å nevne noen.) Personlig bruker jeg ikke kondom under oralsex; grunnet nytelse og jeg ser på det som unødvendig. Men be warned: HIV kan smitte gjennom oralsex, men ikke like lett som ved samleie (det gjelder analsex spesielt!). Og den gode gamle herpesen smitter kjempelett fra penis til munn.

 

Når jeg har analsex er kondom et must for meg! HIV og klamydia står ikke på min to do-list med det første. Om du er den passive delen av et homofilt samleie så har du flere valg, du kan a) bare gi et kondom til din sexpartner (han skjønner greia. Dette er min strategi som jeg alltid bruker) eller b) si til din sexpartner at han skal bruke et kondom! Vanskeligere er det ikke! Og om du er den aktive delen av samleiet så sier det seg vel selv: ta på et kondom!

 

Dermed konkluderer jeg med at det er lurt å bruke kondom! Better safe than sorry, sier nå jeg!

 

Tips til enklere bruk av kondom:
1. Alltid ha et med deg! Du vet aldri hvor du får bruk for et! Det er ditt eget ansvar at du verken får eller gir kjønnssykdommer.

2. Si gjerne til din sex-partner at du ikke vil ha analsex uten kondom. Respekterer de ikke det, er de ikke verdt bryet.

3.  ?Jeg kjenner mye mindre med kondom på blabla? - Lur kondomet på når dere har oralsex. Putt det i munnen din og putt det på penis når du skal ned dit. Se om han merker det. Hvis ikke har vedkommende ingen unnskyldning.

 

Kondom er kult, klamydia er kleint!

 

- H. 

Stikkord:

Én kommentar

kia

24.07.2012 kl.13:41

Bra innlegg, godt skrevet og aktuelt tema!!!

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits