Lucy in the Sky by Anonymous

Bøker! Ah, herlige bøker. Mamma er flyvertinne, og da hun kom hjem fra NY for et par dager siden tok hun med seg boka over. Jeg har allerede slukt den hel og vil anbefale den til alle dere søte lesere.

Noen har kanskje allerede gjettet hva boka handler om? Hvis ikke, kan jeg fortelle deg at den handler om dop. (Lucy in the Sky with Diamonds av Beatles = LSD). 

 

"November 20

I wish I'd never done any of it. And it's not because it made me feel so bad. It's because it made me feel so good. " 


Dette er en dagbok-fortelling. Alt er skrevet fra hovedpersons perspektiv. Man får aldri vite hva hun heter, men det er vel kanskje Lucy? Hovedkarakteren er hvertfall en 16 år gammel jente, og boka følger henne fra sommerferie og inn i skoleåret. Hun møter nye venner, og prøver for første gang dop. Det begynner med alkohol, og slutter med noe ganske så mye verre. Vil ikke avsløre for mye.

 

Denne boka er virkelig noe alle burde lese. Det er lett å bli dratt med, og gjøre ting man angrer på senere. I denne boka ser man et litt annet slags gruppepress. Det er ikke "Er du pyse eller?", det er hovedkarakterens frykt for å bli latt utenfor, og hennes nysgjerrighet+ mangel av kunnskap som dytter henne videre. Vi får vite alt hun tenker, om dop, kjærester, venner, sex, high school. Jeg kjente meg igjen flere steder i boka, og det tror jeg andre gjør også. Man skulle virkelig tro denne boka var skrevet av en tenåringsjente, og det kan til tider bli litt irriterende fjortis. Det er også enda en spennende ting ved denne boka - forfatteren vil ikke bli identifisert. Det får meg til å tenke... Er dette en virkelig dagbok, skrevet av en jente som opplevde akkurat disse tingene? Eller er det et salgstriks? For man kan jo tenke seg at om hun ikke ville bli husket og gjenkjent for alt som har skjedd med henne, at hun ville være anonym. At hun ikke ville dra venner og familier inn i en mediastorm over de tingene som har skjedd med henne. For det unner jeg virkelig ingen. 

Denne boka har heller ikke fått særlig mye oppmerksomhet i media, og det er kanskje fordi den er til forveksling lik "Go Ask Alice". 

 

Jeg vil uansett anbefale den på det sterkeste.

Denne boka er for enhver ungdom som noensinne har gjort noe uten å skjønne konsekvensene av det senere. Uten å skjønne hvordan det vil påvirke andre. For deg som kanskje er litt nysgjerrig på dop. I denne boka ser du hvor fort det går lenger og lenger, plutselig for langt. En historie om å miste kontroll. Om å miste alt, egentlig. Og hvor viktig det er å tenke seg om før man sier ja, og hvor viktig informasjon er. 

 

Har du lest Lucy in the Sky?

 

Elise

Stikkord:

4 kommentarer

Nei, desverre så har jeg ikke det. Men du lignet på hun i boka :O

Lupin

08.07.2012 kl.15:22

Må si at jeg aldri har hørt om den, men jeg fikk jo lyst til å lese den, da. Mest på grunn av tittelen. Er ikke lett å være Beatles-fan.

bokbudeiene

08.07.2012 kl.21:25

Ville du sagt boken passer for "alle aldre"? Eller er den mest for tenåringer? Den høres spennende ut, dog jeg hovedsaklig er på utkikk etter bøker som er rettet mot et litt eldre publikum enn 15 år gamle jenter.

uperfektejenter

08.07.2012 kl.22:16

bokbudeiene: I innlegget skriver jeg jo at man får se hvordan high school er for hovedkarakteren, inkludert sex og dop. Ville du sagt den var for alle aldre? Er nok litt eldre publikum enn 15 år. :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits